Evo definitivno sam danas pukla i isplakala se..Znam da nije neko resenje ali stvarno ne znam sta da radim..

Naime,moj sin je pre oko godinu dana skinuo pelene..i dnevnu i nocnu..I to je islo,relativno lako..Imali smo par nezgoda ali nista strasno..Za piskenje uvek trazi,al kakanje..UH..

Glavni je problem sto,kad mu se kaka,pobegne u drugu sobu,pritaji se i.. zavrsi posao..E ja sam to shvatila,tako je bilo u pocetku..Ja odmah krenem za njim i pitam ga hoce li kakati..Nekad mi kaze NE,nekad DA..ali i kad kaze NE znam da to nije istina,jer prepoznajem mu ponasanje kad mu se kaka..
Glavno je to,sto ja i posle ,evo,godinu dana,treba da trcim za njim i da ga zapitkujem,retko kad mi trazi tutu ako ce kakati..Zato se cesto ukaka u gace..I vise sam luda od toga..
U vrticu redovno KAKA U GACE..Dobro,ima problem sa komunikacijom(zivimo u inostranstvu)ali vec godinu dana je tu..poznaje vaspitacice,voli da ide,ima najboljeg druga,vidim da je zadovoljan..Juce se tamo iskakao u gace,danas isto..
Kad sam na ormaricu videla prljave gace i sorts,ponovo,suze su mi krenule..

A juce smo razgovarali i dogovorili se,da ce traziti tutu..Ume to da kaze,nije da ne zna..nego jednostavno ne kapiram..Kazu vaspitacice da se sakrije u kut,i stegne noge,drzi guzu i to je to..I kad zavrsi kakanje,ne kaze im,nego one same primete..UH

Samo da napomenem-od pocetka ga ne kaznjavam nikako..jer ne znam ni sta bi bilo adekvatno..vicem,kad vise ne znam sta da napravim..pricam,pricam,ali nema efekta..
Obecavala sam -kupicemo ovo ili ono ako trazis tutu,ali nista,do njega to ne dopire..

Ma totalno sam zablokirana,uopste ne znam sta da radim i sta da pokusam..
Razmisljam-cekamo bebu,on to zna i raduje se sestrici,ljubi stomak i pokazuje joj igracke,ali mozda je ipak,ljubomoran donekle..Mada,to ne traje otkad sam trudna(pet meseci)vec skoro godinu dana..Ma stvarno ,ne znam..

Dajte tips&tricks iskusne mame..

sori na predugackom postu

prve..