Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
Ovo ne mora biti istina.
Ima nešto vrsta voća koje ne dižu šećer i ne provociraju skokove inzulina. A isto tako, velika je razlika (bar po autorima koje sam ja čitala) kako organizam reagira na voćke iz masovnog uzgoja i organsku, izvornu voćku.
Smije se jesti voće s nižim udjelom šećera, dakle, šumsko voće/bobice svih vrsta prije svega (kupine, maline, borovnice, ribizle, jagode), a onda i dinja (ili ona spada u povrće), čak i breskva i nektarina.
tak je. ja stalno zaboravljam na bobice. one bolje prolaze.

ma zeznuto je kad se počne žonglirat u glavi jel može, ne može. i jel može jedna kriška ili 2 (dinja, povrće :lol). pa jesmo li danas ili jučer.
meni je puno lakše prekrižit nego brojat. i ono voćka na dan, nije problem.
al kila voća bi mogla biti problem.