Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: gdje se kupuju kuhinje?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno gdje se kupuju kuhinje?

ne, ne šalim se s pitanjem nadam se skorom preseljenju u vlastiti i veći stan nakon godina podstanarstva i za to će nam trebati kuhinja. e sad mene zanima gdje se uopće mogu kupiti normalne - ne preskupe, ali kvalitetne kuhinje. neki dan sam gledala kika katalog i čini mi se da oni misle da je cifra od 30.000, 40.000 kn okej. meni se to čini puno
    na što treba paziti kod izbora kuhinja?

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo se prije mjesec dana preselili u novi stan pa mi je iskustvo uređivanja kuhinje još svježe. Gotovih ne preskupih kuhinja ima npr. u Lesnini, Mercatoneu, Ikei, mislim da bi se i u Kiki našlo jeftinijih od 40000 kn. Cijene tih gotovih kuhinja znaju zavarati jer se mogu odnositi na cijeli set elemenata iz neke serije, a tebi možda pola od njih ne treba/ne stane.
    Ono na što smo mi jako pazili pri izboru kuhinje bila je iskorištenost prostora i upravo zato smo se na kraju odlučili dati je izraditi po mjeri. No dobro, dijelom i zato što nam se s dvije bebe nije dalo obilaziti milijun dućana.
    Dakle, prva stvar koju sam napravila bio je popis svih aparata i ostalog što je trebalo stati u kuhinju (moja nije prevelika i u stanu nemam ostavu pa je trebalo dobro razmisliti kako razmjestiti sve do posljednjeg krumpira). Kod planiranja rasporeda pazili smo da bude funkcionalan, da sve bitno bude na dohvat ruke, da radna površina bude dovoljno velika i da naše želje budu usklađene s rasporedom utičnica, prekidača, ventila, odvoda (ok, ovo zadnje ipak nije prošlo bez manjih intervencija, ali nisam požalila - iako se na prvi pogled činilo da je dovoljno utičnica, dodali smo ih još nekoliko iznad radne plohe i pokazalo se da je to bila dobra odluka). Aparate sam birala po načelu što štedljiviji i što tiši, a na svoje veliko iznenađenje, otkrila sam da cijena istog aparata varira i po nekoliko tisuća kuna tj. nije svejedno gdje ga kupuješ.
    Posljednje uređivanje od Pandora Aura Monroe : 13.06.2010. at 17:03

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    ne, ne šalim se s pitanjem nadam se skorom preseljenju u vlastiti i veći stan nakon godina podstanarstva i za to će nam trebati kuhinja. e sad mene zanima gdje se uopće mogu kupiti normalne - ne preskupe, ali kvalitetne kuhinje. neki dan sam gledala kika katalog i čini mi se da oni misle da je cifra od 30.000, 40.000 kn okej. meni se to čini puno
    na što treba paziti kod izbora kuhinja?

U stolara!
    Sve detalje biraš sama i sve ti paše u centimetar.Danas majstori rade sa svim materijalima,tako da nisi više ograničena na iveral,nego rade i s medijapanom,ali i s lakiranim iveralom...sto čuda.
    Kod ovih ultraskupih kuhinja dobar dio cijene nosi njihovo ime,ali i skupi unutarnji mehanizmi,koji,nama primjerice, uopće nisu potrebni.Trebaju mi kvalitetne ladice na dobrom klizaču,a sad: to da se ladica uspori na zadnjih 5cm pa se bešumno sama zatvori-to mi nije od životnog značaja. Slično i s kerefekama s kantama za smeće,držačima za vino etc...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Postoji cijeli niz salona koji rade kuhinje po mjeri, rade nacrte itd. Npr. ja sam radila kuhinju kod Duplić&Duplić-a; mislim da su oni među povoljnijima.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    U stolara!
    Sve detalje biraš sama i sve ti paše u centimetar.Danas majstori rade sa svim materijalima,tako da nisi više ograničena na iveral,nego rade i s medijapanom,ali i s lakiranim iveralom...sto čuda.
    Kod ovih ultraskupih kuhinja dobar dio cijene nosi njihovo ime,ali i skupi unutarnji mehanizmi,koji,nama primjerice, uopće nisu potrebni.Trebaju mi kvalitetne ladice na dobrom klizaču,a sad: to da se ladica uspori na zadnjih 5cm pa se bešumno sama zatvori-to mi nije od životnog značaja. Slično i s kerefekama s kantama za smeće,držačima za vino etc...
    X

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    U stolara!
    Sve detalje biraš sama i sve ti paše u centimetar.
    Ali i kuhinje kupljene u salonima namještaja rade se po mjeri, i sve paše u centimetar. Međutim, istina je da s dobrim majstorom možeš lakše izbjeći detalje koje smatraš nepotrebnim.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 13.06.2010. at 22:28

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

nažalost 30.000 kuna uopće nije nerealno, ako imaš sreće da ti kuhinja neće biti premala... to je stvarno jedna od najvećih stavki kod uređenja.
    ja sam prije 3 godine platila 2 i pol metra elemenata (što i nije nešto puno) i aparate (bez perilice suđa) 21.000 i to s popustom za gotovinu. da vidiš tek kavih štednjaka i frižidera ima. uf, ali su skupi...Na Velesajmu imaš nekoliko salona, a sve na jednom mjestu ako ti se ne da vozat puno po predgrađu. više-manje ti sve izađe na isto, a ima naravno i puuuuno skupljih. i računaj da im većinom treba najmanje mjesec dana za dostavu. mi čekali dva mjeseca kad smo već uselili.
    stolari su istina malo jeftiniji, iako ni to nije nažalost velika razlika

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji cijeli niz salona koji rade kuhinje po mjeri, rade nacrte itd. Npr. ja sam radila kuhinju kod Duplić&Duplić-a; mislim da su oni među povoljnijima.
    ima tih domacih proizvodaca koji ti sve naprave po mjeri, odaberes sve od vrste materijala, ruckica, oblika,... a odmah mozes kupiti i aparaturu koju ti skupa dostave s kuhinjom. uz Duplice, tu su jos Kult (njihovu ja imam i prilicno sam zadovoljna), Mesaric kuhinje...

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj lola3 prvotno napisa Vidi poruku
    nažalost 30.000 kuna uopće nije nerealno, ako imaš sreće da ti kuhinja neće biti premala... to je stvarno jedna od najvećih stavki kod uređenja.
    ja sam prije 3 godine platila 2 i pol metra elemenata (što i nije nešto puno) i aparate (bez perilice suđa) 21.000 i to s popustom za gotovinu. da vidiš tek kavih štednjaka i frižidera ima. uf, ali su skupi...Na Velesajmu imaš nekoliko salona, a sve na jednom mjestu
    prije 4 godine nasa od cca 3 i pol metra sa kompletnim aparatima (sve gorenje) bila je oko 24000kn. materijal iveral, ali s onim dubokim ladicama (5kom) i ormaricima koji se otvaraju prema gore (3kom). u biti najskuplje su te điđe miđe - kojekakvi mehanizmi za ormarice. ako uzimas iveral s klasicnim ormaricima, mozes izaci nesto jeftinije od toga. mediapan je jako skup, mislim da bi nas ista kuhinja s mediapanom kostala preko 30 000kn. kazu da je mediapan dugotrajniji i kvalitetniji, ali to nam je bilo preskupo, a i iveral se cisto fino drzi...za sada barem...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

stolarija havaić, knapić (cini mi se skuplji)
    havaić je meni definitivno broj 1
    kvaliteta, dogovor, savjeti, cijena...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku
    ima tih domacih proizvodaca koji ti sve naprave po mjeri, odaberes sve od vrste materijala, ruckica, oblika,... a odmah mozes kupiti i aparaturu koju ti skupa dostave s kuhinjom. uz Duplice, tu su jos Kult (njihovu ja imam i prilicno sam zadovoljna), Mesaric kuhinje...
    Ali svi rade kuhinje po mjeri, to jedino ima smisla. Naravno, ti mozes otici u bilo koji ducan i kupiti elemente odvojeno pa slagati sam, ali ne znam da itko tako radi upravo zato jer nije po mjeri.
    Dakle, cija god da je kuhinja - iz uvoza ili domaca, iz veceg ili manjeg salona, majstori ce ti doci doma i premjeriti sve, i tek onda raditi namjestaj za tvoj prostor. Vecina nudi i aparate (razlicitih proizvodjaca) u paketu, s time da to tek treba ispitati, sto se vise isplati.
    Naravno, ako ides stolaru-obrtniku, onda u okviru njegovih mogucnosti mozes dogovoriti sve detalje potpuno samostalno i prema vlastitim zeljama. U salonima obicno odaberes liniju koju zelis, zatim se napravi kompjuterski nacrt prema tlocrtu tvoje kuhinje, odaberu aparati i svi dijelovi, te slozi troskovnik. Nakon toga ide se narucivati, dolaze majstori mjeriti doma, kuhinja se zatim izradjuje u tvornici, i na kraju dolaze doma montirati je. Montaza obicno traje cijeli dan.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma kaj cijeli dan? meni namjestili u pol sata
    dopeljali s kamionom spojene elemente i sam oih najmestili u prostor, prisarafili i kaj vec treba i gotovo za cas

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Blago tebi. Mi imamo kuhinju u obliku slova U, dosta je toga bilo, ali na kraju je dobro ispalo.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

hvala cure na dobrim smjernicama. ni meni nije bitno da se ladice bešumno zatvaraju i takve điđe. puno mi je bitnije da imam dovoljno funkcionalnu kuhinju i veliku radnu plohu. stolara ću vjerojatno morati zaobići jer mi ne gine kupovanje kuhinje na rate

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Ali svi rade kuhinje po mjeri, to jedino ima smisla.
    nisam bas ziher da ak kupujes u mercatoneu dobis po mjeri. njihove gotove ormarice odredenih velicina uglavis u svoj prostor najbolje kaj mozes...no, davnih dana sam tamo ista gledala pa nisam sto posto ziher.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ovaj moj stolar daje i na rate

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku
    nisam bas ziher da ak kupujes u mercatoneu dobis po mjeri. njihove gotove ormarice odredenih velicina uglavis u svoj prostor najbolje kaj mozes...no, davnih dana sam tamo ista gledala pa nisam sto posto ziher.
    Naravno da mozes kupovati element po element bilo gdje, ali ako radis novu kuhinju, ta opcija nema smisla.
    E sad, ako neki salon prodaje cijele gotove kuhinje bez mogucnosti prilagodbe prostoru, onda ga jednostavno treba zaobici.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Kuhinja od 40 000 kuna bi morala biti SVEA i sl, ali to je onda kuhinja za cijeli život. No mislim da to nije potrebno.

Ja sam vec 4 kuhinje radila kod stolara, koji je čaroban. Ima laserski mjerač dužine i visine i do u milimetar ti napravi kuhinju kakvu želiš u boji kojoj želiš, od materijala kojeg želiš.

Bitno je da znaš sama, barem ugrubo, što želiš. Dakle, gjde će ti biti sudoper, gdje perilica, gdje pećnica, koji visinu ploče želiš ( mi svi stavljamo na uobičaje vsine, no moguće je staviti ploču malo više ili malo niže ili na dvije "etaže" ), moraš znati gdje ide frižider. Sve ostalo su nijanse.

Kupovanje u KIKI i Lesnini i drugim šiki miki mjestima je OK, ali mislim da ti samo dobar stolar može napraviti ono što želiš. Naravno uzmi i obzir to da sve ono što imaju skupe kuhinje možeš imati i sama, ali da ono što je dobro i košta stolara. Ja sam jednom provjeravala gornje elemente jer mi se činilo skupo, ali onoliko koliko je koštalo toliko sam i platila. HOćeš više - platiš više.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ovi ljeto planiramo novu kuhinku...ja ne znam gdje krenuti...sve ide van i trebat cemo i plocice i pipe sve sve...perilicu i frizider imam novije, mikrovalnu necemo.....kako izabrati majstora osim po cijeni...imate koga za preporuciti?

Voljela bih i 3D da mi naprave i da montaza ne traje daaaanima...

Moram angazirati i vodoinstal i elektricara i majstora za plocice?

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ormario. Pouzdan, radi kvalitetan i trajan namještaj, komunikativan (objasni ti opcije za neke detalje kojih se možda i ne bi sjetila), povoljniji od ostalih. Montaža cijele kuhinje za jedno poslijepodne.

http://ormario.com/index.html

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo prije 2,5 godina naručili Dan Kuchen po mjeri u Lesnini i zadovoljni smo. Ove godine smo umočeni u preuređenje jednog drugog stana i naručili za malo manje para kuhinju po mjeri u Primi, ali još ne znam kako će ispasti. Ugrađivat će je majstor koji trenutno radi adaptaciju.

Nije to jeftino, ali je neusporedivo bolje i dugoročno mi se čini isplativije od modularnih kuhinja, ali sve ovisi za što čovjeku treba. Ako je za vikendicu ili neki stan iz kojeg ćete se brzo seliti - onda modularna. Ako je za stan/kuću u kojoj čovjek kani boraviti slijedećih desetak godina, onda se isplati uzeti po mjeri - bez obzira kod koga. Svi oni crtaju te kuhinje u 3d i čovjek unaprijed može vidjeti što i kako. Kad smo mi naručivali prvu kuhinju, godinu dana smo ljuljali taj projekt i razmišljali kako bi bilo najbolje. Sve je super ispalo. Radna ploha je prilagođena mojoj visini, imam dodatne ladice za kramu skroz dolje uz pod, ugrađene sve aparate i super je ispalo, pogotovo što je to jaaaako skučen prostor. Za veće prostore je lako, ali ako je tijesna prostorija, svakako preporučujem kuhinju po mjeri.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja isto planiram nabavku nove kuhinje. Znala sam se poigrati sa ikeinim planerom pa sam kliknula i izračun koji mi nije bio nedostižan, onda sam pročitala da imaju 25 godine garancije i za kraj kada sam bila tamo otišla ih vidjeti i uživo i zaljubila se.
    Mislim da ću kuhinju kupiti u Ikei.
    Kada sam ju slagala birala sam jeftinije elemente, sa što manje izvlačnih košara i ostalih divota. Tako da je ispala relativno povoljno.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.namjestaj.biz/

Za svaku preporuku. Nama je pola stana izradio. Rijetki profesionalac među majstorima (uredan, profesionalan, i poštoje rok u minutu).
    I ne, nije mi rod . Našla sam ga prije 7-8 godina slučajno preko googla.
    Posljednje uređivanje od emira : 02.02.2016. at 08:34

zola avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    ja isto planiram nabavku nove kuhinje. Znala sam se poigrati sa ikeinim planerom pa sam kliknula i izračun koji mi nije bio nedostižan, onda sam pročitala da imaju 25 godine garancije i za kraj kada sam bila tamo otišla ih vidjeti i uživo i zaljubila se.
    Mislim da ću kuhinju kupiti u Ikei.
    Kada sam ju slagala birala sam jeftinije elemente, sa što manje izvlačnih košara i ostalih divota. Tako da je ispala relativno povoljno.
    I ja isto, složila sam si u njihovom planeru kuhinju sad za novi stan, samo će preuređenje morati pričekati dok skupim novčeke. Ali u njihov namještaj sam se zaljubila još prije 10ak godina kada smo prvi stan uređivali. Skoro sve u tom stanu je bilo iz Ikee i nakon 10 godina i dalje je sve u super stanju. U kuhinji su bili gornji elementi njihovi. I ono što mene posebno veseli je što sama sklapam i montiram namještaj :D

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja bih najrađe majstora ili ekipu koja će mi napraviti sve...kupiti i montirati pločice i aparate i površinu i napu i pipu ma sve...a ja ću samo birati. Bojim se da ne fulam u izboru pločica ili da poslije mi ne štima pol stvari uh...nisam ja za to

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo prije 4 godine u Kiki kupili Dan Küchen. U Grazu ali. 3 D, još dođu izmjerit, montiraju. Naša je velika kuhinja jako, pa je cijena isto bila paprena (mogli smo novi auto kupit za tu lovu), ali je stvarno kvalitetna i lijepa.
    I jako su nas dobro savjetovali u svim pitanjima, štekeri, rasvjeta...
    Posljednje uređivanje od annie84 : 02.02.2016. at 13:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •