Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pitanje - upala grla

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Pitanje - upala grla

Na početku ispričavam se ako postoji slična tema i slobodno je zalijepite...

Moja EI ima 7mjeseci. Papa na žlicu kao velika, spava, nije cendravo dijete.
    Zadnja dva dana odbija hranu na žlicu. Točnije, ne odbija prvu žlicu, nju proguta s ogromnim grčom na licu, na ivici suza.
    Iza toga ne otvara usta.
    Temperaturu nema.
    Pošto je usvojena, ne dojim ju, ali je i jelo iz bočice smanjila, teško guta.
    Popodne je krenulo kihanje, kao da ju neka alergija guši.
    I dalje nema temp. Prije par trenutaka uz kihanje procurio nosić, bijelo i bisto, kao vodica.Vikend je pred nama, ići u sub.ujutro pedijatrici s ovako nikakvim boljkama (ne plače, ne tuli, samo je željna malo više nošenja i maženja) ili pričekati da se razvije u nešto (što???)

Hvala, cure!
    Ako sam pogriješila, slobodno brišite post
    Posljednje uređivanje od sandra14 : 18.06.2010. at 19:29

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vjerojatno ima virozu s grloboljom, hunjavicom i sekrecijom iz nosa. Niti ne mora imati temperaturu. Ako je dobije nemojte se iznenaditi.
    Budite strpljivi, mazite je i nosite koliko god traži; nudite joj više tekućine i više tekuće hrane.
    Možeš pokušati s paracetamolom, vjerojatno će kroz nekoliko sati nakon toga pojesti više.
    Pedijatru ne morate ići, još.
    Na hitnu idete u slučaju da dobije tresavicu uz temperaturu, osip, poremećaj svijesti, ako teško i ubrzano diše (ali ne zbog zaštopanog nosića), povraća, a ne tolerira tekućinu, jako je klonula i uz normalnu temperaturu... šesto čulo govori da morate ići.
    Pedijatru ideš ako se ovakvo stanje nastavi još 4-5 dana, a bez naznaka poboljšanja.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

OK, od danas bilježim, pa pazim...
    Hvala!
    Velika je astmatičarka i te neke boljke su mi jako slične, zato sam pitala....a i kad se sjetim velika je s osam mjeseci završila na Zaraznoj s virusnom upalom pluća, i ostala tamo 15 dana...
    Posljednje uređivanje od sandra14 : 18.06.2010. at 20:38

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za brzi oporavak!

S ovako malom djecom nemam iskustva, moji su bili dojeni i do godine-godine i pol nisu imali problema te vrste. ali kasnije su to debelo nadoknadili....

Stariji je u dobi od godine i pol krenuo s upalama grla, obično s temperaturom, rijetko kad jako visokom. Mandule su mu morale biti uklonjene prije njegove treće godine.

Mlađi se dugo dobro držao, ali je konačno pokleknuo. Baš se sada oporavlja od operacije mandula (u 9. godini). Cijele ove zime i proljeća imao je upale grla (4-5 puta na antibioticima), redovito bez temperature, samo sa smradom iz usta, otežanim gutanjem, začepljenim ušima i problemima s nosom. Eto, djeca se razlikuju.

Sretno!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

vibrice da brzo ozdravi! ne žurite doktoru - bibai je sve napisala, nemoj samo u panici trčati na hitnu vikendom. Nas su (paničare) jednom (sa 6 mj.) predostrožnosti radi zadržali na zaraznoj kakti jednu noć, a ostali smo 10 dana (pokupila rota virus i još neku beštiju)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

čekaj kaj su male možda sestre, jer veliš da je velika s osam mjeseci isto tak završila.......

Ja jedino tak uspoređujem djecu istih roditelja.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

...na podforumu posvojenja ima objašnjenje, ovdje pitam nešto sasvim drugo...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    .
    Na hitnu idete u slučaju da dobije tresavicu uz temperaturu,
    jel možeš ovo malo pojasniti. moj je mlađi sin jednom dobio temperaturu uz tresavicu, dakle kada mu je rasla malo je drhatao i usta su mu lagano poplavila. ja sam se prepala pa je muž istog trena zgrabio dijete i odveo ga na dežurstvo, a tamo su mu rekli da je to od rasta temperature. sad mi nije više jasno jel to opasno ili ne?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    jel možeš ovo malo pojasniti. moj je mlađi sin jednom dobio temperaturu uz tresavicu, dakle kada mu je rasla malo je drhatao i usta su mu lagano poplavila. ja sam se prepala pa je muž istog trena zgrabio dijete i odveo ga na dežurstvo, a tamo su mu rekli da je to od rasta temperature. sad mi nije više jasno jel to opasno ili ne?
    Ne mora biti opasno.
    Gotovo pri svakom naglom porastu temperature nastaje tresavica (inače temp ne bi tako naglo narasla), no roditelji teško mogu procjeniti da li je opasno ili ne. Treba imati na umu da nakon agresivnijeg spuštanja temperature (ibuprofen, voltaren,...) nakon prestanka djelovanja analgetika bez obzira na uzrok ona često raste isto tako agresivno.
    Ako traje par minuta najčešće je beznačajno, ali ako traje dulje od 15-20 min ne smije se zanemariti i može (a i ne mora!) značiti prodor bakterija u krv. U tom je slučaju bolje provjeriti.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

hvala bibai! u svakom slučaju bolje otići, a da nije ništa nego zanemariti pa onda......

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala bibai! u svakom slučaju bolje otići, a da nije ništa nego zanemariti pa onda......
    i ja se isto slazem,bolje odvesti kod doktora da bi bila mirnija i ti i bebica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •