Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: mozete li gledati 3D filmove?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno mozete li gledati 3D filmove?

stavila sam na zdravlje ali ako MZ odluci da ne spada tu, nek seli.

jeste li ikad uspjeli vidjeti 3D sliku ili odgledati 3D film?
    ja ne.
    uvjeravali su me da se trebam usredotociti, pogled u nedogled i sto ja znam, ali danas sam se opet tog sjetila nakon sto sam u kinu gledala SBiLG i dok su sva djeca oko mene stavljala dlanove na oci jer im je morski pas skoro progutao glavu, ja sam cijelo to vrijeme vidjela samo CRNO BIJELI 2D FILM
    pa sam u ocaju cistila naocale, okretala ih u razne kutove, skiljila na jedno oko, na drugo, pojavi se nekad mala roza fleka, mala plava fleka, ali nijedan kamencic nije izletio iz ekrana, nista.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slatka si, točno te mogu zamisliti onako razočaranu.
    Što se konkretnog filma tiče, i bolje da nisi vidjela, meni je bilo lagano zlo nakon - jako, jako loše je to napravljeno u konkretnom slučaju.

Ali za onim 3D slikama koje izgledaju kao skup šara dok se ne izoštri slika sam luda, to mi je nešto presavršeno. Vidim ih u roku od keks, samo pokušavam gledati kroz sliku i ništa ne fokusirati i uvijek se pokaže nešto što me zadivi.

Istina je da svi ljudi ne mogu to vidjeti, nemam pojma zašto, možda ima neke veze s tromošću oka, dioptrijom ili nekim xy faktorom, tko će ga znati.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivarica - ja također ne mogu vidjeti 3D filmove...

slike mogu, to sam se nekako izvježbala (jako dugo mi je trebalo), ali 3D filmove s naočalama nikako :/

inače sam kratkovidna i imam astigmatizam, e sad ima li to neke veze, nemam pojma

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam dalekovidna i imam astigmatizam.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neznam, mozda to sto imate naocale igraju ulogu. Ja sam vidjela dobro kad sam imala lece. Samo, nije mi jasno kako stavite one naocale za gledanje preko vasih naocala?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoje ljudi koji nemaju problema sa vidom pa opet ne mogu vidjeti 3D.
    Znam to jer je jedan dio moje struke fotogrametrija.
    Kolege koji rada taj dio prvo moraju ići na provjeru vide li 3D. Kod nas se konkretno gledaju dvije slike istog područja, posebnim naočalama. Gledajući kroz te naočale trebali bi vidjeti taj dio kao da gledamo iz aviona, ali neki ljudi iz čista mira ne vide.
    Ja npr vidim kroz te naočale, ali ne mogu vidjeti 3D nešto što je "skriveno" na nekoj slici punoj šara.

Te naočale bi umjetno trebale povećati udaljenost od objekta do F (F=mjesto gdje se zrake koje upadaju u oko presjecaju). E sad čini mi se da astigmatizam i je neki problem sa lomom zraka, tako da bi mogao u tome biti problem.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imam i ja astigmatizam ali vidim 3D. Gledam s naočalama preko naočala. Baš sam neki dan tako gledala 3D slikovnicu o dinosaurima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da bi astigmatizam mogao biti jedan od problema

brunda, ti gledaš s naočalama preko naočala pa je astigmatizam riješen , ali ja sam 3D filmove gledala BEZ svojih naočala (dioptrija mi je 0.25 pa ih nosim samo kad čitam knjige ili sam na kompu ili kad mi je tv jako daleko...).

ne znam kak si ti ivarica gledala?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A zašto ne probaš SA naočalama?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije mi palo na pamet

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice, ali zar ne bi ti trebala nositi naočale uvijek, bez obzira na malu dioptriju.Mislim radi astigmatizma

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne vidim ni s naocalima ni bez njih.
    na zadnjem pregledu pred godinu i po mi je doktorica rekla da astigmatizma vise nema :? ja sam mislila da je to dozivotno, ali me razuvjerila. ipak, prvo sam pomislila da je do tog.
    zanima me, vi koje ne vidite 3d, da li s tim naocalima ipak vidite boje ili crno bijelo ko ja?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam isto mislila da je doživotno. Meni je nestala dioptrija, mislim da a. ne nestaje. Bila sam minus, a sad se polako spremam otići po nove naočale (nisam ih nosila 10 godina) ali plus. Staračke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tweety, kaj ja znam, okulist mi kaže da ih nosim samo kad čitam.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo vam jedan link
    http://www.yumama.com/zdravlje/oci/s...s=astigmatizam

meni su nekada davno rekli da imam astigmatizam i dioptriju kao Lutonjica, ali nikad nisam nosila naocale. Kao, nije trebalo zbog toga.
    3 D filmove sam gledala bez problema :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Marko i ja gledali film iz prvog reda i u glas vrištali svaki put kad bi nešto "izlijetalo" iz filma.Super je preporučam svima da vode djecu!

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam dioptriju (minus) i astigmatizam- u zbroju oko 6
    vidim 3D- i to u boji ( osim onog 3D-a koji je crno bijeli )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, off topic, a o kojem se filmu uopće radi?? nemrem skužit

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

slike vidim najčešće odmah, ponekad treba malo strpljenja, a 3D film nisam nikad gledala (ili nisam znala da ga gledam - seljober)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

shark boy i lava girl

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I meni se slika iskristalizira za par sekundi, a kod filmova je malo teže, ali ide.

Ma, ivarica, nikaj ne gubiš, uopće nije tak jaaako super. Žalibože para i tehnike.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    shark boy i lava girl
    Na istu foru je napravljen i Spy Kids 3D (čak su isti producenti). Ništa naročito :razočarani smajlić:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isuse prvi put čujem za taj film, pa ne mogu vjerovati koliko sam postala out of space and out of time

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ma, ivarica, nikaj ne gubiš, uopće nije tak jaaako super. Žalibože para i tehnike.
    ma ne mislim na ovaj konkretni film.
    skinula sam nakon nekog vremena naocale da mi bar bude u boji
    ali zar nikad necu moci gledati nijedan 3d film, nijednu 3d slikovnicu, ista????

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja isto imama astigmatizam i bez problema gledam 3D filmove. Super mi je Shrek u 3D formatu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    isuse prvi put čujem za taj film, pa ne mogu vjerovati koliko sam postala out of space and out of time
    APSOLUTNO ništa nisi propustila, užas od filma.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Ja sam isto mislila da je doživotno. Meni je nestala dioptrija, mislim da a. ne nestaje. Bila sam minus, a sad se polako spremam otići po nove naočale (nisam ih nosila 10 godina) ali plus. Staračke
    Onda se ja iz godine u godinu pomlađujem. kao klinka sam imala +0.75 a sada -0.5 i astigmatizam.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eh, i ja sam sa 7 godina imala +0,75 i a. samo na jednom oku, sa 20 godina -0,75 (između nisam nosila), s 25 0,50, s 30 0,25 i prestala sam ih nositi, uz amen okuliste, više mi se gubil slika od odbljeska nego što mi pomažu. Zapravo ovo zadnje su rekli da je 0, da je svejedno da li mi daju + ili -, ali dali su mi - jer radim na blizu, pa da se oko napreže. Moram priznati da se u taj dio medicine ne kužim baš ništa.
    Što se tiče 3D,slike vidim bez problema a film nikad nisam probala. Jedino sam imala problema s mikroskopom s 1 okularom, kad je trebalo istovremeno gledati i crtati u teku.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E da, i ne mogu brojati bez pokazivanja prstom, odmah mi se izgubi fokus.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

shark boy i lava girl
    Taj film je super dozivljaj u 3D. Ja sam par puta skidala naocale da vidim sta onda vidis i zivi uzas sve brljavo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    APSOLUTNO ništa nisi propustila, užas od filma.
    pa nema lutonjica 7-8 godina? :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma znam da to nije film za odrasle, ja sam ga morala gledati po službenoj dužnosti, ali u posljednjih par godina ima brdo dječjih filmova koji su vrlo dopadljivi i odraslima - barem meni - npr. Pixarovi animirani filmovi, pa sam se nadala da će i ovaj možda biti gledljiv nekome starijem od 7. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, i nešto me zanima. Vidim da se na Hlapiću poteglo pitanje heteronormativnosti - ako vam je doista tako bitno kakve poruke film šalje djeci, kako to da u Sharkboyu i Lavagirl apsolutno nikog ne smeta premisa koja imputira da ako su roditelji pred razvodom (iako u filmu to nije nigdje eksplicitno rečeno, odnosi su im više nego očajni) samo treba jaaaaaaako željeti da sve bude ok i pobjeći u svijet mašte i onda odjednom imaš tu moć da se roditelji ponovo jaaaako vole i ostanu skupa, kao što i bude na kraju.

Pa ako to nije opasnije od Hlapića....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:?
    otvorila sam ovo na zdravlju odraslih, nije mi je bio cilj analizirati film pa molim da otvoris temu na odgoju o svim premisama koje djecu mogu zaskociti u filmu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma dobro, briši zadnja 3 posta i zaboravi.

lidac2004

Početno

ja sam dalekovidna i imam astigmatizam.
    ja imam astigmatizam i vidim 3D slike ali film nisam nikad pokusala gledati.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    Kolege koji rada taj dio prvo moraju ići na provjeru vide li 3D. Kod nas se konkretno gledaju dvije slike istog područja, posebnim naočalama. Gledajući kroz te naočale trebali bi vidjeti taj dio kao da gledamo iz aviona, ali neki ljudi iz čista mira ne vide.
    Ja npr vidim kroz te naočale, ali ne mogu vidjeti 3D nešto što je "skriveno" na nekoj slici punoj šara.

Te naočale bi umjetno trebale povećati udaljenost od objekta do F (F=mjesto gdje se zrake koje upadaju u oko presjecaju). E sad čini mi se da astigmatizam i je neki problem sa lomom zraka, tako da bi mogao u tome biti problem.
    Zato ja nisam upisala smjer fotogrametriju. A tako sam žarko htjela, šmrc... baj d vej, i ja imam astigmatizam. Jednom sam uspjela skužiti onu 3D sličicu, i nikad više. Ali mislim da to nije do toga, nego da nema pravila. Il te ide il te ne ide. Znam jednu ženu, koja je par godina radila u struci fotogrametrije baš s 3D prikazima, i jednom ju puklo, i više nije bila u stanju razaznavati, pa je morala dati otkaz.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nikad nisam uspjela vidjeti 3D sliku.

Film još nisam ni probala gledati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    Citiraj tweety prvotno napisa

pa da vjerojatno joj se nešto dogodilo sa vidom.kad je fokus u beskonačnosti onda vidi 3D. vjerojatno joj se nešto dogodilo sa načinom na koji "oko" lomi zrake.

Zato ja nisam upisala smjer fotogrametriju. A tako sam žarko htjela, šmrc... baj d vej, i ja imam astigmatizam. Jednom sam uspjela skužiti onu 3D sličicu, i nikad više. Ali mislim da to nije do toga, nego da nema pravila. Il te ide il te ne ide. Znam jednu ženu, koja je par godina radila u struci fotogrametrije baš s 3D prikazima, i jednom ju puklo, i više nije bila u stanju razaznavati, pa je morala dati otkaz.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dajte prosvjetlite me... što je fotogrametrija, gdje se koristi? Umirem od znatiželje!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

sliku vidim od prve.to sam se izvježbala kupujući križaljke (obavezno je slika u 3D mislim u kviskoteci)
    od filmova sam gledala jedini spy kids i bilo mi je koma.užasno me zabolila glava, ai klince isto pa smo ostatak filma odgledali bez očala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •