-
moj klinac ( o njemu se radi) ima veliku alergiju na gluten i još štošta, klinka ima neku malu tek prividnu na bijelo brašno, pa to ni ne konzumira. Ona je imala još puno alergija od doba cice možda i prije. Oboje imaju astmu.
inače moji su tesrtirani na alergije, a ne na intoleranciju ( to smo privatno radili na Bicom, ali to je papir koji doktori ne priznaju, ali na osnovu toga mogu raditi istraživanja, ne mora se poklapati ni u ćemu, kod nas se poklapa u recimo 50%).
mojem klincu u vrtiću kuhaju ručak i eventualno onu kasnu užinu, ne ide na doručak za sad, a za tu užinu ima pretežno ili mafino od rižinog brašna s voćem, palačinku od rižinog brašna s domaćim pekmezom, samo kuhanu rižu s domaćim pekmezom, samo proso s pekmezom, kruh s pekmezom ili kakvu voćku. Ja mu svaki dan dam par šnita kruha u zdjeluicu, jednu pojede najćešće posle ručka, a ostatak ili za užinu ili posle doma. Za doručak doma jede rižino mlijeko s Schaar krekerima, žgance, rižu ili neku mješavinu kaj već ima doma. ( klinci ostali jedu pretežno corn flekse s mlijekom ili jogurtom).
Inače prije nek sam ga upisala ( a počeo je ić skoro s 2 i pol godine) ispitivala sam teren ( mada sam imala i iskustva s klinkom od ranije) i bio je jedan klinac koji nije smio jest zelje, bažulj i slične strari jer je navodno morao jedno vrijeme bit bez toga zbog nekih budućih ispitivanja, to je zdrastvena lijepo zapisala, i mali se hranio bez toga. Inače je Jelka sad pred koji mjesec isto stavila mala na bezgluteinsku prehranu i praktički počela to i u vrtiću provoditi od odmah bez priprava, pitaj nju za iskustvo toga.
Inače gris se može napraviti i od prosa, i rižinog brašna i jako je fin.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma