Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: nešto slano, sitno, za tulum - tražim

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni su ovi od petrlin otkriće s tim da sam ja još pojednostavila tako da nisu mi stajali ni malo i nisam valjala tijesto nego sam s rukama trgala i dlanovima oblikovala..napravila sam 60 komada u čas posla, premazala samo jajetom i pekla 15 minuta, ubili smo se svi skupa od toga!!!

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    SLANCI

250 g oštrog brašna

1/4 praška za pecivo (1 mala žličica)
    1 mala žlica soli
    1 jaje
    200-250 g posnog sira (ili najjeftinijeg)
    200 g maslaca ili 250 g margarina

Još malo brašna za posipanje daske ili zdjele...

Umijesiti glatko tijesto i ostaviti da odstoji (barem jedan sat, a može i preko noći, pa čak i 2-3 dana na hladnom, samo mora biti zamotano u foliju).
    Razvaljati na 3-4 mm debljine (može i deblje, ali tada ih bude manje i dulje se peku), izrezati (nožem, kotačićem ili kalupima), poslagati u pleh, premazati žumanjkom i peći na cca 200 stupnjeva dok ne porumene (to je oko 15 min, ovisi o muhama pećnice).
    Varijacije na temu - posipati parmezanom, kimom, origanom, paprom, muškatnim oraščićem (po nahođenju, NE SVE na iste slance). Dobri su i drugi dan, ako slučajno ostane, što se događa rijetko...

I još nešto - ne pamtim da sam radila ovu količinu osim prvi put - uvijek dvostruku!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marka99 prvotno napisa Vidi poruku
    meni su ovi od petrlin otkriće s tim da sam ja još pojednostavila tako da nisu mi stajali ni malo i nisam valjala tijesto nego sam s rukama trgala i dlanovima oblikovala..napravila sam 60 komada u čas posla, premazala samo jajetom i pekla 15 minuta, ubili smo se svi skupa od toga!!!
    Super!

Ima i studentska varijanta - kad nemaš valjak pri ruci...

Tijesto se oblikuje u kobasicu promjera nekih 3-4 cm, po želji, pa se reže na ploškice. Ista stvar!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •