Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1640

Tema: Lchf/ paleo/primal - prehrana

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne znam puno o dijetama, ali znam da atkins ne preporuča smanjiti unos masti, dapače, maslac je osnova atkinsove dijete. mislila sam da je to zapravo LCHF.
    ja nisam potpuno uvjerena, ali naginjem prema sličnim razmišljanjima. oduvijek sam znala da mi ugljikohidrati škode, i da se od njih debljam. malo mi je teže prožvakati da su toliko ozloglašene životinjske masnoće ok, ali kad bolje razmislim o svemu, to zbilja može biti samo jedna velika zabluda, ako ne i obmana današnjeg društva. pa nisu naši preci imali light proizvode, niti biljnih ulja, a bome niti šećera u izobilju. jelo se uglavnom ono što je bilo kroz čitavu godinu dostupno - životinjsko meso.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vmama prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam puno o dijetama, ali znam da atkins ne preporuča smanjiti unos masti, dapače, maslac je osnova atkinsove dijete. mislila sam da je to zapravo LCHF.
    ja nisam potpuno uvjerena, ali naginjem prema sličnim razmišljanjima. oduvijek sam znala da mi ugljikohidrati škode, i da se od njih debljam. malo mi je teže prožvakati da su toliko ozloglašene životinjske masnoće ok, ali kad bolje razmislim o svemu, to zbilja može biti samo jedna velika zabluda, ako ne i obmana današnjeg društva. pa nisu naši preci imali light proizvode, niti biljnih ulja, a bome niti šećera u izobilju. jelo se uglavnom ono što je bilo kroz čitavu godinu dostupno - životinjsko meso.
    Nisam baš sigurna da se meso jelo u tolikoj količini kao danas. Bilo je preskupo ...Meni je neko logičnije da su se jeli složeni ugljikohidrati i povrće, ali sa puno manje masnoće , a meso samo povremeno.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Vmama prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam puno o dijetama
    Ne znam ni ja. Ali sigurno nema sajta o LCHF koji nisam otvorila. Tako sam danas otvorila

http://kolhydrater.ifokus.se/Forum/R...okus.Community . Board.ForumGroup target = "blank_"

i sjetila se tebe. Malo su nakaradni prijevodi guglovog prevoditelja, ali bolje to nego švedski. Pa povezujem: "uravnotežena" prehrana s viškom omega-6 rezultira upalama.

Sirius, odgledala sam cijeli film Fat Head. U jednom dijelu filma otprilike kažu da kad bi ljudski rod bio star jednu godinu - žitarice jedemo od jučer, a rafinirana ulja od prije 10 min. Imaš taj klip na Youtube. Za početak počni čitati blog Istine i laži o hrani.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •