Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: 5 u 1 - ima li razloga za izbjegavanje - >HITNO

Datum pristupanja
    May 2005

Početno 5 u 1 - ima li razloga za izbjegavanje - >HITNO

Moja bebica je navršila 2 mj i sad trebamo odlučiti hoćemo li je cijepiti posebno za HiB ili s 5 u 1 kad navrši 3 mjeseca. Na žalost, informacije su vrlo različite. Iz nekih stručnih krugova dolazi informacija da treba izbjegavati 5 u 1 (ne znam zašto). S druge strane, navodno je to službeni stav dijela medicinskih krugova ne bi li se zaštitio domaći proizvođač običnog ne-kombiniranog cjepiva. Ima li netko kakva (relativno) pouzdana saznanja o tome što bi bilo pametno učiniti? Hvala unaprijed.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ono sto sam cula/procitala:
    Sto je vise komponenti u cjepivu, cjepivo je slabije/neucinkovitije po tim/nekim komponentama.
    xu1 cjepiva se vrlo rijetko koriste u zemljama iz kojih dolaze... experiment (a sve uz pjesmu "da ih manje pikamo")?

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Za razliku od mene, ima dakle i informiranih ljudi. Nazalost mene nije imao tko savjetovati. Mi smo se sa 2 mjeseca cijepili na Hib zasebno (dakle ono sto besplatno poklanja HZZo) i dobili alergijsku reakciju koja je vrlo navodno rijetka. E sad sa 3 mjeseca sam kupila 5u1 što ću napraviti i na idućem cijepljenju sa 4,5 mjeseca ali greška je bila što ga nisam odma kupila kad smo imali 2 mjeseca jer kad budemo imali 6 mjeseci više ne mogu kupiti 5 u 1 zato jer u sebi sadrži i Hib a na Hib se cijepi samo 3 puta.Koliko sam čitala do sad svi su presretni sa 5 u 1 jer gotovo da nema reakcija.Moj mališ nije niti zaplakao nakon injekcije a kamoli kakve druge reakcije za razliku od onog domaćeg cjepiva
    Ne vjerujem državi koja na bebama koristi ono što drugi već odavno izbjegavaju.
    5 u 1 je moj savjet i to od početka pa ti odluči

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

5u1!
    Na sve komponente cjepiva organizam u dovoljnoj mjeri stvara protutijela, a ima manje nuspojava.

lininamama

Početno

Lina je dobila 6 u 1 i nije imala nikakvu reakciju :D
    doktor nas je upozorio na neke reakcije ali je rekao da su skroz rijetke.
    Neznam kako je kod drugih doktora ( vjerovatno je isto ) ali kod naseg uvijek koriste ili 5 u 1 ili 6 u 1.
    I ovdje u Njemackoj mozes birati dali ces vakcinisati dijete ili ne,
    nisi obavezan,bojim se i mrzim vakcine ali vise se bojim bolesti.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod nas je hepatitis još uvijek neobavezan i ne znam nikoga tko koristi 6u1. Nadam se da će tako i ostati.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo pred pet godina cijepili dijete sa 5u1. Jesmo li dobro napravili - ne znam, ali meni se tada sviđala pjesma "Sve s jednim pikanjem". U svakom slučaju, nije imao nikakavu reakciju na cjepivo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

melanija - možeš cijepiti i jednom više na HiB, to nema veze, pitaj dr. Richtera, ali možda vam pedijatar neće htjeti (naša nije htjela).

Samo koliko ja znam HiB zasebni i HiB u 5 u 1 je ista stvar :? pa ako je dijete imalo alergijsku reakciju na jedno cjepivo moglo bi valjda imati i na drugo.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nakon surfanja po netu i vaših postova, MM i ja jednoglasni - 5 u 1. Nadam se da će biti sve ok. Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •