Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam na zalost zakljucila da cu morati, bar privremeno, ukloniti kavu.
Naime, sve na meni vristi da sam preosjetljiva na gluten i vec neko vrijeme sumnjam da mi i kava smeta i onda naletim da u kavi postoji nekih 10% proteina koji u tijelu stvara istu reakciju kao gluten i eto, to je to.
Kavu obozavam, kuhanje i pijenje kave mi je ritual. Isprobavanje raznih brendova i kava iz razlicitih dijelova svijeta isto... place mi se.
ne mogu vjerovati ouch! Znaš da je to meni nedavno palo na pamet, jer sam skužila da mi je stomak napuhnutiji kad pijem kavu nego kad pijem čaj. Al sam kontala da je to zbog mlijeka. Nisam ni slutila da bi moglo biti do kave

Ja nisam (jos uvijek) na strogom LCHF-u ili paleu, ali sam se toliko odviknula od secera i slatkog (iako nisam bila bas ovisna) da su mi uobicajeni slatkisi nejestivi.
Da, to je istina. A ljudi kontaju "jadna ti, ne jedeš takve stvari" Cure su gore pisale i baš mi je to drago pročitati - većina kolača je meni nejestiva i totalno bezukusna - ono osjetim samo puno previše šećera. Neki dan na jednom rođendanuj ja uzela neki domaći keks, zagrizla i kriomice bacila u smeće - imala sam osjećaj da će mi zubi ispasti od količine šećera.

Meni je problem jedino kod mame - i ona je na LCHF-u (zbog zdravstvenih tegoba koje su nestale na LCHF-u), i davno prije mene se skinula sa šećera, tako da su meni vrlo fini kolači koje ona radi (za nas obiteljski) jer su vrlo neslatki - e to mi je jedino problem