Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Priprema za porod

ivana_4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno Priprema za porod

Drage mame i buduće mame!
    Ja se unaprid ispričavam ako je ovakva tema već bila...
    Ovo mi je prva trudnoća, a trudna sam 34 tjedna.
    Trebam roditi 24.7. jednu malu curicu .
    Zanimaju me vaša iskustva, točnije, da li je istina da se curice rađaju prije određenog termina, a dečki iza termina?
    Da li je istina da prvorotkinje češće rode prije termina? Ima li to uopće ikakve veze?
    Još me zanima u čemu je najbolje iznijeti bebu iz bolnice u tom mom, ljetnom terminu?
    Unaprid se zahvaljujem na svim odgovorima!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo jedino sto znam iz vlastitog iskustva i to ti mogu reci da sam rodila svu djecu mijesec dana prije termina a decki su tako da vjerujem da prenosenje nema bas neke veze sa spolom.a svog zadnjeg sina sam iz rodilista iznjela u pamucnom odijelcu,kapici i sjedalici nisam ga bundala jer je bilo jako vruce isto ljetna beba pa eto ako ti to sto pomaze super

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

U kratkim crtama, osobno iskustvo - danas mi je termin za jednu malu curicu i ne pokazuje nikakve namjere da još izađe. :D To mi je druga trudnoća... Prvu (sina) sam prenijela gotovo puna dva tjedna.

Inače, ne vjerujem da bi prvorotkinje trebale roditi prije termina, osim ako iz nekog razloga nije već prije počelo otvaranje. Koliko sam čula u rodilištu i po ambulantama, najčešće su skroz zatvorene do samog kraja i to kod njih ide malo teže... Sretno

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moje iskustvo-rodila curicu 40+4,dečka 40+5.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nema to veze sa spolom...Ja sam prenjela i dečka i curku...
    A znači prenjela sam i prvo i drugo, pa i ovaj drugi mit u vodu pada...
    A gle, teško je reći u čemu da bebu nosiš van s obzirom na ovo vrijeme vani. Mi smo izašli van 21.08. Tada je bilo vruče. Izašla je u bodiju kratkih rukava, kratkim hlačicama i tankim končanim čarapicama. Kapicu smo stavila do auta i skinuli u autu, stvarno je bilo pakleno. A isto je bila končana i s rupicama.
    Posljednje uređivanje od ana.m : 22.06.2010. at 23:09

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prvog dečka rodila dan prije termina
    Drugog prenjela 12 dana, bila otvorena od 38-og tj 3 cm al malac nije htio van

majatil

Početno

nema to baš nikakve veze sve je individualno, zna beba kada će van
    rodila sam mlađeg sina u ljeto i obukla body, čarapice, tnku kapicu, hlačice i u jastuku domeka.
    sretnooooooo!!!!!!!!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nema pravila..neke su otvorene dugo pa prenesu, neke ne budu uopće otvorene pa roide prije termina...sve su to procjene i ne znače puno

Z aiznjet bebu, tanki bodi i tutica i dovoljno je...ako bude hladnije pokriješ bebu dekom..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

rodit cu decka 24.7. . prvog sina rodila na termin..

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mis mo obojicu iznijeli u autosjedalici. Nije baš bilo ljeto, ali je bilo 25 stupnjeva.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam svoju curu rodila tjedan dana prije termina i do dana poroda sam bila čvrsto zatvorena!
    Moja seka je rodila 4 dečka i svi su rođeni prije termina (4 tj, 3 tj i 2 tj). Frendica je prenijela sina 10 dana, a druga je prenijela obje kćerke isto 10-tak dana. Mislim da to nema ama baš nikakve veze sa spolom. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •