Drage djevojke,
Rodila sam u utorak (prije 4 dana dakle) i još uvijek nemam stolicu.
Što da radim ? Čepići ? Strpljenje ? Mogu li od toga dobiti hemeroide ?
Thnx
Drage djevojke,
Rodila sam u utorak (prije 4 dana dakle) i još uvijek nemam stolicu.
Što da radim ? Čepići ? Strpljenje ? Mogu li od toga dobiti hemeroide ?
Thnx
ne znam za hemeroide, ali čini mi se da je zapetljaj crijeva puno kompliciranija nuspojava dugotrajnog zatvora nakon poroda.čini mi se da je zato i važno da svaka žena ima bar jednu stolicu prije no što je pusta iz bolnice.
ipak, meni se to sve čini, zato pričekaj da se jave curke koje su stručne iz područja medicine
Koliko jedeš i piješ?
Ako si dobila klistir i manje jedeš i piješ, ai inače imaš lijena crijeva i ako povremeno osjetiš da ti crijeva rade stvarno nije zabrinjavajuće. Problem je jedino što će ako se to oduži stolica biti tvrđa, a samim time i bolnija. Možeš probati i s čepićem za dan, dva.
Ako hemoroide nisi dobila u trudnoći i tijekom poroda sigurno nećeš ni sada.
dobila sam klistir
crijeva osjetim i čujem da rade
muče me i povremeni vjetrovi
za stolicu mi u bolnici nitko ništa nije rekao niti pitao
Onda je sve o.k.
I ja sam imala stolicu tek možda 5-ti dan. Također me nitko ništa nije pitao. A nisam se ni opterećivala,
Za stolicu su im bitnije one s carskog.
Mene je moj ginekolog prvi dan nakon poroda 5 puta pitao jesam li imala stolicu, a onda mi svaki slijedeći dan prijetio s čepićima. Na kraju sam uspijela "odraditi" posao 3. dan najviše zbog straha od čepića![]()
ja inace imam 'problema' sa stolicom ( ma mislim- meni to nisu neki problemi, al eto- ne idem bas cesto)
uglavnom- poslije drugog poroda me to bas mucilo i mm mi je kupio u apoteci neki sirup od sljiva i jos neceg i da vidis- popila navecer, ujutro bila pol sata na zahodu
nazalost,. ne znam kak se zove sirup jer sam ga dala dalje, ali pitaj u apoteci- kosta cini mi se oko 80 kuna i smije se piti uz dojenje
uspjeli smo![]()
mm mi je kupio suhe šljive i spremali smo se skuhati kompot kad me 'potjeralo' ... srećom, nije bilo tvrdo ni bolno
kompot svejedno pijem ... fini je
skuhaj si zobene pahuljice na mlijeku, (možeš još u to dodati suhe šljive ili suhe smokve) pali sigurno
Kod nas u rodilištu obavezno pitaju jesi imala stolicu. Ako ne do 3. dana ležanja (2. dan nakon poroda), daju sirup i to tako dobro protjera...
Kompot od suhih šljiva sigurno pali, a kao što reče i fini je![]()
Kompot od suhih šljiva je učinio meni i mojem mišu takvi kuršlus sa crijevima da smo jedan i drugi urlali od bolova...probali smo s kompotom riješiti stolicu...užas...
ja sam zadnjih sedmica ovisna o kompotu od sljiva. bas je njam a i radi svojeKejt prvotno napisa
![]()
![]()
drage moje, ima mamma san pravo - šljive mogu prouzročit svakakve gadosti s probavom; patronažna me upozorila da ga ipak izbjegavam i poslušah iako nisam imala nikakvih lošh posljedica, nikad se ne zna ...
Evo recepta moje doule Elde:
Elda's Dynamite Bran Muffins
(Guaranteed to get things moving!)
Ingredients:
1/2 cup brown sugar
1 cup+ bran
1 cup flour
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon salt
1/2 cup oil
1/2 cup molasses
1 egg
1 cup sour milk or buttermilk
Directions:
Preheat oven to 180 C.
Mix wet ingredients.
Mix dry ingredients in a separate bowl, make cavity in center, add the mix of the wet ingredients and stir only until everything is wet.
Fill muffin tins.
Bake for 15 minutes.
Do not eat more than three per day!
Isprobala - funkcioniraju savrseno (jedino sto je nekad tesko da ne pojedes vise od tri dnevno).