Ja dobila nalaze krvi i dr kaze sve dobro samo nastavi tako ako ti pase. Babaroga od kolesterola je 4,8. Dakle nastavljam se mastiti a uskoro cu se dokopati breskva i marelica pa ce bit ludniceeeee.....
Pise za urin ketoni 2. Kako da to dozivim? Dr mi nije nista rekla, tek poslije sam vidjela. Znam da je to od nejedenja niceg slatkog
Posljednje uređivanje od Tiziana : 09.08.2013. at 17:07
ovo sam na brzinu našla na diabetes.hr forumu. pitanje je bilo i o ketonima u mokraći, a vrijednosti šećera u krvi normalne. odgovor:
sa time da se ja ne bi brinula da ti tijelo troši proteine iz tijela ukoliko iste dovoljno unosiš. a ako ne unosiš UH, nešto ziher jedeš, pa pretpostavljam da je dovoljno proteina jer nam ih niti ne treba puno.ketoni pozitivni a glukoza negativna - to nema nikakve veze s dijabetesom. kao sto je Desiree rekla, javlja se kod gladovanja, te kad ne unosimo dovoljno ugljikohidrata, pa tijelo mora topiti proteine i masti da se prehrani. tvoja sestra vjerojatno nije jela 5-6 sati prije testa urina, to je sve.
dr ti nije ništa rekla, vjerojatno zato što niti nije imala što
Sad kad sam vidjela da vam je stiglo sve s iherb-a bez problema, naručila i ja.:ziheraš:
Hvala na kodu, ispalo mi 5$ jeftinije.
I ja žicam, ako će netko naručivatimoj kod je DSB395
Update za Rijeku i Rijecke masnojedce. Kupila sam danas u Mercatoru kajmak Veronika! Ima jos 3-4 komada, stoje na sredini frizidera gdje su jogurti, na srednjoj polici. Drugih Veronikinih proizvoda nema.
Nisam vidjela nista drugo, a pretrazila sam pomno cijeli frizider uzduz i poprijeko nakon sto sam slucajno ugledala tih nekoliko kajmaka
@ Tiziana: ketoza moze postati problem samo ako je dugotrajna (kroz dugi period). Javlja se u urinu kad ne unosis UH. Ako si u dugom vremenskom periodu na dijeti sa malim postotkom unosa UH, i ako je ketoza dugotrajna, navodno je rizik ostecenje bubrega.
No s obzirom da ipak unosis UH iz povrca (i voca?), pa i iz mlijecnih proizvoda, ne bih se zabrinjavala, jer to nije duboka ketoza.
Posljednje uređivanje od Elly : 10.08.2013. at 21:48
Prehrambena ketoza ( zbog niskog unosa ugljikohidrata) nije opasna. Niti kratkotrajno , niti dugotrajno nisam našla da bi korištenje ketona kao gorivo za organizam moglo biti stetno . Našla sam pretpostavke da vi moglo biti stetno , ali bez neke čvrste osnove . Argumenti da nije stetno bili su mi puno uvjetljiviji i logicniji.
Ma da, ja sam nasla svasta i za i protiv, pa sam mislila mozda se i javi netko tko je imao slicno stanje. Mlijecno jedem razne punomasne stvari, a po vocu cu opiciti ko luda za koji dan-tjedan kad ugledam svoju tezinu iz vremena kad nisam imala djecu.
Jelena , prehrambena ketoza i dijabeticka ketoacidoza su dvije potpuno različite stvari. Prvo je fizioloski , a drugo je rezultat bolesti, ako si na to mislila. Istina , i kod jedne i druge situacije nalaze se ketoni u urinu , ali je vazno da u urinu nema glukoze ( to bi upucivalo na poremećaj metabolizam ).
Ja evo par dana se svercam. Kod svekrve sam a ona ne kuha lchf, da ne govorim da mi je svekar zderonja pojeo sve bajame, tamnu cokoladu,zobene pogacice (mislio da je pohano meso)... Pa mi se ni ne isplati posebno pripremat.ali barem kile stoje, 3 su dolje otisle. Kako vi kad imate "pauzu"? Jel se tesko vratit?
Marta, ti si naručila kokosovo ulje?
Kakvo je?
Ja nisam imala pauzu u danima, samo u povremenim izletima. Nije mi se teško vratiti jer mi svaki put bude zlo od izleta
Ok, ja klopam brdo voća, nije da mi nešto fali ili da sam željna...
ha, obično ne možemo i ovce i novce
ako nikako nejde bez voća. voćka na dan nije problem. onda bi voće trebalo 'odraditi', odnosno odvježbati. voće kad se jede, punit će se glikogenske rezerve (ako se troše) ili će mršavljenje stajati ili biti sporo. što nije nužno loše ako je smjer pravi.
sa druge strane, sada je stvarno top sezona voća pa možda i nije nužno baš sad mršaviti.
opet, ako tijelo ima puno kg viška ono će vjerojatno mršaviti i ako ima malo voća, više žustrog kretanja i ne previše ostale hrane.
ali ako je mršavljenje misija, fokus, onda voće kriš-kraš. i puno, puno povrća. recimo uzet paradajz umjesto jabuke
paradajz je isto voće
no, negdje sam pročitala da se više kalorija potroši probavom paradajza nego što on sam ima kalorijsku vrijednost
odtud valjda fama o negativnim kalorijama
svakako, mene kalorije ne zanimaju, a paradajz je sada najljepši i najslađi
i znate za ono da se ne drži u frižideru nego na sobnoj temperaturi? probajte, takva poma je puno slađa
navodno se u frižideru šećer iz pome pretvara u škrob pa zato bude brašnast
Posljednje uređivanje od betty blue : 13.08.2013. at 09:35
BB, ono koje sam ja narucila nema miris. Meni je savrseno za kuhanje.
Posljednje uređivanje od marta : 13.08.2013. at 09:58
ma je, ovisi iz koje perspektive se gleda. isto ko što je i lubenica povrće i ode lchf....
ovo za frižider definitivno stoji. zapravo ne znam razlog, znam samo za praksu. paradajz je ukusniji kad nije iz frižidera. i jagode isto
a tek sa stabljike. mmmmmmmmmmm
MM šizi kad ja berem čerice. a svako tolko prođem po dvorištu i trgam
Ja sam odlucila tijekom ljeta jesti voce, pa necu sad to izbjegavat, a vec za mjesec dana ionako nema nego jabuka. Ali ova svekevina kuhinja me ubija, i samo radi kolace![]()
Ovo ne mora biti istina.ali ako je mršavljenje misija, fokus, onda voće kriš-kraš.
Ima nešto vrsta voća koje ne dižu šećer i ne provociraju skokove inzulina. A isto tako, velika je razlika (bar po autorima koje sam ja čitala) kako organizam reagira na voćke iz masovnog uzgoja i organsku, izvornu voćku.
Smije se jesti voće s nižim udjelom šećera, dakle, šumsko voće/bobice svih vrsta prije svega (kupine, maline, borovnice, ribizle, jagode), a onda i dinja (ili ona spada u povrće), čak i breskva i nektarina.
Ja se nikada nisam odrekla 1 banane dnevno, ni u fazi intenzivnog mršavljenja, ali to kako je meni, ne znači baš ništa za druge.
Isto tako, u intenzivnoj fazi mršavljenja sam trenirala 6 dana u tjednu.
Sad jedem sve što mi se hoće, ali uglavnom se to svede na 2-3 voćke dnevno. I dalje mršavim, sporije, ali ni nema puno za otići. Treniram 4-5x tjedno.
tak je. ja stalno zaboravljam na bobice. one bolje prolaze.
ma zeznuto je kad se počne žonglirat u glavi jel može, ne može. i jel može jedna kriška ili 2 (dinja, povrće :lol). pa jesmo li danas ili jučer.
meni je puno lakše prekrižit nego brojat. i ono voćka na dan, nije problem.
al kila voća bi mogla biti problem.
BB imam Anitinu kuharicu podsjeti me da ti je pokažem
Evo ja imam pola kile za skinuti do ciljane tezine. Nisam jela voce, strogi lchf. Jela jesam punomasne mlijecne proizvode. Kad skinem jos pol kile pocinjem jesti voce. Hocu li se ja opet udebljati ako navalim po vocu ali i dalje ne jedem ugljikohidrate?
Tiziana, ne možeš to znati dok ne probaš. Mislim da ti par voćki dnevno ne bi trebalo škoditi. Ja jedem dosta voća, još i mršavim, ali i dosta vježbam.
Možda da uvedeš i neku fizičku aktivnost, onda se kile sigurno neće vratiti, a još ćeš se i zategnuti![]()
Da, sigurno imas pravo, nesto cu morati uvesti da mlohavost dovedem u red. Sad dosta hodam zadnje dane i vec se vide rezultati.
Zbog paleo granole vam se pridruzujem
Daaaavnih dana sam zbog zdr. Problema bila na vrlo slicnoj prehrani, iako uz mnoga odricanja. Efekt je bio ultra brz gubitak kg i super zdravlje.... jedna od vas pobornica mi je neku dan bacila bubu u uho i od tad vas citam i igram se s Lchf/paleo receptima. Ugl, eto me k vama![]()
Samo nemoj pratiti ove silne recepte koje anchie stavlja ako želiš smrsaviti. :D
:D ja sam u fazi isprobavanja SVEGA :D kako je fina pecena hokaido bundeva s veronikinim kajmakom OMG![]()
Pa ne mogu tu jednu glupu zadnju kilu skinuti nikako! Dovraga i sve zato sam se danas ubila marelicama! Sad cu se opet uprasiti!!!
Lol, Tiziana
Niti ćeš se upropastiti, niti je ta zadnja glupa kila važna, prestani gledati vagu. Ako želiš još bolje izgledati i osjećati se, počni vježbati![]()
Evo konačno prijavljujem prve rezultate
Valjda je trebalo vremena da se stvar pokrene, u zadnja tri dana vaga pokazuje 3 kg manje. Stabilna 3 kg, nema više variranja u težini.
Danas me malo unazadila kobasica (ne domaća), kako sam je pojela počela sam bubriti. I cijeli dan me žulja u želudcu, bit će da mi aditivi ne pašu.
Jedino što ne valja je probava-baš imam problema sa tvrdom stolicom. Tankam se vodom, jedem tone povrća, ne znam što bi još mogla napraviti :/
Za probavu
- nataste mlada voda sa limunom
- kava ili čaj sa kokosovim uljem ( isto nataste , ili nakon limunade)
Anchie se izgubila s vjezbaca kao sto sam se ja izgubila s ove teme
Osjecam da moram napisati post :D
Meni puno toga ovdje pase, puno povrca, meso, voce :D pa i pogacice.
No, osjecam da mi je potrebno i malo zitarica. Ne mislim na krafne u 7:15nego na zobene pahuljice koji put za dorucak, tu i tamo malo integralne rize na tanjuru i tako... Razeno kruh s maslacem nekad za dorucak.
Svracat cu i dalje, no znajte da nisam ni paleo ni lchf![]()
Ma ništa žitarica ne konzumiram, od svih nateknem-stomak, lice i ruke. Nije mi se ovo prije događalo u tolikoj mjeri. Mogla bih jednom tjedno pojesti rižu i palentu, čak i raž. Sad mi sve smeta
Ozbiljno se počinjem pitati bi li trebala napraviti test intolerancije na žitarice.
Je li netko to radio?
Zašto raditi test intolerancije kad već sad znaš da ti smetaju?![]()