Torta od marcipana

40 dag marcipana (2 kutije SCHWARTAU MARCIPANA)
45 dag stauba - 10 dag se umjesa s marcipanom,a 35 dag s jajima
6 jaja - odvojeno žumanjke i bjelanjke
35 dag masla
Limunova korica
8 dag gustina
8 dag brasna
20 dag mljevenih badema
1 tegla mermelade od naranaca Schwartau
20 dag Nutelle
15 dag cokolade za kuhanje
2,5 dcl vrhnja za slag ili za kuhanje

Marcipan izmješati s staubom i podijeliti u tri dijela. Pecnicu
zagrijati na 180 stupnjeva. Maslo
i 35 dag stauba pjenasto izbatiti. Dodavati jedno po jedno 6 zumanjaka
i lim. koricu.Brasno
pomijesati s gustinom i bademima. Bjelanjke istuči u cvrsti snijeg.Uz
lagano mijesanje u smjesu s
maslom dodavati po žlicu snijega i smjese s brasnom dok sve ne
umjesamo. Peci u kalupu od 26 cm na
srednjoj vatri oko 40-takmin.Hladno prerezati u tri lista.Mermeladu
zagrijati da postane rijetka i
dobro sva tri lista natopiti,najbolje je to uciniti penilom.Zatim na
prvi biskvit staviti list
marcipana,a na njega premazati nutellu.To ponoviti i s drugim listom, a
trecim samo to
pokriti.Otopiti cok. i dodavati vrhnja toliko da se dobije lijepa
glatka krema ne jako rijetka.Malo
tu cok.kremu prohladiti mjesajuci i cijelu tortu dobro premazati.Od
treceg lista marcipana ciniti
ukrase i posloziti po torti(zvjezdice,zecice ili sl.prema prilici)

Za razvuci marcipan najbolje je izrezati od papira za pecenje krug
u velicini torte i na tome
razvuci krug te poloziti na list torte i onda samo skinuti kartu jer su
listovi jako,jako tanki.

torta je malo komplicirana kad ju prvaviš prvi put, i skupa moram priznati. ali upozoravam, ne reže se torta na 16 kom. ni u ludilu, jedna šnitica otprilike debljine jednog prsta je užasnooooooooooooooo zasitna. u biti nevjerojatno zasitna. ja koja mogu pojesti neograničeno torte i kolača nisam mogla pojesti tu šniticu. ali prefiiiina. tako da kad se izračuna ta skupoča sa dobivenom masom bude prihvatljivo.

naravno ne mora se najskuplja mermelada i nuttela, mogu one jeftinije mermelade i jeftiniji čokoladni namazi