Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Koju indukcijsku plocu za kuhanje odabrati?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Koju indukcijsku plocu za kuhanje odabrati?

Kupujemo indukcijsku, no nemam pojma koju odabrati.. CIjene im se krecu od nekih 4 pa do 10 tis.kn. Inace sam uvijek skepticna prema najjeftinijem, pa bi isli na neku sredinu, ali bih htjela cuti i vasa misljenja i iskustva.
    Dakle, zanima me koju marku i model imate i kako ste zadovoljni, tj. da sada ponovno birate da li bi ste sta mjenjali ili?
    Na koje detalje bih trebala obratiti paznju kod odabira?

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja imam AEG
    Dvije ploče indukcije, druge dvije normalna staklokeramika...
    odličan izbor, jer ako mi neko suđe slučajno na indukciju ne može , svaka posuda može na ovu običnu ploču...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi isto imamo 2 indukcija + 2 high speed od Bosch-a, ovako nešto samo što je moja stariji model. Prezadovoljna sam
    Posljednje uređivanje od erina : 19.06.2010. at 14:55

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam sličnu ovoj što ju je linkala Erina i nisam zadovoljna
    No to nema veze s indukcijom nego s funkcionalnošću.
    Odabir polja se radi preko jednog senzora i kad kuham na više polja a treba brzo smanjiti temperaturu najprije treba jednim senzorom odabrati polje, a onda drugim smanjiti temperaturu. I tu nastane problem, ili mi iskipi ili pogasim sva polja pa onda ispočetka , tip, tip, tip pa tip, tip, tip ...
    To mi kod kupnje uopće nije palo na pamet jer mi prethodna ploča nije bila na senzore.
    Tako da ti je moj savjet pazi da li svako polje ima svoje senzore,a ne zajednički.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi imamo Electroluxovu http://www.electrolux.hr/node38.aspx?productId=17125 i mogu samo reći da sam prezadovoljna..

U Kralj komercu je bila skoro 1500 kn jeftinija nego u drugim dućanima..

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Odabir polja se radi preko jednog senzora i kad kuham na više polja a treba brzo smanjiti temperaturu najprije treba jednim senzorom odabrati polje, a onda drugim smanjiti temperaturu. I tu nastane problem, ili mi iskipi ili pogasim sva polja pa onda ispočetka , tip, tip, tip pa tip, tip, tip ...
    To mi kod kupnje uopće nije palo na pamet jer mi prethodna ploča nije bila na senzore.
    Tako da ti je moj savjet pazi da li svako polje ima svoje senzore,a ne zajednički.
    Hvala na savjetu , svakako cu pazit na to.

Eh, a sto mislite o ploci sa tri polja za kuhanje? Vidjeli smo neku na akciji, cini mi se ok, a opet kad pogledam, npr. mama mi doma ima tri plin i jedno struja (to je kao za slucaj da plin nestane, inace je nikad ne pali), kuha samo na ta tri plinska, a i ja u stanu imam 4 polja no i kad kuham vise stvari odjednom nikad opet ne palim sva 4, pa se razmisljam da bi mi ta od tri polja isto bila ok

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku

Imamo istu onda! Isprva me to isto zbunjivalo ali sad sam se navikla, ima već dugo da joj nisam tipnula sve po spisku pa mi nije to palo na pamet kao neka zamjerka.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nemam iskustva, ali gledam u nemontiranu http://www.bosch-home.com/hr/proizvo...vi/Brina2.html
    Ponuda u trgovinama je očajna. Ako i nađeš što tražiš provjeri cijene po web shopovima. Mi naručili preko http://www.prodaja-ponuda.com/
    Nismo montirali - nadam se da je sve OK ali su jako ljubazni, brzi i poslovni.
    U Ecosu (gdje smo obično sve kupovali) smo ostavili podatke prije par tjedana i još nam se nitko nije javio, a u Konikomu je cijena samo za ploču bila oko 8000
    Posljednje uređivanje od Janoccka : 20.06.2010. at 09:03

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam iskustva, ali gledam u nemontiranu http://www.bosch-home.com/hr/proizvo...vi/Brina2.html
    Ponuda u trgovinama je očajna. Ako i nađeš što tražiš provjeri cijene po web shopovima. Mi naručili preko http://www.prodaja-ponuda.com/
    Nismo montirali - nadam se da je sve OK ali su jako ljubazni, brzi i poslovni.
    U Ecosu (gdje smo obično sve kupovali) smo ostavili podatke prije par tjedana i još nam se nitko nije javio, a u Konikomu je cijena samo za ploču bila oko 8000
    I mi smo gledali u ponuda-prodaja, i cine mi se najjeftiniji, tako da cemo vjerovatno kupiti kod njih, no samo moramo odluciti koji model.
    Janoccka, koliko ste vi platili svoju? sta ste uzeli set sa pecnicom kao na ovom linku ili samo plocu?
    Posljednje uređivanje od Mellyca : 20.06.2010. at 11:05

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo uzeli set

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi smo (po preporuci) uzeli siemens!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo (po preporuci) uzeli siemens!
    Model i cijena?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

babyiris, pogledam pa javin!
    sad mi kaze kolegica sa posla da su joj u ducanu rekli da indukcijska nije bas zdrava za trudnice!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    babyiris, pogledam pa javin!
    sad mi kaze kolegica sa posla da su joj u ducanu rekli da indukcijska nije bas zdrava za trudnice!
    Hm... vrlo zanimljivo. Baš me zanima što je razlog. Meni se ne čini da ima više prednosti, nego nedostataka. Naravno, sve dok me netko ne uvjeri u suprotno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da se prikrpam... Vi koje već uvelike kuhate, što preporučate za čišćenje?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mojoj mami je super Denk mit iz DM-a, baš za čišćenje tih ploča. Ja ću javiti kada isprobam!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja isto koristim taj dm-ov, to mi je za veća zaprljanja. Za svakodnevno čišćenje prođem krpicom i deterdžentom za suđe pa uglancam ajaxom za prozore.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

SIdol iz Mullera..dovoljna ga je mrvica na truleksicu prođem sa njom, obrišem papirnatim ručnikom i uvijek je sjajna i čista
    košta nekih 50 kn 500 ml, ja u godini dana nisam potrošila ni trećinu a rijetki su dani kad je ne očistim.

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da malo podignem temu i pitam domaćice sa iskustvom
    Kaj mislite o ovoj kombinaciji http://www.electrolux.hr/Products/Ku...oče/EHM60132K ?

Ili je možda ipak bolja kombinacija 2 ind. + 2 staklokeramička?
    Imam neko posuđe koje može na indukcijsku, ali i nekih Zepter posuda koje ne mogu pa bi definitivno uzela kombinaciu samo se dvoumim koju.
    Kako to funkcionira kod ovih strujnih ploča kada hoćeš smanjiti temperaturu, da li se odmah smanji ili je kao i kod klasičnih strujnih da mu trba nako vrijeme (a do tada to kaj kuhaš iskipi)
    Posljednje uređivanje od Iva M. : 23.10.2011. at 19:54

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemoj s plinom nikako, ribat ćeš to bez veze a i tako će ti uvijek biti draže kuhati na indukciji. Ja sam imala prije plin, sad sve 4 površine indukciju. Ma nešto neopisivo jednostavno za korištenje i održavanje. Nikad više ne bih ništa drugo osim indukcije.
    Temperaturu smanjiš odmah, ne moraš ništa čekati da se ohladi. S tim da ako imaš s boosterom, u roku par minuta ti zakuha do vrenja. Gledaj si da ima tu opciju.

Jesi sto posto sigurna da ti ovo Zepter ne ide na indukciju? Probaj s bilo kakvim magnetom, ako se hvata, radit će sigurno. Ja imam sve neko no-name posuđe i gotovo sve radi. Investirala sam u par tava za pečenje, za palačinke. Čak i onaj najjeftiniji wok iz Ikee radi.

Ja ti imam ovakvu: http://www.bijela-tehnika.hr/aparati/artikal/13550/ , sad ti je na akciji. Prezadovoljna sam. Taj brend ti je u rangu Mielea, tako mi je prodavač rekao.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

je li tko od vas ima i adapter za posuđe koje nije indukcijsko, kako vam se to pokazalo? Naime ja sam naručila kuhinji i aparate i uz ploču 2 induk.+2 staklokeramika čovjek mi je ponudio (i prodao ) i njega pa ako netko ima iskustva

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Boch ima akciju, ako se uzme inudkcijska ploca i pecnica dobije se gratis nesto indukcijskog posudja.

http://www.elipso.hr/prilika/akcija-...-vole-vruce-2/

valjda bi to mogla iskombinirati s ovom plocom http://www.elipso.hr/bijela-tehnika/...CH-PIA611T16E/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •