-
Pocetak sa vecerom??
U poslednje vreme pedijatri kod nas (pa i moja pedijatrica) savetuju da se dohrana pocne sa zitaricama uvece. E, sad sa neke strane je ok u smislu da su zitarice inace preporucene kao deo vecernjeg obroka i da su neutralne za pocetak. Ali, dilema mi je kako onda uvoditi namirnice zbog posmatranja neke eventualne alergijske reakcije.
Da li onda neko povrce, voce davati prvi put u nekim jutarnjim casovima po malo, tako dva dana videti ima li reakcije pa treci dan uvrstiti u veceru sa zitaricama ili kako?
-
Mi smo večeru zadnju uveli...hm. A žitarice mogu i za doručak s voćem i za ručak s povrćem...
-
Meni je najlogičnije dohranu započeti u trenutku kad je dijete smireno i "polusito". Dakle, sretno, veselo i spremno nešto kušati.
E sad, da li je to u 6 u jutro ili 18, sasvim svejedno.
Osobno sam preferirala ranije sate, baš zbog mogućnosti reakcije.
-
Starijem sinu sam prve obroke davala u vrijeme dorucka ili rucka, a tako cu ubrzo i sa mladjim.
Nikad ne znas, moze stvarno biti na nesto alergican. A kako ces to uociti ako nakon obroka slijedi nocno spavanje.
-
Osoblje foruma
ja se slažem da prvi obrok bude onda kad to djetetu najviše odgovara, u doba dana kad je najspremnije za tako nešto.
a isto tako mislim da to ne mora biti svaki dan u isto vrijeme ili isto doba dana.
-
Ja sam prvih nekoliko dana davala žitarice ujutro. Kad sam bila sigurna da neće biti reakcije, prebacila sam ih u večernji obrok (u nadi da će bolje spavati - uzalud
).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma