Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Sam kod kuĆe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Važno je napomenuti,sin je s poremečajem pažnje i impluzivnosti.Znači brinuti o njemu je akcija non stop.Odličan je on,super inteligentan,ali jednostavno zahtjevan,treba biti oprezan s njim (i na cesti jer ako se on zadubi u svoje misli taj ne misli na opasnosti).Razmišljla sam naći nekoga tko će uljetati one dane kad mi mama eventalno ne radi ili radi jutarnje smjene.
    Iako ovdje na otoku nije veliki izbor pogotoo mladih koji rade sezonske poslove za veću lovu.
    Ne želim da provodi cijelo vrijeme pred televizorom.
    Do sada nisam radila i nikad mi to nije bio problem,ali pružila mi se prilika raditi prije 6 mjeseci i sad mi je velika šteta to pustiti...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj raffaela prvotno napisa Vidi poruku
    Važno je napomenuti,sin je s poremečajem pažnje i impluzivnosti.Znači brinuti o njemu je akcija non stop.Odličan je on,super inteligentan,ali jednostavno zahtjevan,treba biti oprezan s njim (i na cesti jer ako se on zadubi u svoje misli taj ne misli na opasnosti).Razmišljla sam naći nekoga tko će uljetati one dane kad mi mama eventalno ne radi ili radi jutarnje smjene.
    Iako ovdje na otoku nije veliki izbor pogotoo mladih koji rade sezonske poslove za veću lovu.
    Ne želim da provodi cijelo vrijeme pred televizorom.
    Do sada nisam radila i nikad mi to nije bio problem,ali pružila mi se prilika raditi prije 6 mjeseci i sad mi je velika šteta to pustiti...
    Njegov ADHD značajno komplicira stvar, moj je isti slučaj (sad ima osam) i nema šanse da bih ga ja ostavila samog u dobi od 6,5.

Nekoliko je razloga : On trebao čvrste smjernice i nadzor jer u trenutcima dosade mogao bi se dovesti u opasnost.
    Drugi razlog je taj što je on jako senzibilan te se bojao ostajati sam , u toj dobi sam ga znala ostaviiti doma i otići u trgovinu 5 min. pješice udaljenu , a on me je zvao na mobitel nakon tri minute ili bi me čekao na ulici da vidi prije da dolazim.

Na posao ga vodila ne bih , on je jednostavno prenemiran da bi nekoliko sati proveo u mirnim aktivnostima .

Jedino rješenje vidim (ako vrtić više ne radi) zamoliti stariju susjedu da ga ima pod nadzorom ili starijeg pouzdanog srednjoškolca ili studenta.

Dobra stvar je to što će sa godinama biti lakše (mi smo odgodili školu zbog poremećaja te je krenuo sa 7,5) i on je većinu prvog razreda išao bez pratnje u školu nekoliko autobusnih stanica u društvu kolega iz razreda. Iako niti sada nikada nije sam kod kuće zbog toga što sam ja na produženom porodiljnom zbog malđe kćeri.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ni ja svojeg mlađeg sina ne ostavljam još samog kod kuće iako ima skoro 9. To bi bilo kao da ostavim kuću nezaključanu, natpis Izvolite ući i upaljenu svijeću na stolu. Nema smisla razmišljati kad sam ja ostajala sama, svako je dijete drugačije. Njegov je moto "ali nije" (nije se desilo ništa opasno) i između seansi tv-a sigurno bi našao vremena za nešto inovativno. Evo, neki dan je s prijateljem grijao gume s automobila igračke na žarulji od stolne lampe, ostao trag rastopljene gume na žarulji.
    Zato ide u boravak, a sad kad je ferje, dok je stariji doma ok, ali kad njega ne bude mali će ići baki. Srećom imamo tu mogućnost.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •