Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: molim hitno pomoć - godišnji

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno molim hitno pomoć - godišnji

Neznam da li postoji ovakva tema, ja nisam uspjela naći, pa ako ima neka me netko uputi.

Zaposlila sam se 15.9.2009. godine, 1.3.2010. sam prešla na novi posao (u državnu službu) i od prije dva tjedna sam doma radi komplikacija u trudnoći.
    Ja sam htjela iskoristiti godišnji jer će komplikacije najverojatnije proći kad napunim 12 tjedana pa bi se ja vratila na posao i firmi su mi rekli da nema problema da ne otvaram bolovanje ali da još moraju provjeriti s kolegicom koja je zadužena za godišnje, a ona se tek jučer vratila na posao i sad sam zvala i kažu mi da neću moći korisiti novi godišnji jer ne radim 6 mjeseci u firmi a koliko ja znam ako nije bilo prekida između dva posla onda ne mora se čekati da prođe tih 6 mj.
    Da li netko zna odgovor na to???
    I ako budem morala otvoriti bolovanje jeli ga mogu otvoriti dva tjedna unazad???
    Molim vas hitno je, do sutra moram znati jer sutra idem kod ginekologa na pregled pa da znam pitati bolovanje ili se izboriti za godišnji

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Članak 58.

(1) Radnik koji se prvi put zaposli ili koji ima prekid rada između dva radna odnosa duži od osam dana, stječe pravo na godišnji odmor određen na način propisan odredbom članka 55. i članka 56. ovoga Zakona nakon šest mjeseci neprekidnog rada.

koliko sam shvatila ti nisi imala prekid pa mislim da tebi vrijedi slijedeće:

Članak 59.

(1) Radnik ima pravo na jednu dvanaestinu godišnjeg odmora, određenog na način propisan odredbom članka 55. i članka 56. ovoga Zakona, za svakih navršenih mjesec dana rada, u slučaju:

1) ako u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos, zbog neispunjenja šestomjesečnog roka iz članka 58. stavka 1. ovoga Zakona, nije stekao pravo na godišnji odmor,

2) ako radni odnos prestane prije završetka šestomjesečnoga roka iz članka 58. stavka 1. ovoga Zakona,

3) ako radni odnos prestane prije 1. srpnja.

(2) Pri izračunavanju trajanja godišnjeg odmora na način iz stavka 1. ovoga članka, najmanje polovica dana godišnjeg odmora zaokružuje se na cijeli dan godišnjeg odmora.

nažalost nigdje nisam uspjela naći koliko moraš raditi da bi to mogla koristiti, ali mislim da je nekakvo nepisano pravilo 3 mjeseca
    Posljednje uređivanje od Boxica : 17.06.2010. at 15:07

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala Boxica
    ali nije mi baš jasan taj čl. 59.
    Može pojašnjenje?? Mislim on kaže ako nisu ispunjeni uvjeti iz čl. 58 a ja imam ispunjene uvjete iz čl. 58, što ne??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •