Results 1 to 19 of 19

Thread: griz u bebinoj prehrani

  1. #1

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    zagreb
    Posts
    2,822

    Default griz u bebinoj prehrani

    kada ste ga uveli?
    kako ga spremate?
    sa vodom?
    mlijekom?
    kojim mlijekom?
    (pitam, jel bebuša je od mlijeka probala samo moje)
    daklem, kako ga pripremiti?
    i koji griz preporučate?

  2. #2

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    352

    Default

    Ajmo po redu
    Uveli smo ga s njenih 8 mjeseci.
    Spremamo ga s vodom, zakuhamo vodu i umiješamo griz.
    Koristimo Severov pšenični bijeli griz.
    Drugarica jako voli griz, pogotovo u raznim voćnim kombinacijama, tipa griz-drompana banana-pire od jabuke, na to obnevidi.

  3. #3
    Osoblje foruma Mimah's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,502

    Default

    Ja kuham griz od pšenice i pira, kupujem u DM- u, od Alnature. Imam i ječmeni. Kupila sam i neke žitarice (kamut) koje nikako da se skuhaju pa sam ih samljela u mlinčiću za kavu pa imam griz i od toga. Kuham na vodi, miješam s voćem, oko 1. godine sam počela dodavati i bademe, orahe, lješnjake. Uvodiš kad bi uvela i tu žitaricu (pšenicu, pir, ječam itd.)

  4. #4

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    zagreb
    Posts
    2,822

    Default

    zgnječeno voće dodate u topli griz ili?

  5. #5
    Osoblje foruma Mimah's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,502

    Default

    ma da, onako mlako bude, da se može jesti

  6. #6
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    Ja sam jabuku ribala na sitan ribež i to dodavala pred kraj kuhanja u griz. Griz sam kuhala na vodi, bar do kraja prve godine, i bez šećera. Jabuka je sve super zasladila.
    Druga varijanta: nekad sam radila kompot od jabuke, pa na vodi od kompota kuhala griz i dodavala zgnječene kuhane jabuke, također pred kraj kuhanja.

    Ranije, na početku dohrane, sam slično radila s prosenim pahuljicama. Od griza sam koristila i raženi, najčešće bih malo zamiješala s pšeničnim.

  7. #7

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    zagreb
    Posts
    2,822

    Default

    super, hvala!
    sad imam više ideja

  8. #8

    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Zadar
    Posts
    378

    Default

    Ja sam ga kuhala isto na vodi bez soli/šećera i kombinirala sa svačim, N ga je najviše volila u "slanoj verziji" sa sirom ili vrhnjem
    Ostali podaci tipa kad točno smo ga uveli i koji smo koristili isparili

  9. #9
    Adrijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    ČK
    Posts
    1,316

    Default

    Griz s vodom pomiješan s bananom mu je omiljena poslastica Mislim da sam prvi put s kojih 10-11mj.

  10. #10
    sandra-zvrk's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jastrebarsko
    Posts
    887

    Default

    Griz je neizostavan prije spavanja. Sa bananom, sa jogurtom, sa šljivom, sa keksom, ... ma nema s čim neide i s čim ga neće pojesti. Kuham ga na vodi i u još toplog stavim sve gore navedeno. Zgodan mi je i ako idemo nekamo pa kašicu od griza stavim u teglicu , a on se zgusne i nema beda da će se razlijati, a opet je dovoljno "rjedak" da ga može pojesti na žlicu.
    Isto nam je i sa žgancima. To dvoje vrlo rado kombiniramo navečer prije spavanja i za putovanja.

  11. #11
    sandra-zvrk's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jastrebarsko
    Posts
    887

    Default

    Ako stavljaš topli griz u staklenku za recimo kasnije (idete u šetnju) poklopi odmah da ti se ne stvori ona korica- no ako se i stvori ja ju pojedem i nema beda! I pitam se zašto nemogu smršavit!?

  12. #12

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    ZAGREB
    Posts
    61

    Default

    mi imamo 9 mjeseci i počeli smo sa grizom. oduševljen je. papa ga na rižinimom mlijeku bez dodataka.

  13. #13
    Lotta's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    852

    Default

    Kupila sa Severov kukuruzni griz, koliko se to kuha? Koja je razlika toga i palente?

  14. #14
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,714

    Default

    Quote Originally Posted by Lotta View Post
    Kupila sa Severov kukuruzni griz, koliko se to kuha? Koja je razlika toga i palente?
    Kraće od palente (nekoliko minuta nakon što ga uspeš u vrelu vodu i proključa) , razlika je u teksturi skuhanog obzirom da je griz sitnije mljeven.
    Last edited by sirius; 18.06.2011 at 13:54.

  15. #15
    Lotta's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    852

    Default

    ok, hvala!

  16. #16

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Ja ga od početka spremam s vodom, to mi je bilo jednostavnije nego izdajati mlijeko pa praviti... Najčešće bih ubacila u vodu jabuke i suhe šljive (a možeš dodati i suhe brusnice) i stavila da kuhaju 5-10 min. Odlila bih višak vode, i ubacila griz koji bude gotov za par minuta kad se na taj način priprema. To mu je bila najdraža kašica, onako slatko kiselkasta. Kupujem onaj najobičniji koji se može naći u svakoj trgovini.

  17. #17
    Lotta's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    852

    Default

    Ma ja sam tek kad sam ga spremila vidila da piše u nastavku da je integralni
    A ništa, danas je pojela, ali kupit ću drugi.

  18. #18
    Janis's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    311

    Default

    Mi ga najčešće kombiniramo s povrćem (tikva, tikvica, blitva, mrkva). I ja sam kupila Severov integralni koji nikako da se skuha, pa sam prešla na instant. Počela ga je jesti s 8 mjeseci. Stvarno je zgodan za ponjet vani.

  19. #19

    Default

    Zanima me koji si gris koristila s vodom .Kupila sam pšenični gris ,na njemu piše da ide s mlijekom ?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •