Do sitosti![]()
Ja ne mogu bez kruha.
Od žitarica samo jedem zobene pahuljice za doručak i kruh za ručak i večeru.
Kupila sam zobene posije pa ću probati napraviti od toga.
Što je s medom? Smije li se jesti med?
nijedan lchf kruh nema nikakve veze s klasičnim kruhovima (probala sam ih jedno 5), na kraju sam skroz odustala od kruha. ako netko nađe neki bez UH neutralni recept, donekle sličan klasičnom kruhu, pliz, neka podijeli s nama.
med se ne bi trebao jesti prema lchf, ali ja ga nisam izbacila i ne namjeravam
Ja sam zadovoljna onim zobenim lepinjicama s Anitinog bloga. Mijenjaju mi kruh bez problema ali zanimljivo je da ni ne žudim za njim nešto prečesto, premda mi je bio važan dio prehrane prije.
i meni su te lepinjice ok, ali mi ne pašu sa čvarcima, za njih mi treba nešto sličnije kruhu
a baš volim čvarke i krivo mi je kad me onako tužno gledaju iz frižidera
nego, jel još netko ima problema s dehidracijom? pijem jako puno vode i po danu je ok, ali po noći se probudim i usta i jezik su mi potpuno suhi, kao papir - nije neugodno, samo je jako čudno. tijekom noći popijem pola litre vode. da li to prestane kasnije?
Ja pravim ovaj kruh:
http://www.coolinarika.com/recept/na...ji-dukan-kruh/
Odličan mi je (čini mi se da je bez UH).
Sad si me podjetila da sam se i ja u početku budila zbog žeđi. U međuvremenu sam na to i zaboravila. Zaključak - prestane.
Ovaj gore kruh ima pšenične mekinje, koje LCHF izbjegava (izbjegava sve što ima bilo kakve veze pšenicom, u ovom slučaju zbog pesticida, ne zbog pšeničnih mekinja kao takvih). Probaj zamijeniti sve sa zobenima. Kvasac nije po LCHF-u.
Hmm mogu se pšenične mekinje? Možda nešto mogu nać kod svekija u konobu...
Inače ja sam sinoć napravila pola doze paleo pizze sa brašnom od badema i bila mi je tako zasitna jedva sam pola male pizze pojela. To je bilo sinoć u 19 sati i majkemi probudila sam se a da nisam mogla kavu (zamjensku) popiti još sam bila sita. Ne ono bljak mamurno nego baš ok sito ne želim više išta.
Pada mi na pamet da bi krekeri od bademovog brašna bili ok zamjena za kruh (recimo za kad jedeš sir ili slane srdele ili tako nešto slično).
jel vam gadan okus u ustima? ko' da imate 78 amalgamskih plombi?
Probajte muckat ulje u ustima. To je nekakva ajurvedska praksa, prva stva ujutro uzmes zlisu sezamovog ili suncokretovog ulja i muckas po ustima nekoliko minuta. Poslije mormalno operes zube. Okus u ustima bude jako dobar, a nakon nekog vremena se popravi i okus nakon budjenja.
Meni oboje, zed jos nije prestala (dvadeseti dan). A okus u ustima probat cu rijesiti ovim martinim trikom, ako uspijem prezivjeti osjecaj gadjenja na solo ulje
suncokretovo ulje - out. cak ni za muckanje u ustima
sezamovo je za to preskup sport, a za metalni okus pomaze prozvakat par persinovih listica.
povremeno trakicama mjeriti stupanj ketoze i bitno je da nema istovremeno ketonskih tijela u urinu i secera.
okus u ustima prodje, kao i zedj, kao i grcevi u nogama :hug:
anledo, trakice se kupe u ljekarni? kako se zovu?
zašto je opasan šećer i ketoni u urinu?
šuška, tnx, radit ću s kvascem, nisam na strogom lchf-u pa se s nekim stvarima švercam![]()
A jel bi smetalo i hladno prešano suncokretovo ulje?
Navodno grgljane tog ulja pomaže kod začepljenih sinusa, kupila sam svojima ali nikako ih natjerat da počnu grgljat.
znatizelja, a i pomaze da se otkloni strah od ketoze. mnogi, naime, isprepadani kojekakvim clancima po netu, zaziru od dubljih ketoza. opasna bi bila samo kombinacija secera i ketoze.
meni je pomagalo i kao motivacija. sto je trakica tamnija to sam vise UH uspjela zaobici(pisem to i zbog onih koji su na 'opustenom')
kod mene u ljekarni se trakcie mogu kupovati i pojedinacno. nije nuzno kupiti cijelu kutiju.
Posljednje uređivanje od anledo : 21.01.2013. at 10:05
Ne treba ništa pratiti. Ne trebaju i ne žele svi na LCHF - u biti u PREHRAMBEnoj ketozi ( koja ima veze sa smanjenjem ugljikohidrata, a ne dijabetesom). Ketozu biraju oni koji ne gube kile na standardnom LCHF -u , pa onda smanje jako unos ugljikohidrata, i ketozu prate trakicama. Prehrambena ketoza je nešto sasvim drugo od ketoacidoze kod dijabetesa , ali se ketoni u urinu pojavljuju u oba slučaja ( kod dijabetesa se pojavljuje i šećer).
domy, ne smije
sto se 'kruha' tice, probala sam onaj recept za lepinje za cevape i ok je, to je najslicnije kruhu, rekla bih
Posljednje uređivanje od ivana7997 : 21.01.2013. at 11:52
Na LCHF-u se ne jede NIKAKAV kruh, nikakve žitarice općenito. Također se ne koristi kvasac.
Gle, možeš pojesti i pola, ali onda nisi na LCHF-prehrani. To je prehrana bez žitarica u bilo kojem obliku. Toleriraju se samo posije/mekinje (i to po mogućnosti ne pšenične i iznimno).
Posljednje uređivanje od Freja : 21.01.2013. at 12:06
ok to mi je jasno ali kako jedete špek kobase bez kruha tipa za doručak ili tak nekaj
niti jedna.
Domy ako ti je LCHF prekompliciran probaj s monignacovom prehranom, daje izvrsne rezultate što se tiče kilograma. Meni osobno je bio odličan, i dosta kg sam skinila i dobar mi je uvod za LCHF, mislim nije uvod prije par godina sam se tako hranila ali lakše mi je nego nekome tko si nikada nije reducirao UH i kombinirao namirnicama.
za početak, dok se ne ziher odvikneš, možeš malo "ukrast" ali znajući da nije to pravi LCHF. Ja sam odlučila da ću za početak samo smanjiti žitarice i krumpir na najmanje moguće pa dalje kako vidim da mi paše. nemam problema sa candidom pa mi je to ok (da imam problema sa candidom, samo smanjiti žitarice i krumpir mi ne bi pomoglo trebala bi ih izbaciti skroz).
Lijepo. Navikneš se. Ili napraviš neku od ovih varijanti zamjena za kruh o kojima se ovdje pisalo. Meni ne trebaju ni te zamjene, jednostavno sve jedem bez kruha.
Jedem nešto od povrća uz kobasice - sada najčešće papriku.
Koliko ja znam, u LCHF-u nema faza. Ima u anticandidi. No kako god, u ovim "kruščićima" nema ničeg što se i inače jede po LCHF-u. Dakle, rekla bih da ih smiješ jesti bez obzira na mršavljenje.
po mom iskustvu, sve je stvar navike
bila sam veliki kruhojedac, grickojedac i slatkojedac, nakon cca 10 dana lchf-a više mi ništa od toga nije nedostajalo
na početku sam se opskrbila svim mogućim orašastim plodovima, ispekla sve vrste lchf kruha koje sam našla i nakupovala tamne čokolade...ispočetka sam dosta grickala bademe, orahe i ostalo + red ili 2 tamne čokse svaki dan (kruh mi se nijedan nije svidio, osim zobenih lepinja donekle). svakim danom sam spontano sve manje grickala i plodove i čoksu. unazad tjedan dana mislim da nisam ništa uzimala između obroka, jednostavno nemam potrebu pa neću na silu
što se tiče kobasica špeka itd., ja ih sve jedem s vrhnjem, mileramom ili jogurtom i kruh mi uopće ne fali
jedino što nisam pronašla nadomjestak za nešto s čvarcima, njih ne mogu same. mislim da ću ovih dana ispeći lepinje s indijskim oraščićima i tako probati
i da, nisam na strogom lchf-u i ne namjeravam biti. voća i meda se definitivno neću odreći, iako voće klopam u puuuno manjim količinama nego prije, jednostavno nemam kad kad nisam gladna između obroka.
primijetila sam i da se količina hrane koju jedem znatno smanjila, manje jedem, brže se najedem i razmaci između obroka su mi ogromni pa nekad znam i preskočiti doručak ili večeru. ako ne preskočim, večera su mi uglavnom voćni šejkovi, ubacim i neko povrće, ali voće prevladava za sad.
kaj se može grickati
bademi, bučine sjemenke, pistacio, orasi...i kaj još
suncokretove sjemenke, indijski oraščići, lješnjaci (i svi drugi orašasti plodovi)...
Prijavljujem da je nestala potreba za slatkim skroz, a i za grickanjem i međuobrocima.
Manje sam napuhana a i manje natečena u dlanovima i stopalima.
Imam osjećaj da je kod mene riječ i o visokoj intoleranciji naa neku žitaricu.
Stvarno se super osjećam.
Kikiriki mi se čini pretjerano ugljikohidratan (a i indijski imaju 20 g UH na 100 g...).
Ja sam sinoć imala krizu gladi, jesla sam sve dozvoljeno, ali u ponoć. Prvi put.
A bože moj, danas ću normalno, s tim da sam dosad pojela samo kobase s pinđurom i majonezom (sve domaće osim majoneze), ali uopće nisam gladna.
Pijuckam Veronikin jogurt, odličan je!
kikiriki ima nešto (dosta) više UH, ali je dozvoljen po lchf
Znam da na Anitinom blogu ima recepata s majonezom no ja moram podjeliti svoj s vama.
Ide 2 naprama 1 maslinovog ulja i mlijeka, limunov sok, sol, bijeli papar, senf i sve se umuti sa štapnim.
Nisu zabranjene namirnice, osim senfa ali može i bez njega.
Mi smo se navikli na ovu majonezu jel je malac bio alergičan na jaja, nekako mi je najfinija i najjednostavnija za napraviti.
Većina kikirikija na našem tržištu pržena je u biljnom ulju, a to je problem po LCHF-u. Kikiriki se ne preporuča onima na anticandidi zbog plijesni. Isto je s pistacijama.