Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: ravna stopala

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ravna stopala

bili kod pedijatrice, jer smoprimjetili da mislav malo cudno hoda, ovo ljeto kad je bio bos, i malo baca nogu unutra...

dala nam je uputnicu za fizijatra....

ako su u pitanju zbilja ravna stopala, da li je jedini nacin lijecenja nosenje ulozaka i na sta sve treba paziti?

i naravno, ako mi mozete u splitu preprocutiti nekog dobrog djecjeg fizijatra, po mogucnosti da nije privatnik....

da li se ravna stopala ikad mogu izliceiti ili ce biti osudjen na nosenje ulozaka cijeli zivot?

i na sto da pazim kod kupovanja obuce za njega?

hvala

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: ravna stopala

Citiraj zrinka prvotno napisa
    da li se ravna stopala ikad mogu izliceiti ili ce biti osudjen na nosenje ulozaka cijeli zivot?
    Naravno da može. Ja sam imala ravna stopala i užasne "ikserice". Sve se ispravilo ulošcima i baletom. Fizijatar će ti preporučiti koji sport je dobar za njega.
    Ima li i on "ikse"? Prijateljica je nedavno s kilncem bila kod fizijatra zbog toga i savjetovao joj je bicikl i uloške.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema ikserice, ima super ravne noge, ali 'cudan' donji zglob i onda stopalo koje je ravno....

znaci, postoje i sportovi koju pomazu, super...

i super da se moze izlijeciti , hvala

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osobno mislim da sportovi koji "izlječuju" stopalo dolaze malo kasnije..jer dijete se prvo mora naučiti postaviti stopalo u traženi (ispravan) položaj za određenu vježbicu..i mislim da sasvim sigurno pravilnim tumačenjem vježbica ispraviti će se x stopala..

Ulošci, mislim, bi trebali doći kasnije..sada se djetetovo stopalo razvija, i razvoju stopala najkorisnije pomažu vježbice...

U svakom slučaju dooobaar fizijatar (i možda pomoć kojeg dooobrooog ortopeda) može riješiti stvar.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zrinka, koje si mu cipele dosad kupovala, da li si koristila one s anatomskim uloškom ili bez, neku određenu marku?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve su mu cipele bambi ili ciciban, uvijek kozne, s uloskom, do dvije godine, najcesce je nosio duboke ili poluduboke cipelice, bas radi stabilnosti zgloba....
    ljeti je najcesce bos

imao je a i sad jos izrazene jastucice, onako 'pupasto' stopalo i trci dobro, hoda dobro, bas je spretan....

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, imao je porsle godine i geox tenisice

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pitam baš zato što sam i ja oduvijek kupovala Ciciban i lani s 3 g. je imala kao malo spuštena stopala, ali je doktorica rekla da još pričekamo do 4.godine pa da vidimo hoće li se podić i da i dalje nosi anatomske.
    Znam da cipele baš nisu presudne, ali sam mislila da su ipak bolje da joj kupujem kvalitetnije, a i genetski ne bi trebala imati ravna stopala, i ja i MM imamo izrazito podignuta. Ona isto nema ikserice nego joj od zloba idu nekako spušteno, ne znam kako bi to opisala.. zato je doktorica rekla da je to kao valjda fiziološki savitljivo stopalo i da još treba pričekat na dijagnozu "ravna stopala". Ja sam kroz ovih godinu dana s njom samoinicijativno radila vježbice tipa "prsti peta", skupljanje olovaka s prstima, kruženje stopalima itd.. Čini mi se da ipak ima nekakvog poboljšanja.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni meni nikad nije bilo zao dati novce za kvalitetne cipele/tenisice, cak sam mu i papuce uvijek kupovala koje imaju nekakav ulozak i kozne iznutra...

probat cemo i mi s nekim vjezbicama, evo gledam po netu, trazim...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zrinka, ajde daj na pp broj faksa pa ću ti poslati vježbe za stopala koje nam je dala Orkina fizijatrica.
    Ja bih preporučila i ortopeda.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super apri
    saljem pp

nego, preprucila je ortopeda, ne fizijatra, sad vidjeh na uputnici

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam sigurna, apri ce sigurno znati bolje od mene (a i nesto u zadnje vrijeme sve pamtim na pola i krivo interpretiram ). cini mi se da sam negdje procitala da je zapravo bolje kupovati cipele bez anatomskog uloska. jer djeci kojoj ulozak ne treba samo mogu nastetiti jer im ulijene misice svoda stopala, a djeci kojoj ulozak treba ionako ne pomaze, jer njima treba specijalni ulozak koji je oblikovan bas po njihovoj nozi

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sve si zapamtila

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu sigurno, ja sam imala ravna stopala, još i u osnovnoj školi. Nosila sam uloške, ne baš predugo, ispravilo se. Nemam već odavno problema sa stopalima niti sa kralježnicom.

Inače, ovo što happy mummy piše, ja se uvijek toga pridržavam i ne kupujem cipele s izraženim jastučićem (kao Bambi npr.) jer od njega više štete nego koristi.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo znam da je bio na TV-u ortoped koji je rekao da za razliku od prijašnjih uvjerenja o obaveznim ulošcima za šuze koji su se izrađivali po narudžbi nakon posjeta ortpeda u osnovnoj školi (tko se sjeća?), danas se smatra da se stopalo razvija do 15 godine i da NIKAKVI ortopedski ulošci nisu potrebni, izuzev kod nekih slučajeva deformacija stopala.

Tako da i u ovim dječjim cipelicama ulošci (jastučići) su bez apsolutno ikakve koristi. Naprotiv, mislim da su čak i štetni, jer je svako stopalo specifično, a jastučić je postavljen standardno.

Da ne pričam da sam u jednom dućanu u Improtaneu (Gl. Kolodvor), dućan do Top shopa sa dječjim cipelicmaa, vidjela neke talijanske cipelice, vizualno preslatke, ali katastrofa iznutra. Uložak je postavljen za kompletno stopalo, što znači ne samo jastučić pod svod stopala, već i jastučić oko pete, i jastučić za vanjski svod te jastučić pod prstiće!!! Katastrofa...a govorim o cipelicama od broja 18 - 30...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Uh, meni je dosta tog razmišljanja uložak ili ne. Svatko ima neku svoju ideju. Doc mi kaže da kupujem cipele s uloškom. Dajte neki link kojeg bih mogla u miru proučiti, please!

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Doc mi kaže da kupujem cipele s uloškom
    Koji doc? Posavjetuj se s bilo kojim ortopedom, nisam nikad čula da je ijedan preporučio cipele s uloškom (podebljanim jastučićem), čak ni u doba kad sam ja bila mala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •