kada ste ga uveli?
kako ga spremate?
sa vodom?
mlijekom?
kojim mlijekom?
(pitam, jel bebuša je od mlijeka probala samo moje)
daklem, kako ga pripremiti?
i koji griz preporučate?
kada ste ga uveli?
kako ga spremate?
sa vodom?
mlijekom?
kojim mlijekom?
(pitam, jel bebuša je od mlijeka probala samo moje)
daklem, kako ga pripremiti?
i koji griz preporučate?
Ajmo po redu
Uveli smo ga s njenih 8 mjeseci.
Spremamo ga s vodom, zakuhamo vodu i umiješamo griz.
Koristimo Severov pšenični bijeli griz.
Drugarica jako voli griz, pogotovo u raznim voćnim kombinacijama, tipa griz-drompana banana-pire od jabuke, na to obnevidi.![]()
Ja kuham griz od pšenice i pira, kupujem u DM- u, od Alnature. Imam i ječmeni. Kupila sam i neke žitarice (kamut) koje nikako da se skuhaju pa sam ih samljela u mlinčiću za kavu pa imam griz i od toga. Kuham na vodi, miješam s voćem, oko 1. godine sam počela dodavati i bademe, orahe, lješnjake. Uvodiš kad bi uvela i tu žitaricu (pšenicu, pir, ječam itd.)
zgnječeno voće dodate u topli griz ili?
Ja sam jabuku ribala na sitan ribež i to dodavala pred kraj kuhanja u griz. Griz sam kuhala na vodi, bar do kraja prve godine, i bez šećera. Jabuka je sve super zasladila.
Druga varijanta: nekad sam radila kompot od jabuke, pa na vodi od kompota kuhala griz i dodavala zgnječene kuhane jabuke, također pred kraj kuhanja.
Ranije, na početku dohrane, sam slično radila s prosenim pahuljicama. Od griza sam koristila i raženi, najčešće bih malo zamiješala s pšeničnim.
super, hvala!
sad imam više ideja![]()
Ja sam ga kuhala isto na vodi bez soli/šećera i kombinirala sa svačim, N ga je najviše volila u "slanoj verziji" sa sirom ili vrhnjem
Ostali podaci tipa kad točno smo ga uveli i koji smo koristili isparili![]()
Griz s vodom pomiješan s bananom mu je omiljena poslastica Mislim da sam prvi put s kojih 10-11mj.
Griz je neizostavan prije spavanja. Sa bananom, sa jogurtom, sa šljivom, sa keksom, ... ma nema s čim neide i s čim ga neće pojesti. Kuham ga na vodi i u još toplog stavim sve gore navedeno. Zgodan mi je i ako idemo nekamo pa kašicu od griza stavim u teglicu , a on se zgusne i nema beda da će se razlijati, a opet je dovoljno "rjedak" da ga može pojesti na žlicu.
Isto nam je i sa žgancima. To dvoje vrlo rado kombiniramo navečer prije spavanja i za putovanja.
Ako stavljaš topli griz u staklenku za recimo kasnije (idete u šetnju) poklopi odmah da ti se ne stvori ona korica- no ako se i stvori ja ju pojedem i nema beda!I pitam se zašto nemogu smršavit!?
mi imamo 9 mjeseci i počeli smo sa grizom. oduševljen je. papa ga na rižinimom mlijeku bez dodataka.
Kupila sa Severov kukuruzni griz, koliko se to kuha? Koja je razlika toga i palente?
Ja ga od početka spremam s vodom, to mi je bilo jednostavnije nego izdajati mlijeko pa praviti... Najčešće bih ubacila u vodu jabuke i suhe šljive (a možeš dodati i suhe brusnice) i stavila da kuhaju 5-10 min. Odlila bih višak vode, i ubacila griz koji bude gotov za par minuta kad se na taj način priprema. To mu je bila najdraža kašica, onako slatko kiselkasta. Kupujem onaj najobičniji koji se može naći u svakoj trgovini.
Ma ja sam tek kad sam ga spremila vidila da piše u nastavku da je integralni
A ništa, danas je pojela, ali kupit ću drugi.
Mi ga najčešće kombiniramo s povrćem (tikva, tikvica, blitva, mrkva). I ja sam kupila Severov integralni koji nikako da se skuha, pa sam prešla na instant. Počela ga je jesti s 8 mjeseci. Stvarno je zgodan za ponjet vani.
Zanima me koji si gris koristila s vodom .Kupila sam pšenični gris ,na njemu piše da ide s mlijekom ?