Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: navikao na ruke i kako ga odviknuti

Datum pristupanja
    Feb 2010

Post navikao na ruke i kako ga odviknuti

evo nove teme-ljudi moji kako se rješit nošenja bebača na rukama po stanu?ma koliko god sam izbjegavala uzimat ga i nosit ipak se navikao i sad je došlo do toga čim ga spustim on grcajuči plače,ja ga pustim malo ali on ne prestaje i tako stalno začarani krug.već mu je 4 mj i nije više lagan-prihvačam sve savjete-imate li sličnih problema

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Stavi ga u maramu ili sling.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj 80hope prvotno napisa Vidi poruku
    evo nove teme-ljudi moji kako se rješit nošenja bebača na rukama po stanu?ma koliko god sam izbjegavala uzimat ga i nosit ipak se navikao i sad je došlo do toga čim ga spustim on grcajuči plače,ja ga pustim malo ali on ne prestaje i tako stalno začarani krug.već mu je 4 mj i nije više lagan-prihvačam sve savjete-imate li sličnih problema
    Teško, to je takva faza.
    Još je premali da bi sam istraživao, a prevelik da bi samo ležao.
    Kad počne puzati, biti će lakše.
    A jedini savjet koji mogu dati iz svojeg iskustva je da prihvatiš nošenje kao normalno, biti će ti lakše.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kod nas je marama isto pomagala, a prestalo je s 3.5 godine (znači da sigurno ne znam trikove).
    ali druga beba se baš i ne voli nositi, a marama joj je na crnoj listi.
    hoću reći, možda je do bebe, nemoj razbijati glavu da si ga "naučila na ruke".

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

na nošenje i tvoju blizinu "navikao" se u trbuhu, tako da je već "naviknut"... ma koliko ti to nastojala izbjeći. na podforumu 0-1 pronaći ćeš mnogo sličnih tema.

nosiljka bi ti olakšala stvar.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ali sve te pomočne stvari su opet za nošenje-i to mu pali ali problem i je u tome šta mi je kičma u defektu-profesionalna deformacija i kad je u marami ili nosiljci ili na rukama meni otpadnu leđa!!pokušavam ga odviknut da bar nije stalno na meni aliiiiiiiiiiii

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam svoju frajlu nosila i kad je imala godinu dana cijelo ljeto, a bome i jesen u Ergu. dakle nije bila ni mala ni sitna. nosenja u nosiljkama smo presjekli ovo prljece kad smo istu posudili. imam problema s kicmom jos iz srednje skole, ali u nosiljkama mi je puno lakse, jer opterecujem tijelo jednako na obje strane. ledja me bole kad je drzim samo na kuku.
    a za bolove mi jepomogao bazen.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To jako ovisi i kakvo je dijete.... Moj stariji je obožavao biti na rukama i uz nas, a mlađi... prve riječi koje pamtim bile su DOLE, PUSTI I SAAAM.... Za njega smo bezveze kupili i kišobran kolica (zapravo krivo, on je hodao, a godinu dana stariji komotni brat se vozio, he he he...)

I tipično - ovo dijete koje nije dalo da ga nosimo je bilo lagano kao perce, a starije koje se obožavalo nositi imalo je viška kila... Ni danas ne znam kako smo preživjeli, ali nekako jesmo. Iz perspektive majke desetogodišnjaka i devetogodišnjaka, to je brzo prošlo, ali kad traje i kad osjetiš kičmu, misliš da nikad neće stići kraj. Sretno, brzo će to proći, ali to shvatiš tek kad konačno prođe. Odjednom se samo osvijestiš - gle, nije tražio na ruke već dva tjedna! Sretno!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

možeš boraviti s njim na podu što više možeš, igrati se ili samo biti uz njega... stavljati ga na prostirku pored sebe dok nešto radiš po kući... ali sasvim je normalno da četveromjesečno dijete želi maminu blizinu, kao i da želi istraživati svijet iz tvojeg naručja. ako mu to uskraćuješ, on će protestirati - ništa čudno. nisi ga ti na to navikla niti si ga razmazila - djeca trebaju biti upravo takva. kad bude mogao puzati, sjediti, hodati nošenje će mu biti manje potrebno.

ne znam kakve probleme imaš s kralježnicom - ni moja nije zdrava, ali u pravilno postavljenoj nosiljci, pogotovo onoj koja jednoliko raspoređuje opterećenje (marama za malo dijete, mei tai za veće), nošenje mi je kudikamo lakše nego na rukama.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pa di će nego na ruke? )
    ti se lijepo sjedni stavi ga na sebe, upali dobar cd i oboje uživajte
    prebrzo će ti doći da ti kaže, mama pusti me (a ti bi se baš malo mazila s njim)

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Moj mali se također puno nosio ali vjeruj mi, nije on naučen već su neka djeca jednostavno takva. Mi smo se znali valjati po dekici na podu, glavno da čitavo vrijeme nešto izvodiš. Proći će, evo sad se više ni ne uspavljuje na rukama. Čini mi se da mi je malo pomogla i ova vrućina, skužio je da mu je ugodnije da ležim kraj njega nego da se kuhamo priljepljeni. Izdrži, nosaj ga malo pa kad se smiri opet ga probaj poleći i tako x puta, ne znam što drugo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

80hope, djeca se ne naviknu na ruke, naviknuta su od prije rođenja na majčinu blizinu i smiruje ih ljuljuškanje i nošenje. Znam da ti je teško, i ja sam bila u sličnoj situaciji cijelu godinu dana od poroda: kralježnica mi je kriva od prvog osnovne, radim takav posao da je još više krivim, kriva sam i zbog izbjegavanja vježbi; a dijete plače čim nije na rukama. Koristila sam nosiljke, to je donekle pomoglo, i zbilja ti preporučam neki sling, mei-tai ili od klasičnijih klokanica Ergo. Ali ne kažem da će te leđa prestati boljeti, bar ne u potpunosti.

Ako misliš da ne možeš nositi, pokušaj to smanjiti ali ne tako da dijete ostaviš da plače, ja zbilja vjerujem da to loše djeluje na psihološki razvoj. Pokušaj nekako zabaviti dijete ležeći ili sjedeći, ljuljaj u sjedećem položaju, lezi uz njega, zabavi ga pjevanjem, igračkicama. Moguće da će protestirati, ali vjerujem da će se navići. Bolje to nego da se navikne na to da ga ne tješiš kad plače.

I ako imaš mogućnosti, nađi nekog tko će te zamijeniti, uposli muža, mamu, svekrvu, bilo koga tko ima vremena i volje pomoći!

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    I ako imaš mogućnosti, nađi nekog tko će te zamijeniti, uposli muža, mamu, svekrvu, bilo koga tko ima vremena i volje pomoći!
    upravo ovo. moja je isto nosilica i iako meni to ne smeta, i imam kojekakve nosaljke, do navecer mi kicma bude koma (a savrseno sam zdrava, mogu samo pretpostavljati kako je vama koje imate problema). istina, sto je veca to vrijeme koje je mogu zabavljati na podu, kaucu i slicno bez nosanja je duze i nosanje nesto krace, ali istovremeno je i ona teza pa mi dode na isto. ali neusporedivo je lakse kad tijekom dana netko preuzme dio nosanja. 4mjesecna beba ne moze shvatiti da tebe boli niti se zabaviti sama na duze vrijeme i mislim da je ideja odvikavanja od nosanja zapravo promasena....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku
    istina, sto je veca to vrijeme koje je mogu zabavljati na podu, kaucu i slicno bez nosanja je duze i nosanje nesto krace, ali istovremeno je i ona teza
    Valjda misliš duže Ispravi se brzo da 80hope ne izgubi nadu u bolje sutra...

Da, još sam htjela dodati da je moja postala manje zahtjevna kako se počela posjedati i puzati. A to je bilo prilično kasno jer nisam na vrijeme otkrila ovaj topic http://forum.roda.hr/threads/34128-M...C4%8Dki+razvoj pa ga evo tebi na vrijeme. Lezite na pod, i igrajte se tako koliko god uspijete.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kad izvježba tehniku rotiranja počet će mu bit zanimljivo rolat se po podu, krevetu, a do tad nosiljka je jedini spas

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ali što više i što dulje nosiš bebu, to postaješ jača i spremnija nositi dugo i težu bebu
    evo ja sam redovito vježbala i sad nosim bez ikakvih problema koliko god treba

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

uffffffff hvala vam svima na odgovorima-nema mi druge nego mama nosaj-rado bi da mi netko pomogne ali nažalos sama sam svaki dan do 6 h dok muž ne stigne,a što se tiče rotiranja to je počeo sa 2 mjeseca i 20 dana pa malo stao pa sad opet,stalno na prsa i nazad pa povrati ono malo šta pojede-veseli mališan-ponosna mama-ne mogu zamislit život bez njega

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Još malo izdrži, brže nego što ti se čini doći će da sam sjedi, počet će jesti, zabavljati se i htjet upoznavati život iz sasvim druge perspektive.
    Za utjehu , moja je sad ponovo sa dvije postala prava nosalica! Meni super dođe kad se frendica požali da joj je malac postao težak za nošenje (8 mj) a ja ga dignem i imam osjećaj da je punjen sa helijem !

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Valjda misliš duže Ispravi se brzo da 80hope ne izgubi nadu u bolje sutra...
    da, naravno. samo sam lijena upotrebljavati kvacice

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a imaš li baby gim, nije loša stvarčica da se malo i sam zabavi na podu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mene je spašavao mobil s muzikom, pričvrstili na krevetić (bili su neki plišani aviončići) i to je bilo super zabavno. ALI u ovoj dobi teško ćeš naći išta da se dijete dulje zabavi, jednostavno mu je pažnja kratka. Odmoriš se dok spava. I zato je JAAAKO VAŽNO imati uredan i stabilan dnevni ritam. Zbog mame, ne toliko zbog djeteta (iako se brzo prepoznaju i prednosti za dijete).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.06.2010. at 21:08

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •