Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 87 od 87

Tema: hoću li u zatvor?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja nisam shvatila - mi koji nismo promijenili vozačku nakon promjene prezimena, idemo u zatvor ili ne?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mm-a su globili jer smo promijenili mjesto boravka a on nije na vrijeme otišao tražiti novu iskaznicu. Kasnio je možda mjesec dana više nego što je zakonski rok, i stiglo mu je poštom neko rješenje da je kažnjen, bez obavjesti prije. Onda se žalio pa čekao zastaru (valjda je u međuvremenu stigla, ni ne znam više)

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam shvatila - mi koji nismo promijenili vozačku nakon promjene prezimena, idemo u zatvor ili ne?
    hihih svi idemo u zatvor

zavisi koji auto voziš? sad lupetam ali ako imaš prometnu i vozačku an isto prezime, vjerovatno te neće tražiti još i osobnu da jesi li to ti!
    e sad kad istekne registracija, treba prometna i osobna za produžetak i onda vidi nova osobna a stara prometna i odmah ti promjene i prometnu
    i sad nastavno na to - imaš novu prometnu a staru vozačku - hm?!!?
    možda ne baš odmah u zatvor ali neka kazna bi im dobro sjela!

a ako voziš mužev auto a vozačka različitog prezimena - uvijek možeš reći da je auto od nekog rođaka, ja mislim? a ti jadna neudana imaš isto svoje djevojačko prezima i nemaš ni muža ni auto! ili jednostavno nisi mjenjala prezima nakon udaje!

ajme šta sam nalupala!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    ž

ako vozis, moras promijeniti vozacku nakon promjene prezimena, ona ti sluzi kao dokaz identiteta

ali je ne trebas mijenjati odmah nakon promjene adrese jer ti vozacka ne moze sluziti kao dokaz prebivalista

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaze u mupu

3. Mora li se mijenjati vozačka dozvola ukoliko osoba promijeni prezime i prebivalište?

Vozačka dozvola je javna isprava koju nadležno tijelo izdaje određenoj osobi i kojom se dokazuje pravo na upravljanje vozilom.
    Sukladno tome, vozačka se dozvola treba mijenjati prilikom promjene prezimena, ali ne i prilikom promjene prebivališta.

4. Ukoliko se promijeni adresa stanovanja ili prebivalište, mora li se promijeniti prometna dozvola i knjižica vozila?
    U tom slučaju, nova adresa stanovanja ili promjena prebivališta, evidentira se u knjižici vozila, a prometna dozvola se izdaje nova.

5. Mora li se mijenjati prometna dozvola i knjižica vozila ukoliko osoba promijeni prezime?

Ako osoba promijeni prezime, izdaje se nova prometna dozvola i knjižica vozila.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Ovo je sa MUP-ovih stranica:

3. Mora li se mijenjati vozačka dozvola ukoliko osoba promijeni prezime i prebivalište?

Vozačka dozvola je javna isprava koju nadležno tijelo izdaje određenoj osobi i kojom se dokazuje pravo na upravljanje vozilom.
    Sukladno tome, vozačka se dozvola treba mijenjati prilikom promjene prezimena, ali ne i prilikom promjene prebivališta.
    Srećom, jer ja nisam promijenila vozačku, a prošlo je već dvije godine otkad sam se preselila.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Eto, isto vrijeme

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ajoj
    ali ako oni ne znaju da sam ja promjenila prezime? kako će to saznati?

npr. nemam auto - nekad uzmem mamin - imamo isto prezime! - i plavac pita čiji je auto? mamin!
    ne piše mi na čelu da sam se udala, živim kod mame, vozim mamin auto!

primjer 2 vozim auto na muževo ime
    čiji je auto? od mog nevjenčanog supruga?!?! kako to? e pa mi ne vjerujemo u instituciju braka i lijepo nevjenčano živimo skupa i vozimo nevjenčani auto!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uz jos ovo sve je jasno

6. Je li prilikom promjene prezimena potrebno mijenjati i osobnu iskaznicu i putovnicu?

Ako osoba promijeni prezime dužna je zamijeniti osobnu iskaznicu i putovnicu (ako se njome namjerava služiti), budući se navedenim ispravama dokazuje identitet.
    Prema Zakonu o osobnoj iskaznici, osoba je dužna u roku od 15 dana od dana promjene osobnih podataka podnijeti zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice.
    Prema Zakonu o putnim ispravama hrvatskih državljana, osoba se ne smije služiti putnom ispravom ukoliko su se promijenili osobni podaci.
    Uz zahtjev za izdavanje osobne isprave ili putovnice u slučaju promjene prezimena potrebno je dati na uvid izvornik vjenčanog lista ili izvadak iz matice rođenih u kojem je u rubrici određenoj za naknadne upise stavljena bilješka o novom prezimenu kojim se osoba dužna služiti u pravnom prometu.
    7. Da li je prilikom promjene prebivališta potrebno mijenjati osobnu iskaznicu i putovnicu?
    Prema odredbi članka 1. Zakona o osobnoj iskaznici ("Narodne novine", broj: 11/02, 122/02 i 31/06) osobna iskaznica je javna isprava kojom se, između ostalog, dokazuje prebivalište i adresa stanovanja. Stoga je zbog promjene adrese stanovanja potrebno mijenjati osobnu iskaznicu.
    Međutim, prema odredbi članka 1. Zakona o putnim ispravama hrvatskih državljana ("Narodne novine", broj: 77/99, 133/02 i 48/05, 74/9) putna isprava je javna isprava kojom se dokazuje identitet i hrvatsko državljanstvo. Slijedom navedenog, zbog promjene adrese stanovanja nije nužno mijenjati i putovnicu.
    14. U kojim je još slučajevima potrebno zamijeniti osobnu iskaznicu?

Građanin se ne smije služiti osobnom iskaznicom ako su se u međuvremenu promijenili njegovi osobni podaci, ako slika na osobnoj iskaznici više ne odgovora njegovom izgledu te ako je osobna iskaznica oštećena ili zbog nekog drugog razloga ne služi svrsi.
    Dakle, osobnu je iskaznicu potrebno zamijeniti novom ako je osoba promijenila prezime ili ime (ili i jedno i drugo), ako je promijenila prebivalište (preselila se iz jednog mjesta u drugo), ako je promijenila adresu stanovanja u istom mjestu, ako je došlo do promjene naziva mjesta, ulice ili promjene kućnog broja, ako se od izdavanja osobne iskaznice toliko izmijenio izgled osobe da slika na osobnoj iskaznici više ne prikazuje vjerno osobu, ako je osobna iskaznica na bilo koji način oštećena te ako joj je istekao rok važenja.
    Služenje osobnom iskaznicom kojom se ne smije služiti prekršaj je za koji je propisana je novčana kazna u iznosu od 3.000,00 do 4.500,00 kuna (čl. 24. Zakona o osobnoj iskaznici).
    nakon promjene prezimena moras mijenjati osobnu u roku od 15 dana
    a vozacku i putovnicu mijenjas ako ih koristis
    nije prekrsaj imati nevazecu putovnicu doma u ladici ispod stola (ali s njom ne mozes preko granice), ali je prekrsaj imati takvu nevazecu osobnu

nakon mijenjanja adrese opet moras mijenjati osobnu u roku od 15 dana, ali putovnicu i vozacku ne moras mijenjati i onda kad ih koristis

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku
    ajoj
    motorolom?
    pa provjeravaju nekako one koje zaustavljaju
    znam da provjeravaju jer sam ja godinama ne svojom greskom imala dva jmbg i zbog tog velike probleme svaki put kad bi me zaustavili, bilo u automobilu, bilo na granici

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ajoj
    Mjesec dana nakon što sam se udala i dodala MM-ovo prezime glasala sam (predsjednički izbori) i imali su moje novo prezime, a nisam promijenila ni jedan dokument (naravno da je bilo natezanja oko dokazivanja da sam to ja). Očito matični ured odmah prijavljuje MUP-u promjene.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    motorolom?
    znači kad vidim motorolu ja po gasu!

nego meni je još gora stvar slika u vozačkoj, recimo da se fakat ne udaš i ne mjenjaš prezime ili se udaš ali si ostaviš prezime i furaš istu vozačku do 65. godine!

mene je stvarno zaustavio policajac prije 5 godina - već tada sam imala oko 30 a na slici 18?!?!?! i još one neke naočale preko cijele glave!
    i pita tko je to?
    ali nije tražio osobnu ni ništa - svi smo se nasmijali i pustio me! i tako je bila neka rutinska kontrola!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala. Propade mi zadnji bastion djevojaštva.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e sad kad istekne registracija, treba prometna i osobna za produžetak i onda vidi nova osobna a stara prometna i odmah ti promjene i prometnu
    prometna dozvola se ne mijenja nakon isteka registracije (koja istjece jednom godisnje), vec se na njoj napise u za to predvidjeno polje produzetaki stavi pecat.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 17.06.2010. at 10:08

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je stvarno zaustavio policajac prije 5 godina - već tada sam imala oko 30 a na slici 18?!?!?! i još one neke naočale preko cijele glave!
    i pita tko je to?
    ali nije tražio osobnu ni ništa - svi smo se nasmijali i pustio me! i tako je bila neka rutinska kontrola!
    tako sam ja imala super fotku u putovnici, slikanu negdje kad sam imala 2otak godina, taman kad su krenule plave putovnice
    slikala se ja usred ljeta, preplanula, plava kosa frisko izblajhana, osisana na par centimetara, uska majica na meni, vidio se taman vrh dekoltea, a teta fotografkinja me valjda voljela pa je slika ispala bas super

i vozimo se mi jednom u sloveniju, ja rodila u medjuvremenu, 26 kila vise nego na slici, od tog 2 u obrazima, na meni rastegnuti tshirt s flekom od mlijeka na obje strane, kosa neobojana mjesecima, slijepljena u rezance od znoja.

carinik nas zaustavlja i mm daje putovnice, on ih gleda, dodje do moje i pita: a tko je I.....
    ja se nagnem sa straznjeg sica nad autosjedalicu, a covjek kad me vidio, u njegovim si ocima mogo vidjet smrtni strah: necu se nikad ozenit

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    prometna dozvola se ne mijenja nakon isteka registracije (koja istjece jednom godisnje), vec se na njoj napise u za to predvidjeno polje produzetaki stavi pecat.
    hm, nešto su mi mjenjali u Sigetu - možda knjižicu vozila?!?
    moram provjeriti!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

tako sam ja imala super fotku u putovnici, slikanu negdje kad sam imala 2otak godina, taman kad su krenule plave putovnice
    slikala se ja usred ljeta, preplanula, plava kosa frisko izblajhana, osisana na par centimetara, uska majica na meni, vidio se taman vrh dekoltea, a teta fotografkinja me valjda voljela pa je slika ispala bas super

i vozimo se mi jednom u sloveniju, ja rodila u medjuvremenu, 26 kila vise nego na slici, od tog 2 u obrazima, na meni rastegnuti tshirt s flekom od mlijeka na obje strane, kosa neobojana mjesecima, slijepljena u rezance od znoja.

carinik nas zaustavlja i mm daje putovnice, on ih gleda, dodje do moje i pita: a tko je I.....
    ja se nagnem sa straznjeg sica nad autosjedalicu, a covjek kad me vidio, u njegovim si ocima mogo vidjet smrtni strah: necu se nikad ozenit

vrlo slikovit opis! hihihih mogu si zamisliti jadnika!

meni je super što sad beba ima svoju putovnicu a nas dvije sjedimo iza
    MM staje otvara prozor i pruža 3 putovnice a čovo iz kabine vidi samo njega - hihihih onda se naviri - vidi mene i sve mu je jasno! ako žena sjedi na zadnjem sicu , mora i beba biti negdje u blizini - hihihihih

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ahahahahahahaha

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni moji na poslu nisu vjerovali da je slika na vozačkoj moja (slikano prije 12godina, prije braka, trudnoće i nabijanja 30kg), i točno kak ivarica piše, strah u očima muških kolega, hahahahaa.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

na ivaricu.

Ja koristim stari pasoš već tri godine

E da - nekoliko puta su mi cure s Rode slale nešto poštom. I ja obično napišm jedno prezime.
    I jednom mi teta u pošti nije htjela predati paket jer na osobnoj piše ime + oba prezimena. Pa sam išla po pasoš jer na njemu piše ime + jedno prezime.

A na Amexu (i privatnom i službenom) imam samo jedno prezime. Rekli su da je to OK, jedino da ću trebati mijenjati ako ću htjeti neki potrošački kredit.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko znam pasoš vrijedi isto kao i osobna (kao identif. dokument). Pa ako imaš pasoš, nije bed što kasniš s traženjem nove osobne.
    ima jedna "sitna" razlika između te dvije stvari - putovnicu ne moraš imati, a osobnu moraš.

i vozačka dozvola nije isprava za identifikaciju.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ej a nama je jednom stigao paket iz USA od frendice - dva imena a bez prezimena!!!

moje ime + MM ime
    ulica i broj

poštar nas je pronašao i ostavio žutu ceduljicu u kasliću a žena na pošti se nije mogla načuditi
    a skužila je da je neki dar pa mi je ipak dala paket! hihihih

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

otišla i ja vidjeti datum svoje osobne... potaknuta s apri...
    i istekla mi prije tjedan dana

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

hihih još će se jedno krilo remetinca zvati Rode
    hihihih

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ima jedna "sitna" razlika između te dvije stvari - putovnicu ne moraš imati, a osobnu moraš.

i vozačka dozvola nije isprava za identifikaciju.

da, osobnu moras imati, i to valjanu, bez obzira sto ti drugi osobni dokumenti vrijede
    u nekim situacijama je samo osobna iskaznica valjani dokument, npr treba ti danas hitno za natjecaj za posao - potvrda o nekaznjavanju
    samo uz osobnu iskaznicu je mozes dobiti, nece ti na sudu izdati potvrdu ako dodjes s npr putovnicom
    Posljednje uređivanje od ivarica : 17.06.2010. at 13:44

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ivarice, ono s carinikom je predobro

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni istekla vozačka prije 10 mjeseci!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    meni istekla vozačka prije 10 mjeseci!
    mislim da ćeš i ti u zatvor?

nego kako ti je istekla vozačka? kaj imaš 65 godina?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ili ograničenje ? neki imaju i to.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

fakat! baš sam ko iz crtića ' o da! balum balum'

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kaj imaš 65 godina?
    i više!
    70!
    iimam ograničenje zbog vida!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo, da javim svima ustrašenima:

nisam u zatvoru, nisam čak ni poprijeki pogled dobila...

ali, tip ispred mene (istekla mu 25.2. ove godine) dobio "vritanjak", poslala ga da plati 200 ili 500 (nisam baš prisluškivala, pa nisam ni točno čula) kuna kazne, pa da se vrati sa potvrdom.
    i, mislim si... ako gospođa na šalteru ne pada na zgodne tipove, možda će na umorne i rastresene majke.

predajem ja papire, sva zbunjena, trpam joj i što treba i što ne treba i govorim da si uzme sama jer sam sva izvan sebe, ostavila po prvi put dvoje djece na čuvanju, da me sram, da kasnim jako puno...

veli žena blagim glasom i uz "znam kako je" pogled: ma ništa to nije, ima i puno gorih

poslije sam joj donijela čokoladu.
    hvala joj!

(osobna gotova za tri tjedna)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš mi je super kad su ljudi osjećajni i shvaćaju...malo je toga u zadnje vrijeme.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto vi'š!

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

eto vidiš. sve se sretno zavrsilo. ja sam dosla vidjeti jel stvarno netko zavrsio u zatvoru hehe. tako sam dosla vidjeti i kad si otvorila temu.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni nisu ni rijeci rekli kad sam mijenjala davno isteklu osobnu.

Trenutno mi niti jedan dokument ne pase uz drugi tj. svi hrvatski su na jedno prezime, svi americki na drugo, a da bih sretno stigla odavde do Zagreba (a i natrag) sve skupa nekako treba pasati. A ne moze, izmedju ostalog i zato sto je Veleposlanstvo nedostizno i nekooperativno.

Pisat cu iz zatvora, ako me putem strpaju u neki.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pa zar stvarno postoji kazna za one koji nisu produžili osobnu ? A ja svoju još nisam napravila ( ima mjesec dana i kusur što je istekla ).

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •