nadam se da ne otvaram već postojeću temu....
i iskreno se nadam da netko ima slična iskustva imože mi pomoći savjetom.
Moja G ima pune tri godine i od rođenja imamo problem sa hranom. Ne želi jesti.
Nema ništa od hrane da posebno voli ili ne voli, ni slatkiše, ni voće ni povrće. jednostavno ništa joj se ne jede. Nikad nije gladna.
Jako često nam se obroci svode na ono- ako ne ejdeš ne diemo van, u park, u grad i blablalba... dakle, ucjena.
Kad jede, nema šance da više od tri zalogaja ili žlice pojede za stolom, vrti se, dosadno joj je i ustne od stola.
Onda ju nastavim hraniti dok gelda crtić ili slaže puzzle, ali jedan zalogaj (naprimejr juhe gdje nema ništa puno za žvakati) drži ustima po pola sata. Na kraju se uz hranu nakupi i slina i onda kad više to ne može držat ustima uz kašljanje izbaci van.
Počela sam joj ponavljati dok drži hranu ustima- progutaj, moraš to progutati, žvači i slično. Kad sam joj jučer rekla da ću joj uzeti puzzle ako ne proguta skoro je počela plakati. Prestrašno, baš mi je onda bio bad. Prestali smo jesti i ona se nastavila normalno igrati.
Vidim da ću ovako napraviti kod djeteta averziju prema hrani, a to ne želim.
Jasno mi je da nisu sva djea ista i da ne trebaj usvi jednako jesti, ali ona nikad ne bi jela da ju mi ne hranimo.
Imali netko iskusta kak onagovoriti dijete da proguta hranu...
razmišljam i da se posvjetujem sa psihologom jer sam sigurna da postoji način....