Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: krv u mlijeku

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno krv u mlijeku

juče mi je konačno došlo mlijeko i sva sretna uspijem se i sama izdojiti iako mi to nitko nije pokazao niti objasnio.
    ali novi shok, mlijeko je boje bijele kave. pedijatrica i dr su pogledali to mlijeko i složili se da u njemu ima krvi.
    budući da sam prije imala ciste dr. sumnja da je krv od cista i sad me je uputio citologu.
    sva sam prestrašena, jeli netko od vas imao sličan problem

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pozdrav!
    Kad si rodila? Kako vam ide dojenje? Zbog čega si izdajala?
    Što beba jede, dobiva li nešto drugo osim dojke? Kako nepreduje, kakvog je općeg stanja?

Ukoliko liječnik sumnja na ciste, obavi pretrage, no krvi u mlijeku može biti i iz drugih razloga.
    Imaš li kakva oštećenja na bradavicama? Krv u mlijeku može biti posljedica krvarenja bradavica.
    Jesu li ti podoji bolni? Imaš li kvržice na dojci, temperaturu?
    Imaš li zastoj mlijeka ili upalu dojke? To također može biti uzrok pojave krvi u mlijeku.

Krv u mlijeku nije štetna za bebu, ne bacaj ga, slobodno ga daj bebi.

Sretno i javi se!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sunčice, vjerujem da si uplašena, tko ne bi bio?

pokušaj se organizirati i što prije otići liječniku da ti pogleda grudi i otkloni sumnje u bilo što zabrinjavajuće.

kao što je Linda rekla, možeš nastaviti dojiti, ali bi bilo dobro da uhvatiš malo vremena i odgovoriš na pitanja koja je postavila.

Drš` se!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja sam imala ragade, pa mi je sin povlačio i krv. Nije to bilo puno, ali kada bljucne svježu krv nije baš za vidjeti ugodno, odmah neka panika me lovila, ali su i meni rekli da nije to ništa ako povuče krvi.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

rodila sam prije 7 dana na carski, blizanke koje su trenutno u inkubatoru ,radi čega ih nisam mogla dojiti nego samo davati izdojeno mlijeko.
    mlijeko sam dobila prije 3 dana ali na žalost sa sukrvicom.
    pedijatrica mi je preporučila da takvo mljiko ne dajem bebama dok ne posjetim citologa.
    za sada se hrane umjetnim mljikom i stanje im je stabilno. danas su mi izgledale savršeno naspram kada sam ih prvi put vidjela. i pedijatrica je zadovoljna i jedna bi uskoro mogla i doma.
    mene je zaista stah takvo mljieko davati djeci dok mi se ne prekontrolira.
    regade nemam, sada mi se mlijeko čak i smanjilo i bojim se da ga ne izgubim ali ne odustajem, i dalje se izdajam.
    nemam temperaturu, nemam bolne izdoje, ništa od postavljenih pitanja.
    sutra idem citologu pa ću znati pravi razlog.
    javim se i puno hvala na podršci.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

drži se sutra i javi što je citolog rekao, pa ćemo onda polako dalje

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa Vidi poruku
    Krv u mlijeku nije štetna za bebu, ne bacaj ga, slobodno ga daj bebi.
    Nebi se složila. Samnom u sobi kad sam rodila bila je žena koja je svoje prvo djete isključivo dojila ali je imala krvi u mlijeku, nezna ni sama kako ali ona to nije primjetila. Bebica je počela dosta bljuckati, na kraju je nastao nekakav problem s želučićem i trebalo mu je dugo da se oporavi. Sa drugim djetetom su joj odmah to išli provjeravati da se nebi opet desilo isto.
    Tako da po tom njenom iskustvu se da zaključiti da to nije baš bezazlena situacija.

Nadam se da će se sve brzo rješiti

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

sunčice, držim fige!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nikakvih novosti?
    kako si?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

rodila sam prije 5 dana. naš problem je u tome što moja cura ima žuticu zbog čega po čitave dane spava i nije baš zainteresirana za cicanje. Rekli su mi u bolnici da mora puno jesti kako bi žutica prošla, i ja sam sad luda od toga, jer neznam što bi u njenom slučaju bilo dovoljno. Mi se uspjemo dojiti negdje otprilike svaka 3 sata, s tim da joj po podoju nikad ne uspijem ponudit obje cice, već samo jednu. Taj podoj traje od par minuta pa do najviše 15 minuta. Ona počne cccanje dosta aktivno, mislim da dobro ulovi cicu i to sve na početku ide dobro ali brzo se umori i zaspi. Patronaža mi je rekla da bi bilo dobro da testiram koliko pojede tako da joj jedan do dva podoja poudim izdojeno mlijeko u bočici. Mene zanima što biste mi vi savjetovali. Inače kakica joj je od jučer postala kašasta, prije je bila tekuća ali je još uvijek zelena. Hvala unaprijed.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

tek sam sad shvatila da sam vjerovatno na krivoj temi postavila pitanje, molim vas da mi odgovorite i prebacite na drugu temu ako treba. Hvala.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pera, čestitke na bebi!

Neka modaratori sele postove ako smatraju potrebnim, a ja ću ti u međuvremenu pokušati pomoći.

Odlično je što prepoznaješ da aktivno guta. Najvažnije je da pri svakom podoju učinkovito doji (guta mlijeko), a za to je dovoljno i 5 minuta, pa se nemoj opterećivati minutažom.
    Najvažnije je da beba dobiva dovoljno mlijeka, a jedan od najboljih pokazatelja su pelene - Koliko ima pokakanih i mokrih pelena u danu?

Evo što možeš učiniti kako bi uspavanu ljepoticu potakla na dojenje:
    -Kad ti oslabi dotok mlijeka i primijetiš da će zaspati, kako bi održala dotok mlijeka, primijeni kompresije dojke - pogledaj ovdje:http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=669
    Ima i filmića na netu, koji ti mogu pomoći da vidiš kako to izgleda: http://www.youtube.com/watch?v=RymUDeCAt18

- Možeš pokušati i tako da kad oslabi dotok mlijeka, prebaciš bebu na drugu dojku, pa je ponovo vratiš na prvu i onda je pustiš da zaspi dojeći.

- U kojem položaju dojiš? Možeš pokušati s položajem ispod ruke (tzv. položaj nogometne lopte) - pogledaj ovdje: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475

- Ne gledaj na sat - doji na zahtjev! Ako mlada dama ne "zahtjeva", nudi dojku što češće, svaka 2 sata i danju i noću (noću eventualno jedan dulji razmak od 4 sata).

- Ima li dudu ili bočicu? Dobiva li išta osim dojke (čaj, vodu, adaptirano)? Bilo bi u svakom slučaju dobro izbjegavati i jedno i drugo, tako da sav nagon za sisanjem i hranjenjem zadovolji na dojci.

- Potakni bebu da bude što više budna: razodijevanje, presvlačenje pelene, podizanje u okomiti položaj, pjevušenje, kontaktiranje s bebom, poticanje kontakta kože na kožu (razodjeneš se do struka, a bebu do pelene i položiš je na sebe; ako ti odgovra, možete se zajedno uvaliti u kadu tople vode), smanjivanje rasvjete (nekim bebama smeta jako svjetlo, pa zatvaraju oči i "bježe" u san), možeš joj nježno obrisati lice rashlađenom vlažnom gazom.

- Nazovi SOS telefon - razgovor uživo je ipak najdjelotvorniji.

Sretno, javi se

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Linda hvala na brzom odgovoru. Što se tiče pelena, ona se skoro pa nakon svakog podoja malo pokaka, to nisu neke značajne količine, nekad veličine kovanice od 5 kn a nekad i više. Ta kakica je od jučer kašaste konzistencije (prije je bila potpuno tekuća) i zelene je boje. Dakle ima sigurno 4 do 6 pokakanih pelena, isto tako i pišanih.
    Što se tiče položaja, na početku smo se dojile ležećki, a sada sam počela prakticirati unakrsni hvat koljevke, i to većinom zbog ragada koje sam dobila i koje su jako bolne. Probat ću i položaj nogomtne lopte. Njena su usta tako sitna a ja imam dosta mlijeka i poveću bradavicu, tako da dok mi dođemo do faze da je ona primi kako treba već smo i jedna i druga dosta umorne, a ona ima zbilja malo snage. Tako da nakon početnog mučenja stavljanja na cicu, i boli koje moram otrpit, cicanje od minute i onda spavanje je užasno frustrirajuće. Probat ću i s kompresijama, mada ja mislim da kod nje zamor nastuppi puno brže nego što je ta kompresija nužna, odnosno od trenutka kada mlijeko zastane.

Mene to ništa ne bi možda toliko pogađalo i brinulo da nema te žutice, za koju sam čula da i nije tako bezazlena ako se ne riješi.

Inače ona cica na zahtjev, samo što taj njen zahtjev nije jako čest, svaka cca 3 sata, nije uvijek isto, nekad je taj period i kraći. Nekad se zareda da traži svakih sat vremena, pa onda ima dužu pauzu od oko 4-5 sati, to se najčešće dešava tokom noći. Ja je često presvlačim jer sam skužila da je to razbudi, a probat ću i sa razotkrivanjem i ostalim savjetima.

Inače, ja se ne izdajam, ne koristim bočice, dudice niti adaptirano, koristimo isključivo cicu za hranjenje. A što misliš o savjetu patronaže da se par podoja probam izdojit pa da tako testiram koliko i da li dovoljno jede.

Hvala na savjetima, javit ću se kako napredujemo, a možda se i čujemo preko SOS telefona.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj pera prvotno napisa
    A što misliš o savjetu patronaže da se par podoja probam izdojit pa da tako testiram koliko i da li dovoljno jede.
    Mislim da bi izdajalica donijela više štete nego koristi.
    Svako NEdojenje šteti dojenju. S jedne strane, stimuliranje dojke izdajalicom neće potaknuti dojku za stvaranjem iste količine mlijeka kao što to dijete čini dojenjem. Moglo bi doći do slabije proizvodnje.
    S druge strane, sisanjem dude na bočici beba može naučiti lošu tehniku sisanja, s obzirom da je način jedenja na bočicu potpuno drukčiji od dojenja. To bi moglo dovesti do lošeg prihvaćanja dojke, dodatnog oštećenja bradavica, još veće boli, beba može potpuno početi odbijati dojku nakon što vidi da joj iz bočice lakše ide i da se ne mora "truditi".

Pelene su joj super, znači da dobiva dovoljno mlijeka. Polako primjenjuj gore napisane savjete, prati pelene, prati da učinkovito doji, nudi dojku što češće i neka ne sisa ništa osim dojke.
    Javi se

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo da se javim i pohvalim da smo danas, 9 dana od poroda, postali super sisavci. Porođajne muke su nadam se iza nas, curka sada hvata cicu ko velika, dobila je više snage, tako da lijepo posiše, svaka podoj imamo mokru pelenu, i sve je 5., za sada. Hvala na podršci i savjetima i čujemo se ako negdje zapne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •