-
bok cure
evo da vam se priključim. ja sam također naletila na onaj blog nakon što sam se jako loše osjećala na dukanovoj dijeti. (i pomaknula mi je ovulaciju i produljila ciklus i vjerojatno i utjecala na ne baš idealan danas izmjereni vitaminsko-mineralni status
)
proučavajući o tom načinu prehrane, već sam i prije naišla na paleo prehranu. pogledajte sljedeće stranice: www.marksdailyapple.com, http://www.paleonu.com/what-is-panu/, http://www.proteinpower.com/drmike
(zadnja dva su liječnici)
također sam gledala film Fat Head i bila danima u šoku. tek smo počeli tako se hraniti i muž i ja, s tim da još nismo skroz prešli jer smo imali neke stvari za pojesti, on jede još zobenu kašicu svaki drugi dan, i tako... ali idemo polako prema potpunoj promjeni prehrane
danas sam kupila svinjsku mast :D
uskoro ću i kokosovo ulje
voljela bih izbaciti i mlijeko i mliječne proizvode, ali za sad ću pokušati samo smanjiti mlijeko, a sir, vrhnje i jogurt još za sada planiram jesti. možda napravim zelenu kuru koja se spominje na blogu istina i lazi o hrani...
uglavnom, paleolitička prehrana meni totalno ima smisla, a i svi dokazi su me potpuno uvjerili. muž je nedavno vadio krv pa ću ga potjerati da je ponovo vadi nakon tri mjeseca. a ja ću je isto vaditi i baš me zanima kakav će nam kolesterol biti.
u planu mi je kupovina nekih njega na tu temu jer me fascinira cijela ta tema. (djelomično možda jer sam antropolog pa znam nešto o palelitiku i prehrani u paleolitiku kao i o genetici pa mi sve to ima jako smisla.) u biti se sve svodi na to da mi nismo genetski adaptirani na prehranu žitaricama i šećerom jer su ljudi prije neolitika duuuuugo jeli samo proteine, masti i puno manje ugljikohidrata (iz povrća i voća) nego danas. naš genom nije evoluirao u 10 000 godina, mi smo ostali isti na toj genetičkoj razini i još uvijek nismo adaptirani na prehranu žitaricama.
Posljednje uređivanje od Arya : 30.06.2010. at 17:05
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma