Citiraj Arya prvotno napisa Vidi poruku
tako se hraniti i muž i ja, s tim da još nismo skroz prešli jer smo imali neke stvari za pojesti, on jede još zobenu kašicu svaki drugi dan, i tako... ali idemo polako prema potpunoj promjeni prehrane

danas sam kupila svinjsku mast :D
uskoro ću i kokosovo ulje

voljela bih izbaciti i mlijeko i mliječne proizvode, ali za sad ću pokušati samo smanjiti mlijeko, a sir, vrhnje i jogurt još za sada planiram jesti. možda napravim zelenu kuru koja se spominje na blogu istina i lazi o hrani...

uglavnom, paleolitička prehrana meni totalno ima smisla, a i svi dokazi su me potpuno uvjerili. muž je nedavno vadio krv pa ću ga potjerati da je ponovo vadi nakon tri mjeseca. a ja ću je isto vaditi i baš me zanima kakav će nam kolesterol biti.
Lijepo mi je to kad se s mužem surađuje. Doduše, i moj muž surađuje mada nije toga svjestan. Riječ je o ishrani. Danas smo se našli na kavi i žalio se (jako ozbiljnog izraza lica) da naglo mršavi, da je remen pomaknuo već za dvije rupice. Koji srećković. Dobro se osjeća, pun je energije. Kolateralna žrtva mog LCHF-a. Papa, a mršavi. A sto puta mi je rekao da se može smršaviti isključivo tako da manje uneseš nego što trošiš. Meni koja se u životu nisam prejela.

Zelenu kuru planiram za jesen. Mislim da takve stvari treba raditi ili u jesen ili u proljeće kad su ugodnije temperature. A bit će i tada veliki izbor povrća. Ne žuri mi se ni zato jer nemamo ni jednu od (u blogu) navedenih tegoba.

Sljedeći tjedan idem po uputnicu za MBL i vaditi krv (šećer, kolesterol, kreatinin, željezo ....).

Na blogu od ove posljednje ex-debeljuce sam pročitala da bi trebalo povesti računa o unosu magnezija, jer da bez obzira koliko kalcija unosimo on se ne može apsorbirati bez prisustva Mg. I onda - za 30-ak godina osteoporoza. Pa sad idem malo surfati o Mg i Ca i o hrani koja ih sadrži.