-
pokretna klima
Ima li tko?
Isplati li se za hlađenje jedne sobe?
-
Mi smo je uzeli za bakin stan, ona je isto hladila samo jednu sobu. I bila je super, dobro je hladila, a u jesen ju dobro i ugrijala tu jednu sobu. Problem je jedino sto ima cijev koja mora ici kroz prozor van, pa je trebalo smisliti kako to smontirati, a da ne ulazi topli zrak u sobu.
-
I? Kako ste smontirali? 
Ja naime svake godine ispočetka razmišljam o nabavci pokretne klime za vikendicu na moru; ali ta cijev me uvijek iznova pokoleba.
-
I mene zanima cijev...
Da izbušim rupu na staklu?
Koliko je široka ta cijev?
-
Osoblje foruma
i mi smo je imali, ali je zbog te cijevi nismo koristili.
-
A kako... Bezveze...
Prozor je mali, onaj starinski sa dva prozora. Cijev smo gurnuli van i zaljepili je da stoji, drugo staklo napola zatvorili i baka je stavila nakakve rucnike da nema puno propuha. Uglavnom rulo... Ali dobro, na visokom je katu pa se ne vidi, a iznutra ima zavjesu pa se ni tu bas ne vidi. Ne dihta to savrseno, ali je bolje i tako nego da nema nista.
Normalno, prozor se vise ne dira, pa je i to bezveze. Ne mozes proluftati kako spada...
Ne znam, po meni to bas i nije nesto, ako zbilja nemate kamo smjestiti tu cijev.
-
A siroka je tako negdje oko 15-tak cm u promjeru, kaj ne?
-
moji su cijev gornuli u zračnik, kao napu
-
ja nisam bas odusevljena :D sto je najgore to je trebalo biti privremeno rjesenja a sad mi se ne da kupovati normalnu klimu kad vec imam tu...i tako to ide
)
uglavnom, zasto mi se ne svidja- ima nekakav glupi sistem praznjenja, ako uzimas svakako gledaj da ima normalnu posudicu koju mozes lako izvaditi..nasa to nema i onda je moramo postavljati na knjige, stavljati plasticnu posudu ispod, naginjati je da se isprazni itd..totalno neprakticno..ima i tu cijev koju moras smontirati na prozor..da, i pripazi kolko zuji, imas nekih koje zuje prestrasno :D
-
Možeš cijev ugurati u ventilacijski otvor, ako je stan u zgradi.
-
Mi imamo takvu na moru i na starom prozoru smo kod staklara dali izrezati rupu u staklu (pa namontirali onaj plastični dio kroz koji ide cijev za van). I odlično ohladi jednu sobu i još malo i hodnik..Jedino što me brine je što je naša posudica uvijek prazna... već 2 ljeta ni kapi kondenzirane vode ?!?!?! A sve namontirano prema uputama... van izbacuje topli zrak, a puše hladni... i tjedan-dva zimi služi za grijanje...
-
nakon nekoliko godina muke sa tom cijevi na moru kupili standardnu, ova smeta u kutu
-
nama je to totalno bezveze.
imali smo jednu i završila u šupi, zauzima prostor, imaš problem s tom debelom cijevi, katastrofa...
kupi normalnu klimu i nek ti je smontiraju, svako selo na obali ima ljude koji se bave klimatizacijom
-
Imamo je i mi.
Javim kako je kad je počnemo koristiti !
-
stiže mi uskoro, kupili smo polovnu za 1000 kn Whirlpool. Da nismo podstanari ugradili bi pravu klimu, ali ovako je ovo ipak praktičnije rješenje. Javim dojmove, nadam se uskoro ako u medjuvremenu ne rodim ili umrem od vrucine
-
Mi imamo obje u dva različita prostora, svaka vrijedi u ovim danima.
Za pokretnu smo morali napraviti rupu u vratima i savršeno radi. Voda kapa li kapa..
Bitno je da klima odgovara veličini prostora koji treba hladiti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma