Stranica 21 od 33 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 1639

Tema: Lchf/ paleo/primal - prehrana

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da uzimaju sve kartice. Kod naručivanja će te u jednom trenu tražiti da uneseš kod, ne kod registracije.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.veronika.hr/prodajna-mjesta.html, možeš pogledati u Konzumu u Toweru, recimo, ili u Billi.
    Duzna sam ovdje odgovor, nema Veronike u Rijeci ni u Billi ni u Toweru. Nitko od njih nikad cuo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Duzna sam ovdje odgovor, nema Veronike u Rijeci ni u Billi ni u Toweru. Nitko od njih nikad cuo
    Jeste li probali neke proizvode mljekare Bohnec? Meni su ok. Kupila u Sparu.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mani je došla ceduljica da odem u poštu po nešto iz US. tako da je ziher taj paketić.

nisam ziher za maestro. ja sam masterom. ne trebaš ništ posebno paziti kod registracije. ide sve uobičajeno i bez previše petljanja. imaš opciju i iskvačat jel hoćeš il nećeš primat obavijesti o ponudama tako da nije nužno da ti zatrpavaju inbox ako ti to ne paše

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kad sam ja gledala na njihovim stranicama za zaprešić, isto ga nije bilo. poslala sam im mail i onda su mi odgovorili gdje ima njihovih proizvoda (na tržnici) i koje je radno vrijeme

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelena,
    ti ispitujes ko isljednik, narucila sam kokosovo maslo i tekucu steviju i platila mastercardom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma ja se moram pripremiti na sve opcije pa pitam, zanima me u kakvoj ambalaži je izvorno vaš objekt, kak se transportira nekaj kaj je stakleno

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da malo krenemo- već 6 mj sam relativno disciplinirano na lchf, jedem dosta mlijecnoga, super se osjećam. Problem- inače imam vrlo slabe note, pucaju i postaju, na žalost, pod ovom prehranom još i značajno više. Ima li tko kakav savjet?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ma ja se moram pripremiti na sve opcije pa pitam, zanima me u kakvoj ambalaži je izvorno vaš objekt, kak se transportira nekaj kaj je stakleno
    ma to je njihova briga. bez brige zapakiraju to oni da dođe čitavo. pa u interesu im je da ponovno naručiš. i imaju već praktičnog iskustva o ho ho. ne sumnjam u pakiranje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zanima me još u kojoj valuti plačate?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Da malo krenemo- već 6 mj sam relativno disciplinirano na lchf, jedem dosta mlijecnoga, super se osjećam. Problem- inače imam vrlo slabe note, pucaju i postaju, na žalost, pod ovom prehranom još i značajno više. Ima li tko kakav savjet?
    ja bi malo guglala o ravnoteži minerala. znam da je bitno imat baš ravnotežu. ako ima jednog više, gnjavi drugi i tako. možda unosiš nekog previše. sad mi ne pada na pamet što konkretno. npr, ako je puno zrelog sira on ima dosta soli Nacl koja mislim poništava magnezij. magnezija ima dosta u orašastima i njegov višak ide prirodno van. dosta nam je bitan kalij i on se isto 'pokrati' sa kuhinjskom soli ali je i zeznuto ako ga je više.
    a možda ti smeta i puno laktoze. zreli sir je nema ali ostalo je ima dosta. recimo, ako i ona smeta onda kako je tijelo ima više neg inače možda pojačano reagira. al nemam pojima zašto baš na noktima. probaj vidjet koji bi simptomi mogli bit za laktozu.

u bit nemam pojima, u tom smjeru bih ja krenula tražit

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    zanima me još u kojoj valuti plačate?
    američkim dolarima

i nemam neki razlog nego je tamo tako po defaultu
    inače, ako mi nešto ide preko ppala onda tamo lijepo preračuna sve u kn. sad se i ne sjećam jel iherb ide prek pp ili direkt prek kartice

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma meni je sve to zbrkano nikad nisam radila take stvari.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Bila sam dva mjeseca na strogom lchf-u i imala isti taj problem. Sad sam malo olabavila i stanje se popravilo.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

samo ona nije na strogom lchfu ako jede dosta mliječnog. u mliječnima je dosta UH. odnosno UH su blizu mastima+proteinima.

neka je neravnoteža. bilo bi zgodno nać koja

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kako uopce otkriti u cemu je problem?
    Ja i inace imam lose nokte (listaju i pucaju), a ovo je onda bila katastrofa. Listanje skoro do korijena, porezani ko da sam kronicni grizac noktiju.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Kako uopce otkriti u cemu je problem?
    Ja i inace imam lose nokte (listaju i pucaju), a ovo je onda bila katastrofa. Listanje skoro do korijena, porezani ko da sam kronicni grizac noktiju.
    Ja sam na ovoj prehrani godinama - i moram priznati da ne vidim kako bi prehrana sa više prave hrane i manje procesirane tako loše utjecala na nokte. Možda kao što Inesica kaže, malo više pažnje obratiti na to koje minerale klopate, možda premalo nekih dobrih stvari.

Ja imam s vremena na vrijeme isti taj problem kao vi, ali ja znam od čega mi je - od lakiranja noktiju. Jedno mjesec dana ih lakiram i onda mi se gule naredna 2.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 08.08.2013. at 09:43

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

anchie, ja nokte vrlo rijetko lakiram, vecina hrane je doma uzgojena (i kad nisam lchf), a nokti se i tada listaju cim su malo narastu. Strogi lchf meni znaci izbaciti slatko, brasnaste proizvode, suncokretovo ulje i voce. Mast, maslinovo ulje, maslac, kokosovo ulje, jaja, crveno meso sve je to i inace normalno u nasoj prehrani.

Moguce je da mi tijelo neki mineral/vitamin sto li vec slabije iskoristava, a na lchf-u jos i manje?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja imam jos samo 1 kg do povratka na pred-pred trudnicku tezinu. Kavofob tvoj sam duznik, nikada mi ovakvo sto ne bi palo na pamet. Pogotovo sto drugim metodama kile nikako nisu isle dolje. Danas sam, nakon mjesec i pol ovakve prehrane, svecano vadila krv da vidim taj kolesterol kojim me svi plase, ako je tu sve ok, vise me kruh i pasta nece vidjeti. A mozda obavim i trecu trudnocu bez da nakupim 25 kila!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A mozda obavim i trecu trudnocu bez da nakupim 25 kila!
    za to treba malo i znoja pustiti.

moje sve tri trudnoće su bile do maximalno 13kila

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Bravo, Tiziana!

I ja sam ponukana ovom temom krenula u LCHF vode, ali opušteno. Sad ima divnog voća koje si ne želim uskratiti, malena mi ima 3 mjeseca, ni ne želim brzo gubiti kile, ali super mi je što sam se odmaknula od kruha i čoko nuse. Još kad malo zahladi pa krenem redovitije Tibetance vježbati, bit ću zadovoljna sobom, ma kako izgledala.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bravo Tiziana !

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo žene, zaista trebate biti ponosne na sebe

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bravo Tiziana, baš me veseli da si tako brzo uspjela

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala hvala cure!

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tiziana, skoro sam sigurna da Mljekara Latus iz Žminja (Istra) ima u RI trgovinu. Oni su Veronika ovog područja pa vidi ako imaš blizu.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo našla, glavna tržnica u RI. Mimah nije u tvom selu ali možda pokreni peticiju pa dođu makar u sezoni njihovo slatko vrhnje je prefino, maslac mljac, ma sve im je fino kvragu. Žminjski sir preporučam za ribati na jelima sličnima pizzi ali bez tjesta.

http://www.mljekaralatus.hr/index.ph...&id=3&Itemid=4

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala, draga! Mogla bih ih zvrcnuti...

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    Tiziana, skoro sam sigurna da Mljekara Latus iz Žminja (Istra) ima u RI trgovinu. Oni su Veronika ovog područja pa vidi ako imaš blizu.
    Hvala Danci!!!

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

vezano za nokte.

odlično mi je kad tražim jedno a nabasam na skroz deseto al povezano sa nečim.
    naišla sam na pitanje i odgovor vezano za nokte ali ga ne stižem sad pročitati. stavljam ovdje link i copy/pejstam tekst. inače, Mark Sisson nije baš LCHF, više je paleo, a zapravo primal

no, sve jedno. nabrzaka lovim da bi problem mogle riješiti juhe od kostiju ali fakat ne stižem čitat:
    http://www.marksdailyapple.com/dear-...#axzz2bOqx1V7Z
    Q:
    Hi, I’m enjoying the Primal [Blueprint] diet, but I have gotten weaker nails. I eat lots of eggs, meat, vegetables, fruit, and nuts. What should I then eat more of?
    Thank you,
    Jonas

A:
    Eating lots of meat should take care of your B-vitamins, a lack of which could cause brittle nails, so I don’t think it’s that. You say you eat a lot of nuts. Are you also eating fatty fish or taking fish oil? I’d be wary of your omega-6mega-3 ratio, which, if weighted too heavily toward omega-6, will be inflammatory.
    After researching for the “Cooking with Bones” post a couple years ago I got serious about bone broth. Whereas before I would only make broth whenever I had leftover bones, after writing the post, I started buying bones specifically for making broth. I made sure to always have some sort of stock – chicken, beef, lamb – on hand in the freezer or fridge and ready to go. I might toss a cube of frozen broth into sauteed veggies, when braising meat, or even just by itself in a cup. I never set a schedule or kept track or anything, but I estimate that I had some form of broth three to four days a week. What does this have to do with nails, you might be wondering? All that broth had a definite effect on my nails: they got stronger, thicker, and harder. Now, this is just an anecdote and I don’t have any data to back me up, but the broth could have been partly responsible. I’ve heard similar testimonials from others around the web.
    Real bone broth, as you probably know, contains gelatin and an as-yet-unconfirmed mix of bioavailable nutrients (calcium, magnesium, and who knows what else). Gelatin is the protein that makes your broth turn to jello in the fridge. In fact, the sign of a good broth is the jello-like consistency when cold. It should really wobble. Minerals are used by the body to manufacture bone and other structures (including fingernails), neurotransmitters, and various hormones. If your diet is lacking in minerals, broth is a good addition. Try to always have bone broth on hand (freeze in ice cube trays for easy storage and access) and try to eat some every single day. Barring that, just use powdered unflavored gelatin.
    I would also make sure you’re getting plenty of vitamin D and vitamin K2, both of which are involved with calcium deposition. Get some sun (or take a supplement) and eat some liver and grass-fed butter (or, again, take a K2 supplement). Vitamin C is also important for nail health, so add some bell peppers, broccoli or strawberries to your diet if you haven’t already.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ssuper si
    Na prvu, ne kuzim koji bi mi minerala palio. Moram proučititu juhu, do sad sam izbjegavala, malo mi je gadljiva cijela ta forma.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Bubice, slobodno korsiti kao temeljac. pa recimo hrpa nasjeckanog ppovrća, komadići nekog mesa od kuhanja pa malo tog temeljca i dodat vode ako treba razblažit okus.

mene to baca u djetinjstvo. baka je jako često kuhala goveđu juhu sa komadom mesa ali obavezno, obavezno je trebala ići i neka kost. onda bi mi još žlicom vadila onu srž za pojest.

a druga situacija koja mi se urezala vezano za juhu, je iz riječkog rodilišta. gdje sam Beu rodila. i drugi dan, prije ručka, donijele nam po šalicu tople juhe. rekle, posebno za babinjače slože u šalice pa koja želi. krijepi organizam. dalje ide za pripremu jela. uf, kako mi je pasala

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala Danci!!!
    Imaju trgovinu u prvom paviljonu na glavnoj gradskoj tržnici.

edit: Ma čitam unazad pa ponavljam već napisano, oprostite.
    Posljednje uređivanje od Balarosa : 09.08.2013. at 10:12

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da javim da mi je stigao iHerb, glatko i bez ikakvih problema Ja naručila kokosovo brašno i jedan ELF kist za šminkanje, i uzela još freebie balzam za usta, i poslali mi još i malo žensko ogledalce iHerb gratis. Bjutiful, totalno sam oduševljena

Ako ćete si vi naručivati, svakako iskoristite popust kod prve narudžbe putem koda.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da javim da mi je stigao iHerb
    ahahaha

tražim ovu temu i u glavi već tipkam identičnu ovu rečenicu

i htjedoh se pohvaliti ogledalcem za poklonom, ali onda je izgubio vrijednost jer je Inesica dobila i probnu omegu grrrr

šalim se, ofkors, baš lijepo na ogledalcu, idem sad gledati što ću iduće naručiti

e da, ja sam naručila kokosovo brašno, i to 1,3 kg... slutite li što će se događati u narednih par dana?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    ahahaha

tražim ovu temu i u glavi već tipkam identičnu ovu rečenicu

i htjedoh se pohvaliti ogledalcem za poklonom, ali onda je izgubio vrijednost jer je Inesica dobila i probnu omegu grrrr

šalim se, ofkors, baš lijepo na ogledalcu, idem sad gledati što ću iduće naručiti

e da, ja sam naručila kokosovo brašno, i to 1,3 kg... slutite li što će se događati u narednih par dana?

Ha hahaaa

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kavafob, nema pecana u Mulleru - sada fakat ne znam gdje sam ga uspjela naći kod nas. Možda je bila kakva akcija u Lidlu. mislim da da. Imali su ih u nekom periodu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel nisi ti neke orašaste kupovala u Sloveniji?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

NanoiBeba, tnx, uštedjela si mi vrijeme da ne idem bzvz.

Moguće za Lidl, oni znaju imati sve i svašta povremeno

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel nisi ti neke orašaste kupovala u Sloveniji?
    indijske po povoljnoj cijeni. I nesoljenu macadamiju

Pecan sam davno kupovala kada sam išla u špeceraj u Austriju, ali znam da sam ih kupila negdje u Zagrebu. Vjerojatno neka kratkotrajna akcija u Lidlu.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pecan (ali u mijesanoj kombinaciji s drugim orasastim plodovima) sam kupila u Kauflandu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sutra idem po kilu indijskih (ako md danas dobi plaću ) i bademe i avokado ako nađem negdje... a onda se bacam na slastičarenje

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na moru je bio Tommyjev dućan - iznenadila sam se nislkom cijenom indijskih. Oko 100 kn7kg - mislim da tako nisku cijenu u zagrebu nisam uopće vidjela. I meni bi trebala nova zaliha, pa javi za cijene kavafob

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja kupujem na placu u Velikoj Gorici, ima jedna mala sjemenarna s najs ponudom. Indijski su 112 kn, mislim da su toliko bili i u Sparu kad su ih imali, ali je kvaliteta ovih neusporedivo bolja. Imaju i sirovi kikiriki po 32 kn kila, bez ljuske.

Kupujem još i suncokretove, bučine i sezamove tamo, ali ne znam cijene, znam da su ok.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Riskiram život , ali moram reći da pazite na količinu orašastih plodova. Nije dobro puno ih klopati - imaju previše fitinske i ne tako spektakularan omjer omega 3 i 6 (najbolji su macadamia zatim bademi). Idealno bi bilo šaka orašastih dnevno - a to je vrlo malo.

Odoh sad pobjeći s teme da me ne zatučete

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ali ja i jedem 1-2 šake dnevno

...ajd dobro kol'ko stane u 2 otvorene, spojene šake i ako ovo u kolačima ne brojim

U pravu si, treba paziti na fitinsku. Mene prevari što mi se po vrućini ne da jesti kompletan obrok pa ustvari nikad nisam sita nego cijeli dan grickam ponešto.

Obećavam si ovog vikenda jedan dan jare dijetu uzeti, da mi se malo organizam očisti

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    ...ajd dobro kol'ko stane u 2 otvorene, spojene šake i ako ovo u kolačima ne brojim

Puno si ti tu šaka nabrojala

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Puno si ti tu šaka nabrojala
    ja brojim samo dozvoljene jednu-dvije, nakon toga prestanem brojati

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

predobra strategija!!