Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 87

Tema: hoću li u zatvor?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno hoću li u zatvor?

istekla mi osobna prije skoro godinu dana.
    koje su sankcije?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nema sankcija, barem je tako bilo prije godine dana. Naime MM istekla 1,5 god. prije nego što je podnio zahtjev za izradu nove. Malo su ga poprijeko gledali i to je to...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je bila isto istekla poprilično
    nisam radila novu dok mi i pasoš nije istekao
    nije imalo smisla da nemam baš ni jedan važeći dokument
    nitko me nije ništa pitao, niti krivo gledao

za ovo nećeš u zatvor, garant
    a ako imaš neki teži grijeh, to ne garantiram

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovaj mi je najveći, koliko znam

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zakonski rok za zamjenit osobnu je mjesec dana. Moja je bila nevažeća oko godinu dana. Morala sam na poleđini zahtjeva napisat izjavu zašto nisam zamjenila osobnu u zakonskom roku. Napisala sam da mi nije trebala i da nisam primjetila da je istekla, što je bilo skroz točno.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

meni rekoše - ako sam dođeš na zamjenu nije bed - možda koji krivi pogled ali nema veze!
    nego ako te negdje legitimiraju službene osobe - ono kao kad klinci idu van pa ih sretnu plavci i pitaju osobne i skuže da je istekla prije više od mjesec dana - e onda oni imaju pravo pisati kaznu!

ako je ovo neka 'ispovjedaonica' imam priču
    - ja sam mijenjala osobnu zbog promjene prezimena, osam mjeseci kasnije!! problem je bio što je vjenčani list zastario (ne smije biti stariji od 6 mjeseci) pa sam morala po novi!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koliko znam pasoš vrijedi isto kao i osobna (kao identif. dokument). Pa ako imaš pasoš, nije bed što kasniš s traženjem nove osobne.

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

isuse....... sad gledam u svoju i vridi do 22.03.2009 ( u vodstvu sam... hahaha) a nekidan sam u banci dizala šolde i prije par miseci su mi je tražili kad sam kupovala stick za bež.int., ma za nepovirovati da nisu skužili da je istekla...
    nego što triba za napravit novu, jel opet tribaju slike, ako da koliko, koliko se plaća? zna netko?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko znam pasoš vrijedi isto kao i osobna (kao identif. dokument). Pa ako imaš pasoš, nije bed što kasniš s traženjem nove osobne.
    to i ja mislim - ali bed je hodati okolo sa putovnicom!
    čak su mi negdje rekli da je i vozačka ok kao dokument sa slikom - ali mi na pošti nisu dali pismo na vozačku nego sam jurila doma po putovnicu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moj razlog je "vanity fair": grozna sam na slikama.
    ali, neću to napisati.

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da je propisana i neka novčana kazna, ali i ja sam na kraju samo morala našvrljati neki glupi razlog.
    A istina je da je i kod mene "vf" - frendica i ja smo godinu dana hodale sa putovnicom, jer bi se svaki dan ujutro pogledale i zaključile: izgledam grozno, nema šanse da se ovakva slikam.
    Na kraju sam morala Hitno izvaditi, odjurila do fotografa, ispala katastrofa i sad to moram nositi dovijeka.

Put do frizera i kozmetičara, pa fotografa i napravi fotke za idućih 20 god

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa kao razlog napisi cekala sam promjenu moje situacije (ti u mislim imas ove sa slikanjem, a oni odmah vjerojatno materijalne)
    a koliko ja znam neces u zatvor ardi toga, jedino te mogu globit, a ni to nece.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni je u MUP-u na šalteru (iznervirana "gospođa") prijetila sucem za prekršaje, no nije me prijavila na kraju.
    A došla sam "samo" sa 7 mjeseci zakašnjenja.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku
    to i ja mislim - ali bed je hodati okolo sa putovnicom!
    čak su mi negdje rekli da je i vozačka ok kao dokument sa slikom - ali mi na pošti nisu dali pismo na vozačku nego sam jurila doma po putovnicu
    Vozačka nije identifikacijski dokument i kao takva se ne može ni koristiti. A da ne govorim da je 80% vozačkih nepotpisano!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

baš ste nemarne XP

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Vozačka nije identifikacijski dokument i kao takva se ne može ni koristiti. A da ne govorim da je 80% vozačkih nepotpisano!
    trebala bi biti jer ima ime, prezime, adresu i fotografiju?!?!?
    ali čudo je što vozačka vrijedi do napunjenih 65.godina ako se dobro sjećam - pa ako ne promijeniš prezime ili adresu lagano imaš 6 banki i sliku sa 18! hihihihi
    raj za one koji se ne vole slikati!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je u MUP-u na šalteru (iznervirana "gospođa") prijetila sucem za prekršaje, no nije me prijavila na kraju.
    A došla sam "samo" sa 7 mjeseci zakašnjenja.
    Ma tako je i meni, zato sam i rekla apricot za zatvor

Doduše, ja sam imala dva takva prekršaja - prvi put sam osobnu izvadila sa 18.5 godina i onda mi je jednom istekla. Tako da se ne sjećam baš točno koji put su mi prijetili, ali znam da su mi rekli da me mogu prekršajno goniti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da, kaj se fotki tiče....Heh, ja sam vadila osobnu 2003. kad sam se udala i promjenila prezime. To mi je bila jedna od najboljih slika ikada pa sam ju poprilično namnožila. Nakon 5 godina kada sam išla vaditi novi osobnu, samo sam pokupila te stare slike jer ih imam još i sada i teta nije ništa rekla da ne može biti tako stara slika. Tu sam sliku stavila i na putovnicu prošle godine, hehehe! A putovnica mi sada vrijedi idućih 10 godina!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam skruseno dosla na salter i rekla "taka i taka stvar", nije bilo drame, nisam trebala pisati objasnjenje. Kasnila sam oko 3 mjeseca, u medjuvremenu smo selili tj. bili u procesu kupnje stana pa je bilo logicno... iako sam presisala rok od mjesec dana.
    Muz kaze da sam uopce nisam zvucala skruseno nego bas obrnuto Istina je da sam bila nervozna, pa je mozda izgledalo kao da sam ljuta na nekog drugog (a nisam bila).
    E sad, ti mozes reci da jednostavno nisi primijetila na vrijeme, nije ti trebala, nisi vadila iz novcanika i slicno, i ne biti nervozna nego... ne znam, draga i mila.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku
    trebala bi biti jer ima ime, prezime, adresu i fotografiju?!?!?
    ali čudo je što vozačka vrijedi do napunjenih 65.godina ako se dobro sjećam - pa ako ne promijeniš prezime ili adresu lagano imaš 6 banki i sliku sa 18! hihihihi
    raj za one koji se ne vole slikati!
    Zašto bi trebala biti?
    Osobna je identifikacijski dokument unutar države (u nekim državama vrijedi i van matične) a putovnica jelte za van. Vozačka je samo, da tako kažem, dokaz da imaš položen vozački i koje kategorije i naravno da zato mora imati sve tvoje podatke i sliku da se ne možeš furati s tuđom...
    Po tome i ikisica i svakalve nekakve iskaznice sa slikom i imenom i prezimenom mogu biti identifikacisjki dokument!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

možda je grubo rečeno da bi 'trebala' nego možda bi 'mogla' ?!?!?
    ma previše američkih filmova - oni stalno vade tu svoju vozačku - hihihihih pa sam mislila da mogu i ja! hihihih

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Apri, mi ćemo potpisivati peticiju ako te zatvore

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni Ja sam promijenila adresu prije 2 godine i još nisam promijenila osobnu. Hoču l ja u zatvor?
    Kada negdje trebam pokazati osobnu onda priložim potvrdu o promjenu adrese i sve ok.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja na pasošu imam staro prezime i staru adresu :poklapa se ušima:
    I muž isto (staru adresu).
    Pa svi troje - stariji sin, muž i ja imamo različite adrese. Ajde, sad će barem mlađi sin imati istu adresu kao stariji.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja na pasošu imam staro prezime i staru adresu :poklapa se ušima:
    I muž isto (staru adresu).
    Pa svi troje - stariji sin, muž i ja imamo različite adrese. Ajde, sad će barem mlađi sin imati istu adresu kao stariji.
    hm!
    ja sam putovnicu držala na staro prezime dok se beba nije rodila, onda smo njoj vadili putovnicu pa sam si i ja izvadila novu, kad već stojim u redu. Tako da na putovnicama imamo svi isto prezime - da ne bi bilo frke na granici!

a kako je moguće da je dijete na adresi na kojoj nisu roditelji!?!?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Imamo različite adrese na pasošu, to mislim. Jer smo lijeni mijenjati naše stare pasoše (preselili smo se kad se L rodio). Inače smo svi prijavljeni na istoj ofkors.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

aaaa, kužim!

hihih svi ćemo u zatvor! pogle kako muljamo sa prezimenima i adresama a neki i sa slikama! hihihih

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj enna prvotno napisa Vidi poruku
    nego što triba za napravit novu, jel opet tribaju slike, ako da koliko, koliko se plaća? zna netko?
    Ovo i mene zanima, jučer mi istekla osobna, pa ako netko ima friške informacije da ne moram zvati u policiju i pitati njih.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam valjda imala sreće sa šalterskim službenicama
    ni riječi mi nisu rekle
    nisam fakat imala pojma da mogu odgovarati radi istekle iskaznice
    a kad je bila gotova osobna trebalo mi je par mjeseci da je odem podići
    ni to mi nitko nije ništa rekao

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo i mene zanima, jučer mi istekla osobna, pa ako netko ima friške informacije da ne moram zvati u policiju i pitati njih.
    tek jučer? kud se žuriš!?!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

osobna nije istekla ali sam se u međuvremenu preselila
    vozačka je na djevojačko prezime, na adresu na kojoj sam živjla kad sam imala 18 godina (nakon toga sam promijenila bar 5-6 adresa)- osim toga, navodno se vozačke moraju raditi nove jer su se promijenile neke šifre pa se stare vozačke moraju zamijeniti. znate neto o tome?

putovnica je ok, nevjerojatno ali istinito

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nema mjesta u zatvoru za tekve kriminalce kao što si ti. Važno je da službene osobe ne zatraže isprave,onda ide prekršajna prijava, sud i sl. Znač , briši u MUP čim prije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene nitko nije gledao poprijeko...niti mi išta prigovorio ...

Btw.
    Sad je dobra ekipa u zatvorupa što ima veze ako im se pridružiš...

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

enna prvotno napisa

trebaju ti dvije slike ako me sjecanje sluzi 20 kn biljega i uplatnica na 48,50kn to sve mozes kupit u duhanu ili su to sad i novine
    Posljednje uređivanje od ella : 16.06.2010. at 21:16 Razlog: zaboravljen citat

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

putovnica ne moze posluziti kao dokaz prebivalista, znaci ne moze uvijek i svugdje mijenjati osobnu iskaznicu
    to sasvim sigurno samo po sebi nije za zatvor, ali mislim da jest prekrsaj
    bar su tako rekli jednoj mojoj frendici koja nije vadila novu valjda 8 godina

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ako ti odeš u ćuzu znaš što to znači za mene

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U Ri sve uplatiš i kupiš biljega na šalteru u MUP-u. Vjerujem da je tako svugdje. I čekaš 2 tjedna, dođe SMS ( ako tako želiš) kad možeš podignut. i osobno se mora podignut. Za to vrijeme daju žuti kartončić umjesto osobne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imamo različite adrese na pasošu, to mislim. Jer smo lijeni mijenjati naše stare pasoše (preselili smo se kad se L rodio). Inače smo svi prijavljeni na istoj ofkors.
    putovnica ne moze sluziti ko dokaz prebivalista pa je nije ni potrebno mijenjati kod promjene adrese, za razliku od osobne iskaznice
    isto je tako, za razliku od osobne iskaznice, nije potrebno mijenjati ni nakon promjene prezimena, ali ti tada ne moze sluziti ni ko dokaz identiteta, npr za prelazak granice

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto bi trebala biti?
    Osobna je identifikacijski dokument unutar države (u nekim državama vrijedi i van matične) a putovnica jelte za van. Vozačka je samo, da tako kažem, dokaz da imaš položen vozački i koje kategorije i naravno da zato mora imati sve tvoje podatke i sliku da se ne možeš furati s tuđom...
    Po tome i ikisica i svakalve nekakve iskaznice sa slikom i imenom i prezimenom mogu biti identifikacisjki dokument!
    Osobna, vozačka i putovnica su javne isprave s fotografijom izdane od strane MUP-a pa se npr. priznaju kao identifikacija kod glasanja na izborima.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I meni je istekla osobna, prije dva mjeseca (a ne mijenjam je jer čekam da se završi ostavinska pa da se prebacim na MM-ovu adresu, naravno da se te stvari uvijek razvuku). Prijateljica mi je rekla da ide nekakva novčana kazna, i zbog prezimena koje sam promijenila prije osam mjeseci, a na dokumentima nisam, lakše mi je kad čujem da se može provući bez kazne.
    No, zamislite, kupujem prije neki dan USB za bežični internet (pretplata samo 3 mjeseca, dalje po volji), i nisu htjeli prodati na moje ime jer mi je osobna nevažeća , nego je MM morao potpisati ugovor, a sa zadovoljstvom su uzeli broj mojeg tekućeg da s njega skidaju mjesečno pretplatu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Osobna, vozačka i putovnica su javne isprave s fotografijom izdane od strane MUP-a pa se npr. priznaju kao identifikacija kod glasanja na izborima.
    Ja radim na mjestu gdje je potrebno priložiti osobnu, naravno važeću i neoštećenu.
    Ako je osobna istekla ili je uništena, ne priznamo je.
    Putovnicu priznamo u zamjenu za osobnu naravno.
    Vozačka u našem poslu ne vrijedi kao identifikacijski dokumet, mada je nažalost neki priznaju. A kao što sam navela 80% ih nije niti potpisanim, a potpis treba usporediti.
    A sada, to kaj netko drugi to prizna kao ident.dok. to je nešto drugo...

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    baš ste nemarne XP
    Evo, ja sam npr. sušta suprotnost. Toliko sam pazila da osobnu zamijenim na vrijeme da mi je promaknulo da sam uranila godinu dana. Ali bar je datum bio točan.

Btw. i na zdravstvenim iskaznicama piše da vrijede samo uz osobnu i ako su potpisane. Zabrinuta sam. Djeca su mi nepismena.
    Posljednje uređivanje od Pandora Aura Monroe : 16.06.2010. at 22:33

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje su upute o proceduri za izdavanje osobne iskaznice:
    http://www.mup.hr/5337.aspx

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    putovnica ne moze sluziti ko dokaz prebivalista pa je nije ni potrebno mijenjati kod promjene adrese, za razliku od osobne iskaznice
    isto je tako, za razliku od osobne iskaznice, nije potrebno mijenjati ni nakon promjene prezimena, ali ti tada ne moze sluziti ni ko dokaz identiteta, npr za prelazak granice
    Ovo nisam znala. Znači nije da sam lijena što nisam promijenila pasoš nakon udaje i selidbe nego sam upućena.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

apri otvaras mrak topice

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kad je ela imala par mjeseci trebao nam je za nju neki dokument iz mup-a (mislim za onu "zagrebačku pomoć") i obzirom da je moja mama bila u posjetu , ostavila sam elu s njom i odjurila u mup gdje je bila neopisiva gužva pa sam uzela broj i vratila se doma dojiti pa opet u mup. i dođem na red dam osobnu a kaže meni službenica "vi ste se preselili prije godinu i pol a niste promjenitli osobnu-morate prvo promjeniti osobnu". meni su skoro krenule suze.pogleda ona mene još jednom i pita "pa vama je to za bebu? dobro, onda, ali molim vas promjenite osobnu" i šapne mi "gospođo curi vam mlijeko".
    idući tjedan muž je na godišnjem i ja planiram ići po novu osobnu, čak imam i slike (znači 2 godine kasnim)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo nisam znala. Znači nije da sam lijena što nisam promijenila pasoš nakon udaje i selidbe nego sam upućena.
    nisi u prekrsaju zato jer ga nisi promijenila (kao sto si u prekrsaju ako ne promijenis osobnu), ali ga ne mozes koristiti

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku

looooooooooooooooooooool

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    cini mi se da netko nije procitao gradivo

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

a Apricot se ne javlja?!?!?
    sad jel u ćuzi ili je još u redu u Petrinjskoj za novu osobnu!

glavno da smo skužili da ima još kandidata sa lažnim ispravama

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •