Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1640

Tema: Lchf/ paleo/primal - prehrana

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

bok cure
    evo da vam se priključim. ja sam također naletila na onaj blog nakon što sam se jako loše osjećala na dukanovoj dijeti. (i pomaknula mi je ovulaciju i produljila ciklus i vjerojatno i utjecala na ne baš idealan danas izmjereni vitaminsko-mineralni status )
    proučavajući o tom načinu prehrane, već sam i prije naišla na paleo prehranu. pogledajte sljedeće stranice: www.marksdailyapple.com, http://www.paleonu.com/what-is-panu/, http://www.proteinpower.com/drmike
    (zadnja dva su liječnici)

također sam gledala film Fat Head i bila danima u šoku. tek smo počeli tako se hraniti i muž i ja, s tim da još nismo skroz prešli jer smo imali neke stvari za pojesti, on jede još zobenu kašicu svaki drugi dan, i tako... ali idemo polako prema potpunoj promjeni prehrane

danas sam kupila svinjsku mast :D
    uskoro ću i kokosovo ulje

voljela bih izbaciti i mlijeko i mliječne proizvode, ali za sad ću pokušati samo smanjiti mlijeko, a sir, vrhnje i jogurt još za sada planiram jesti. možda napravim zelenu kuru koja se spominje na blogu istina i lazi o hrani...

uglavnom, paleolitička prehrana meni totalno ima smisla, a i svi dokazi su me potpuno uvjerili. muž je nedavno vadio krv pa ću ga potjerati da je ponovo vadi nakon tri mjeseca. a ja ću je isto vaditi i baš me zanima kakav će nam kolesterol biti.

u planu mi je kupovina nekih njega na tu temu jer me fascinira cijela ta tema. (djelomično možda jer sam antropolog pa znam nešto o palelitiku i prehrani u paleolitiku kao i o genetici pa mi sve to ima jako smisla.) u biti se sve svodi na to da mi nismo genetski adaptirani na prehranu žitaricama i šećerom jer su ljudi prije neolitika duuuuugo jeli samo proteine, masti i puno manje ugljikohidrata (iz povrća i voća) nego danas. naš genom nije evoluirao u 10 000 godina, mi smo ostali isti na toj genetičkoj razini i još uvijek nismo adaptirani na prehranu žitaricama.
    Posljednje uređivanje od Arya : 30.06.2010. at 17:05

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •