Freja, jel i kikiriki u ljusci?
ne kužim jel se i oni prže ili ne
Freja, jel i kikiriki u ljusci?
ne kužim jel se i oni prže ili ne
Ovisi što želiš i zašto si na dijeti.
Ja sam na blagom LCH-fu, jednostavno nemam vremena kuhati si posebno i ako je za ručak nešto što uključuje krumpir ili mahunarke, jedem. Voće jedem umjereno, kruh ne, njega je lako izbječi. Navikneš se na špek bez kruha.
Za mjesec dana je otišlo 2 kg, bez gladi i posebnog truda, ja sam super zadovoljna i nastavljam.
Evo pridružujem se . Postalo mi je mučno do dijetne hrane u prahu pa stalno odgađam nastavak dijete.
Doručak ementaler, putar krušćić od heljde,lana i sjemenki, kava
Ručak, krem juha od graha (malo), čevapi, kiselo zelje
Večera kava, jabuka,naranča, (opet)sir
ispravite me ako to nije to
pikula mislim da nije, ali druge cure znaju više.
kavofob kikiriki u ljusci je pržen, ali nema ulja i soli. Ja taj kupujem djeci (nitko nije alergičan ni mlađi od godine)
Kikiriki u ljusci je u svakom slučaju bolja varijanta. Ja sam mislila na one oljuštene, slane i pržene u ulju.
Moj je osobni problem što dobar kikiriki u ljusci teško nađem - da nema okus po vlazi i da pola ljusaka nije prazno. nedavno sam našla u Lidlu predobar, ali to je očigledno bila neka akcija jer ga poslije više nisam vidjela.
Na Dolcu se može kupiti neprženi kikiriki. Nisam ga sama kupovala pa ne znam točno gdje, no upozoravam da je okus prilično drugačiji.
Tnx, za sad sam našla jedino u Konzumu. Nije neka kvaliteta, ali moja curka ga obožava.
Ako netko zna gdje kupiti dobar kikiriki u ljusci, neka javi.
Držim Lidl na oku ako se ponovno pojavi![]()
Ok, pročitala sam da si ti smršavila 5 kg u 3 tjedna, ja s mojom laganom varijantom "samo" 2 kg u mjesec dana, to ima smisla. Na storgom LCHF-u se svakako unosi puno manje kalorija.
(meni trenutno, uz dojenje i puno obaveza koje imam, odgovara laganiji tempo).
Cure pomozite, moj svekar ima puuno kila i zdravstvene probleme zbog toga. Što da mu isprintam da ga ne zatrpam informacijama, a da razmisli o ovoj dijeti?
Ja sam muza samoinicijativno ubacila u program, dosta mi je vise njegove trbusine. Ne buni se nista jer nije gladan. Doduse, jede mahunarke jednom tjedno. Vise ne kupujem nikakve slatkise (iako je to uglavnom bial crna coksa) jer mu kao dajemo podrsku. A zapravo sam skuzila da djeca kriziraju bez cokolade.....
Ja sam danas 6.dan i tek danas me uhvatila kriza, jelo mi se slatko, a htjela sam izdrzati. Napravila sam neke lchf palacinke, ali nisu mi bile dobre :D
Pa sam se utjesila povrtnim smoothijem od mrkve i cikle :hura:![]()
Posljednje uređivanje od Anci : 23.01.2013. at 20:14
a kad jedete te orašaste plodove koliko pojedete i koliko se smije toga pojesti
Anči, samo izdrži, proći će to kroz koji dan i nećeš ni trznuti na slatko
to ti garantira bivši zagriženi čokoovisnik
domy, ja zgrabim šaku nečega, ali smiješ koliko hoćeš, s vremenom ti tijelo samo daje signal kada i koliko nečeg želi
Posljednje uređivanje od kavofob : 23.01.2013. at 21:35
Ja sam isto ovisnik o slatkom ali sama sebi ne vjerujem kada razmišljam o tome da ga se i ne sjetim...već valjda dva, tri tjedna. A i nisam na strogom lchf-u!
Doduše, nisam imala krizu uopće pa mi je bilo lakše. Dodaj možda još malo masnoće u jelo - možda te zasiti dovoljno da te popusti želja! Meni je slatko vrhnje super u kavi ili kakau - i slatko i masno.
domy - i ja ovako kao kavofob sa orašastim radim
Jel ok piti mineralnu vodu, gaziranu?
Ja je volim. Popijem pola litre svaki dan? Jel to treba izbaciti/smanjiti?
i to ako se ne varam jamnica puno više od studenca.
MM je to gledao po bocama, iščitavao i odustao od mineralne...
Ne smeta. Pogotovo na pocetku kad se gubi voda, treba više minerala i soli .
e to sam i ja čula da ju nije dobro piti zbog velikog udjela soli
Dakle, sad kad sam otkrila i topik na Receptima, ovdje ću samo dojmove: počela sam ubrzano gubiti (da li centimetre ili kile, ne znam, još se ne važem).
Primjećujem po hlačama i rupicama na remenu, a nažalost i na grudnjaku![]()
Dakle, ide na moj uobičajeni način-gubim ponajprije u bra area, na trbuhu, guzici i nogama.
Ruke su i dalje iste.
Super sam zadovoljna!
Svimbi, super... da ne čitam sad unatrag, koliko dugo si ti na lchf?
Imam jedno pitanje vezano za namirnice: ima li neko pravilo za količinu jaja? Broj jaja tjedno?
Posljednje uređivanje od Anci : 25.01.2013. at 17:16
žene meni nešto nije jasno, oko mliječnih proizvoda. znam da na GAPS se izbjegavaju svi mliječni proizvodi ali na LCHF što se točno izbjegava? kravlje mlijeko? mlijeko mogu kupiti od proizvođača tu blizu mene krave su hranjene ispašom (doduše ne sada jer ispaše nema ali hrane ih sijenom).
E da, za vas koji ste u Istri Anita Šupe će u sklopu Zelene knjižnice održati predavanje sljedeći tjedan. Detalji ovdje.
Ja ne jedem baš mliječno pa nisam toliko u tome, ali mislim da je problem u pasterizaciji mlijeka. AKo možeš do svježeg, domaćeg, nepasteriziranog mlijeka, to je dapače poželjno. Ima Anita tekst o tome.
Aha sad mi je jasno. Možemo do nepasteriziranog mlijeka iz ekološkog uzgoja, preko GSR-a
tnx
kavafob, ne znam gje živiš, ali u Zagrebu mlijeko kupujem na placu. Imam već svoje "dobavljače"
GSR je Grupa solidarne razmjene
Možeš mi se javiti na pp ako si zainteresirana!
Čini mi se da je prošao moj prvi mjesec lchf-a pa da javim dojmove...
Općenito se osjećam prilično dobro, prošla me navala energije i euforije koju sam osjetila u prvih tjedan-dva i sada se osjećam ok i stabilno. Ovisnost o slatkom me potpuno prošla već nakon prvih 6-7 dana, ne osjećam nikakvu žudnju za hranom na fizičkoj razini, ponekad me uhvati želja za pecivima i čokoladom na emocionalnoj razini, ali čak i tada mogu mirno gledati kako sestra pored mene uživa u čoksi, bez unutarnje borbe da ju mlatnem i otmem čoksu
U prva 3 tjedna sam izgubila 5kg! Nakon toga je gubitak težine prestao, a smanjila se i intenzivna žeđ koja me pratila pa pretpostavljam da je gubitak težine uglavnom od gubitka vode koju su vezali UH. (osim lchf prehrane, vježbam 5-6 x tjedno, cca 50 min)
Probava se također ustalila, ali stolicu, koju sam prije imala svakodnevno, sad imam svaki drugi ili češće treći dan :/
Ispočetka sam grickala i između obroka, sad uglavnom imam samo 3, a ponekad 2 obroka dnevno. Na žalost, moram reći i da mi je hrana nekako prestala biti fina, porcije su mi se spontano smanjile, no već na pola obroka mi bude dosta, još dok nisam ni sita, osjećam skoro pa gađenje prema hrani :/
Jedino u čemu zbilja uživam je večernji šejk, koji u biti i nije lchf jer stavim žlicu meda svakakvo voće.
Nisam na strogom lchf-u, ali sam se potpuno odrekla kruha i svih pekarskih proizvoda, riže, tjestenine, krumpira, čokolade, keksa, kolača i ostalih slastica. Odustala sam i od svih varijacija lchf kruha; ili su mi katastrofa okusa odmah na početku ili su mi ok prvi put, ali poslije mi nikako ne pašu. Od voća, tu i tamo, pojedem narandžu i grejp, u šejkovima koristim, osim dozvoljenog avokada, limuna i šumskog voća, također i bananu, kiwi, narandžu + med. Jedem i dosta mliječnih proizvoda.
Toliko od mene, za sadKako vama ide i kako se osjećate?
super kavafob.
Možda ti kile stoje jel nabijaš mišiće, probaj se mjerit centmetrom, zaboravi na vagu.
A kod mene katastrofa, gužva s poslom pa u popodnevnim satima padne čokolada, sinoć sendvič u deset sati(radila sam do nekih pola devet) i tako, ali trudim se da mi glavni obroci budu po lchf-u.
kavofob, to s gadjenjem na hranu se i meni dogadja![]()
meni je lchf danas 3 dan,s tim da sam bila na dukanu 3 tjedna,znaci kruh,tjesto,krumpir i slatko ne jedem od tad,a sad sam izbacila i mlijecno.
Osijecam se puno bolje nego na dukanu zadnji tjedan,bilo mi je cesto slabo,mantalo mi se i sva sam si bila nekako usporena.
Nisam mislila da ce biti tako tesko skinuti 8 kg![]()
I da , meni je probava inace koma , al ovih zanjih mjesec dana je stvarno ne izdrzivo. Mislim da cu morat do ljekarne![]()
Kosjenka, ne treba biti isključiv, dobro je ako i samo dio obroka uspiješ smanjiti UH. ja sam na rodiljnom pa mi nije teško sve obroke pripremati i stalno suđe peruckati, vidjet ćemo kako ću se snalaziti kad počnem raditi.
arlena, jesi probala probavu regulirati home made kefirom? čula sam od mnogih, koji su imali velike probavne tegobe, da su preporođeni otkad piju kefir
arlena, jesi probala probavu regulirati home made kefirom? čula sam od mnogih, koji su imali velike probavne tegobe, da su preporođeni otkad piju kefir[/QUOTE]
Nisam,izbacila sam sve mljiecno. Na dukanu nisam nista izgubila kila pa sam guglala i moguce je da mi smetaju mljiecni proizvodi.
ako te samo zatvor muči, pošteno zamasti obroke i trebalo bi pomoći
meni se probava unormalila nakon cca 3 tjedna, nekako sam u to vrijeme počela većinu toga raditi na sv.masti, umjesto maslaca, ali nisam sigurna je li to u kakvoj vezi ili je samo do vremena koje treba proći da se organizam navikne
Od kefirnih zrnaca se može i sok napraviti, odnosno napitak.
Imaš temu na forumu, pročitaj malo.
Kavafob nije stvar u pripremanju hrane, nego jednostavno stresno razdoblje, rokovi i tako to. Nekadašnju ovisnost o pušenju sad sam zamjenila ovisnošću o hrani, odnosno slatkom.
No nebitno, danas po pravilima, osim malo tamne čokolade s mentom.
mene je upravo lchf izliječio od gadne ovisnosti o čokoladi, jela sam 100-300 g dnevno, i tako unazad 3 godine![]()
ja nemam ovisnost o čokladi, ali imam o kruhu, pecivu, tijestu....
evo i mene, opet...vec sam nekoliko puta zapocinjala i prestajala, niti jednom se nisam osjecala tako prposno i ne gladno kao sto vi tu pisete, bas vam zavidim. I, jucer, odmah prvi dan sam se i podsjetila sto mi nije odgovaralo ni ranije - neka bol u zelucu, posebice navecer...ja pretpostavljam da jedem puno vise mesa u odnosu na povrce (jucer dve zlice spinata i navecer dva kisela krastavca) i onda mi sva ta masnoca i proteini tesko padnu na zeludac. Je li to nekoga mucilo?
Ne, ja sam skuzila da imam gastritis na psenicu. I ne kužim zašto jedes tako malo povrća. Meso jedem kao i prije, a za priloge jedem povrće umjesto kruha, rize ili krumpira ( za zlicicom maslaca ili maslinovim ulja).
ja mesa jedem manje nego prije, ali pazim da ga zamastim. sve UH priloge mijenjam povrćem pa obično imam barem 2 vrste povrća uz glavno jelo. ne osjećam glad nikakvu, samo osjećam prazan želudac ako nisam jela. npr. kao sad, digla sam se u 8, ali nisam još stigla doručkovati. idem neki šejk smućkati![]()
Evo da se i ja pridružim ovoj LCHF skupini
Ja sam 2tjedna na strogoj LCHF dijeti odnosno anticandida dijeti iz zdravstvenih razloga, ali moram priznati da mi i ovo skidanje kila super dobro dođe. U 2tjedna su otišle 4kg - zaista me to iznenadilo.
Nije mi teško bez čokolade koju sam obožavala, iako dođe tu i tamo neka krizica, ali brzo i prođe. Prvih par dana sam imala krizu sa živcima i raspoloženjem, ali samo par dana.
Skužila sam da je najbitnije si dobro sve organizirati, na vrijeme kupiti i dio obroka pripremiti unaprijed. Ja si tako navečer ili ujutro prije posla moram skuhati nešto za gablec. Ako mi se baš neda kao danas, ponesem si 2 kuhana jaja, 3šake čvaraka, pola tikvice koju sirovu na sitno narežem i bude mi super, uz to naravno salata rajčica i matovilac.
LCHF kruhove još nisam radila iako planiram za vikend, ali sam radila krekere koji su odlični i uvijek ih imam sa sobom u torbi ako mi zatreba. Radila sam i palačinke ali nisu baš nešto.
Moj je plan izdržati ovako do kraja drugog ciklusa da vidim hoće li se beštija vratiti (znači mjesec dana ukupno), a onda ne znam što ću - najviše mi fali voće jer nesmijem nikakav škrob niti šećer unjeti u sebe.