tweety prvotno napisa
Postoje ljudi koji nemaju problema sa vidom pa opet ne mogu vidjeti 3D.
Znam to jer je jedan dio moje struke fotogrametrija.
Kolege koji rada taj dio prvo moraju ići na provjeru vide li 3D. Kod nas se konkretno gledaju dvije slike istog područja, posebnim naočalama. Gledajući kroz te naočale trebali bi vidjeti taj dio kao da gledamo iz aviona, ali neki ljudi iz čista mira ne vide.
Ja npr vidim kroz te naočale, ali ne mogu vidjeti 3D nešto što je "skriveno" na nekoj slici punoj šara.
Te naočale bi umjetno trebale povećati udaljenost od objekta do F (F=mjesto gdje se zrake koje upadaju u oko presjecaju). E sad čini mi se da astigmatizam i je neki problem sa lomom zraka, tako da bi mogao u tome biti problem.
pa da vjerojatno joj se nešto dogodilo sa vidom.kad je fokus u beskonačnosti onda vidi 3D. vjerojatno joj se nešto dogodilo sa načinom na koji "oko" lomi zrake.
Zato ja nisam upisala smjer fotogrametriju. A tako sam žarko htjela, šmrc... baj d vej, i ja imam astigmatizam. Jednom sam uspjela skužiti onu 3D sličicu, i nikad više. Ali mislim da to nije do toga, nego da nema pravila. Il te ide il te ne ide. Znam jednu ženu, koja je par godina radila u struci fotogrametrije baš s 3D prikazima, i jednom ju puklo, i više nije bila u stanju razaznavati, pa je morala dati otkaz.