-
Sto znaci visoko postavljena letvica?
Da li to znaci da se za istu kolicinu znanja dobiva niža ocjena_ Pri tome mislim upravo na ostale predmete kako navodiš, ne na matematiku nego npr. biologiju, hrvatski, geografiju, engleski... npr. ako učenik u potpunosti usvoji znanje i pokaže to znanje koje je planom i programom i udžbenikom predviđeno za taj razred, da li to znači da on neće dobiti odličan nego dobar? Ako je tako, s kojim je to ciljem (pogotovo iz predmeta koji nisu "matematički")?
Moj je sin završio 5. razred, ima tri četvorke od kojih mi se fućka za dvije (tjelesni i likovni jer talent utječe na ocjenu) ali ima i iz hrvatskog i imat će i nadalje. Ja prihvaćam da nije robot i da ima pravo imati predmete koje više i manje voli a također i da imaju profesoricu koja je jako "teška" na ocjenama, toliko da je i razrednica zabrinuta. Stvar je što mali želi u MIOC i zatim na MIT, sanja o tome...ali on neće upasti u MIOC radi četvorke iz hrvatskog, upast će netko tko ima pet iz hrvatskog i koga uopće ne zanima matematika i možda želi studirati pravo ili medicinu. A kad upadneš u MIOC više te nitko niti ne pita za ocjene.
I tako već imamo prolivenih suza kada ih još sigurno nebi trebalo biti radi nečega sto nas tek čega za tri godine.
Za ovu histeriju oko MIOCA mislim da su puno doprinjeli i sami profesori kojima je "dizanje letvice" način kako postati elitistička gimnazija.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma