Imamo 3g, u četvrtak smo završili piti antibiotik, Klavocin, isprao joj je uši- doktor je rekao da je zdrava, mada nije znao zašto joj je dao Klavocin osim što je imala CRP21, a u vrtiću se pojavio Streptokok ( grlo joj je bilo čisto), sačuvaj bože da bi se napravio bris. Uglavnom to nam je bio prvi antibiotiki u životu. Taj četvrtak ju je uboo komarac na licu, nozi ruci....u zadnje vrijeme sam primjetila kada je ubodu, umjesto da se kroz vrijeme smanjuju oni se povećavaju u crvenu fleku. U petak oko 14h samo su joj se odjednom počele na lijevoj strani lica ispod uboda komaraca stvarati sitne crvene točkice, koje su je počele svrbjeti, pa se počela češati.
Tokom dana postajale su sve veće i polako se spajale u toku noći u jednu veliku crvenu fleku, kao da ju je netko opržio vatrom.
Oko svakog uboda komarca počelo se tako događati, ali i sad širiti i na trup i ujutro na guzu, dlanove tabane, usta oči tj. tamo gdje nije bilo uboda.
Pomislila sam ili je alergična na ubode komaraca, mada do sada nije bila, ili na antibiotik, jer ne budi lijena ponovo sam pročitala nus-pojave i vidjela da se osip s svrbeži koji se na kraju ljušti može javiti odmah nakon uporebe Klavocina pa i do 2 tjedna nakon uporabe.
Otišli smo na Zvijezdu jer nikad ne znate kakve zarazne bolesti dječije postoje.
Med.sestra je odmah rekla da je od antibiotika, ali se doktor nije složio, a isto tako nije ni pokušavo predpostaviti što joj je, jer je on tu samo za infektivne bolesti, a drugo ga ne zanima, a nas ako zanima možemo na Šalatu ( nakon 2,5 sata čekanja u čekaonici s bolesnom djecom), a u slučaju da dobije temp. nazad njima.
Napisao je; Koža je osuta gustim makulopapuloznim osipom...spojnice su crvene...sluznice vlažne...grlo OK...itd.
Dijagnoza R21 Osip i druge nespecifične kožne promjene.
Na Šalati žive duše, bolnica kao iz 17st...ali doktorica OK čekali 5min. ona tvrdi da je od antibiotika, mada su je zbunile rupice od komaraca jer on je nestao čim se pojavio osip, kao i na mjestu gdje je razbila koljena isto su fleke veće. Uglavnom dok mi tamo pričamo, njoj iz minute u minutu tijelo izgleda sve gore i samo je pitanje trenutka kada će joj crvenilo kao od opeklina prekriti cijelo tijelo
Plakala je nije htijel pikicu i opet se skidati....dala joj je Flonidan 1X5mlali nije napisala koliko dana, rekla je da će joj dati kortikostereoide, ali da joj mažem samo tamo gdje ju svrbi ( to je na licu, a mene j strah da ne unese u oči).
Dođem ja doma iz ljekarne, a kad ono dvije kremeGeokorton i UNG= Afloderma 40g + Belobaza ao/100g napravljena u ljekarni.
Koju sad da mažem kad, kad mi nije rekla i jedna i druga imaju kortikosereoide ( a mala je nedavno koristila jedan, i niš joj nije pomoglo)
Na povjesti bolesti piše Geokorton 2Xdn/3dn
A na UNG X na dan / 7 dana
Stavila samo joj obloge od vode na lice, jer to crvenilo gori, temp. nema.....nisam joj stavila obloge od kamilice, jer može i na nju biti alergična....odlučili smo nedavno otići na alergo testiranje, jer stalno ima neke osipe, stalno smo na SRebrnjaku zbog infekcije gornjih dišnih putova , a i MM je atopičar............
Što da radim, jel je tko imao ovakav slučaj, jel to možda koprivnjača????
Jel tko koristio ove kreme i koliko dugo da pijemo sirup???
Svaki savjet je zlata vrijedan i zato unaprije zahvaljuje, već izmorena mama![]()