Stranica 29 od 33 PrviPrvi ... 192728293031 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 1639

Tema: Lchf/ paleo/primal - prehrana

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    ukupni kolesterol - 5,5
    HDL 1,38 (dobar, mora biti više od 1,2)
    LDL 3,81 (loš, mora biti manje od 3)
    trigliceridi 0,69 (<1,7)

Ne uzimam lijekove, osim vitaminskih dodataka (magnezij, B kompleks). Prije sam pila cardiopirin zbog cirkulacije kad sam se manje kretala, ali mislim da to nema efekt na kolesterol.
    Sirius, nalaz ti je za poželjeti u današnjim uvjetima. Nekad daaaavno su me učili da je kolesterol oko 6 dobar i tog se i sad pridržavam: ovu granicu od 5 ne priznam. Pogotovo kod žena kojima dobri kolesterol treba za stvaranje estrogena.
    Vidim da uzimaš dodatke prehrani. Magnezija bi ti trebalo minimalno 400 mg, a što se B-kompleksa tiče-ne znam je li ti liječnik preporučio Neurobion Forte ili piješ obični, ali trebalo bi ti svakako puno vitamina B-12. Ako uzimaš Neurobion povremeno bi trebalo popiti kuru folne kiseline od 800 mcg jer dugotrajno uzimanje vitamina B-6 kojeg dosta imaš u Neurobionu može smanjiti resorpciju folne kiseline.

U tu cijelu priču ubavi i puno nezasićenih masnih kiselina. Treba ti obzirom na dijagnozu barem 2g omega-3, a to je kapsulama jako teško postići-pogotovo zato jer ti treba većinom omega-3 DHA.
    Imaš trenutno na tržištu dva proizvoda kojima bi se to moglo unijeti:
    1) http://childlife.net/liquid-cod-liver-oil/ Ovo daju u KB Dubrava pacijentima s teškim neurološkim oštećenjem. Njihova doza je 20 ml, tebi je dosta 15 ml tj. jedna jušna žlica. Zanemari to što je dječji preparat: od njega trenutno u Europi nema ni jednog s višim dozama DHA.
    2) http://www.polleosport.hr/proizvodi/...kapsula-natrol Ove 4 kapsule ti zamjenjuju jušnu žlicu ovog prvog čuda.
    Oba preparata imaš u ljekarnama. Natrol ima još dosta raznih vrsta preparata s omega masnim kiselinama. Ako kupuješ-traži upravo ovaj. Ostali ti ne odgovaraju sastavom.
    I, za kraj, nemoj se bojati masti. Štetna je većinom arahidonska kiselina, a nje ima u suhomesnatom i raznim prerađevinama životinjskog porijekla. To izbjegavaj. Ako imaš izvor domaće masti, špekeca ili domaćeg maslinovog ulja-samo mirno jedi masno.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo i mene nakon 3 tjedna na lchf prehrani i mogu reci:

Imam tri kg manje, ten mi se procistio (kokosovo ulje koristim umjesto kreme) i dobro se osjecam.
    Jako sam sretna jer ste me svojim postovima potaknule na razmisljanje i tako mi sad jedemo organsko lokalno uzogojeno povrce, voce, jaja i meso. U subotu sam na nasem placu pronasla sirovo mlijeko, covjek je tamo vec 5 godina, ali ja ga nisam vidjela jer me nije zanimalo.
    Dosta sam varala , odnosno dnevno bi pojela 3- 4 sljive ili breskvu, jednom u tri tjedna sam doruckovala kruh (ali moj domaci), bila sam i na rucku u indijskom ...i tako. Ali naucila sam da nista nije zabranjeno, ali se ugljikohidrati moraju zasluziti i to fizickom aktivnosti. Tako ja vozim sobni bicikl, plesem (i bas sam si bedasta) i odradim onaj prvi izazov sa fitmama bloga (za sad).
    ono sto ne razumijem je kako vi uspijevate ne povecati unos proteina? meni samo povrce sa mastima nije dosta za onaj osjecaj sitosti, tako da moram dodati proteine ili u obliku mesa ili sira. Problematicni su ovi od mesa ili svi proteini?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da konačno mogu napisati - prije se nisam usudila kako se ne bih urekla.
    Ja nisam na strogom Lchf-u - jedem jednako puno voća, povremeno pojedem i pizzu, kruh, nisam smšavila, niti mi je to bio cilj (iako nisam mršavica), ne vježbam.

uvijek sam se relativno zdravo hranila ali sam jela i puno tijesta u svim oblicima. patim od alergije na abroziju od zadnje trudnoće, znači 10 godina.

I ono najvažnije, ovo mi je bila najlakša sezona. Simptomi su prisutni ali u neopisivo manjem obliku. Niti jednom nisam imala potrebu popiti lijek. a jedino što sam promijenila u svom životu je smanjen unos bijelog brašna, i općenito glutena. Šećer niti inače nisam konzumirala peviše, ali oduvijek jedem velike količine voća i ti ga dobivam dovoljno.

Prezadovoljna sam - iako nije da rado ne bih skinula koju kilu, a i bilo bi mi drago biti mešđu curama vježbačicama - ali to će pričekati neko drugo vrijeme

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na pojašnjenju. nisam znala. sorry ako sam ipsala gruba.
    moje pisanje ide za uobičajena, prosječna stanja ljudi i iz mojih je cipela.
    kad postoji neko ograničenje treba ga svakako biti svjestan i vozit slalom u skladu sa ograničenjem. nema druge
    Kaj bi ispala gruba, nema uopće problema. Brine me kolesterol jer sam neko vrijeme morala kontrolirati p.v. zbog slabijeg kretanja i piti lijek za cirkulaciju. Sad se ipak krećem više ali sam još uvijek jako oprezna.
    Vježbam ja svaki dan, ali moje vježbanje izgleda npr. 3 serije po 15 dizanja na prste (donedavno nisam mogla uopće), ili 3x 15 dizanja sa stolice bez povlačenja rukama, hod od 45 min. (izdržim ja i sat i pol na nogama ako je sila, ali onda sam na ibuprofenima drugi dan), krećem se po stanu, kuham pa me bole noge od stajanja itd. Nije baš da ležim i sjedim cijeli dan, ali je u usporedbi sa prosječnom zdravom osobom to je minimum kretanja.

mim, hvala na preporuci. Ne pijem više Neurobion, pila sam neko vrijeme, ali sam pročitala u uputama da uzimanje duže od nekoliko mjeseci može uzrokovati neuropatije, pa sam pitala dva neurologa da li da pijem više ili ne, i nisu mi znali sa sigurnošću reći.
    Ubacili smo u prehranu više maslinovog ulja, muž mi je kupio i nekakvo ulje konoplje, pila sam i neke turbo skupe omega 3 (ne sjećam se naziva, neke talijanske). Magnezij pijem zbog grčeva u mišićima.

Pokušavam sve nutrijente unijeti hranom, pa jedem orahe zbog magnezija, banane zbog kalija itd. i onda na kraju sve te kalorije ne mogu potrošiti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ono kaj me najviše muči je da imam 73 kg na 171 cm. Cijeli život sam bila mršava i idealna težina prije bolesti (tj. do prije 3 god.) mi je bila 58 kg. Sad imam 15 kg viška i ne idu dole nikako.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Ne pijem više Neurobion, pila sam neko vrijeme, ali sam pročitala u uputama da uzimanje duže od nekoliko mjeseci može uzrokovati neuropatije, pa sam pitala dva neurologa da li da pijem više ili ne, i nisu mi znali sa sigurnošću reći.
    Ubacili smo u prehranu više maslinovog ulja, muž mi je kupio i nekakvo ulje konoplje, pila sam i neke turbo skupe omega 3 (ne sjećam se naziva, neke talijanske). Magnezij pijem zbog grčeva u mišićima.
    Magnezij obavezno i dalje, B-kompleks neki jači, a ovo omega kaj spominješ ti ni približno nije dosta. Konopljino ulje je dobro, uzimaj ga i dalje, ali ne može ti nadoknaditi DHA koja treba živcima. Pogledaj zato ove linkove koje sam ti poslala: od ta dva izaberi bilo koji i uzimaj redovito. Ako ćeš ih htjeti uzimati pošalji mi na pp mail da ti dam još koju korisnu informaciju jer sam rijetko online.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    uvijek sam se relativno zdravo hranila ali sam jela i puno tijesta u svim oblicima. patim od alergije na abroziju od zadnje trudnoće, znači 10 godina.

I ono najvažnije, ovo mi je bila najlakša sezona. Simptomi su prisutni ali u neopisivo manjem obliku. Niti jednom nisam imala potrebu popiti lijek. a jedino što sam promijenila u svom životu je smanjen unos bijelog brašna, i općenito glutena. Šećer niti inače nisam konzumirala peviše, ali oduvijek jedem velike količine voća i ti ga dobivam dovoljno.
    Yesss! Da da, gluten se uvelike povezuje s alergijama / astmom itd. Prekrasno da ti je toliko bolje

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je. Moja cura ima astmu - njoj sam radila test intolerancije i znam da joj smeta brašno. Al ne mogu svim ukućanima izbaciti ga - bune se, naročito MM.(a i on ima astmu) - da, sezona je neusporediva. S time da kažu da za alergje može smetati i mliječno. No ja sireve jedem normalno, i kiselo mlijeko, ponekad kefir. Očito je taj gluten opasniji no što smo ikada mislil. Prezadovoljna sam. Vidim da je koncentracija peludi ambrozije izašla iz crvenog, zato sam to i napisala. Htjela sam već prije, ali sam se baš bojala da se ne ureknem.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Magnezij obavezno i dalje, B-kompleks neki jači, a ovo omega kaj spominješ ti ni približno nije dosta. Konopljino ulje je dobro, uzimaj ga i dalje, ali ne može ti nadoknaditi DHA koja treba živcima. Pogledaj zato ove linkove koje sam ti poslala: od ta dva izaberi bilo koji i uzimaj redovito. Ako ćeš ih htjeti uzimati pošalji mi na pp mail da ti dam još koju korisnu informaciju jer sam rijetko online.
    x

BTW, Childlife je s iherb-a upola jeftniji nego kod nas. Skroz je ok za popiti.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    je. Moja cura ima astmu - njoj sam radila test intolerancije i znam da joj smeta brašno. Al ne mogu svim ukućanima izbaciti ga - bune se, naročito MM.(a i on ima astmu) - da, sezona je neusporediva. S time da kažu da za alergje može smetati i mliječno. No ja sireve jedem normalno, i kiselo mlijeko, ponekad kefir. Očito je taj gluten opasniji no što smo ikada mislil. Prezadovoljna sam. Vidim da je koncentracija peludi ambrozije izašla iz crvenog, zato sam to i napisala. Htjela sam već prije, ali sam se baš bojala da se ne ureknem.
    nano za slučaj da nisi vidjela, daj mužu da pročita ovaj članak kako si je Đoković promijenio život prehranom i riješio astme, možda ga inspirira http://www.jutarnji.hr/prehrana-je--...vot--/1121031/

A tebi tip - moji jedu gluten, ali ja gledam da ga jedu što manje, npr kad trebam baš brašno onda stavljam pirovo koje ima puno manje glutena. Inače koristim zobeno brašno (sameljem pahuljice) a gdje god mogu uvalim proseno brašno (jer nema glutena). Što manje to bolje u svakom slučaju.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja koristim proseno za djecu.

Mužu sam rekla za to i baš za taj članak, ali s njim je teško. onaj kolač koji sma za vikend napravila je bio predobar - no njih troje je imalo zamjerki, tako da sam ga morala sama pojesti

Uglavnom, i ja svojoj curi astmu držim pod kontrolom - za sada. Nije jednostavno, ali pokušavam paziti što nije lako (ona baš voli slatko, kako ja npr. nikad nisam - tu je na svog tatu)

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

curke, hoćete me malo motivirati? ja sam se držala dosta LCHF tijekom ljeta, ali vidi vraga, bila sam kod roditelja, mama kuhala, ja svaki dan 2 mjeseca išla 2x na more i skinula 4 kg.
    sad sam se vratila doma, i (ne) kuham, imam bebu koja puzi i jedva stignem njemu skuhat ručak i izvest ga vani, ne znam kad bih vježbala i u depri sam.
    jutros sam njemu pripremila doručak ali sebi zaboravila ponijeti (išli smo u šetnju) i di ću - u pekaru.

ajte me malo nabildajte sa statistikom- koliko kila u koliko mjeseci ste skinuli itd, da se motiviram za zdravu prehranu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    x

BTW, Childlife je s iherb-a upola jeftniji nego kod nas. Skroz je ok za popiti.
    Da, ako je obična dostava košta manje od 15 eura. Jedino ne znam kako je sad što se narudžbi tiče jer navodno u Njemačkoj rade probleme s dostavom i jako gledaju o kojim se tvarima radi i paze na doze. I kod nas će biti rigorozniji kad konačno dovrše novi pravilnik o dodacima prehrani.
    A okus... hm... ako ne očekuješ da je fini onda ćeš ga bez problema piti . Ipak je riječ o ribljem ulju.

MartinaP, jesi u zadnje vrijeme nešto naručivala s iHerba??

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja upravo čekam pošiljku s iherba. Trebala bi stici danas, sutra, prekosutra.
    Zar nije taj pravilnik već izašao? To bi trebao pokrivati onaj dio o naručivanju za osobne potrebe, zar ne? Ako je pošiljka lakša od 1800g, i košta manje od 160kn ukupno, ne bi trebalo biti problema. Dosad sam u zadnjih mjesec dana već dobila od njih dvije pošiljke bez problema.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ako je obična dostava košta manje od 15 eura. Jedino ne znam kako je sad što se narudžbi tiče jer navodno u Njemačkoj rade probleme s dostavom i jako gledaju o kojim se tvarima radi i paze na doze. I kod nas će biti rigorozniji kad konačno dovrše novi pravilnik o dodacima prehrani.
    A okus... hm... ako ne očekuješ da je fini onda ćeš ga bez problema piti . Ipak je riječ o ribljem ulju.

MartinaP, jesi u zadnje vrijeme nešto naručivala s iHerba??
    Dostava je 4 dolara do 1800g težine pošiljke. Kod nas (ima topic gdje sam stavila link, mogu potražiti), na stranici Carine piše da se dodaci prehrani (dakle, ono što nije lijek) može naručivati za osobne potrebe na vlastitu odgovornost. Ovih dana sam dobila jednu pošiljku i jednu još očekujem (nešto hrana, nešto dodaci prehrani).

Kolegica je naručivala Solgar prenatale, prošlo sve ok. Dostave za 2-3 tjedna.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Taj novi pravilnik je u pripremi, mislim da neće biti ove godine. Dosta toga bi trebalo nestati iz ljekarne i s tržišta - jedva čekam, sad se zbilja nakotilo svega.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

http://www.enerzona.com/en/products/...-liquid_98.htm

Sad sam se sjetila, ja sam pila ovo. Mislim da je ta jedna kutija s 8 bočica koštala 400 kn.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Taj novi pravilnik je u pripremi, mislim da neće biti ove godine. Dosta toga bi trebalo nestati iz ljekarne i s tržišta - jedva čekam, sad se zbilja nakotilo svega.
    I ja se veselim jer će biti reda, ali u isto vrijeme ne smiju se uvoziti djelatne doze pojedinih nutrijenata pa će to biti strahota za pacijente i svi će biti prisiljeni uzimati podozirane preparate pod krinkom djelotvornosti. Šteta novaca!
    Dakle, iHerb još funkcionira? Super!! Hvala.

Sirius, to je preskupo: jeftinija varijanta ti je u mailu.
    Posljednje uređivanje od mim : 17.09.2013. at 14:09

La-la squo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

donio mi muz bocicu konopljinog hladno presanog ulja. sta cu stim? da li ste vi ubacili konopljino ulje u prehranu?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ako od petka 13. do jutros pojedeš sa žličicom oko 250 ml kokosove masti uz jutarnju kavu, je li to previše?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ako od petka 13. do jutros pojedeš sa žličicom oko 250 ml kokosove masti uz jutarnju kavu, je li to previše?
    http://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/...ovom-ulju.html

to oni o tebi pisu ? :D

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I tebe je krenulo, ha? Ja sam sličan slučaj, samo što se ja još pomognem i bademima.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sirius, članak o srčanom udaru će biti o meni, ne o ljepoti.
    izgleda da ipak pretjerujem

dijana, ti si to možeš priuštiti kad si tanka, ja baš i ne!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj La-la squo prvotno napisa Vidi poruku
    donio mi muz bocicu konopljinog hladno presanog ulja. sta cu stim? da li ste vi ubacili konopljino ulje u prehranu?
    Nisam bila u dodiru s tim uljem pa nisam ni razmišljala o njemu... Sad malo gledam, omjer omega6mega3 je 3:1 što nije baš naj (idealno je 1:1), ali čini se da ima protuupalna svojstva, pa ono može biti ok dodatak prehrani. Iskreno ne znam što bih s njim. Kakvog je okusa?

http://www.marksdailyapple.com/hemp-...#axzz2fEHDf3CN

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nećeš srčani dobiti od kokosovog, eventualno od ugljikohidrata

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koji srcani udar ? Stavila sam link na clanak sa kokosovim uljem i Mirandom Kerr.
    a kuzim , ona jedna recenica !
    ah , ti novinari! Ljubomora . Sto drugo.
    Posljednje uređivanje od sirius : 18.09.2013. at 10:08

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da ljubomorni

anchie, pa ne jedem UH. ali pojedem sigurno 4-5-6 žličica masti svako jutro.
    nisu to čak ni one žličice od kave, nego plastične, manje su.
    i nikada ne zagrabim cijelu, sve malo po malo..kao, još ovu mrvu ću, pa ću još i ovu...

ok, koliko se te masti smije pojesti dnevno a da ne koči mršavljenje i što je s drugim masnoćama - treba li ih izbaciti budući da se uz kavu unijela već neka dnevna doza?
    pliz, help! :attack:

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anchie, pa ne jedem UH. ali pojedem sigurno 4-5-6 žličica masti svako jutro.
    Ma zafrkavam se

Ja bih ti rekla da jedeš ako ti paše, vjerojatno ti tijelu treba za već nešto (npr borbe protiv gljivica, virusa itd) a mi ni ne kužimo. A to jel to previše, pa to ovisi o tome što još uneseš u tijelo ostatak dana. Ja bih se vodila time da jedem ak mi se jede, a baš ako dugoročno skužiš da ne mršaviš, onda sagledati cijelu sliku što sve jedeš pa napraviti rebalans ako treba.

La-la squo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

konopljino ima ugodan uljasti okus :D ni ja ne znam sto cu stim... ali me intrigira i zanima zasto je odjednom pojacan interes za industrijskom konopljom ima cak i brasno od konoplje! to treba probati!

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Upomoc zene sta da radim nikako jutarnju probavu da pokrenem, muku mucim u zadnje vrijeme sve gore. Jel da se pocnem ko nekad najedati muslija ujutro (nepogresiva cjelozivotna taktika) ili ima tko bolju preporuku?
    Ne pomaze bekunis. Ne pomaze turbolax. Ne pomaze cjelodnevno prejedanje smokvama iz mog vrta (krivac za +0.7 kg).

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Piješ li dovoljno tekućine?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puno tekućine + kokosovo ulje

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a da se malo pridruzis vjezbacicama ?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj La-la squo prvotno napisa Vidi poruku
    konopljino ima ugodan uljasti okus :D ni ja ne znam sto cu stim... ali me intrigira i zanima zasto je odjednom pojacan interes za industrijskom konopljom ima cak i brasno od konoplje! to treba probati!
    ak se dobro sjećam čini mi se da konoplja ima podosta proteina, a to bi onda dosta pojasnilo pomamu za tim proizvodom

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Vode pijem oko 2 l, ili vise. Kokosovo ulje jos nemam -moram postati jos veci lchf frik!
    Vjezbice? Ehhh skulirana... vec tri dana imam pol sata skromne sobne bicikle (10 km/150 kalorija). Pushiona, znam!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

OT tiziana ja upravo pola sata, 12 km, 400 kcal

a moje s posla su ti svako jutro lanene sjemenke u jogurt, to je dobro za probavu.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja to bez opterecenja- idem se sramit u kut! Eh vidis lanene sjemenke, to mi je lako izvedivo! Hvala! Sutra kupujem!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

sad sam skužila da sam napisala post bez ijednog glagola

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Sta ce ti glagoli - i njih si potrosila u tih 400 kalorija! Sve je jasno i bez glagola (pazi molim te ni ja nisam do sad skuzila)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Upomoc zene sta da radim nikako jutarnju probavu da pokrenem, muku mucim u zadnje vrijeme sve gore. Jel da se pocnem ko nekad najedati muslija ujutro (nepogresiva cjelozivotna taktika) ili ima tko bolju preporuku?
    Ne pomaze bekunis. Ne pomaze turbolax. Ne pomaze cjelodnevno prejedanje smokvama iz mog vrta (krivac za +0.7 kg).
    kupine, grožđe, mošt

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

lan obavezno samelji

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

jucer sam prvi put nakon valjda mjesec dana popila kavu sa zlicicom secera i bilo mi je zlo cijelo popodne, a i okus nije bas nesto, smeta mi after taste neka kiselina u grlu.
    a da mi je netko rekao da mi nece pasati kava sa secerom, meni koja sam uvijek pila sa dvije zlicice...
    jako sam sretna kad vidim kako malo treba za promijeniti neke navike koje nam smetaju

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sophie girafe prvotno napisa Vidi poruku
    jako sam sretna kad vidim kako malo treba za promijeniti neke navike koje nam smetaju
    sve je to samo navika. bravo

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Samo 7 dana ne jedem ugljikohidrate, inače sam strastveni ljubitelj slatkog. U posljednje sam vrijeme itekako pretjerivala, zbog toga sam i odlučila krenuti u rigorozni LC (za moje pojmove rigorozni ), pojedem samo dvije šljive na tašte a ostalo je s minimalnim udjelom UH.
    Jučer sam pravila Mađaricu i naravno probala kako je ispala. Majko mila, mislila sam da sam je toliko prešećerila da mi je bilo skoro pa gorko, grozno. Moji su me u čudu gledali, njima je bilo uobičajeno i fino.
    Stvarno sam se šokirala.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno sam se šokirala.
    welcome to the club Što više slatkog jedemo više nam ga treba da bi nam bilo slatko (kao drogandus )

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Za koliko vam inace dana dodje I Herb paket? Meni su ga poslali 11.09 i jos mi nije stigao...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Za koliko vam inace dana dodje I Herb paket? Meni su ga poslali 11.09 i jos mi nije stigao...
    Doci ce ti ovaj tjedan. Izgleda da svima kasne ( meni je stigao danas od 08.09.).

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Zanimljiv članak:

http://magazin.net.hr/zdravlje/istra...rcanih-bolesti

Nedavno mi se dogodilo da sam sličnu izjavu prvi put čula i od jednog našeg internista.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

wow, mašala

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Htjedoh samo reći da sam bila na sistematskom i krvna slika mi je savršena. Nisam niti prije imala nikakvih problema s bilo čime, ali sam se ponekad zapitala hoće li ova količina čvaraka, špeka i carskog mesa koje jedem ostaviti kakav neželjeni trag. Evo nije! Posebno ističem kako mi je željezo sjajno (nikad ovako dobro kao sad), za razliku od svih prijašnjih godina kad sam čak morala i na infuzije željeza.
    Jedino što nije u granicama normale je niski kalcij, što bi mogla biti posljedica intenzivnog vježbanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •