Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Noktići oštri poput žileta

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Noktići oštri poput žileta

Ne znam kako više izići na kraj s Tonijevim noktićima s kojima redovno sebi izgrebe lice krvnički :shock: , a potom meni, MM.
    Ja ih uspijem uredno odrezati, ali su oni oštri poput žileta.
    Odlučila sam kupiti drvenu rašpicu (najnježniju) pa da ih probam malo isturpijati. Što mislite i kakva su vaša iskustva?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam jednom Eli sturpijala i i dalje su bili oštri (očito mi pedikura nije jača strana). Ništa, režeš ih kao i mi skoro svaki treći dan i dobro je. Ja sam se isto bojala zbog grebanja al mi je bilo draže da se i malo izgrebe nego da je strpam u rukavice. Diranjem, prstićima dobija važne informacije o svijetu oko sebe!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nema ti baš smisla turpijati, noktići su jednostavno još jako tanki pa režu kao papir. Reži svaki drugi dan, uskoro će očvrsnuti pa će biti bolje.

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dakle, štos je u češćem rezanju? Hm, nisam uopće pomislila na to...hvala, baš ću pokušati. Inače, jedva čekam sutra jer sam se večeras nabola na njegov kažiprst za poludit...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nama ni češće rezanje ne pomaže :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    nama ni češće rezanje ne pomaže :/
    Ni nama . Ja odrežem najkraće što mogu, a on se i dalje grebe.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    što je najsmiješnije Anja uopće nije izgrebana po licu , nego ja

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    Citiraj martinaP prvotno napisa
    što je najsmiješnije Anja uopće nije izgrebana po licu , nego ja
    Ovo je i kod nas slucaj.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I ja imam izgreban nos

Malo očvrsnu noktići s vremenom, ali ipak je kvaka u tome da su što kraći...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam jedno vrijeme imala male sitne ranice po grudima koje bi on onda s guštom dalje grebuckao.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Ja sam jedno vrijeme imala male sitne ranice po grudima koje bi on onda s guštom dalje grebuckao.
    da, da....po licu do krvi...ko da imam macku doma! a kad mi zabije prste u nos/usta/oci i stisne. a nokti ko zileti. juce je skoro otkinula kapke tati i oslijepila ga. nema pomoci

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Aaaaaa, a ja mislila da ste vi nešto izmislile, evo upravo "ližem" nove rane...jutros sam mu odrezala do jagodice, al nećete vjerovati, opet su preoštri :?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Isti problem imamo i mi. Jakov izgleda ko ratnik, sav izgreban po licu, glavi, ma grozno! I nema lijeka. Sad mu zadnjih par dana po noći stavim ipak rukavice, a tako su mu i rukice toplije, inače su hladne ko led.

anica55

Početno

mi smo svi troje izgrebani po licu i vratu, Roko i po nogicama. noktići rastu brzinom svjetlosti, a i jako su oštri, pa ni često rezanje ne pomaže.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se veselila biti će bolje kad ojačaju...a kad ono još gore...četo rezanje je jedino što nam pomaže da mama bude manje izgrebana...srećom svoje oči je naučio trljati zglobićima na prstima jer toga me najviše strah

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

četo = često

da netko ne pomisli da je to poseban stil rezanja

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a ja mislila da je jedino moje dijete došli iz " Strave u ulici brijestova "
    noktići ko britvice - srce mamino - a kad zagrebe po nosu, vratu , očima..jedino što mi je super kad zahvati nekog ko mi nije baš najsimpatičniji ..pa se ja kao ispričavam he, he ..sorry

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

..jedino što mi je super kad zahvati nekog ko mi nije baš najsimpatičniji ..pa se ja kao ispričavam he, he ..sorry
    joj, super!
    he, he, zvijerčice naše male slatke!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ova tema dugo se ne pomice s mjesta i vidljivo e da svi imamo iste probleme. Medjutim ja imam jos jedan - na koi nacin i kada im rezete noktice? Kod nas je dugo prolazilo rezanje noktica dok smo se hranili i na spavanju, ali sada je Dominiku san jako tanak i cim ga primim za rukicu budan je. Tko da mi uredno vodimo borbu ili izigravamo klaune po kuci dok se noktici ne srede!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ni ja Anji više ne mogu rezati dok spava, čim joj pokušam uzeti rukice meškolji se, tako da joj onda režem dok se igra na podu, ali to potraje.......

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

žene moje, evo vam još jedna na promišljanje!
    moja je mama staroga kova i kad je vidila da sam kupila škarice za bebu šokirala se, u stilu "šta će ti to?"
    ja joj objasnim čemu služe škarice sa tupim vrhom, a ona se ne prestaje čuditi
    ...."kako misliš bebi rezati nokte!!!!
    ....oduvijek su mame bebama grickale nokte!!!!
    .....sa škarama ćeš malome i prste odrezati!!!!"

:? :/
    moja draga majčica....

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

heh...otišao post prije nego sam navela zaključak!

vjerujem da je nekada tako bilo, ali ja se jednostavno ne vidim da svojoj bebi grickam nokte.....na rukama i na nogama...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

istu stvar dozivjela od svekrve. Medjutim poslusala i njen savjet, probala grickat nokte kad sam uvidjela da skare bas ne pomazu, ali ni to nije pomoglo, samo je jos gore. sa skaricama ipak koliko tolko uspijem sroz odrezati do jagodice, a sa zubima nemozes tako kratko odgrist. Stoga... ni ne pokusavajte.

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kako je knatkaj dobro primijetila, dugo se nije pisalo ovdje i ja vec zaboravila na temu premda se svakodnevno u praksi suocavam s njom .
    Sto se novih komentara tice, hm, grizenje noktiju bebi mi se ne svidja bas, ne volim ni svoje, a kamoli tuđe stoga i dalje režem, a poza ima dvije i to oduvijek:
    - leži na leđima pa mu priđem s gornje strane da mogu rezati tako da uhvatim ručicu onako kako da to obijasnim ... dlan je prema van (moja desna strana je i njemu desna strana)....ne znam koliko vam je sad jasnije
    - sjedi mi u krilu pa mic po mic režem
    Nego, ono što mi prakticiramo je pričanje o rezanju noktića i brojanje ili imenovanje prstića...ono uči što se radi, zašto se trebaju rezati noktići, koji je koji prstić na kojoj ruci. Možda vam to izgleda bezveze, ali mali bude zainteresiran, nikad mi nije dopustio rezanje ni u snu ni dok cica što je patronažna bila predložila...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Grickanje noktica cure moje ni u ludilu -rece to meni moja mama kad sam joj rekla da sam cula tu opciju, zasto?
    Mama mi je rekla da s tim puno necu postici osim to da se noktici mogu zakinuti i napraviti jos veci problem pa tek onda necemo dobiti te noktice na rezuckanje.
    Skarice svaka vam cast ako koristite one tupe ja to uredno obavljam sa najobicnijim koje naravno dobro dezinficiram prije svake upotrebe!
    Znam da ce te me sada vjerojatno napasti ali ja sa tupima nisam nista uspjevala na rukicama, ali na nogicama da, iako ni sama ne znam koji je problem, molim Vas budite blage

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mi se borimo s ostrim nokticima, gerbanjem sebe i svih oko sebe .
    Evo i mene s pitanjem tehnike rezanja noktica:
    Da li djeci rezete noktice ravno ili pri krajevima malo zaoblite?
    Kad joj rezem noktice ravno bez obzira koliko kratko sva se izgrebe i cini mi se kao da ce nastati zanoktice?
    A kad rezem zaobljeno na krajevima imam dojam da joj se noktici sire?
    Koja su vasa iskustva?

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Prihonja prvotno napisa
    - leži na leđima pa mu priđem s gornje strane da mogu rezati tako da uhvatim ručicu onako kako da to obijasnim ... dlan je prema van (moja desna strana je i njemu desna strana)....ne znam koliko vam je sad jasnije
    Mi nikad ne bi uspjeli nista izrezati da smo tako radili. Njegova je uvijek u mojoj lijevoj, ali tako da je njegov dlan okrenut prema meni, desnom rezem. Jedino tako uspijem odrezatiskroz do jagodice, da mu nista noktica ne viri.

Citiraj K&K prvotno napisa
    Evo i mene s pitanjem tehnike rezanja noktica:
    Da li djeci rezete noktice ravno ili pri krajevima malo zaoblite?
    Kad joj rezem noktice ravno bez obzira koliko kratko sva se izgrebe i cini mi se kao da ce nastati zanoktice?
    A kad rezem zaobljeno na krajevima imam dojam da joj se noktici sire?
    Koja su vasa iskustva?
    Rezem ih ravno, ja mislim da bas to zaobljavanje moze dovesti do zanoktica, a i ja imam dojam da se nekako na taj nacin sire.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

heh... kod nas je ovako...
    što ih rijeđe režem, manje ozljeda...
    kad narastu su i tupi, čim ih podšišam, za par minuta "dođe mica maca"...

i tako se mi uređivali dan prije fotografiranja, deda je želio sve unuke slikati i ogromu sliku staviti na zid...
    pa da budemo tuto completo lijepi, odrežemo mi i noktiće... a ono, nasred čela velika posjekotina...
    hvala Bogu da danas postoji digitalna fotografija i retuširanje... pa je ispala...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ok, ostri jesu, ali cini mi se jos i zato sto pucaju. prije mjesec, dva, mogla sam odrezati lijepo u komadu, ali sad pukne, pa ostanu sve nekakvi spicasti i hrapavi... nego je li to nekakav medostatak vitamina, sto pucaju? ili i drugima pucaju?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Napokon sam danas porezala male žilete na nogama.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Muke po noktićima. Što je starija teže ih je poštucati. S ovim na rukama me cijeli tjedan grebala. Konačno sam ih jutros sredila. Oni na nogama čekaju, a već su sada prilično veliki.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam to radila dok je spavala.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

bit će još i gore

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam to morala raditi ili na dojenju ili u polubudnom stanju jer bi ako je zaspao budio od rezanja, i da mismo morali to češće raditi jer je alergičar i usput je sebe grebal do krvi, u zadnje vrijeme da da se malo odrubi i s turpijom,

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja na dojenju mogu eventualno cicu sačuvat od većih ozljeda. Rukicama mlati ko da je u prošlom životu bio ventilator.
    Za sad još uvijek uspjevam porezat noktiće dok spava. Što ću kasnije, ne znam. Možda mu navući rukavice...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Ja na dojenju mogu eventualno cicu sačuvat od većih ozljeda. Rukicama mlati ko da je u prošlom životu bio ventilator.
    Za sad još uvijek uspjevam porezat noktiće dok spava. Što ću kasnije, ne znam. Možda mu navući rukavice...

ja sam svojima navlačila rukave preko šaka, ali to je bilo dok su bili jako mali. Kasnije - ufff, bilo je svega, rezala nokte dok su spavali, a ako je baš bilo frka, radili smo u timu: mm bi ih držao i zabavljao (obično s mobitelom ili tako nekom koještarijom koju inače nisu dobivali u ruke) a ja bih šišala nokte kako sam stigla.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam prvi put bila tako nervozna da sam joj za svaki odrezani noktic rekla hvala i jos uvijek to radim i mirna je. Ne znam ima li veze s icime, to je bio kao mali ritual.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku

moj je dobijao šizu od rukavica, onda sam mu nabavila odjelo za dermatitis, malo je u tome htio biti, posle isto šiza, onda sam na piđame našila stopala, i sakrivene rukavice, to je malo palilo, dok nije i to skužio, sad je ta boljka napokon iza nas i neda rezat nokte saamo ako je jaako ljut

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Na dojenju nema šanse. Ni u polubudnom jer tada lamata rukama na sve strane.
    Eto na nogama ima pandže. Mogla bi se verati po drveću.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 19.02.2016. at 11:43

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Na rukicama mu mogu rezati svaka 3 dana koliko brzo rastu, a nogice je dovoljno i manje od 1x mjesečno i to moramo obavezno timski.
    Noktići na palcima su se jednom 'zafrkali' i pogurali kožu koja se upalila. Derao se ko da ga koljemo ali nisam to mogla tako pustiti. Sad je ok ali i dalje za noge treba bar dvoje ljudi. Srećom se s nogama ne može izgrebati (bar ne još). Rukicama postiže svako malo i po meni i po sebi onaj 'tukao se s mačkama' look.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam prvi put bila tako nervozna da sam joj za svaki odrezani noktic rekla hvala i jos uvijek to radim i mirna je. Ne znam ima li veze s icime, to je bio kao mali ritual.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
    Ja sam sa starijim igrala igricu "mama kuha ručkić u malenim ručicama. dala je papati ... ovom prstiću, kažiprstiću..." za otvaranje šakica dok je bio novorođenče.
    Kasnije sam istu igricu nastavila na prematalici i za rezanje noktića.
    I sada, sa 2,8 godine, 102 cm i 18 kg, kad kažem da trebamo rezati noktiće, sam izvuče preklopnu prematalicu, stavi ju na stol, popne se i legne. A samo mu trup stane na nju

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Meni se cini da mu bas brzo rastu noktici. Nastojim da su mu barem palac i kaziprst uredno podrezani. Ti su mi najopasniji. Rezem dok mi dozvoli pa nastavim nekad kasnije ili sutra. Sad mu nisu odrezani na malim prstima. Nismo stigli.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jej, uspjela sam. Odsjekla sam kandže.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Toooo!!! Uspjeh! (zamislite me kao ludog navijača koji je poludio na gol)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •