Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: griz u bebinoj prehrani

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno griz u bebinoj prehrani

kada ste ga uveli?
    kako ga spremate?
    sa vodom?
    mlijekom?
    kojim mlijekom?
    (pitam, jel bebuša je od mlijeka probala samo moje)
    daklem, kako ga pripremiti?
    i koji griz preporučate?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ajmo po redu
    Uveli smo ga s njenih 8 mjeseci.
    Spremamo ga s vodom, zakuhamo vodu i umiješamo griz.
    Koristimo Severov pšenični bijeli griz.
    Drugarica jako voli griz, pogotovo u raznim voćnim kombinacijama, tipa griz-drompana banana-pire od jabuke, na to obnevidi.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja kuham griz od pšenice i pira, kupujem u DM- u, od Alnature. Imam i ječmeni. Kupila sam i neke žitarice (kamut) koje nikako da se skuhaju pa sam ih samljela u mlinčiću za kavu pa imam griz i od toga. Kuham na vodi, miješam s voćem, oko 1. godine sam počela dodavati i bademe, orahe, lješnjake. Uvodiš kad bi uvela i tu žitaricu (pšenicu, pir, ječam itd.)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zgnječeno voće dodate u topli griz ili?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ma da, onako mlako bude, da se može jesti

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam jabuku ribala na sitan ribež i to dodavala pred kraj kuhanja u griz. Griz sam kuhala na vodi, bar do kraja prve godine, i bez šećera. Jabuka je sve super zasladila.
    Druga varijanta: nekad sam radila kompot od jabuke, pa na vodi od kompota kuhala griz i dodavala zgnječene kuhane jabuke, također pred kraj kuhanja.

Ranije, na početku dohrane, sam slično radila s prosenim pahuljicama. Od griza sam koristila i raženi, najčešće bih malo zamiješala s pšeničnim.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

super, hvala!
    sad imam više ideja

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam ga kuhala isto na vodi bez soli/šećera i kombinirala sa svačim, N ga je najviše volila u "slanoj verziji" sa sirom ili vrhnjem
    Ostali podaci tipa kad točno smo ga uveli i koji smo koristili isparili

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Griz s vodom pomiješan s bananom mu je omiljena poslastica Mislim da sam prvi put s kojih 10-11mj.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Griz je neizostavan prije spavanja. Sa bananom, sa jogurtom, sa šljivom, sa keksom, ... ma nema s čim neide i s čim ga neće pojesti. Kuham ga na vodi i u još toplog stavim sve gore navedeno. Zgodan mi je i ako idemo nekamo pa kašicu od griza stavim u teglicu , a on se zgusne i nema beda da će se razlijati, a opet je dovoljno "rjedak" da ga može pojesti na žlicu.
    Isto nam je i sa žgancima. To dvoje vrlo rado kombiniramo navečer prije spavanja i za putovanja.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ako stavljaš topli griz u staklenku za recimo kasnije (idete u šetnju) poklopi odmah da ti se ne stvori ona korica- no ako se i stvori ja ju pojedem i nema beda! I pitam se zašto nemogu smršavit!?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi imamo 9 mjeseci i počeli smo sa grizom. oduševljen je. papa ga na rižinimom mlijeku bez dodataka.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kupila sa Severov kukuruzni griz, koliko se to kuha? Koja je razlika toga i palente?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Kupila sa Severov kukuruzni griz, koliko se to kuha? Koja je razlika toga i palente?
    Kraće od palente (nekoliko minuta nakon što ga uspeš u vrelu vodu i proključa) , razlika je u teksturi skuhanog obzirom da je griz sitnije mljeven.
    Posljednje uređivanje od sirius : 18.06.2011. at 13:54

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ok, hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja ga od početka spremam s vodom, to mi je bilo jednostavnije nego izdajati mlijeko pa praviti... Najčešće bih ubacila u vodu jabuke i suhe šljive (a možeš dodati i suhe brusnice) i stavila da kuhaju 5-10 min. Odlila bih višak vode, i ubacila griz koji bude gotov za par minuta kad se na taj način priprema. To mu je bila najdraža kašica, onako slatko kiselkasta. Kupujem onaj najobičniji koji se može naći u svakoj trgovini.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ma ja sam tek kad sam ga spremila vidila da piše u nastavku da je integralni
    A ništa, danas je pojela, ali kupit ću drugi.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mi ga najčešće kombiniramo s povrćem (tikva, tikvica, blitva, mrkva). I ja sam kupila Severov integralni koji nikako da se skuha, pa sam prešla na instant. Počela ga je jesti s 8 mjeseci. Stvarno je zgodan za ponjet vani.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Zanima me koji si gris koristila s vodom .Kupila sam pšenični gris ,na njemu piše da ide s mlijekom ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •