Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Gimnazija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam šuvarova generacija i povukla sam originale iz mioca kad sam mijenjala skolu nakon 2.razreda i radije upisala informatiku u bivšoj tesli i na kraju završila biokemiju, dakle nisam isfrustrirana osoba zato što nisam završila mioc nego sam zaključila na vrijeme želim petice uz manje odricanja.

ipak je mioc prije bio puno više matematička gimnazija nego što je danas, a moje dijete ne želi iznimno znanje iz povijesti ili biologije, nego upravo iz matematike, informatike i fizike i ja se nadam da će on odustati od mioca upravo zbog inzistiranja na jednakom znanju iz svih predmeta (a bilo bi mi logično da se tako predaje i uči u općoj)

ako već bude inzistirao na miocu onda smo za sada smo dobili od roditelja ove savjete kako se sada klinci spremaju za željene škole:
    - napraviti odabir predmeta koji se boduju i iz njih dobiti petice (nama to znači instrukcije iz hrvatskog, da profesorica je također problem, ne samo nama tako da je i razrednica zabrinuta )
    - odabrati još poneki lagani predmet da prođe s pet, ostale predmete za četvorku se niti ne treba posebno učiti
    - Uzorno vladanje
    - instrukcije iz informatike/matematike da dođe na državno natjecanje
    - proučiti na koje zdravstvene probleme se dobivaju bodovi
    - u glazbenu i plesnu školu ne ide, nije sportaš posebnog nivoa a škola stranih jezika se za sada ne priznaje za dodatne bodove bez obzira na trajanje i uspjeh

ipak se nadam da će sazrijeti i odustati, imam osjećaj da bi stvarno bio u toj školi nesretan

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    ...ipak je mioc prije bio puno više matematička gimnazija nego što je danas, a moje dijete ne želi iznimno znanje iz povijesti ili biologije, nego upravo iz matematike, informatike i fizike i ja se nadam da će on odustati od mioca upravo zbog inzistiranja na jednakom znanju iz svih predmeta (a bilo bi mi logično da se tako predaje i uči u općoj)...
    Usporedite i broj sati pojedinih predmeta u opća/matematička/mioc gimnazijama, da bi vidjeli koji program inzistira na kojim predmetima

program MIOC-a: http://www.mioc.hr/site/opsirno/info...koli---program
    program opće i program matematičke gimnazije: http://www.deseta.hr/deseta/Skola_in...vni%20plan.htm
    Posljednje uređivanje od NetkoMiOteoNick : 02.07.2010. at 10:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •