Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: cime odrzavat djecji bazen??

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno cime odrzavat djecji bazen??

napunili smo malom bazen, ove godine puno veci, treba nekih pol sata da se napuni. uglavnom nebi nam bilo zgodno svaki dan ga punit/praznit pa razmisljamo da stavimo neko sredstvo koje bi produzilo svjezinu vode i da se ne napravi onaj skliski sloj.. uglavnom nemam pojma sta stavit i gdje kupit, pa svaki prijedlog dobro dode.. i ako postoji nesto da je na prirodnoj/biljnoj bazi, tj da je cim manje stetno jer mali proguta dosta vode:mrgreen

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kupi u trgovini morske soli i sipaj. koncentracija soli - probaj naći na netu.
    Mi smo lani na 4-5 kubika sipali nekih 10- 15 kg., stvarno se više ne sjećam.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i jel drzalo?
    nasli smo u baumaxu sredstvo za djecje bazene, protiv alga i gljivica, mislila sam to stavit za pocetak u manjoj dozi, cisto da vidimo. pise da drzi 2 tjedna, mi bi 1x tjedno spraznili i ocistili bazen, ipak mi je 2 nekako previse

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A koliko ti je staro dijete? Ako guta dosta vode, ja bih radije sol ili možda sodu. Pogledaj što piše na tom sredstvu od čega je.
    Ili, ako imaš vrt, možda da tom vodom zalijevaš pa da ipak mijenjaš malo češće.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa sredstvo sadrzi razne kemikalije i otrovan je za vodene organizme, kao uostalom i sva ta sredstva koja se stavljaju u bazene. al je u koncentraciji bas za djecje bazene, s tim da bi ja jos stavila duplo manju dozu. al ovo sa soli mi ipak bolje zvuci, jer kako velim u vodi je neukrotiv i naguta je se dosta
    samo da znam tocnu kilazu soli za nekih 400l vode

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je jedino rješenje manji bazen i manje vode. Druge opcije sam razmatrala, nisu mi prihvatljive.
    Na kraju dana tom vodom zalijem svo cvijeće, s ostatkom operem bazen, isperem čistom vodom i drugi dan točim ponovo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.bazeni-dalmacija.org/ evo ovdje imaš o dezinfekciji bazena solju, samo nisam našla omjere, navode se prednosti i reklamiraju njihovi uređaji, koji vam vjerojatno ne trebaju (ne daje mi link direktno ali idi na opremu za bazene).
    Definitivno mi se čini bolje od kemikalija, a vjerojatno će slani okus spriječiti dijete da guta vodu. Nadam se.
    Ja bih zapravo najradije napravila kao Anemona.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je jedino rješenje manji bazen i manje vode. Druge opcije sam razmatrala, nisu mi prihvatljive.
    Na kraju dana tom vodom zalijem svo cvijeće, s ostatkom operem bazen, isperem čistom vodom i drugi dan točim ponovo.
    Ja isto tako.
    A dok zalijem sve ruže, voćke, paradajz... taman sve potrošim. I zato mi ne bi pasala slana voda.
    Posljednje uređivanje od Audrey : 15.06.2010. at 14:55

maja24

Početno

probaj koristit algicid fokulant bez klora klor nije potreban moje dijete ima godinu dana i koristim ta sredstva, algicid je najbitniji jer se ne stvaraju alfe a fokulant služi samo za bistrenje vode,

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala na odgovorima! mislim da cemo dezinficirati sa solju, sad da mu promjenim na manji bazen-nema sanse nakon sto je probao blagodati veceg
    a vrt i vocke nazalost nemam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •