Kupila sma ga i namočila u mlijeko, sad čekam, mislila sam ga pohati, zapravo samo u brašno pa na malo ulja, uz to mješana ljetna salata....
Ali me muči kaj uz prilog.
Krumpir, tjestenina...na koji način???
Kupila sma ga i namočila u mlijeko, sad čekam, mislila sam ga pohati, zapravo samo u brašno pa na malo ulja, uz to mješana ljetna salata....
Ali me muči kaj uz prilog.
Krumpir, tjestenina...na koji način???
kuhani krumpir, začinjem s malo ulja
To mi je palo na pamet...Ali mis e činilo prejednostavno, hehe...
Vidjela samna jednoj slici uz pesa neko tijestoi s nekim umakom i to mi rtak fino zgleda, ali ne znam kak napraviti umak, a baš tak maštovita nisma da bih znala kaj ide uz peseka....
U svakom slučaju hvala, ak ništ drugo uskoro ne iskopam, krumpir će svakako biti na meniu
ja ga ne stavim u miljeko vec u mix vode i crvenog octa.
obozavam ga na sve moguce nacine
meni je krumpir salata najdrazi prilog.
E sad je već kasno, već je pol sata u mlijeku...Ništ idem malo prekopati net možda nasđem još nekaj...
thanks
Krumpir salata-krumpir na ploške- sa lukom, naravno. Ocat+ulje, sol i malo bibera. Mljac!!! Joooj, što mi se sad to jede. Ali nemam morskog psa.![]()
Mi smo ga danas imali za ručak, prilog je bio kuhani krumpir s maslinovim uljem i sjeckanim peršinom (a može i malo maslaca umjesto ulja), uz to zdjela miješane salate (paradajz, krastavac, luk). Samo mi nije jasno zašto ga marinirate? Mi ga samo narežemo, uvaljamo brašno i ispržimo na malo ulja, i stvarno je ukusan.
n.grace, na kraju i ja imam isti takav ručak...
Zašto se marinira...Meni rekao striko na placu, a ja pročitala na netu da se to radi da izvuče nekakvu žestinu, jakost iz njega...Pojma nemam...Tako teta neka napisala...
je, je, zato sto je to "divlja" riba pa da izvuce tu "divljinu", gorcinu.
lipo je kad napravis tzv. orly smjesu za pohanje (tako mozes pohati npr. i one zamrznute filete bakalara, bude super)
Orly masa za pohanje 4 kom. jaja (odvoji žutanjke od bijelanjaka) 2 dl. piva
1 dl ulja 200 g oštrog brašna
malo soli
- žutanjke, pivo, ulje, izmješamo i polako dodajemo brašno
- napravimo čvrsti snijeg od bijelanjaka,dodamo prstohvat soli
- lagano umiješamo snijeg u smijesu
ubacis filete bakalara ili fete psa unutra i pohas. super je.
ja psa najcesce (nakon toćanja u kvasini) samo narezem na malo deblje snite, slozim na pleh u pecnici (sa cesnjakom i lukom) i pecem 15ak - 20ak min.
nema smrada friganja, a bude super.
ili napravim gregadu - red krumpira narezanog na ploske, sol, papar, nasjeckani cesnjak, luk i persin, pa red psa narezanog na snite oko 3-4 cm debele, pa opet sol papar, cesnjak, luk, persin, pa opet red krumpira,sol, papar, luk, persin, dodam dec, dec ipo vina, maslinovog ulja i vode da se to sve prekrije tekucinom. krckam na srednjoj vatrici dok se krumpiri ne skuhaju (riba je tada kuhana).
ili nasjecem psa na jos deblje snite, uvaljam u brasno, poprzim u maslinovom ulju sa svih strana, izvadim. na ulje stavim 3-4 veca luka (kapule) narezane na tanke ploske i pirjam dok ne "padnu". zalijevam vinskim octom (dec, dec ipo). ne bojte se smrada, ispariti ce. onda dodam ili sjeckanu rajcicu ili pasato i krckam umak kojih 10ak min (dodam secera, soli, malo ljute paprike,cesnjaka, dakle zacinim). vratim psa u umak i na lagano krckam jos 15ak, 20ak min. ne mjesati umak vec samo protresti posudu! to je moj vlajski brudet lol ali bude ukusan.
Evo, mi smo popapali pesa, bio je jako fini...
pinky, hvala, za drugi put ću imati koju od ovih ideja na umu.
koliko košta ?
A ja vidim morski pas - hitno i pomislim bozemesacuvaj sta se desilo, pomislila sam Ana da su ti deca negde na moru gde se pojavio morski pas![]()
vissnja, super si... XD
Na trenutak si zaboravila da si na receptima!
I nama je morski pas jako fin. Idući put ćemo isprobati nešto od ovog što je Pinky predložila. Možda onaj složenac...
Pinky, ideje su super. Ja inače morskog psa najčešće poham. za prilog blitva.
Ja obožavam morskog psa pohanog, isto ga spoham ko piletinu, ali mi kupimo onog malog
Ili brudet mmmmmmm, baš sam rekla MM da sljedeći tjedan kupi pa da spremamo
Maria71 kila je 70 kn. Bar tu u Zagrebu na Dolcu. Nama je pol kile bilo sasvim dovoljno...
najfiniji je sušeni pas na bijelo
bakalar mu nije ni do koljena
a friški - na naglo na gradele, u vinu, bijeli brodet...
i ana, nemoj pisati pes/pesek, žmarci me prođu
Ma ja to njemu tepam, zaboravim kakva je zapravo zvjer!
Ma znam ja da su ovi naši jadranski mali...Imala sam ih prilike vidjeti i žive čak...Ali eto, samo asocijacija na morskog psa su mi ralje i slično!!
Ja pasa spremam malo drugačije. Prvo ga narezanog na fete samo okrenem na vrelom maslinovom ulju i izvadim van. Na isto ulje dodam bijeli luk, malo podlijem bijelim vinom, dodam papra i malo vode. Posolim. Vratim ribu u teču i dodam jedno malo vrhnje za kuhanje i sjeckani peršin. Kuham oko desetak minuta na lagano. Poslužim uz zelene rezance. Sve gotovo za 20 min.
Mariola i ja preferiram taj način pripreme
Jednom davno tražila sam recept za ukusne zelene rezance sa lososom i našla sam nešto slično, a iz toga napravila neki svoj mix sa onime što imam pri ruci.
Uglavnom to mi je SOS brzi umak za tjesteninu i sl.
Stavi se malo luka (važno za okus umaka) ja stavim na malo vode, ali može i malo maslinovog ulja
Ne treba se prepeći, već se na nj. izlije vrhnje za kuhanje, začini po želji-papar, sol(oprezno zbog sira), može i vlasac...stvarno kako ko voli....
(E sad se u orginalnom receptu mislim stavlja mascarpone , pa u to nasjeckani losos i to je to)
A ja dakle stavim dukatelu ili abc sir, promješam, a ponekad i šniticu nekog sira
Eto, nabrzinu, a ukusno![]()
Posljednje uređivanje od oka : 11.01.2011. at 17:32