Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Ljetni dnevni ritam

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Ljetni dnevni ritam

Zanima me kakav vam je ritam spavanja/papanja/šetanja u ove vruće dane. Mi nažalost nemamo hlada uz kuću, čak ni malo, ni parkića u blizini tako da van idemo ujutro max. do 10 i popodne nakon 6, čak 7 jer na tom užarenom betonu čak i tada jaaaaako vruće. Stvar je tome da moja E stvarno obožava biti vani i po cijele dane traži na sve moguće načine, od onoh lijepih, slatkih i pametnih pakiranja opreme za van do plača.....

Kak si organizirate vrijeme ostali u sličnoj situaciji?

Inače ustaje se rano, 6, 7 najkasnije pa joj se već u pola 9, 9 navečer spva. Zadnjih par dana ju vodim još van u šetnju nakon večere i kupanja pa zaspi u kolicima.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ovako provode 2 mame s bebama od 11 i 12,5 mj ( dal da napišem da su to bebe koje se ne vole baš igrati i koje bi bile samo vani u šetnji) Imaju potpuni isti ritam,moram priznati da smo ih tako naštelale da se i mi mame možemo družiti jer da sam sama morala bi u vrapće
    Buđenje oko 7 ,doručak
    izlazak van u 9,pokušavamo se držati hlada s tim da se namažemo kremom za sunčanje jer nema šanse da se igra unutra,vani smo do 10.30 pa idemo na spavanje
    Buđenje oko 12 pa ručamo,sad kad je vruće imamo vani u hladu veći bazen pa se bebe i mame svo četvero kupaju i brčkaju
    oko 16-16.30 papanje pa opet spavanje do 17.30 ili ako nam se posreći 18.30 pa opet mame zakažu sastanak za zajedničku šetnju do 19.30 kad se ide na papanje,kupanje i oko 21 h laku noć.Eto tako nama prolaze dani

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa to je lijepo!!!!
    Nama fali ovaj popodnevni dio sa bazenčićem!!!!!pa se kupamo u kući, malo u znoju, malo u kadi....

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to je lijepo!!!!
    Nama fali ovaj popodnevni dio sa bazenčićem!!!!!pa se kupamo u kući, malo u znoju, malo u kadi....
    ja sam stvarno sretna što imam tu susjedu s bebom pa nam dani super prolaze,a sreća je da obje možemo biti s djecom koliko god oni od nas traže.Moj malac je do sad nije imao nikakav red.Niti sam znala kad će na spavanje ni koliko će spavati.Sad se sve reguliralo pa to vrijeme dok on spava mogu kuhati,čistiti i ostalo.Inače od rođenja nije spavač,još se po noći budi po 3 puta.A ovo s bazenom probaj,nabavi malo veći da i ti u njega staneš,bit će joj zabavnije jer naši se sami ne žele kupati,tak oko 10 min.i gotovo,a sad otkad se mi s njima kupamo,zabavljamo se pol sata,pa idu u kolica da nešto gricnu ili popiju tako nam opet prođe nekih sat vremena pa opet u bazen

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Imamo super bazenčić s krovićem, ali još ga nismo isprobale zbog nedostatka pogodnog mjesta, ali kupit ćemo najveći suncobran koji nađemo ili tendu pa će to barem djelomično riješiti problem.
    Ovo druženje sa susjedom i bebom skoro iste dobi, zvuči baš idealno!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

kod nas evo to bude ovako:
    budjenje u 8, 8:30, pa se malo igramo u spavacoj sobi
    oko 9:30 do 10 dorucak, neke zitarice na mlijeku, nekad s malo voca
    nakon dorucka na sat vremena van, spremamo se brzo jer moje malo stoji spreman i uredan kraj vratiju da se mama spremi i da ne zaboravi stvari ( vodicu, pelenu, kremicu, malo kruhica ili bananu)
    u pola 12 smo vec umorni od sunca i jurnjave, pa malo odmorimo uz mlijeko ili jogurt i oko 13 na spavanje
    oko 14, 14:30 bude rucak, a onda se malo igramo unutra do 17:00
    nakon vocne kasice jurimo van do pola 8, nakon toga jos malo papice, kupanje, mazenje i oko 21, 21:30 spavanje.
    naravno da mi u ove vruce dane slabije papa, ali puno puno pije
    a to da se buni svaki put kad otvorim ulazna vrata od zgrade da idemo gore, na to sam vec navikla i veseli me sto obozava biti vani

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja N je svakog leta spontano menjala svoj raspored. Od zimske spavalice postala je ranoranioc. Meni je super kad se probudi u 7h, dorucak i idemo napolje, u kupovinu, na pijacu a onda u dvoriste iza zgrade gde je super hladovina, mali parkic i nekoliko drugara. Tu uzinamo voce. Oko podne ulazimo na rucak (oko 13h ruca) i onda u krevet, vrucina je iscrpljuje pa zna da odspava i 2-3h, a i ja sa njom. Popodne opet ili u dvoriste, ili sa MMom u neku vecu setnju, u park.... Dolazimo kuci oko 20.30h vecera, kupanje, citanje i spavanje oko 22h. Tako i proslog i ovog leta, meni taj raspored super odgovara.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi imamo buđenje oko 7,30, onda doručak, crtići, pa oko 9 izađemo da dučana, placa i u park. Tamo imamo veeeliko društvo i pješčanik u hladu, tak da nam je super. Sad kad su vručine već oko 11 idemo natrag. Onda se igra sa bračom dok ja skuham ručak i oko 1, 30 ide spavati. Probudi se oko 4, papa neko voče, puding ili sl. i . Na balkonu imamo bazenčić (popodne nam je hlad, pa se tamo brčka dok ja pijem kavu). opet idemo van oko 5-6 i ostajemo do 8. Slijedi kupanje, večera i spavanac.
    Baš nam je lijepo.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vissnja, i moja je zimi spavalica (do 11-12), a otkad su došli ovi sunčani dani, eto je najkasnije u 8!

Dakle, ustane se oko 8, jede, pogleda crtić na TVu, oko 10-11 ide na spavanje i spava do 13-14 i onda navečer ponovno zaspi između 22 i 23.
    Što se tiče izlazaka van- tek oko 18-19 idemo u šetnju, ali smo zato po cijele dane vani na kratke relacije (10-20 min.) Super je što nam je pješčanik samo u rano jutro na suncu i cijeli ostatak dana u debelom hladu, pa kad više ne možemo izdržati u kući- šešir na glavu i uživancija

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Moja N je svakog leta spontano menjala svoj raspored. Od zimske spavalice postala je ranoranioc. Meni je super kad se probudi u 7h, dorucak i idemo napolje, u kupovinu, na pijacu a onda u dvoriste iza zgrade gde je super hladovina, mali parkic i nekoliko drugara. Tu uzinamo voce. Oko podne ulazimo na rucak (oko 13h ruca) i onda u krevet, vrucina je iscrpljuje pa zna da odspava i 2-3h, a i ja sa njom. Popodne opet ili u dvoriste, ili sa MMom u neku vecu setnju, u park.... Dolazimo kuci oko 20.30h vecera, kupanje, citanje i spavanje oko 22h. Tako i proslog i ovog leta, meni taj raspored super odgovara.

Ovo je super i meni bi tak odgovaralo!!!! Ulazite na ručak? Očito imaš dobre pomagače..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nela08 da bar imam...
    ujutru dok joj spremam dorucak ja pripremim sve za rucak, stavim u serpu/lonac, naseckam, ukljucim.... kad krenemo napolje iskljucim i ostavim.... kasnije, kad dodjemo u dvoriste iza zgrade (zivimo u prizemlju) ukljucim na tiho pa povremeno uletim u kucu da promesam, iskljucim....
    ako nam je prepodne zanimljivo i ispunjeno ne libim se da joj dam neki jednostavan rucak (isprzim jaja, otvorim sardinu), a kad je kisno onda nakuvavam za vise dana
    logistika

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

vidiš, vidiš...nisi to loše smislila!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •