Stranica 30 od 33 PrviPrvi ... 202829303132 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 1639

Tema: Lchf/ paleo/primal - prehrana

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

wow, bravo Roza

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja se cijeli ćivot uglavnom ovako hranim, ne namjerno, nego zato što mi tako paše. Tek kasnije sam otkrila blog istine i laži o hrani i slične.
    Samo, trenutno imam problem s teškim manjkom kila. I nikako se udebljati. Ljudi se uglavnom zgroze kad me vide, mlada mama bi valjda trebala izgledati jedro i blstavo, a ne kao sasušeni štapić.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa Vidi poruku
    Htjedoh samo reći da sam bila na sistematskom i krvna slika mi je savršena. Nisam niti prije imala nikakvih problema s bilo čime, ali sam se ponekad zapitala hoće li ova količina čvaraka, špeka i carskog mesa koje jedem ostaviti kakav neželjeni trag. Evo nije! Posebno ističem kako mi je željezo sjajno (nikad ovako dobro kao sad), za razliku od svih prijašnjih godina kad sam čak morala i na infuzije željeza.
    Jedino što nije u granicama normale je niski kalcij, što bi mogla biti posljedica intenzivnog vježbanja.
    ja preko 2mj na lchf-u
    kolesterol mi 6,1 (treba biti do 5)
    dobila dijetu koja isključuje puno toga iz lchf-a

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ja preko 2mj na lchf-u
    kolesterol mi 6,1 (treba biti do 5)
    dobila dijetu koja isključuje puno toga iz lchf-a
    Kada si zadnji put jela i sto prije vadenja krvi?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koji su ti omjeri dobrog i loseg ( to je znacajno vaznije od ukupnog)?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Koji su ti omjeri dobrog i loseg ( to je znacajno vaznije od ukupnog)?
    hdl kolesterol 1,3
    ldl k 4,5

to jutro nisam nista jela nego vecer prije, ali se vise ne sjecam sto
    u svakom slucaju nesto po lchf-u

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

bucka, koliki je kolesterol bio prije? Moj na LCHF-u pada, ali i dalje je povišen u odnosu na poželjnih 5,5 (nikad ne ide ispod 6). Iako je meni HDL viši.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    bucka, koliki je kolesterol bio prije? Moj na LCHF-u pada, ali i dalje je povišen u odnosu na poželjnih 5,5 (nikad ne ide ispod 6). Iako je meni HDL viši.
    ne sjecam se uopce kad sam ga zadnji put radila, di su mi ti nalazi i koliki je bio

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ne sjecam se uopce kad sam ga zadnji put radila, di su mi ti nalazi i koliki je bio
    Mozda si ga radila u trudnoci?

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nedavno je MM bio na sistematskom i kolesterol mu je bio ispod donje granice, doktorica nije mogla vjerovati.
    Mi nismo na LCHF prehrani, jede se kod nas svašta, ali u principu nam je LCHF osnova.
    Koristimo jako puno maslinovog ulja, malo maslaca, nikakve druge masnoće, junk i rafinirane stvari jako, jako malo.
    MM čak ima i višak kila, ali kolesterol nemjerljivo nizak.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

od 01.11.se družim sa vama (da ne bude od ponedjeljka )...za sada su mi sljedeći utisci, nemam napade gladi, odnosno ne tražim da nešto strpam u sebe svaka dva sata, nisam pospana nakon obroka, i vaga kaže da sam izbacila vodu...još je rano za govoriti nešto više...
    nemam želja (još ) za pecivom i slatkišima, što ne znači da me neće spopasti...pomalo virkam i na topic vježbačica, valjda uskoro sa virkanja pređem i na nešto konkretno...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pitala bih vas za mišljenje iako tema nije striktno lchf... uglavnom cijeli zivot nemam problema s tezinom, no kako sam nakon druge trudnoce ostala na +10 bila me malo uhvatila panika (kasnije se pokazalo nepotrebno) i nakon citanja o lchf zakljucila sam da tu ima dobrih ideja i prijedloga, tako da sam svoju prehranu pomaknula vise prema lchf a dalje od uh. Tako da moj tipicni dnevni meni izgleda ovako:
    - instant kava (bez mlijeka ili secera - to je od prije) cca 6:00
    - 300-500g jogurta 2,8%mm (to je novost u meniju - prije nisam uopce doruckovala) cca 8:00
    - 150g mijesanih ljesnjaka, badema, orascica i suhih brusnica - cca 10-13h
    tu sad dolazi problem da nisam gladna negdje do 15h?
    - sendvic, pizza cut ili sir-vrhnje - oko 15h (nije neki izbor kad si u gradu)
    - neko voce - oko 18h
    - vecera oko 19-20h - ovo jako varira, ali npr: sir-vrhnje, tuna s malo kruha/tijesta, varivo neko, sendvic, pizza, sarma bez priloga - uglavnom ne puno jer nisam nesto gladna

Ponekad kad je neki stres ili pritisak na poslu pojedem ca 50g cokolade s ljesnjacima
    Neka druga varijanta je da ne grickam suhe plodove prije rucka nego rucam oko 12-13- najcesce meso+salata+malo uh (snitica kruha max ili par zlica priloga) a onda suho voce kasnije - vise od toga ne mogu pojesti, nisam gladna

E sad, ono sto se desilo je da sam ovim nacinom izgubila cca 2-3 kile od moje standardne tezine i s 57-58 pala na 55 uz 169 visinu. I tkogod me vidi nakon nekog vremena prvi komentar je na moju tezinu - bilo onaj "super izgledas" djir ili zabrinuti "koliko si smrsavila" djir... Odjecu sam se spustila broj nize, sad sam DE34/EU36, prije sam bila broj vece...
    Sto se vama cini, je li to premalo hrane za cijeli dan? Ovo je preko tjedna, preko vikenda obicno jedem vise i to vise uh, npr. proslu subotu 3 kom makovnjace, ili s klincima griz i sl za dorucak, no preko tjedna je ovako kako sam gore napisala...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Samo da nadopunim - znači taj pad je bio pred par mjeseci, i od onda stojim na tih 55kg...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rekla bih da ti nedostaje kvalitetniji rucak. Što se kilaže tiče, ovisi kakve si građe. Bio je onaj neki kalkulator građe na temelju opsega zapešća, možda da to pogledaš, lakše ćeš skužiti jel to premalo kila.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Rekla bih da ti nedostaje kvalitetniji rucak. Što se kilaže tiče, ovisi kakve si građe. Bio je onaj neki kalkulator građe na temelju opsega zapešća, možda da to pogledaš, lakše ćeš skužiti jel to premalo kila.
    Eto rezultata:
    Sitne si građe tijela što znači da je tvoja idealna tjelesna težina manja od vrijednosti za idealnu tjelesnu težinu osoba normalne građe. Sada upotrijebi računaljku za idealnu tjelesnu težinu te od dobivenih vrijednosti oduzmi 10% i saznaj optimalnu tjelesnu težinu za svoju građu.

E sad za idealnu mi kao daje (uz bmi 19.3, 169 cm i 39g) da je 57kg -10% > 51kg

Pa po tome bi još trebala smršaviti! Na 169cm?! Odustajem od tih online kalkulatora

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

imamo istu visinu (169cm) i sitniju gradju,ja sad imam 53kg, prije godinu sam isto imala tu kilazu ali nisam mogla stati u hlace u koje sad stanem.
    vjezbam i imam puno vise misica a manje sala...jedem dosta vise od tebe,konkretnije hrane - mesa i povrca. ful se najedem ujutro i za objed,vecera skoro nista...
    malo reorganiziraj to da vise pojedes u prvoj polovici dana,nosi nesto iz doma za pojest ako u gradu mozes kupit samo junk-food!
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 16.11.2013. at 19:36

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sad imam 63 kg na 170 cm i ne mogu zamisliti da imam puno manje od ovog, a odlično sam se osjećala i s 67-8 tako da ne bih te kalkulatore uzimala kao neko mjerilo.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

A gdje ti je taj kalkulator? Moze link?:znatizeljna:
    Odnedavno slavim i zadnju kilu otislu lchf-om a zaradjenu trudnocama, pa u duhu toga savjetujem dva postena obroka bez uh, radje nego to brljuckanje po malo ovoga i onoga. Ja sam ih izbacila skoro sve moguce i stala na zadnju kilu dvije za skinuti koje nikako nisu isle dok ujutro nisam izbacla 250 ml jogurta i uvela domaci kefir svoj na kog sam izuzetno ponosna. Dakle i to malo UH iz jogurta mi je kocilo napredak.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam probala na zdravakrava.hr ali ima sigurno i drugdje. Ono sto mi je blesavo je da na "idealnu tezinu" utjece tvoj bmi a koji pak ovisi o tvojoj trenutnoj tezini. Meni to nema nikakvog smisla, idealna tezina (ako takva i postoji) ne moze ovisiti o trenutnoj tezini. Bar ja ne vidim smisla u tome..

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

sillyme, meni je isto tko skroz blesavo, posebno što čim skineš koju kilu, idealna težina postaje po tom kalkulatoru manja. uopće nema smisla.

meni sad, kad imam 63 pokazuje da mi je idealna težina 60 kg, a kad sam imala dosta viška pokazivala je idealnu 69 kg. idealna bi trebala biti idealna, bez obzira na trenutnu.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da, taj kalkulator je definitivno besmislen. A i ja nisam sitne gradnje nego sportske, no to je druga tema.
    Probala sam i posve bez uh, previše sam gubila na tezini. Budem probala pojačati ručak, doručak jednostavno ne mogu, jedva sam našla da mi je jogurt ok, od bilo čega drugog mi bude zlo

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Navali narode, u konzumu avokado 4,99.

Ovih dana se davim u guacamolu, nađe se čak i svježi korijander..mljac!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema šanse da se u prosincu pridržavam Lchf-a

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

he, he, ma ne pridržavam ga se ni ja nešto previše, ni u drugim mjesecima, pa ni u prosincu, ali volim avokado..
    Inače mi je previše davati 13kn/kom...

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Heej! Ima koga? Evo čitam vec neko vrijeme o lchf prehrani i sve mi se vise počinje svidjati..Nabavila sam literaturu i evo jucer lagano uplovila u čarolije ) kuhanja po lchf . Evo upravo pecem zobene lepinjice ,zivo me zanima kako ce ispasti..
    Idem malo citati vaše prijašnje postove...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, prosinac
    ok, pridrzavala sam se u svemu samo ne u kolacima, ne mogu im odoliti. Za mjesec dana brojim godinu dana lchf-a, osim u vrijeme blagdana, dva do tri puta mjesecno pojedem nesto strogo neLCHF: picu s djecom ili pastu s tunom...13 kg manje i dobaaaar osjecaj

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam bome radila LCHF kolace,nisam pretjerivala u njima jer ne volim bas slatko inace...
    a da ne zgrijesim i sa pizzom,pravila sam ju sa LCHF tijestom,super je bila...ja,MM i mala smo manji pleh jedva pojeli,bas je zasitna!

meni nije trebalo spustat kg,tako da nisam nijedan izgubila ali mi se popravila probava,manje sam napuhana i osjecam se super! (dobro,za to je zasluzno i vjezbanje)

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Samo da prijavim pogačice ispale divno jucer!!
    Da vas pitam -je li dozvoljeno u kavi piti ono vrhnje za kavu (pakirano u malim tetrapakicima) ili ono punomasno vrhnje u većem tetrapaku bas namijenjeno za kavu?

evey avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ja pijem s vrhnjem za šlag, obično Lidlovo, a ako uspijem kupim i Veronikino. Imaju 30 i 33 % mlječne masti. Ova za kavu koliko sam vidjela imaju manje (10, 20 %), a i ne znam koliko dodataka imaju. Imaju i više ugljikohidrata. U Veronikinom nema ništa od aditiva, a u ovima iz dućana obično je karagenan.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

O pa ovo je divna tema, konacno sam je nasla! Ukratko, dijagnoza PCOS, neplodnost, hirzutizam, masna kosa koja ispada. Sve zbog testosterona. Zato mi je pravo otkrice LCHF prehrana. Ali imam par pitanja, pa ako mi tko moze pojasniti:
    - koliko cesto jedete meso? Po nekim teorijama dize razinu testosterona. Da li vi koje imate PCOS smanjujete meso?
    - da li ste skroz izbacile kruh a ako ne, koji jedete?
    - da li netko ima problema s masnom kosom a da mu je promjena prehrane pomogla?
    - koje voce jedete?

moguce da ste o ovome pisale, nemojte zamjeriti, nova sam, ako se kome da odgovoriti,bila bib zahvalna.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja jedem meso skoro svaki dan, kruh i žitarice su skoroz izbačene osim pogačica od zobenih mekinja koje pečem jednom mjesečno i držim u škrinji i kada se zaželim onda podgrijem u mikovalnoj i klopam.
    Imam užasno masnu kosu i ništa mi tu prehrana nije pomogla ali se istovremeno seboreja na licu jako poboljšala.
    Od voća samo maline jer ih obožavam i jedem ih više po ljetu u shakovima.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mene je malo strah izbaciti potpuno ugljikohidrate, nisu li oni hrana za mozak? Zato ipak uzimam neke zitarice, voce i kruh, ali s malim GI. Meso polako smanjujem, za pcos se ne preporuca tako da mi ostaje povrce uglavnom.

Ribice, mozes mi reci kako radis pogacice? Jel stavis svjezeg sira?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E da, jos nesto, jel dozvoljena casa vina ponekad?
    Posljednje uređivanje od lavko : 01.01.2014. at 15:53

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da casa crnog vina moze povremeno proci

ne izbace se skroz UH, pa njih ima u povrcu, i u vocu (ja ga jedem).

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nemaš se razgloga bojati izbaciti žitarice, one samo štete..moja sestrična je izlječila ili bolje reći riješila se simptoma artritisa.

Pogačice radiom odokativno, pola kg sviježeg sira, 3-4 jaja, jedna žlica soli i sode, i dodajem kaj imam doma, izmljeveni lan, bučino brašno, zobene mekinje, sjeme suncokreta, buče, sezama..
    Ako radim slanu verziju nekada dodam i sok češnjaka ili malo narezanog poriluka to mu daje finu aromu.
    Sve izmješam i radim hrpice i pečem na papiru na cca 180 stupnjeva jedno 10-20 min. nikada nisam mjerila.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Joj meni fali elementarnog znanja o prehrani. Znam za voće al za povrće nisam mislila da ima UH.
    Hvala na receptu, ja sam jednom radila s lješnjacima, ajme što mi je bilo grozno, nijednu nisam mogla pojest.
    Ribice, još jedno pitanje, kažeš da ti je masna kosa. Koliko je često pereš? Meni je recimo kad operem prvi dan dobra, ali idući dan navečer se mast cijedi s nje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ugljikohidrata ima u apsolutno svemu osim u mesu, ribi i masnocama ( ulja, masti i sl.).
    sto se kose tice, sto ju cesce peres, vise se masti.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Isto tako, trebala bi ju prati svaki dan skratila sam ju dosta a to je samo povećalo učestalost pranja.
    Pokušavam što rijeđe pranje ali kako radim s ljudima to mi nije baš moguće.
    AKo tko ima dobar savjet uvijek ga rado prihvaćam.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U vezi masne kose, meni je bilo dovoljno da jednom "pregrmim". Probaj si natempirati da ju opereš u četvrtak pa onda recimo tek u pon prije posla ili nedjelju. Ja sam prala kosu svaki drugi dan, s time da mi je taj treći dan kosa bila užasna. Sad izdržim po 4-5 dana i čini mi se da mi je i bolje vlasište, ovo je bilo masno a kosa pri vrhovima suha.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni je kosa super kad si priuštim frizuru (kod fizera jel)
    ne znam, valjda je manje i diram , žao mi je oprati je nakon dan i pol, dva pa super izdrži

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Probala sam no poo ali nije to za mene, soda mi je isprala svu boju a da ne velim kak sam izgledala, ostaviti ću to za neki duži go ili porodiljni ako ikad više budem trudna.
    Tražim neki blagi šampon a da ne iritira vlasište.
    Možda od Afrodite breza ili kopriva jel ih netko koristio ili neki drugi prozirni šampon.
    Probam Kosjenka rastegnuti čim se da, ali kako mi kosa ne može u rep to izgleda strašno.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jesi probala suho pranje (nisam nikada probala ali neki se kunu da im pomogne)?
    Ja koristim afroditin od koprive, litreni i super mi je.
    Ja da sam na tvom mjestu riskirala bi vikend (ako vikendom ne radiš).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni su odlični Klorane šamponi

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kupila sam sprej za suho pranje od balee i onak, malo zavara.Fali mi onaj osjećaj oprane kose, u kratkom roku visi a drugi dan počinje imati miris...
    Probat ću oba kaj ste predložile.
    Radim i sveku drugu subotu pa nekako nategnem ali skužila sam da je dosta i do hormona.
    Pred mengu mi se redovito više masti.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo mene, zadnji put sam kosu šamponom oprala prije mjesec dana kod frizera. prije toga sam imala kontinuitet bez pranja od skoro 3 mjeseca. Samo što ja imam obrnutui problem - suhu kosu.

Perem ju ili samo u vodi, ili stavim samo regenerator pa ga dobro isčešljam gustim češljem i operem vodom. Možda jednom sam oprala sodom. I kosa mi je baš dobra - najteže je pregrmiti prvih tjedan dva, a to obično napravim na moru

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja ne mogu rastegnut nikako, drugi dan navecer kosa je mast. Koristim neke pripravke koje su mi uvalili i to skupo al ne vidim poboljsanja. Osisala bi se na celavo najradije.

nanoibeba, kako mislis prije mjesec dana?? I od tada nis? Zar ne poprimi specifican miris?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Perem kosu, ali ne koristim šampon, trebalo bi naći staru temu gdje se pisalo o tome. Davor je sve dobro objasnio, ali se ne mogu sjetiti kako se zvala tema

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

slučajno dođem ovdje i vidim da se raspravlja o šamponima
    to je isto dio lchf i palea?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •