Stranica 24 od 33 PrviPrvi ... 142223242526 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 1639

Tema: Lchf/ paleo/primal - prehrana

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj La-la squo prvotno napisa Vidi poruku
    ja moram prokomentirati enormnu kolicinu energije uz paleo :-0 nije da mi inace fali energije ali trenutno ne mogu samoj sebi pratiti tijek misli :D a i nekako sam doista dooooobre volje!
    i da, super mi je osjecaj sitosti nakon dobrih masnoca
    Ihaaaaaaj, to je to

Citiraj Inesica prvotno napisa Vidi poruku
    e i onda to više nije lchf nego žbrljm.
    hebo nazive
    zato i ja mrzim te nazive, stvar se svodi na jedenje PRAVE hrane. I to je to

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Budem u naslov ubacila paleo i primal.
    Ajde ajde suuuuper

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gdje bi u ovo doba godine mogla kupiti špek/slaninu/pancetu bez dodanih aditiva?

Bila sam na Dolcu "kod Rođe" za kojeg sam saznala da ima samo soljenu slaninu, ali su mi tamo rekli da ljeti ipak stave šećera i još nečega zbog vrućine.

Našu smo potrošili, dosta je jedemo, jer je svi volimo.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

netko je tražio omjere, u lchf je to 20-80g UH dnevno: 20-50 ako oćeš smršaviti, 50-80 ako ne.

a mahune su samo jedne od mahunarki:
    http://www.tportal.hr/lifestyle/zdra...-prehrane.html

La-la squo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nuspojave - citala sam o zedji, metalnom okusu, zatvoru..... nista od toga nemam, ALI pojavili su mi se neki cudni ko valunzi :D ono, opere me val vrucine u tijelu, a vani 19 znalo mi je u zivotu biti vruce na plus osamsto, ali ovo mi je totalno weee nije nimalo nelagodno, dapace ono, vruce mi je :D anybody?!?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj La-la squo prvotno napisa Vidi poruku
    nuspojave - citala sam o zedji, metalnom okusu, zatvoru..... nista od toga nemam, ALI pojavili su mi se neki cudni ko valunzi :D ono, opere me val vrucine u tijelu, a vani 19 znalo mi je u zivotu biti vruce na plus osamsto, ali ovo mi je totalno weee nije nimalo nelagodno, dapace ono, vruce mi je :D anybody?!?
    Je, je mogu će je. Kad vozis na masnoce , sa niskim ugljikohidratima na početku mozes imati te navale energije. To je znak da ti se organizam presaltao na drugačije gorivo.

La-la squo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

tako nekako sam si i mislila... svidja mi se doista

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Lchf način prehrane
    http://forum.roda.hr/showpost.php?p=2460278

Samo da javim da je i meni stiglo bez problema. Do sad sam koristila http://www.biobio.hr/kokosovo-ulje-e...ko-400ml-19683 i ovo americko pakiranje mi djeluje divovsko, ali okusom i mirisom identicno kao i kernnelovo.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Evo da se i ja pohvalim! Kukala sam tu po forumu jer sam se grozno nadebljala nakon poroda i postala blago rečeno ovisna o uh, posebno čokoladi.Osjećala sam se pregrozno a izgledala još gore.

I onda Bog pošalje Kavofob na temu di ja kukam, i spomene LCHF, i onda sam se danima pripremala,pa malo brljala sa Montignacom ( ipak je blaži) i na kraju krenula, 27.7.

Od tad sam izgubila 5 kila, ali što je važnije osjecam se preporođeno. Prvi tjedan mi je bilo muka, imala sam neku mučninu i drhtavicu, i skoro odustala. Srećom, ipak nisam.

S tim da jedem mliječno, orašaste i gotovo svo voće zato što dojim.Dakle,kile i cm idu i bez ketoze.

Puna sam energije, ni traga anksioznosti zbog koje sam mislila da sam potpuno poludila.

Meni je lchf promjenio život.

Kavofob,još jednom hvala od
    Posljednje uređivanje od Ally23 : 23.08.2013. at 14:06

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ally

Znaš da sam se već nekoliko puta pitala što je s tobom... tako mi je drago da čujem odlične vijesti. Bravo za 5 kilica, ali osjećaj da konačno konce ponovno držiš u svojim rukama je najvažniji

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo Ally

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Nisam pisala na forumu jer mi se često događalo da krenem sa nekom dijetom, entuzijastično tjedan dana i onda prekinem, tako, pustila sam neko vrijeme da vidim mogu li ja to uopće.

I mogu! I više uopće ne razmišljam da sam na dijeti, idem dan po dan, što skuham svojima jedem ,jedino tijesto ili krumpir zamjenim povrćem. Voće jedem normalno, samo banane ne jer ih ne volim.

Još samo da se natjeram vježbat, joj to stvarno ne volim.Jedino šećem sa kolicima 2 puta dnevno po sat vremena, i to je za mene pomak.

Pozdrav cure.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ally , to su fenomenalni rezultati!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Ally23 prvotno napisa Vidi poruku
    I više uopće ne razmišljam da sam na dijeti
    I nisi, ti sad biraš zdravo ne iscrpljuješ se i ne mučiš tijelo, to je jedini recept za uspjeh

Jedino šećem sa kolicima 2 puta dnevno po sat vremena, i to je za mene pomak.
    To je veliki pomak, sjeti se samo da ti je donedavno bilo muka izaći iz kuće...

Bravo Ally, zagrli se i od mene

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

naručila sam i ja nešto od iherb, evo kod za popust za nekog DGN159

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

JTZ076 tu je i moj kod ako će netko naručivati.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ako nekom treba mlinac za kavu

danas je u konzumima -25% na male kućanske aparate. i imaju neki njihov sinbo inače za 100 kn, danas je 75.

daklem, osim za mljet kavu, možete:
    usitnit lan
    usitnit bademe koje ste prije samljeli na onu ručnu (ja se borim sa nedoskatkom multipraktika) i dobije se fino brašno.
    usitnit uobičajeni kokos za kolače u malo finije i skroz može proći za neke recepte gdje se koristi kokos brašno (ne za sve, al recimo onaj 'kruh' gdje idu jaja, kokos, maslac je OK).
    usitnit suncokret / bučine sjemenke (prije samljevene na ruku) i isto dobijete nešto kao brašno

uglavnom, takve fore

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Inesica i ja svakome preporučam ovu divnu stvarcu.

Ja sam radila domaći bounty a kao punjenje sam samljela kokosovo "brašno" ( mrvice) i stavila sam kokosovo ulje i maslac i malo meda.
    Svi su prste lizali a kad je samo "brašno" ispadne zrnato i ne baš jako fino.

Ja često stavim zobene mekinje kao dodatak šejku i puno su mi bolje kada ih izmiksam, kao i za lan, suncokretove sjemenke i sl.
    Odlične su i pogačice kada se koriste izmksane mekinje a ne onako zrnate, puno su mekše i podatnije.

Ja sve ovo rijetko radim ali kad radim volim da bude kak spada.
    Npr. sezam za pohanje umjesto običnog sezama koji meni brzo izgori i padne.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Evo da se i ja pohvalim! Kukala sam tu po forumu jer sam se grozno nadebljala nakon poroda i postala blago rečeno ovisna o uh, posebno čokoladi.Osjećala sam se pregrozno a izgledala još gore.

I onda Bog pošalje Kavofob na temu di ja kukam, i spomene LCHF, i onda sam se danima pripremala,pa malo brljala sa Montignacom ( ipak je blaži) i na kraju krenula, 27.7.

Od tad sam izgubila 5 kila, ali što je važnije osjecam se preporođeno. Prvi tjedan mi je bilo muka, imala sam neku mučninu i drhtavicu, i skoro odustala. Srećom, ipak nisam.

S tim da jedem mliječno, orašaste i gotovo svo voće zato što dojim.Dakle,kile i cm idu i bez ketoze.

Puna sam energije, ni traga anksioznosti zbog koje sam mislila da sam potpuno poludila.

Meni je lchf promjenio život.

Kavofob,još jednom hvala od
    Bravo Ally, cestitam na rezultatima! I meni je Kavofob tako upala na temu gdje sam kao i ti kukala, a sad se sretno gledam u ogledalo!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima li tko od vas neku dobru ideju čime zasladiti kavu?
    Kava sa stevijom mi je malo receno bljak. Zapravo, kod mene stevije prolazi jedino u sladoledu.
    S medom mi nije tako loše, al ni blizu onome sto volim.
    Jel netko našao rješenje tog strašnpog problema?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Kava sa stevijom mi je malo receno bljak. Zapravo, kod mene stevije prolazi jedino u sladoledu.
    ne sladim kavu, navikla sam na gorku. Ali paleovci ne vide apsolutno ništa loše u zlicici secera , to je ( skoro) samo malo obradena repa.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Al ja bih rado izbacila taj secer bez da si kavu izneredim.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni je kava ok sa sladilom od dm-a (natrij ciklamat, saharin, laktoza i mozda jos nesto). Neznam jel po lchf-u, ja sam se na steviju nekako priviknula, al prije stevije sam koristila to. Secer godinama nemam doma osim malu posudu za goste

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

moja priča sa slađenjem kave je ovakva:

prije promjene prehrane - 2 žličice šećera
    kad sam promijenila prehranu odlučila preć na 1 žličicu
    nakon nekih 2 mjeseca sinulo mi da bih mogla probat sa 1/2 žličice
    nakon 2 dana na 1/2 žličice mi je sinulo da tih 1/2 ne služi ničem i odonda sam na 0

sad kad zabunom gucnem MMovu sa 2 žličice naježim se. doslovno. po rukama mi dlake skoče

i odonda više ni ne razmišljam o slađenju kave, čaja, kakaa, čokolada za kuh mi je preslatka itd

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle ja se isto naježim kad probam neku slađu kavu, al od sreće, kužite me?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpis.
    I ako moze pomoci, kava mi je dobra samo sa stevijom Slatki list, ona iz dm-a (ne Das Gesunde Plus).
    Ili sa tekucom stevijom marke Specchiasol.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa Vidi poruku
    sad kad zabunom gucnem MMovu sa 2 žličice naježim se. doslovno. po rukama mi dlake skoče
    i odonda više ni ne razmišljam o slađenju kave, čaja, kakaa, čokolada za kuh mi je preslatka itd
    x
    totalno!!!
    s time da sam ja koristila 1 natren pa odmah na 0.
    čaj ne sladim dulje već, kakao ne pijem, ali kad se izbaci šećer iz kave (meni trebalo doduše nekih 2 tjedna prvo da ne izbljujem takvu kavu i da se prisilim piti, a onda još malo da se naučim) hrpa stvari promijeni okus!

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja u kavu nikad nisam stavljala 2 šećera u kafiću koliko dobiješ uz bijelu kavu, pola mi je bilo dovoljno, ali sad sam ga skroz izbacila i kava je i dalje fina. I jedva čekam vrijeme za kavu, znači da je to samo mojih 10-ak minuta!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gle ja se isto naježim kad probam neku slađu kavu, al od sreće, kužite me?
    ne kuzimo. (ja sam od onih kojoj se na slatku kavu oci iskolace)

ma zezam se. po mom skromnom misljenju ako ce taj secer u kavi biti jedna od ne puno secernih stavki (dakle, ako nema svakodnevnih orgija secaera u kolacima i inom)
    ja se uopce ne bih zamarala sa raznim nadomjestcima. a i mislim da je vecina njih (ok, mozda stevija ne, ne znam puno o njoj) stetnija od zlicice secera u kavi.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta, ne zamaraj se i popij si tu kavu s guštom (sa šećerom)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo mog koda za popust na iherb.com - KJS954 . Zicam za bodove , a vi dobijete popust ako narucujete prvi put. : treptrep:

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupila mlinac za kavu. Oduševljena sam! Htjela sam samljeti lanene, malo sam se zanijela i dobila brašno. Idem sad tražiti recepte za kruhiće i slično.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja za slađenje kave koristim agavin sirup

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

kokosovo ulje je super i za kosu i lice. pridruzujem se i ja ekipi lchf, pa bumo videli

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja radim i dezić od kokosovog ulja a i stavila sam ga u ulje za sunčanje koje sam radila od ulja čileanski maline, pšeničnih klica, malo maslinovog i malo kokosovog ulja.
    Jako sam potamnila dok sam se mazala ali nije bilo osjećaja pečenja ili zatezanja nakon sunčanja.
    Prvobitno je bilo namjenjeno za djecu ali previše me bilo strah samo ih s tim mazati kad jako pocrne i sa većim faktorima.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo sto mi je odgovorila jedna teta za koju ja mislim da je jako pametna, a titula doktora mikrobiologije potvrdjue da nije bas belsava )) (mislim ovo samo da imate okvir tko iznosi svoje misljenje). zenska je i vegetarijanac pa i to valjda treba uzeti u obzir . Pa kaze ona;
    Zele prodat ideju da je prirodno hraniti se kao pecinski covjek sa puno mesa i malo ugljikohidrata, ali apsolutno zaboravljaju da je zivotni vijek pecinskog covjeka bio jako kratak!!! Tako da mi nije jasno zasto ljudi misle da je takva dijeta zdrava i daje im mogucnost da dugo zive jer za to nema apsolutno nikakvih dokaza. Takva dijeta je posljedica toga da nisu imali drugih izvora energije! Apsolutno nista neznamo o kolicinama hrane koju su konzumirali... Pecinski ljudi nisu imali centralno grijanje i morali su biti stalno u pokretu tako da su trosili puno vise kalorija nego mi danas sa sjedenjem u nasim grijanim stanovima… Ujedno njima je sigurno bilo u interesu da da se debljaju u slucaju obilja hrane jer je to sluzilo kao skladiste za losija vremena itd, itd…
    ima smisla to kaj ona kaze iako ako sam ja skuzila lchf znaci i to da se koriste zitarice i voce, ali u manjim kolicinama
    mene malo muce masnoce iz razloga koji je ona spomenula, a i moja baba i dede su jeli puno masti, ali nisu cijeli dan sjedili nego kopali. Mislim da je jako bitno koristiti masnoce i meso iskljucivo iz domaceg bio uzgoja, jer ako pocnemo klopati kozicu piletine hranjene na koncentratu mislim sa se jednostavno trujemo. Znamo da se stetne tvari taloze u masnom tkivu, pa onda i sve kemikalije i antibiotici i hormoni koje te jadne kokice konzumiraju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Teta je fulala poantu, ali ne cudi obzirom da je vegetarijanka.
    moze se na lchf biti i kao vegetarijanac ( jedino kao vegan nije moguce ).

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sophie girafe prvotno napisa Vidi poruku
    Zele prodat ideju da je prirodno hraniti se kao pecinski covjek sa puno mesa i malo ugljikohidrata, .
    To što si ti opisala to nije Lchf, to je Dukan dijeta Puno mesa nije dobro za nikoga (jer stvara kiselinu u organizmu), a ugljikohidrata se unosi poprilično ali DOBRIH oni koji ne dižu inzulin (dakle povrće prvenstveno)

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da vas ovdje pitam di ima za kupiti običnog rafiniranog kokosovog ulja.
    Neki jeftini mi treba za izradu sapuna.
    Znala sam kupiti u Hoferu u slo ali ga nemaju više.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Da vas ovdje pitam di ima za kupiti običnog rafiniranog kokosovog ulja.
    Neki jeftini mi treba za izradu sapuna.
    Znala sam kupiti u Hoferu u slo ali ga nemaju više.
    U super konzumu je znalo biti ( ako neces jeftinije preko neta).

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jel se kome poremetio ciklus? meni je zadnja dva mjeseca kasnila m. prvo par dana, a onda tjedan i imala sam neki teski pms (a nije pre-malo-seksa)

jesam puno smrsavila (vise od 10kg), u zadnjih pola godine drasticno, al se uopce ne hranim nesto striktno po nekom rezimu, samo ne jedem zitarice. to je jedino sto sam promijenila u prehrani, sve ostalo je isto, mogu reci da sam pazila i prije da se dosta zdravo hranim, junk sam jela minimalno, ne podnosi mi ga zeludac, a bome ni dzep, kad citam sta su neke od vas jele zlo mi dode samo od citanja

hocu reci da nije to bas neka velika promjena bila pa da me tako pogodi

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

često sam čula da smanjivanje UH produžuje menstrualni ciklus kod mnogih žena..

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Fala Sirius.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Definitivno sam se izliječila od slatkog, jučer sam polizala T. sladoled da joj ne curi i smučilo mi se, ne od šećera nego nekog pozadinskog ukusa.

Ali i dalje sanjam kruhaste stvari.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    često sam čula da smanjivanje UH produžuje menstrualni ciklus kod mnogih žena..
    Meni je skratilo ciklus, a ne produzilo. Prije sam bila na 31-33 , sad na skolskih 28 najcesce.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni je skratilo ciklus, a ne produzilo. Prije sam bila na 31-33 , sad na skolskih 28 najcesce.
    Isto.

I definitivno je od UH i(li) šećera. Prošli mjesec sam prilično šlampavila, jer su bile takve okolnosti, i ciklus se poremetio. Da mi je netko rekao da to može ovisiti o tome što jedeš, ne bih mu vjerovala.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E onda može biti da generalno teži prema tih 28 dana, da kod žena kod kojih je bio kraći bude duži - više prema 28

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    jel se kome poremetio ciklus? meni je zadnja dva mjeseca kasnila m. prvo par dana, a onda tjedan i imala sam neki teski pms (a nije pre-malo-seksa)

jesam puno smrsavila (vise od 10kg), u zadnjih pola godine drasticno, al se uopce ne hranim nesto striktno po nekom rezimu, samo ne jedem zitarice. to je jedino sto sam promijenila u prehrani, sve ostalo je isto, mogu reci da sam pazila i prije da se dosta zdravo hranim, junk sam jela minimalno, ne podnosi mi ga zeludac, a bome ni dzep, kad citam sta su neke od vas jele zlo mi dode samo od citanja

hocu reci da nije to bas neka velika promjena bila pa da me tako pogodi
    da li unosis dovoljno masnoća? Provjeri. Masnoće su ključne za hormonalnu ravnotezu.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni se produljuje moj mini-22-dnevni ciklus. Mislim da ce biti ovako kako Anchie kaze da generalno ujednacuje na 28.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

treci dan. prodala bi bubreg za recimo kroasan, sa cokoladom
    citajuci vas i clanke i blogove po netu nekako mi je ono sto sam i prije znala postalo kristalno jasno, tako da je sa bijelim secerom i bijelim brasnom gotovo i s tim nemam problema. super mi je bio osjecaj kad sam prosla kroz ducan za desetak minuta i kupila samo prave namirnice.( a sve vise toga cu kupovati od lokalnih malih bio proizvodjaca)
    ali dijeta i mrsavljenje e tu mi nis nije jasno. JA znam da se ja ne krecem dovoljno (danas sat vremena setnje, ali sam sa curama svaki kamen prevrnula).tak da se bojim previse masti i imam osjecaj da cu ja biti prva ovdje koja pise kak se udebljala na lchf-u.
    danas je bilo ovako: pola avokada i paradajz, crni caj sa malo mlijeka za dorucak.uzina komadic tvrdog masnog sira, za rucak sataras (povrce je domace i taj sataras je slatki) na zlici pacije masti malo grana padano i jedno jaje, tijekom popodneva sam pojela mozda desetak badema i za veceru zdjelica juhe i malo govedine iz juhe sa paradajzom. nisam bila pretjerano gladna, ali nisam ni sita .meni se ne cini da ja sa ovom kolicinom hrane mogu smrsaviti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •