Držim svima figa da imena vaše djece osvanu sutra na vratima vrtića grada Zagreba![]()
Držim svima figa da imena vaše djece osvanu sutra na vratima vrtića grada Zagreba![]()
Hvala, i ja! Rekoše - točno u podne!
Moja curka dobila mjesto. Jupi! Moj mali nećak, nažalost, nije. A nadali smo se da će ići u istu grupu.
mi smo upali (samobor dv izvor), ali nećakinja nije (dv prečko)
Blago vama, mi nismo upali. Radimo oboje, živimo sami, za dva tjedna navršava godinu dana. Da li netko zna kaj sad jer je sve po abecedi. Na žalost ili sreću nemam dječiji doplatak i nitko nije invalid rata (samo
branitelj), mogla sam se jedino rastati.
Mi ćemo u DV Grigor Vitez na Vrbanima. Tamo je stariji brat.
Blago vama, mi nismo upali. Radimo oboje, živimo sami, za dva tjedna navršava godinu dana. Da li netko zna kaj sad jer je sve po abecedi. Na žalost ili sreću nemam dječiji doplatak i nitko nije invalid rata (samo
branitelj), mogla sam se jedino rastati.
Možeš se žaliti do nekog roka.
I mi smo upali,DV Malešnica.Prošle godine nismo,ove hvala Bogu jesmo,a sve je ostalo isto ko i prije god.dana.I prošle god.smo oboje bili zaposleni i to na istom radnom mjestu,i seka nam je i prošle bila u tom istom vrtiću,ma sve je isto,al smo ove god. valjda imali više sreće.
I mi smo upali u jaslice!I to u dvoje od prijavljenih 4, a izabrali smo one blize poslu (mom i MM-ovom).
I mi smo konačno ove godine upali, vidla sam pokraj oglasne ploče roditelje koje su skoro plakali od muke ko i mi prošle sezone, a ja sam se onda pobrala doma plakat - od sreće i olakšanja![]()
Ne mogu a da ne upitam? Iz kojeg razloga predajete papire za više od jednog vrtića? Ne kužim. Mi imamo jedan u kvartu i držim se toga, nije mi palo na pamet ići u neki drugi kvart i time stvarati dodatan nered pri upisima... Zar nebi bilo jednostavnije da smo malo disciplirani i držimo se svog kvarta ili ako kvart nema vrtića onda onog najbližeg....
Mi upali u DV Malešnica.
Još sam skeptična jer je baka vidjela popis pa sve ne vjerujem dok sama ne vidim
Mjesto u jaslicama kao dobitak na lutriji.
I mi smo upali u Gajnicama!!! I kod nas je to ko dobiti na lutriji.
A u više vrtića predaju roditelji koji nemaju alternativu, pa će voziti dijete bilo gdje. Tako moja susjeda vodi već 2 godine malu iz Gajnica na Svetice (i diže ju u 6 ujutro)- ove godine je i ona dobila premještaj!![]()
mi smo isto tako dobili svoje mjesto pod suncem..upali u Gajnice![]()
Posljednje uređivanje od Romina : 16.06.2010. at 00:41
I mi smo upali u Gajnice! Sutra imamo roditeljski!
Za svaki slučaj smo bili predali i u Petar Pan na Črnomercu, a primljeni smo i tamo (nisam očekivala), tako da ćemo u Slovenskoj osloboditi jedno mjesto.
to je bilo i moje mišljenje i bez obzira na pojašnjenja koja imaju smisla i logike (ljudi upisuju djecu gdje žive a neki gdje rade) ja još uvijek mislim da nije fer predavati u 5 ili 10!! vrtića jer onda brojevi nisu realni - dijete koje je primljeno u 2 a odbijeno u 4 je zapravo samo JEDNO DIJETE a broji se kao ŠEST korisnika - četiri odbijena i dva primljena! i koliko to onda ima djece u Zagrebu?
i sad kao ti roditelji velikodušno javljaju vrtiću koji nisu odabrali da su se odlučili za neki drugi vrtić i kao sad oni SVOJE?!?!?!? mjesto prepuštaju nekom drugome?!?!?
ooo baš im hvala!
ma joj, ja ih kužim , svi se snalazimo kako znamo ali fakat je zbrka!![]()
Dokle god vrtići grada Zagreba nisu umreženi, roditelji su prisiljeni predati u više vrtića, jer inače nemaju alternativu ako ne upadnu u kvartovski vrtić, a negdje drugdje ima mjesta. I to je sasvim legalno, dapače u prijavi za vrtić te pitaju gdje ste još predali molbe. Zašto traže tu informaciju, a ne koriste se njome, to je na njima da riješe. Mi smo predali u dva jer nam oba odgovaraju po lokaciji, a u oba su nam na inicijalnom razgovoru govorili da se ne nadamo previše.
kreće prvi puta sa tim da ne spada u predškolsku dob....mislim da ću uskoro otvoriti temu kako funkcionira petogodišnjak u vrtiću :D
i mi smo upali u DV Suncana (spansko). skuzila sam da su i jedna poznanica s foruma i jedna frendica koja ima starijeg u grupi s mojim starijim isto upale. iako je popis neupisanih veci nego popis upisanih, ali eto, ove godine su valjda svi koje znam imali srece.
Vivicer super!!! Možda će iči zajedno. I mi imamo sutra roditeljski u 17h.
Što se tiće papira u više vrtića, kada roditelji povuku papire iz vrtića u koje ne žele, valjda će se pomaknuti i crta pa će zvati one koji nisu bili primljeni. Ono, ko na faksu.
to bi bilo super, samo što nigdje ne visi lista prednosti nego po abecedi - i opet ne znaš koliko ih mora odustati da bi drugi dobili mjesto!
i zanima me da li roditelji i u vrtiće u kojima nisu dobili mjesto javljaju - hvala dobili smo negdje drugdje, pa da ih se briše i sa liste neupisanih/odbijenih! da se malo te brojke smanje!
znaju li se uopće pravi brojevi vrtićke djece u Zagrebu?
jer ako svi predamo u 5 vrtića ispada da je 5puta više djece nego što zapravo je!
Mislim da oni automatski brišu ako se nitko ne pojavi na roditeljskom i ne javi se. Onda zovu telefonom one slijedeće na listi.
ma dobro to, ali treba i listu odbijenih regulirati! ima hrpe odbijenih koji su negdje primljeni, to sam mislila!
cure vidimo se u 17h na roditeljskom![]()
Ja sam u 16!
Bobica, sumnjam da netko vodi računa o brojci neupisanih. Kad bi o tom vodili računa, možda bi i izgradili još koji vrtić. Isto kao što ne vode računa o tome da kad izgrade cijelo naselje to ne poprate vrtićem, a ni školom.
I ako sam dobro vidjela, čini mi se da u Gajnicama ima samo popis primljene djece (300 djece, po abecedi, ne piše ni godište ni područni ured), a popis odbijenih ni nema.
U Petru Panu ima abecedni popis odbijenih.
e sad si me takla u bolnu ranu!
ja već godinama pričam kako raznim agencijama za izgradu stanova treba pod obavezno staviti na toliko stanova/zgrada morate uložiti toliko novaca u vrtiće/škole!!
čini mi se da je cijelo naselje ista firma radila - tamo na laništu/remetinec a nema ni vrtića ni škole koje bi primile tu djecu! još se škole nekako i snađu jer kao škola je obavezna pa negdje skrate satove, negdje uguraju tri smjene i potrpaju svu djecu!
a glavno da imamo arenu, pa uskoro i šoping centar arena na istoj parceli!??!!?
nego mi nije jasno - ako na starim zgradama može doći neki majstor i dodati jedan kat i krov!! (u Utrinama npr.)
zašto se na vrtićima koji već postoje ne može nadoštukati još jedan kat? automatski se otvara nekoliko novih soba, nekoliko novih radnih mjesta i bar 50 klinaca dobija mjesto u vrtiću! zvuči previše jednostavno da bi se netko važan toga sjetio?!?!
Investitori teoretski mogu napraviti zgradu, ali ako prićamo o gradskim vrtićima onda grad treba kupiti tu zgradu, opremiti, plaćati režije, osoblje, subvencionirati djecu. No negdje je sve zapelo, nema tu profita izgleda. Žalosno.
ne moze se nadostukati jos jedan kat jer vrtici po zakonu smiju imati samo prizemlje i kat..a ovo s vrticima je katastrofa, nitko od djece od frendova nije upao nigdje
tko to kaže, ima ih dosta i sa dva kata.
mozda ako su stari, po novom normativu to ne prolazi..isto kao sto bi se pozatvarali svi privatni vrtici da idu po novim kriterijima koji su zahtjevni u najmanju ruku.
e pa na stare dodati po jedan kat!ima ih po novom zagrebu dosta prizemnica, dodaš im kat i sve po zakonu!
a zamisli radnih mjesta - prvo radnici koji ga rade, pa firme koje opremaju, pa tete i osoblje, pa djeca dobiju mjesto, pa roditelji mogu mirno na posao .... jesam se malo zaletila? ah, snovi!
mislim da si se malo zaletilanazalost..ali bilo bi super
Mi smo dobili Malešnicu, seka nam već ide tamo. Od poznanika sa samo jednim djetetom nitko nije upao u niti jedan vrtić od 3-4-5 u koliko su predali zahtjeve. Oni sa starijom djecom u istom vrtiću uglavnom su upali.