-
voće u zamrzivaču - koliko dugo je ok?
imam u zamrzivaču jagode od prošle godine, puno, nadobudno sam ih smrzla misleći ih odmrzavati tijekom zime, ali ništa od toga. prije jedno dva mjeseca sam neke odmrzla, bile su jako fine, u nekom ko desertu smiksane s bananom. ali na stranu što su bile fine, je li to ok, s gledišta prehrambenih vrijednosti itd.? žao mi ih je baciti, napravila bi bar sladoled s njima... mogu li? pogotovo što nam je ova sezona prošla skoro bez jagoda zbog kišurina...
-
ajte iskusne kuharice i domaćice, mogu li napraviti sladoled s lanskim smrznutim jagodama? ono, hoće se netko otrovati? (puj, puj puj!)
-
Možeš to koristiti.
Evo ti tablica (na kraju članka o zamrzavanju, samo skrolaj do dna):
http://www.coolinarika.com/clanak/zamrzavanje-namirnica
-
Još jedna ideja - kad je mojoj kumi svojevremeno krepao zamrzivač, ja sam usred zime kuhala marmeladu od ribizla, da spasimo stvar.
Nikad bolje marmelade! I jako brzo se skuhala. Tako isto možeš iskoristiti ove jagode, ako ih je dovoljno....
-
Mi zamrznuto voće smiksamo sa čvrstim jogurtom i bananom. Imaš domaći voćni jogurt onako fino hladan i gust.
-
Mi smo cijele zime imali trešnje i ribizle u ledu, stavljali smo ih u kolače i musle, dosta je bilo da se zaliju vrućim mlijekom i bili su kao novi 
Slobodno napravi sladoled, za to ih ne moraš ni odmrznuti.
-
odlično, hvala cure!
peterlin, članak je super! puno hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma