-
Čini mi se da je prošao moj prvi mjesec lchf-a pa da javim dojmove...
Općenito se osjećam prilično dobro, prošla me navala energije i euforije koju sam osjetila u prvih tjedan-dva i sada se osjećam ok i stabilno. Ovisnost o slatkom me potpuno prošla već nakon prvih 6-7 dana, ne osjećam nikakvu žudnju za hranom na fizičkoj razini, ponekad me uhvati želja za pecivima i čokoladom na emocionalnoj razini, ali čak i tada mogu mirno gledati kako sestra pored mene uživa u čoksi, bez unutarnje borbe da ju mlatnem i otmem čoksu 
U prva 3 tjedna sam izgubila 5kg! Nakon toga je gubitak težine prestao, a smanjila se i intenzivna žeđ koja me pratila pa pretpostavljam da je gubitak težine uglavnom od gubitka vode koju su vezali UH. (osim lchf prehrane, vježbam 5-6 x tjedno, cca 50 min)
Probava se također ustalila, ali stolicu, koju sam prije imala svakodnevno, sad imam svaki drugi ili češće treći dan :/
Ispočetka sam grickala i između obroka, sad uglavnom imam samo 3, a ponekad 2 obroka dnevno. Na žalost, moram reći i da mi je hrana nekako prestala biti fina, porcije su mi se spontano smanjile, no već na pola obroka mi bude dosta, još dok nisam ni sita, osjećam skoro pa gađenje prema hrani :/
Jedino u čemu zbilja uživam je večernji šejk, koji u biti i nije lchf jer stavim žlicu meda svakakvo voće.
Nisam na strogom lchf-u, ali sam se potpuno odrekla kruha i svih pekarskih proizvoda, riže, tjestenine, krumpira, čokolade, keksa, kolača i ostalih slastica. Odustala sam i od svih varijacija lchf kruha; ili su mi katastrofa okusa odmah na početku ili su mi ok prvi put, ali poslije mi nikako ne pašu. Od voća, tu i tamo, pojedem narandžu i grejp, u šejkovima koristim, osim dozvoljenog avokada, limuna i šumskog voća, također i bananu, kiwi, narandžu + med. Jedem i dosta mliječnih proizvoda.
Toliko od mene, za sad
Kako vama ide i kako se osjećate?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma