ja sam jučer kupila u Mulleru, u CCO Jankomir, ostale su još 2 vrećice nakon mene, ali imaju siggurno na skladištu, mislim da oni nisu imali nestašicu
ja sam jučer kupila u Mulleru, u CCO Jankomir, ostale su još 2 vrećice nakon mene, ali imaju siggurno na skladištu, mislim da oni nisu imali nestašicu
mamaduda, a ove lepinjice http://istineilaziohrani.blogspot.co...li-cevape.html
vidim da ću morati potegnuti do Müllera
Kosjenka, dobro mi izgledaju ove lepinjice. mislim da se pisalo, ali gdje se kupuju indijski oraščići i da li je ovaj psyllium prašak neophodan?
indijske oraščiće imaš u svim većim dućanima, meni osobno su odlični iz Mullera, ali su i jako skupi; 200 g oko 35 kn. jeftiniji su oni što se kupe u rinfuzi (oko 125 kn/kg), ali su lošije kvalitete i većinom soljeni.
psyllium nije neophodan, umjesto njega staviš 2-3 žlice zobenih posija
indijske oraščiće imaš u svim dućanima tipa billa, konzum a taj prašak navodno daje rahlost, mislim da su cure pisale da ima u bio&bio.
ja ih nisam pravila ali djeluju mi jako primamljivo.
Kod mene se opet sutra slavi, i opet sam na mukama kolači, pizze itd.
a ovo; lan kruhić
dakle, za jedan kruhić:
2 žlice lanenih sjemenki(mljevenih)
1 jaje
malo soli i drugih začina po želji
malo praška za pecivo
žličica topljenog putra
peći u mikrovalnoj 3min, ili 10ak min u pećnici na 180
nego ja bi nutella cheeseceke brownies malo modificirala
e sada dolje bi stavila biskvit od jaja i čokolade, a gore u ricottu umjesto nutele čokoladu.
Prvo me muči ta kombinacija sira i čokolade, drugo jel mogu odmah na biskvit tu gornju smjesu ili da ga ispečem pa onda vratim još malo u rernu.
evo izvornog recepta http://forum.roda.hr/threads/15477-N...ies-fiiiinooo!
Zobenih mekinja nije bilo ni u Mülleru na Trgu večeras. Rekli su da možda dobiju sutra.
Ja sam probala raditi lepinjice za ćevape. Radila sam s bademima umjesto oraščićima. Nisu izgledale kao one sa slike, ali nisu bile loše.
Duuuugo nisam pisalaevo sad mi je nesto vise od mjesec dana lchf-a, primarni cilj mi je bio smrsaviti i evo 5-6 kg manje, cak sam zadnji tjedan brljaaaala i uzivala u zaboravljenim slasticama
![]()
Pozitivna cinjenica je da u principu pojedem puuuuno manje kolicine hrane nego prije![]()
Cak i kad su to ne-lchf namirnice,kao da mi se zeludac smanjio![]()
![]()
...nastavak slijedi.....
Evo da se i ja javi.....izgubila sam oko 6-7kg u 7tjedana LCHF-a. Samo sam se jednom počastila sa kolačićem.
Jučer sam si napravila LCHF jutarnji kruh i malo dodala svoje začine prema ukusu i baš sam oduševljena. Do sad sam si radila samo kolače bez brašna i sa stevijom i kokos kuglice i zaključila da se ovako zaista može normalno živjeti
Jedino me muči kaj tako puno mršavim i nemam više ništa za obući, sva sam se posušila. Jeden dosta i nisam gladna, ali kile idu i idu. Možda zato jer nikad nisam ni bila na dijeti. Sad sam došla na svoju kilažu prije trudnoće i to mi je OK, ali vidim da ću se i dalje topiti.
Počela sam malo vježbati da učvrstim to malo kaj ima![]()
Malo si me utješila s ovim da se na nekoj kilaži stabilizira sve. Dosta jedem masno, ali očito bi trebala podebljati.
Ovo sa boram i ja potpisujem, baš su puno vidljivije.
Ja imam još problema sa grčenjem u nogama i bolnim listovima, uzimala sam neko vrijeme magnezij dodatak iz DM-a, ali nije pomagalo. Sad već tjedan dana pijem magnezij klorid otopinu ali i dalje me listovi bole i to po noći najviše. Što vi uzimate od dodataka i da li imate takve probleme?
Uzmi magnezij direkt 300 mg, onaj prasak za sportaše , ima u ljekarnama.
jedno tehničko pitanje. u čemu samljeti lan, bademe, orahe i slično? nemam mulitpraktik (ne radim kolače). imam štapni mikser i sjeckalicu za luk. što da kupim? mlinac za kavu za lan? ručnu mašinu za mljevenje oraha (imala je moja baka, da je idem tražiti)? ili neku spravu koja radi sve to a da ne zauzima pola kvadrata prostora...
danas isprobavam štapni mikser!!! u planu je anin kruhić...
Nisam baš na ovoj temi pa ne znam je li itko prije napisao…za žene je puno bolji zlatni lan, neki dan sam ga našla u bio-bio, nije ga bilo neko vrijeme…također ga nije dobro kupovati već smljevenog, jer gubi svoju vrijednost, potrebno ga je svježe samljeti.
Optimist, točno je ovo za mljeveni lan, ne samo da gubi vrijednost nego izložen svjetlosti postaje štetan jer oksidira. ako kupujete mljeveni lan obavezno pazite da je u neprozirnom pakiranju.
najgore je kad misliš da si kupio zdravu stvar, a ustvari si štetiš. kad kupuješ junk barem znaš da je junk... ne znam zašto mljeveni lan pakiraju u prozirnu ambalažu :/
inače, treba paziti sa svim namirnicama koje sadrže puno nezasićenih kiselina jer lako oksidiraju, najvažnije je dobro skladištenje na tamnom i suhom
ja sam kupila mljevebni lan u neprozirnoj vrećici, a vrećica je u kutiji u Mulleru. Nije jako sitno samljeven.
Inače, radila sam ponovno kruh. Onaj prvi u kojem sam od orašastih plodova stavila samo indijske orahe je meni puno bolji nego ovaj drugi,, kada nisam imala dovoljno indijskih oraha, pa sam stavila i lješnjake.
Juečr sam radila prvi kolač- nisam ga još probala. Jaja, maslac, rogač, orasi i stevija. Zalila sam slatkim vrhnjem i 80% čokoladom (to gore izgleda očajno), a i sam kolač nije lijep. Javim navečer, kakav mu je okus
NanoiBeba, super info za lan, dakle u Muller u nabavku
nije bitno da bude sitno smljeven, zapravo važno je samo da su sjemenke otvorene da možemo doći do sastojaka lana, inače kako uđe, tako i izađe - neprobavljen.
meni je inače čoksa otopljena u slatkom najdraža glazura za kolače i tvoj mi se kolač čini baš mljac
imam ja još tehničkih pitanja: ako sameljem zobene pahuljice, dobijem li zobone mekinje? tj. mogu li se zobene pahuljice koristiti na bilo koji način u lchf prehrani?
Ako se namoči na nekoliko sati (ili preko noći) otpušta ulje
ne znam koliko sam platila mljeveni lan, a bome ni kada sam ga kupila.
Kolač od rogača je dobar ali sam stavila premalo stevije - nije dovoljno sladak.
Kako nemma pojma kakav uopće okus ima stevia, ovo je dobro ispalo jer rogač ima jaku aromu, pa mi ništa nije neobično osim što je malo premalo sladak
evo ja kupila mljeveni lan, u neprozirnoj kutiji, marka fit+vital, u muelleru na trgu. 200g = 4,90 kn
ako netko zna gdje se mogu kupiti zobene posije, nek javi![]()
da taj i ja imam.
Milsila sam jučer otići uu noovi DM pogledati imaju li oni posije, no zbog kiše mi se nije dalo. Ako ne zaboravim, pogledati ću danas, pa ako ima, kupiću i tebi Roza
ja sam baš htjela pitati za zobene posije, u našem dm-u ih nema pa nema.
inače, da se pofalim , u struku od 15.01. minus 7cm, u bokovima minus 4 cm (klinci su razbili vagu lol)
da, na taj. Mislila sam da su možda dobili jkad je novi.
Velim ja, potamanili su svi Dukanovci- ide proljeće.
Ja imam par žlica zalihe doma, frtalj vrećice iz DM i isto toliko iz Mullera. U kruh sam stavila jedva jednu žlicu, ostalo su orašasti
ne znam odgovara li za lchf, ali na štandu "Eko...nešto" na Dolcu, dolje između tjestenine i mesnica, je kila lana u rinfuzi 14 kuna
moželi pitanje koja je razlika u upotrebi psylium ljuspica i praha
U DM-u, zobene posije - koliko je pakiranje tesko, i koja je cijena?
(Zeljela bih usporediti pa eventualno kupiti u HR ako se bolje prodje - ovdje pola kg kosta 4,60 €).
čitam vas i sve super zvuči, ali nikako se odlučiti. mislim da sam ipak prevelik ovisnik o UH pa da ću se uhvatiti Montignaca koji mi se pokazao dobar.
Muller - 400 g = 20,90 kn (netko je spomenuo da ih u Mulleru kupuje za 14,90, ali ja te u CCO nisam našla)
DM - 500 g = 20,90
Bio&Bio - 500 g = 29,90 ili 30,90, ne sjećam se više
moram spomenuti i da su ove iz DM-a sitnije i svijetlije i kao da su mljevene, dok su iz Mulera i Bio&Bio tamnije i krupnije, tj.mix su, ima svakakvih
Ja sam spomenula Muller i mekinje po 14,90kn....još uvijek ih tamo kupujem po toj cijeni
Nisam iz ZGa. Moj Muller je mini, pa ne znam da li to ima veze.
duma, zavidim! jesu li te pakirane 400 ili 500 grama?
ako netko nađe povoljnije u zg, pliz, neka javi gdje ih ima.
Sada ste me zbunile i mislim da sam bacila račun. Ali na polici je pisala cijena 17,90 a pakiranje je od pola kile. No stvarno nisam gledala račun
sad sam i ja zbunjena, ali skroz. ja kupujem u zoni sumraka pa plaćam najveću cijenu za najmanje pakiranje![]()
Znam što sam kupila, i išla sam računati. Zobene posije koštaju koliko sam i napisala, 17,90. I baš me to čudilo u dućanu jer se ovdje stalno poše da su u DMu jeftinije. Em nisu, em ih tamo niti nema.
U CC1 west. Marka je Bio primo, i 500 g. Ja sam te kupovala i prije. U žutoj kutiji su.