Aaaa tek sad vidim!!! Al svako toliko mi tablet ispravlja greške kako se njemu svidi. Dakle mislila sam na mileram ono masno vrhnjasto od 30%
Aaaa tek sad vidim!!! Al svako toliko mi tablet ispravlja greške kako se njemu svidi. Dakle mislila sam na mileram ono masno vrhnjasto od 30%
Vidim da narucujete kokosovo ulje pa sam malo zbunjena.
Smijemo li, prema zakonu, za svoje potrebe uvoziti hranu i dodatke prehrani (npr. steviju)?
Sve sto naručujem kod mene ide pod parolom ako prođe prođe. Ako možemo u špeceraj u npr. Mađarsku, što ne bi mogli naručit kokos iz Amerike.
Aha, app.
Onda cu i ja tako. Oni kodovi sto ste ih spominjale par postova prije, su za iHerb?
Cure, jel netko kupovao kokosovo ulje u Muelleru?
Ono ime bio/eko certifikat, ali ne njemu nigdje ne mogu naći oznaku jel djevičansko ili ne.
Inače 200g košta 27 kn.
enela pazi da ti ukupan iznos s poštarinom ne prelazi 160kn. Takve pakete u pravilu ne otvaraju. Ako otvore pa ti pokusaju naplatiti carinu, mozes traziti da jednostavno vrate pošiljetelju.
Posljednje uređivanje od marta : 01.08.2013. at 15:12
Mislim da enelu brine eventualna kazna zbog kršenja zakona?
Alo žene jedete li ajvar? Ima li koja od stručnih masnojedalica koja mi može riješiti dilemu? Name UH su preko 5% na deklaraciji... ali je fin njamiiiii
mene koda ajvara ne bi brinulo 5%UH. unutra bi trebalo biti paprika, patliđan, ulje, sol. i taj ajvar uglavnom se jede sa nečim i onda sve skup nema veze sa visokim udjelom UH.
mene kod ajvara muči što je rađen sa hidrogeniziranim uljem, a u njemu ulja ima dosta. znači uopće me ne muče UH nego F![]()
Inesica jel to bas svaki kupovni ajvar? Pretpostavljas ili bas znas?
Tlacim... otkrila sam jedan pre pre fini koji me opsjeda i skace na mene svaki put kad otvorim frizider!
a gle, ovi iz dućana su ziher. osim ako nema kakav u nekom 'bio' dućanu pa je na njemu navedeno, a 100% bi to istakli, kako je rađen od hladno prešanog ulja.
prvi razlog zašto ide to 'jestivo' ulje je novac. razlika u cijeni je jako velika, a proizvodnja ajvara troši ulje dosta.
drugi razlog je što taj ajvar mora biti osiguran da će nepromjenjen stajat u nekom skladištu i polici o ho ho vrmena. ako bi bilo fino ulje onda bi tebali staviti konzervanse. to baš i ne bi imalo smisla. opet je skuplje.
ulje samo po sebi je konzervans u ajvaru ali ako je hladno prešano ono nije stabilno ko hidrogenizirana. ako se ne skladišti dobro, mijenja okus ako ništa drugo
tiziana nema ti druge nego sama svoj ajvar napraviti
sad će skoro sezona rog paprika.
Gle, po ovome se može naručivati za osobne potrebe:
Uvoz dodataka prehrani i vitamina koje za osobne potrebe uvoze fizičke osobe u poštanskom prometu
Uvoz dodatka prehrani koje uvoze fizičke osobe za osobne potrebe, dozvoljen je isključivo na vlastitu odgovornost, posebice ako osoba koja ga uvozi nema dokaz da se isti proizvod nalazi legalno na tržištu zemlje iz koje ga uvozi.
Također napominjemo kako vitamini spadaju u vrstu dodataka prehrani, odnosno proizvode regulirane Pravilnikom o dodacima prehrani, te odobravanje prometa odnosnom robom je u nadležnosti Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (web stranica: http://www.mzss.hr/).
Na uvoz dodataka prehrani koje uvoze fizičke osobe za osobne potrebe i koji nisu namijenjeni stavljanju na tržište (daljnju prodaju) u Republici Hrvatskoj, primjenjuju se propisi o uvozu hrane.
(sa http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx)
Očito su i oni mijenjali pravila, jer znam za slučajeve kad je carina stopirala uvoz (konkretno vitamina), doduše prije 2-3 godine (možda i više).
Za hranu nije nilkad bilo problema (u količinama za osobne potrebe).
Posljednje uređivanje od martinaP : 02.08.2013. at 08:38
Hvala Inesica na ovoj tužnoj vjesti. Šmrc šmrc. I zeleni sam nasla neki makedonski Mama's u vulgaris Plodinama marketu.
Kosjenka moja baka je radila ajvar za 5 al mi se iz sjecanja djetinjsva cini da je to podosta komplicirano. Bake vise nema ajvari iz uvoza su posvuda.
Evo mene opet, prošli put nisam dugo izdržala
Cure koje ste baš na lchf dijeti, je li vama varira kilaža? Meni od jutra do jutra zna biti razlika od 4 kg!
Čudno mi je to, ne bi trebalo danas biti 4 kg više nego jučer uz istu prehranu :/
Ili nešto krivo radim ili bi se možda trebala rjeđe vagati?
edit, važem xe uvijek ujutro nakon stolice.
Posljednje uređivanje od trampolina : 02.08.2013. at 10:52
da, definitivno bi se trebala rijeđe vagati, ako se uopće trebaš vagati. e sad razlika je velika i kasnije neće biti u toj mjeri. vjerojatno kila. ako si još u startu kad nema UH, vjerojatno se, još uvijek voda dosta skladišti u tebi.
probaj još smanjit sol.
puno paradajza.
piti dosta vode da se organizam isčisti. naime kad dobije dosta vode onda je neće imati potrebu zadržavat.
lchf voli špek, šunkicu (i ja isto), a u njemu ima dosta soli. pa eto, pazi i na taj dio
Dajte mi recite koje slatko vrhnje koristite? Ovih nekoliko što sam našla svi imaju karagenan, a njega bi, kažu, trebalo izbjegavati.
Super, samo što u mom selu nitko ne prodaje Veronikine proizvode...
I ja sam se ponadala, ali nažalost, i ono je s tim karagenanom.
bah, sad sam išla gledati pilosovo koje ja kupujem i u pravu si, ima dodan karagen kao stabilizator
prebacujem se na Veroniku
domaće imam kravlje, ali kiselo
od kozjeg ne znam raditi ništa osim sira
A gdje kupujete tu veroniku? Gledam po svuda vec 10 dana koliko sam u Hrvatskoj, al jos nisam nigdje vidjela.
Hvala Sirius. A van Zagreba po nekim marketima nema? Ja sam trenutno u Rijeci
http://www.veronika.hr/prodajna-mjesta.html, možeš pogledati u Konzumu u Toweru, recimo, ili u Billi.
Krenula u Billu zavrsila Toweru! U Toweru nema nikakvog mlijecnog proizvoda Veronika. Preostaje mi Billa, javim rezultat.
Al sam otkrila k-plus grcki jogurt, ima 9% m.m. i 4,4 UH. Konacno nalazim neki jogurt ovdje s manje od 5 uh
cure jel kome došao paket od iherbe, kolka je bila poštarina, ima ko za udjeliti šifru, treba mi nekaj za klince.
Meni još nije. Poštarina je 4$, paziš da ne naručiš teže od 1800 gr i onda ti je ta poštarina.
Evo ti moja šifra DSS959
neki dan me dijete nažicalo kupiti kokosov orah. Uspjeli smo ga jučer i otvoriti - uglavnom, pokušavam napraviti maslac od kokosa. Posuda stoji u frižideru, pa ću vidjeti hoće li uspjeti. gledam sada na netu upute za izradu ulja - i uopće nije komplicirano - naravno, ako uspiješ razbiti kokosov orah.
Vidjeti ću koliko će ispasti tog maslaca od jednog kokosa - ali nekako mislim da mi se s tako malom količinom maslaca neće dati upuštati u izradu ulje.
Fakat sam prolupala nakon GO - umjesto da doma perem veš, peglam i čistim kuću, bavim se razbijanjem kokosovih oraha, a sve ponukana cijenom ulja. Možda bi se mogle zajedničkim sbnagama upustiti u izradu ulja, samo ako nađemo nekog stručnjaka za razbijanje kokosovih oraha![]()
meni je kokosov orah najlakše razbiti tako da prvo zbušim rupicu tam na onim rupicama. pustim da isteče tekućina u čašu. onda kokos u plastičnu vrečicu, čvrsto primiti i nabit u pod. pločice, kameni, tako nešto.
dolično se razbije i od prve i sve je na jednom mjestu
vidiš, dobra je ideja. i mi smo prvo izbušili rupu i izlili tekućinu, ali smo lupali čekićem po kokosu. trajalo je neko vrijeme, ali smo uspjli
Dosao mi je paket s iherb i sve je proslo ko podmazano. Znaci, kao sto je anchie napisala treba paziti ka ukupna svota s poštarinom ne prelazi 160kn. Ako se pazi da kilaza paketa ne prelazi 1800g, onda je poštarina fiksno 4$. Kilazu nije teško podesiti jer uz produkte odmah pise i kolika im je brutto kilaža.
Samo da dodam, to što sam naručila koštalo je oko 100 kn, a to bih ovdje kod nas platila oko 280kn.
marta kupila si samo dodatke za lcfr, ili i još neke dodatke?
jel moram kaj paziti kad se rebistriram ,? samo unesem archijevu šifru ima li još koji štos?
mogu li platiti maestrom.