-
poslala meni anchie danas direktivu
nek se javim TU. a ja pojima nemam da ovdje ima ovakvo mjesto.
daklem, javljam se.
istat ta anchie bacila mi je bubu u uho, negdje taman prije godinu dana, kako je taj lchf super. bilo nas nešto cura koje kao hoće skinut kile pa smo išle pronać načine. ajd i što se toga tiće djelovalo mi je da može proć al kad sam počela čitat kako se ljudima popravila probava odlučila sam isti tren se prešaltat.
i pročitala sam kako je nekima trebalo par dana, tjedan dana, 2 tjedna da se priviknu.
kod mene je kriza trajala tjedan dana. e al zato mi traje godina dana kako mi je probava odlična. nema više zatvora, napuhnutosti, užasne želje za još hrane dok sam zatvorena i napuhnuta (to me izluđivalo), trbuh mi je ravan.
ono što se još kod mene promijenilo je menstrualni ciklus. nakon trudnoća kad je došao na svoje bio je na 23 dana. za poludit. odmah drugi ciklus na lchf i produžio se na 26 dana. pa sam mislila da je slučajno. al nije. ako u prvoj polovici ciklusa ne zeznem sa UH menga mi dođe 26. dan. ako zeznem padne na 23. drugi dio ciklusa, što se toga tiće ne igra ulogu.
e sad, što se još promijenilo. jedem neprerađenu hranu. nakon nekog vremena mi se upalila i lampica za suncokretovo 'jestivo' ulje. pa je izletilo iz kuće i više ga ne puštam unutra. sad se ne mogu sjetiti što eventualnog prerađenog jedem. aha, pijem kavu. kad sam skužila koje namirnice jedem pomislila sam da možda i nije toliki problem u žitaricama nego da je velika dobrobit u neprerađenoj hrani. pa sam probala pojest integralnu rižu, nakon nekoliko dana ječam pa zob. uglavnom, postanem trudna od tih namirnica
. tamo neki 6. mjesec.
meni definitivno smetaju namirnice koje imaju puno UH i škroba. tako da ne jedem žitarice, mahunarke (osim leće i zelenih mahuna ponekad), krumpir, kukuruz.
kroz ovih godinu dana definitivno nisam nikad ne pojela nešto što ne bi trebala. svako tolko malo odlutam. pa i isprobavala sam jel mi stvarno smetaju žitarice, pojedem kad sam negdje vani kod nekog što god se nudi, na ročkasima i slično pojedem tortu, kolač. ne želim se ni sjetit božića... ali to su iznimke.
moji doma jedu uobičajeno. ja im kuham, pečem kruh, kolač, danas rižoto (to mi je finoooo inače) al ne privlači me nešto. ne mogu odoljeti kokicama. i njih pojedem, otprilike jedan put tjedno (ispečem ih na masti ili maslinovom i pospem sa koprom). to mi je slabost totalna. i neki put pojedem koju kockicu čok za kuhanje. al rijetko.
ne kompliciram oko jelovnika. i ne razmišljam previše. uzmem onaj dio ručka koji nema puno UH i uvijek brdo salate. uvijek brdo salate. ni bez tog ne mogu i jedva čekam više to proljeće.
kaj još? aha. kile
daklem, ja bi sad opet skinula koju kilu. naime, zeznem koji put pa se nakupi. pa sam sad imala neku virozu pa počela osjećat veliku potrebu za slatkim, pa pila meda u čaju i svašta. pa mi se nastavio pms. uglavnom od jučer sam se restaratala tako da mi sad treba koji dan da dođem na svoje i onda kojih tjedan-dva da maknem to što mi smeta.
ali ono što je interesantno. kad pogledam kilažu koju sam krenula skidat prije godinu dana i ovu sada koju krećem skidat, ova sada je 4kg manja. uz sve izlete u svašta. i nije da sad hoću maknut neku veliku brojku pa i ako ne maknem nije greda. ali budem tako i tako jer se mičem od meda i gluposti koje sam ubacila u sebe kroz nekih 10tak dana i otići će.
što kod mene ne pali? ne pali da se smijem opustiti i jesti samo onda kad sam gladna. meni je to, izgleda, odavno, pobrkano i ipak trebam imat kontrole. dosta. al jedna metoda je 'nemoj uzeti prvi komad pa nećeš ni 100ti', druga je voda, voda, voda, voda, treća metoda je narezat mrkvu na kolutiće (štapići nisu tolko učinkoviti kod mene) i grickat jedan po jedan. dosta je slatka i treba je dosta žvakat i dozvoli mozgu da odreagira.
želim dodati onima koji se misle jel bi ili ne bi. ako je zdravstveni problem i mislite da bi moglo pomoć, krenite i vrlo vjerojatno će pomoć. ako su kg problem, krenite i nakon nekog vremena uspjet će. al dajte si vremena i svakako ubacite puno više kretanja i vježbanje. ako je neko 'opće stanje' isto krenite.
samo nemojte mozgat jel bi ili ne bi. nije to nešto što se ne može zaustaviti. kad idete jest slijedeći obrok samo maknite namirnice koje su višak i pojedite ono što ostane koliko god čudno bilo. drugi dan malo bolje isplanirate i organizirate i tako dan za danom. nema tu neke nauke. i ne može biti štete. gdje piše da se sirni namaz ne može jesti sa žlicom, bez kruha. za nutellu to isto ne piše
i to nitko ne dovodi u pitanje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma