Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Alergija na antibiotik ili...???

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Alergija na antibiotik ili...???

Imamo 3g, u četvrtak smo završili piti antibiotik, Klavocin, isprao joj je uši- doktor je rekao da je zdrava, mada nije znao zašto joj je dao Klavocin osim što je imala CRP21, a u vrtiću se pojavio Streptokok ( grlo joj je bilo čisto), sačuvaj bože da bi se napravio bris. Uglavnom to nam je bio prvi antibiotiki u životu. Taj četvrtak ju je uboo komarac na licu, nozi ruci....u zadnje vrijeme sam primjetila kada je ubodu, umjesto da se kroz vrijeme smanjuju oni se povećavaju u crvenu fleku. U petak oko 14h samo su joj se odjednom počele na lijevoj strani lica ispod uboda komaraca stvarati sitne crvene točkice, koje su je počele svrbjeti, pa se počela češati.
    Tokom dana postajale su sve veće i polako se spajale u toku noći u jednu veliku crvenu fleku, kao da ju je netko opržio vatrom.
    Oko svakog uboda komarca počelo se tako događati, ali i sad širiti i na trup i ujutro na guzu, dlanove tabane, usta oči tj. tamo gdje nije bilo uboda.
    Pomislila sam ili je alergična na ubode komaraca, mada do sada nije bila, ili na antibiotik, jer ne budi lijena ponovo sam pročitala nus-pojave i vidjela da se osip s svrbeži koji se na kraju ljušti može javiti odmah nakon uporebe Klavocina pa i do 2 tjedna nakon uporabe.

Otišli smo na Zvijezdu jer nikad ne znate kakve zarazne bolesti dječije postoje.
    Med.sestra je odmah rekla da je od antibiotika, ali se doktor nije složio, a isto tako nije ni pokušavo predpostaviti što joj je, jer je on tu samo za infektivne bolesti, a drugo ga ne zanima, a nas ako zanima možemo na Šalatu ( nakon 2,5 sata čekanja u čekaonici s bolesnom djecom), a u slučaju da dobije temp. nazad njima.

Napisao je; Koža je osuta gustim makulopapuloznim osipom...spojnice su crvene...sluznice vlažne...grlo OK...itd.
    Dijagnoza R21 Osip i druge nespecifične kožne promjene.

Na Šalati žive duše, bolnica kao iz 17st...ali doktorica OK čekali 5min. ona tvrdi da je od antibiotika, mada su je zbunile rupice od komaraca jer on je nestao čim se pojavio osip, kao i na mjestu gdje je razbila koljena isto su fleke veće. Uglavnom dok mi tamo pričamo, njoj iz minute u minutu tijelo izgleda sve gore i samo je pitanje trenutka kada će joj crvenilo kao od opeklina prekriti cijelo tijelo
    Plakala je nije htijel pikicu i opet se skidati....dala joj je Flonidan 1X5mlali nije napisala koliko dana, rekla je da će joj dati kortikostereoide, ali da joj mažem samo tamo gdje ju svrbi ( to je na licu, a mene j strah da ne unese u oči).

Dođem ja doma iz ljekarne, a kad ono dvije kreme Geokorton i UNG= Afloderma 40g + Belobaza ao/100g napravljena u ljekarni.
    Koju sad da mažem kad, kad mi nije rekla i jedna i druga imaju kortikosereoide ( a mala je nedavno koristila jedan, i niš joj nije pomoglo)

Na povjesti bolesti piše Geokorton 2Xdn/3dn
    A na UNG X na dan / 7 dana

Stavila samo joj obloge od vode na lice, jer to crvenilo gori, temp. nema.....nisam joj stavila obloge od kamilice, jer može i na nju biti alergična....odlučili smo nedavno otići na alergo testiranje, jer stalno ima neke osipe, stalno smo na SRebrnjaku zbog infekcije gornjih dišnih putova , a i MM je atopičar............

Što da radim, jel je tko imao ovakav slučaj, jel to možda koprivnjača????
    Jel tko koristio ove kreme i koliko dugo da pijemo sirup???
    Svaki savjet je zlata vrijedan i zato unaprije zahvaljuje, već izmorena mama

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A jooj, mrva mala, sto ju to napalo

Draga, Afloderma je kortikosteroid, ali totalno lagan i bez fluora tako da ga cesce propisuju djeci i osobama s osjetljivom kozom.
    Ovo X puta odnosi se na vise puta dnevno, dakle kada ju svrbez uhvati ti ju namazi.
    On je stvarno lagan a jos je i u belobazi razblazen tako da se moze primjeniti na vecoj povrsini koze, a i ugodno hladi.

Geokorton je takodjer lagani kortikosteroid, ali je uz to i antibiotik.
    Zbog toga je i ogranicen na 3x dnevno i ako doktorica nije napomenula, njega mazati lokalizirano, dakle na sama zarista (oko uboda komarca) osipa.

Iskreno se nadam da ce brzo biti bolje, gadno je to po ovim vrucinama.
    Pusa maloj ljepotici i umornoj mami

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nadam se da ce joj brzo proci :hug:
    sta se tice uboda komaraca, josip ima iste reakcije na njih - otok oko uboda, poslije mu se stvori krasta, pune su mu noge bjelih oziljaka od prosle god (sve mu se to bilo inficiralo, nista nije pomagalo, grozno).
    trenutno i on ima osip, isti kakvi opisujes, sitne tockice spojene u velike fleke, ima po vratu, prsima, ledjima i na oba obraza, bas onako gore na dodir
    nekako mislim da je to od sunca kod njega :/
    sutra idemo pedijatru jer ga nisan tila vodit na hitnu (a drugog izbora ovde neman).
    inace smo vec bili na alergotestu pr.god i alergican je na svasta ali na hranu nije, hvala Bogu.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo imali sličan slučaj; prije 2-3mjeseca. P. je pio Klavocine zbog upale srednjeh uha, i nakon 8 dana uzimanja, primjetila sam da ima lagani osip po cijelom tijelu. Kad kažem lagani, mislim na blijede sitne točkice, međusobno udaljene cm-dva, ali prostranjene po cijelom tijelu. Odmah sam ga odvela dežurnom pedijatru (naravno da je bio vikend), koji je rekao da je virusno i da ne moramo nikako reagirati. Povući će se samo od sebe.
    Ali sutradan, kad smo se probudili, P. je izgledao prestrašno! Točka na točki, crveno-bordo, gusto, ciiijeeeelo tijelo, užas! Odmah smo otišli u Klaićevu, gdje su nas naravno ostavili na hospitalizaciji jer nisu htjeli ništa riskirati. Mogla je biti u pitanju alergija, a ona i nije baš tako bezazlena s obzirom da može "udariti i iznutra".
    Svakako, slijedile su pretrage: krv (sve žive komponente) i urin. Na alergije ga još nisu bili testirali, valjda je to trebalo biti sljedeće ako se krv i urin ne pokažu dobri. Na svu sreću, svi nalazi su bili odlični. Ništa se nije pronašlo.
    Prespavao je tu noć u bolnici. Nisu mu davali ništa od ljekova osim neki sirupić da ga to ne bi počelo svrbiti (nije ga svrbilo, ni sa sirupom ni bez njega).
    Ujutro u 10 kad smo muž i ja napokon mogli doći u bolnicu (njihovo pravilo, katastrofa!), pozvala nas je dr. na razgovor i rekla da je sve u redu i da može doma.
    Dijagnoza - virusno! (kako je dežurni dr. bio i rekao). Objašnjenje je bilo ovako: Jednostavno je udahnuo virus iz zraka, što svi mi svakodnevno činimo. Ali kako je njegov organizam bio malo slabašniji, zbog upale uha i antibiotika prije toga,jednostavno je reagirao takvim osipom. Djeci se to često zna manifestirati na takav način. Mi odrasli reagiramo šmrcanjem nosa ili blagim kašljem, a djeca znaju tako reagirati.
    Iako je osip još uvijek bio prestrašan za vidjeti, pustili su nas doma i rekli da će se povući za par dana (tako je i bilo). Ipak su nam rekli da dođemo za dva dana da mu stave alergijski flaster na leđa da testiraju da nije slučajno alergičan na Klavocin. To su mu stavili, držao je par dana i na pregledu su ustanovili da je sve ok. Znači nije bio alergičan na lijek (iako su posumnjali na to kad smo tek stigli u Klaićevu).
    Eto, to je bio naš slučaj sa osipom. Bogu hvala bezazlen, ali s obzirom da se o osipu radi, i nije morao biti.
    Svakako, nadam se da će i vaš brzo proći sa isto tako najboljim mogućim ishodom!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cure hvala!!!!!!!!!! pijemo samo sirup, na licu kao da joj se povuklo, ustvari sada je više roze a ne crvene boje pa nije tako uočljivo na prvu...kremu sam joj stavila na par mjesta ali joj se drugi dan na tim mjestima više crvenilo dok je na drugima izbljedilo.....danas je pedijatar rekao da misli da je alergija na antibiotik ali i da je siguran da to test neće pokazat....ja sam razmišljala da idemo na Srebrnjak, Šalatu, a on je rekao Srebrnjak za preporučt, Šalata tak-tak, Rebro solidno....sad čujem da alergo testove rade i u Klaićevoj...i kakav je to flaster, jel se moguće tako testirati bez pikanja?????
    Inače zanima me to testiranje na hranu i lijekove kako izgleda, čula sam da na Srebrnjaku više ne pikaju nego samo stavljaju kapljice jel to moguće?

Uglavnom danas nismo na vrijeme dali sirup oko 17h već oko 23h i sad mi se zacrvjenjela u licu ponovno, a danas joj je lice bilo potpuno čisto, i da koža joj se ne ljušti kako su mi rekli....? Med. sestra na Zvijezdi mi je rekla da se njoj čini da je mala za vrijeme uzimanja Klavocina pokupila i neku virozu i da joj se ona sad ovako manifestira?To me podsjeća na ovo što si rekla AvaM.
    Malena beba što je rekao doktor?
    Marsupilami, hvala ti puno, baš nas je stislo odkad smo prestal s dojenjem.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ...i kakav je to flaster, jel se moguće tako testirati bez pikanja?????
    I ja sam do sada mislila da se testovi obavljaju isključivo pikanjem, ali evo, test na Klavocin su nam napravili sa tim flasterom.

To je doslovno flaster, koji su mu nalijepili na leđa na čisti dio kože. (još uvijek je imao mnoštvo pikica od osipa, pa su tražili površinu koja nije zahvaćena, i naravno -leđa zato da ga ne može skinuti)
    Nakon lijepljenja, trebali smo pričekati 20ak min u čekaonici nakon čega je dr. opet pogledala da vidi ima li kakve trenutne reakcije.
    Pošto nije bilo, poslali su nas doma i rekli da dođemo za dva dana na skidanje.
    Kad smo ga došli skinuti, i dalje nije bilo reakcije, koža ispod i oko flastera je bila normalna, te je zaključak bio da nije alergičan na Klavocin. I nakon skidanja trebalo je opet pričekati 20ak min, opet pogledati, nakon čega smo dobili otpust.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na Rebru (Imunološki laboratorij) sa radili pretragu iz krvi na prehrambene alergene i lijekove .Za pretragu je dovoljno izvaditi jednu epruvetu krvi iz vene, bez prethodnog kožnog testiranja.
    Posljednje uređivanje od sirius : 15.06.2010. at 09:27

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pošto ste na protu alergijskom lijeku Flonidanu , inače te sad niko neće noikako testirati, jer kao treba najmanje 2 tjedna proći od zadnje doze lijeka ( hajde provjeri prije nek ideš kuda , dal to još uvijek traže).

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Na Rebru (Imunološki laboratorij) sa radili pretragu iz krvi na prehrambene alergene i lijekove .Za pretragu je dovoljno izvaditi jednu epruvetu krvi iz vene, bez prethodnog kožnog testiranja.
    znam da jedan laboratoriji privatni u Ilici to isto radi iz prsta( jel misliš na Ig), jer Stela radi iz vene a ja nema šanse da joj to priuštim ako ne moram, jedva je držim dok vadi iz prsta.
    Znam da je ne mogu još testirati dok je pod lijekovima (rekao je da sirup pije još 5 dana što je sve ukupno oko7 dana, idemo na put baš kad ga prestaje pit pa sam malo u strahu).
    Mislim da nas do 9mj. nitko neće ni htijeti naručivati, ipak su godišnji ali pokušat ću.čuju hoće li tako ili ne?
    Jel se na taj flaster" može naručit" ili oni sami odlučuju o tome?
    Ima li tko iskustva s Srebrnjakom?
    Hvala vam cure puno, puno, na odgovorima¨!!!!!!!!!!!!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne mislim na IgE. Nego na cast elise .
    CAST-ELISA (cellular antigen stimulation test - enzyme linked immunosorbent assay) metoda u KBC-u Zagreb primjenjuje se za otkrivanje alergijske reakcije ranog tipa i preko sulfidnih leukotrijena (sLT) (LTC4, LTD4, LTE4). Koriste se pročišćeni alergeni i definirani puferski sustavi.

Ti najbolje znaš da li vam je test potreban ili ne. Osobno nemam problema sa vađenjem krvi iz vene kod svoje djece ako je potrebno, trauma mi je jednaka kao iz prsta ako to radi osoba koja ima iskustva.
    Posljednje uređivanje od sirius : 16.06.2010. at 15:56

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da li se to testiranje flasterom može raditi samo dok postoji osip ili i kasnije? Moja curica je dobila osip po cijelom tijelu bez svrbeža 4 dana nakon što je po prvi puta popila cijeli klavocin. Pedijatrica nam je rekla da će morati na testiranje na Srebrnjak gdje hospitaliziraju ili u jednu privatnu polikliniku gdje rade ambulantno. Sad čujem za flaster tek. Zna li netko?

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moj je dječak u dobi od 1,5 godine završio u klaićevoj sa užasnom alergijskom reakcijom, urtikama po čitavom tijelu i oticanjem vrata i lica. upravo je završio s klavaxom zbog upale uha (8. dan). bilo je strašno, dobivao je solumedrol, antihistaminke, adrenalin. danima se stanje popravljalo pa recidiviralo. nakon svega uslijedili su testovi na hranu, alergene svakojake, biljke, životinje, penicilin i na koncu klavocin. i ništa. dokazana je samo alergija na kikiriki koji mu nikad nisam ponudila. u to doba je dojen i pažljivo hranjen, kikiriki se nije potkrao sigurno.
    no, da se vratim unazad. njegov prvi susret s klavocinom je bio u dobi od mjesec dana kada sam ja pila taj lijek zbog mastitisa, a on dobio stravičan proljev. zatim prva upala uha, klavax, osmi dan osip koji je protumačen kao virusni. i na koncu ova priča s početka.
    svi su nas uvjeravali da je nemoguće da dijete reagira tek 8. dan.
    nikad ništa nismo dokazali, a na test opterećenja nisam pristala. dok smo bili u bolnici došao je dječak s istom pričom. i kod njih je priča završila kao i kod nas. nitko ne zna na što su nam djeca reagirala.
    bili smo i na srebrnjaku. svi su liječnici s kojima smo se susreli u tom periodu stalno mahali glavom da je takva reakcija na klavocin nemoguća nakon toliko dana. ama nitko da se zamislio. kao da ih proizvođač isplaćuje svaki mjesec da šute.
    uglavnom, nikad poslije takve reakcije nije bilo, sva sreća. klavocin/klavax izbjegavamo u širokom luku.
    šta god mi pričali, ja znam da je reakcija bila zbog tog lijeka.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Vila prvotno napisa Vidi poruku
    Da li se to testiranje flasterom može raditi samo dok postoji osip ili i kasnije? Moja curica je dobila osip po cijelom tijelu bez svrbeža 4 dana nakon što je po prvi puta popila cijeli klavocin. Pedijatrica nam je rekla da će morati na testiranje na Srebrnjak gdje hospitaliziraju ili u jednu privatnu polikliniku gdje rade ambulantno. Sad čujem za flaster tek. Zna li netko?
    Ja sam osobno radila testiranje flasterom tj. flasterima, naljepili su mi ih ravno 36 zbog osipa koji se pretvarao u krvave rane na rukama. Nisam isla na testiranje dok je osip trajao tj. mislim da to nije uvjet. Poanta je samo da oni vide kako ce koza na tom mjestu reagirati.

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kako izgleda testiranje na penicilin?

ja sam sklona više vjerovati da je to bila psihološka reakcija koja se nažalost potrefila sam prvim uzimanjem antibiotika (na bazi penicilina). Naime, osip je izbio drugu večer nakon što smo nakon poroda druge bebe stigli doma. Nažalost, ipak nam slijedi testiranje koliko god da je i pedijatrica sklona vjerovati da je riječ o reakciji na novonastalu situaciju.

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam osobno radila testiranje flasterom tj. flasterima, naljepili su mi ih ravno 36 zbog osipa koji se pretvarao u krvave rane na rukama. Nisam isla na testiranje dok je osip trajao tj. mislim da to nije uvjet. Poanta je samo da oni vide kako ce koza na tom mjestu reagirati.
    gdje si to išla? Zašto je meni pedijatrica samo spomenula Srebrnjak gdje je nužna hospitalizacija?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cini mi se da sam isla u Vinogradsku. Mozda je ona to tebi rekla jer je dijete u pitanju, ja sam onda imala 18 god. Iako nema razloga za hospitalizacijom, stave se flasteri i za 2 dana se dode da ih maknu. I meni su stavili na leđa.

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

raspitat ću se za te flastere. No, čak i da je reakcija na klavocin, utješno zvuči da je u najvećem broju slučaja kod klavocina reakcija na neki drugi sastojak unutar njega, a ne penicilin.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mozda te nece bas utjesit ali ja sam prije flastera isla i na klasicni prick test, dakle 30-tak uboda. Mislim da nacin testiranja ovisi o tome na sta se testira. Prick je bio klasika, macje dlake, prasina...i to.. A flasteri su bili za neke kemijske elemente, posto je na kraju flasterima otkriveno da sam alergicna na umjetne boje.

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moj klinjo je za početak išao na prick, a onda kasnije svi testovi su rađeni iz krvi. tako i penicilin.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nekih testiranja je nužno biti u bolnici pod nadzorom, posebno djeca.

Lulu- meni nema logike da se na penicilin ne bi moglo reagirati npr. 8 dan, posebno nakon slučaja kada je mlada žena zadnji dan penicilina dobila reakciju i umrla u domu zdravlja. Moja sestra je npr. cijeli život pila antibiotike s penicilinom, voltarene, jele orahe itd. pa je unazad nekoliko mjeseci razvila takvu alergiju da su je u dva navrata pod rotirkama vozili u bolnicu. Solumedrol ( valjda se tak zove ) i onaj drugi lijek koji se sad ne mogu sjetiti kak se zove :zaboravna: ima stalno uz sebe i već si ih je u nekoliko navrata do dolaska hitne sama davala.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Vila prvotno napisa Vidi poruku
    kako izgleda testiranje na penicilin?

ja sam sklona više vjerovati da je to bila psihološka reakcija koja se nažalost potrefila sam prvim uzimanjem antibiotika (na bazi penicilina). Naime, osip je izbio drugu večer nakon što smo nakon poroda druge bebe stigli doma. Nažalost, ipak nam slijedi testiranje koliko god da je i pedijatrica sklona vjerovati da je riječ o reakciji na novonastalu situaciju.
    mi smo u istoj situaciji, suspektna alergija na penicilin zbog osipa od amoksila... i iako je gotovo sigurno da nije alergičan, ipak nitko neće garantirati bez provokacijskog testiranja. to podrazumijeva 2-3 dana na srebrnjaku, već smo i bili kod njih na testiranju iz krvi (koje očekivano nije ništa pokazalo jer je prošlo previše vremena). otežem beskonačno jer mlađega treba ostaviti doma... ali jednom ćemo morati.

vila, koja je to privatna poliklinika? jesi ih već kontaktirala? može i pp.
    Posljednje uređivanje od ms. ivy : 13.01.2011. at 11:24

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bili smo u 12 mj.prick test ništa nije pokazao...mišica je bila jakoooo hrabra....izvadili su joj 2 epruvete krvi iz vene...21.010 idemo na kontrolu i da vidimo taj nalaz na jaja i antibiotik.........

Može li mi tko reći jel se na kontrolnom pregledu na Srebrnjaku ponovno radi testiranje ili...?
    Hvala!
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 13.01.2011. at 13:40

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo u istoj situaciji, suspektna alergija na penicilin zbog osipa od amoksila... i iako je gotovo sigurno da nije alergičan, ipak nitko neće garantirati bez provokacijskog testiranja. to podrazumijeva 2-3 dana na srebrnjaku, već smo i bili kod njih na testiranju iz krvi (koje očekivano nije ništa pokazalo jer je prošlo previše vremena). otežem beskonačno jer mlađega treba ostaviti doma... ali jednom ćemo morati.

vila, koja je to privatna poliklinika? jesi ih već kontaktirala? može i pp.
    Alergovita. Zvat cu danas da pitam. Koja je to pretraga krvi koju ste radili? Ige? Ja ne znam puno o svemu što nas čeka. Tko vam je rekao da testiranje traje 2-3 dana na Srebrnjaku. Zna li netko što se sve radi u ta dva tri dana? Moja pedijatrica je rekla da privatno rade ambulantno, onda znači da i tako mali mogu proći bez hospitalizacije. No, rekla mi je da se to ne radi prije treće godine.

Kako izgleda PRICK test?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne sjećam se, morala bih potražiti nalaz... u svakom slučaju, prošlo je nekoliko godina od reakcije a tad testiranje krvi baš ne vrijedi puno.

na srebrnjaku su nam rekli da toliko traje, 2 noći ako se dobro sjećam. daju antibiotik u sve većoj dozi i finale je injekcija penicilina. budući da se dijete prati zbog reakcije, ne znam je li to izvedivo ambulantno. pls napiši što su ti rekli u alergoviti, može?

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    ne sjećam se, morala bih potražiti nalaz... u svakom slučaju, prošlo je nekoliko godina od reakcije a tad testiranje krvi baš ne vrijedi puno.

na srebrnjaku su nam rekli da toliko traje, 2 noći ako se dobro sjećam. daju antibiotik u sve većoj dozi i finale je injekcija penicilina. budući da se dijete prati zbog reakcije, ne znam je li to izvedivo ambulantno. pls napiši što su ti rekli u alergoviti, može?
    hoću, zovem popodne, jer rade od 16

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zvala sam Alergovitu. Provokacijski se ne radi kod njih već u bolničkim uvjetima. Kod njih krvna pretraga i kožni test. Ako je on negativan radi se provokacijski. No,doktorica smatra da su odgođene reakcije prava rijetkost, pa osobno sumnja da je riječ o alergiji na penicilin u našem slučaju. Čak i ako su testovi kod njih negativni, ne smatra da se odmah mora ići na provokacijski već se može pokušati dati malu dozu lijeka.

Zeznuto u svakom slučaju ako želimo biti 100% sigurni najbolje je sve iako svi sumnjaju da je o alergiji riječ.

Inače, koliko je opasan provokacijski test ako si smješten u bolnicu? Ako krene sa najgorom reakcijom što se sve može dogoditi? Koliki je rizik testiranja? Da li je najgori mogući ishod moguće spriječiti ako si u bolnici ili je i to upitno?

Ono što me također zbunjuje jest sljedeće: Kada mi je pedijatrica dala prvi puta antibiotik (taj na bazi penicilina) pitala sam ju koju se mjere opreza s obzirom da joj je to prvi puta da uzima penicilin? Na što trebam pripaziti? Rekla mi je što se tiče reakcije na penicilin ona, ako i postoji, biti će vidljiva tek nakon nekoliko kura uzimanja takvih antibiotika, a ne na prvom uzimanju.

Ako se radi provokacijski s lijekom i bude negativan (ovo što kao daljnji korak predlažu u Alergoviti) onda ni to nije garancija da dijete neće imati reakciju kod npr. 5tog uzimanja tj. 5te kure u životu??

Ono što me dodatno brine, djete mi je imalo tijekom uzimanja tog sirupa smeđkastu naslagu na zubima za koju sam kasnije ne uputama o lijeku pročitala kao moguću nuspojavu Klavocina, no izuzetno rijetku. Ipak, nju je pogodila. Nadam se da je to sa zubima reakcija na neki drugi sastojak Klavocina, a ne nužno na penicilin u njemu.

kako bilo, naručila sam se za 10 dana kod njih na testiranje jer mi je liječnica rekla da tu pretragu ima smisla napraviti unutar par mjeseci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •