Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 268

Tema: Odnos ljudi prema trudnicama

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sto se tice cigareta tu stvarno imam pozitivna iskustva, svaka osoba me pitala smije li zapaliti u mojoj prisutnosti, neki su cak i na odgovor smijes samoinicijativno otisli na balkon ili sl.

za tramvaj bolje ne komentirati, do sada mi se htjela ustati tek jedna starija casna sestra, ali bilo je jos nekoliko praznih stolica pa sam ja uredno zahvalila i rekla da ne treba jer ima mjesta

sto se tice doktora i ginekologa kod mene je druga stvar jer mi je teta (mamina sestra) doktor stoga uopce nemam namjeru cekati, (niti bilo tko u mojoj situaciji nebi) tako da sam na te babske komentare oglusila sve ove godine, a ginekolog zna da imam rizicnu trudnocu u kojoj moram mirovati i isto tako me primi uvijek preko reda cim dodem jer smatra da ovako trudna prvo ne smijem sjediti 2-3 sata u cekaoni, a drugo da nije dobro da boravim medu kliconosama
    ako mi netko nekaj i kaze ja kazem nek se zale doktoru (e pa bas me zanima tko ima hrabrosti za tak nekaj)

za banku bolje da ne komentiram, neki dan sam zbog njihove pogreske (jer su zagubili moje novce) morala cekati neznam koliko na salteru i nitko me nije pustio preko reda

moj trik je obuci sto uzu vestu i prilikom ulaska negdje otkopcati jaknu (jer se pod ovim bundama nista ne kuzi) al kak ste i sam primjetile ni to ponekad ne pomaze

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i moja iskustva su slična. nitko me ne propušta u redu, a u tramvaju mi se malo tko digne, uglavnom nitko. otkad sam trudna prema meni su posebno neljubazne razne babuskare, koje mi se i uguravaju preko reda u dućanu i svašta govore, očito neke ljubomorne frustrirane ludare koje nikad nisu imale dijete. držite se trudnice, tko ih šljivi!
    pozdrav!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Neki dan sam se vozila u prepunom zagušljivom busu sa dvoje male djece i trudničkim trbuščićem i NITKO mi se nije dignuo, iako su svi komentirali kak su dječica slatka, a Ira je cmoljila kak je bubaju nogice i kak joj je vruče.
    Već sam se pomirila sa takvom situacijom u Zagrebu. Kad se stvarno naljutim sama tražim da mi se dignu ili da me propuste ako je dugačak red.

Tviti

Početno

Neugodna iskustva stvarno mogu zagorčati ovo divno razdoblje.
    Ja s druge strane, imam fobiju od prevelike ljubaznosti.
    Baš danas (kao i svaki drugi dan) kolegica koju nemogu sažvakati dođe mi u kancelariju i pjevnim glasićem protrepće: "Kako ste mi danas? Jel bebica dobro?"

Meni se povraća od njene ljubaznosti i ljubopitivosti. Takvih bisera ima još. Nervira me to što im moram odgovarati na vrlo osobna pitanja a ne želim imati nikakav a kamoli osoban odnos s njima.

Pa onda šefica svako jutro ispituje koliko kila sam dobila, kad je sljedeća kontrola, kako je bilo na prethodnoj, pa što kaže muž, kako moji roditelji doživljavaju...

Bljak bljak bljak! ŠTO IH BRIGA!!!!!!

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja iskustva su svakakva.
    Iako sam najviše bila neugodno iznenađena na sam Uskrs i to u crkvi.
    Išla sam na misu u svoju crkvu gdje svatko svakoga zna i gdje me sigurno 90% ljudi poznaje i to od rođenja.
    Prošetala sam se dva puta po sredini crkve tražeći mjesto, trbuh je dovoljno velik i nemoguće da ga se ne primjeti ali apsolutno nitko živ nije trepnuo.
    A onda uđem u tramvaj ili autobus i dečki i cure, srednjoškolci, se dižu momentalno. U banci me vidjela referentica na šalteru i zvala me da dođem preko reda, isto tako i jednom u pošti.
    Definitvno najgore su mi žene od 50 i više godina. Te ubijaju sve ispred sebe i nemaju obzira prema nikome.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam valjda jedna rijetka budala u gradu zagrebu koja se već 28 godina diže svim živima u tramvaju, ali više neću. U svih ovih 33 tjedna koliko sam trudna nitko mi se nije digao. Nisam ja to ni očekivala, ali pred 3 tjedna idem ja tramvajem i stojim cijelo vrijeme. Sjede penzići (i to je OK) i školarci. Tramvaj naglo zakoči i odnese me . Tresnem svom snagom trbuhom u onu štangu. Svi gledaju-nitko ni ne trepne. Vožnja nastavlja i dalje...

Nitko me nigdje prije reda nije pustio, pa sam se čak tako i u Mercatoru, na blagajni s prednošću za trudnice i invalide morala raspravljati sa nalickanom gospođom.
    A neki dan mi je nedostatak kulture apsolutno digao tlak- prolazim kraj jednog kafića i sa terase čujem komentare nekih studoša- gle, ovu krmaču debelu- Netko za istim stolom na to uzvrati- pa, žena je trudna-, na što se ovaj prvi nadoveže- svejedno, krmača trudna, debela-

Što reći nego- Laku noć, Hrvatska!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    A neki dan mi je nedostatak kulture apsolutno digao tlak- prolazim kraj jednog kafića i sa terase čujem komentare nekih studoša- gle, ovu krmaču debelu- Netko za istim stolom na to uzvrati- pa, žena je trudna-, na što se ovaj prvi nadoveže- svejedno, krmača trudna, debela-

Što reći nego- Laku noć, Hrvatska!
    To još nije ništa na što su sve naši bližnji spremni. Ne znam je li ijedna od vas doživjela komentare tipa: "Pa kako to da si se odlučila roditi? Pa koliko ti imaš godina (imam 39, pa što?)? Što će ti treće dijete?"
    Doživljavam to kao grubo, nepristojno i nepotrebno uplitanje u moj život, moju obitelj i jako me, jako boli takvo ponašanje. Na žalost nemogu uzvratiti istom mjerom jer me obuzme žalost i na rubu suza sam zbog takvih provokacija...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa

To još nije ništa na što su sve naši bližnji spremni. Ne znam je li ijedna od vas doživjela komentare tipa: "Pa kako to da si se odlučila roditi? Pa koliko ti imaš godina (imam 39, pa što?)? Što će ti treće dijete?"
    Doživljavam to kao grubo, nepristojno i nepotrebno uplitanje u moj život, moju obitelj i jako me, jako boli takvo ponašanje. Na žalost nemogu uzvratiti istom mjerom jer me obuzme žalost i na rubu suza sam zbog takvih provokacija...

Mojoj mami su kada je ostala trudna sa četvrtim djetetom (mojim bratom) počeli govoriti da nije normalna i da ode na abortus :shock:a nemali broj puta sam i ja na svoje uši čula slične komentare koje je moja kolegica trećerotka morala slušati, a slični su ovima što ih tebi daju Jednostavno neki ljudi ne razmišljaju o svojim postupcima i riječima pa si daju za pravo tako ogavno se ponašati. Stvarno mi je žao što moraš slušati tako degutantne komentare.....ne daj se i uzvrati im na fin, ali oštar način

Početno

Meni je najveći gušt ambicioznim poslovnim ženama govoriti kako ću imati barem osmero djece

Pa nek se slobodno pribojavaju koliko sam nerealizirana i zatucana

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma i meni je ova bebica neplanirana, ali MM i ja smo to prihvatili kao dar s neba. Zato me i boli kada to baš te ambiciozne poslovne žene nastoje oblatiti a mene proglasiti glupom i nepromišljenom. I mene čeka neizvjesna budućnost u pogledu zaposlenja nakon porodiljskog, ali što je u životu sigurno?
    Prije nešto više od dva mjeseca malo sam u osami uronila u svoje misli...koliko puta sam se u životu bojala neželjene trudnoće, a sada s punih trideset i devet godina mogu zaključiti da jedino za čime žalim u životu je što nemam još jedno dijete. Kako je život apsurdan - mislila sam!!! Nekoliko dana kasnije - test trudnoće bio je pozitivan.
    Pa zar da mi sada ograničenost mojih kolegica pokvari dojam? Hrabro naprijed cure, skupa samnom!!!

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moje mišljenje je da svaka žena ako je dovoljno sposobna može imati i obitelj s više djece i ambicioznu karijeru. Za tako nešto je naravno potrebna i muževa podrška. Zato cure ne dajte se. Znam dosta žena koje imaju više djece i super karijere, a jedna ima čak 5 djece i ona i muž sve zbehandlaju i njih i karijere. Isto tako imam kolegicu koja je rodila prije 7 godina, dijete doslovce uvalila dedi i baki, a ona kao ganja neku karijeru, pa studij MBA, pa putovanja ovakava i onakva. Čak je i moj diša komentirao da nikad nije vidio majku koja se manje brine o svom djetetu. Grozno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je ovo prva trudnoća (zapravo druga, prva je bila miss. ab). Uvijek sanjam o tome da imam troje djece i da s njima uživam i odgajam ih i provodim vrijeme s njima kod kuće.
    Dok sam radila mojim kolegicama je to bilo nezamislivo; prije svega troje djece (kud s tolikom djecom :shock, a drugo napustiti posao i biti domaćica i čuvati djecu i stalno biti kod kuće :shock: :shock: ).
    Meni je to sasvim prirodna i normalna stvar. OK razumijem žene koje su primorane radititi da bi održale egzistenciju, meni nije tolika potreba jer muž jako dobro zarađuje i u tom slčučaju sam ja odlučila posvetiti se obitelji a moja mizerna plaća koju dobivam na poslu ne može se usporediti sa vremenom koje bi provela sa svojom djecom.
    Dok sam bila mala moja majka je puno radila kao i otac i po cjele dane nas je čuvala baka i znam što djetetu znači nedostatak roditelja i obećala sam sama sebi da ću se potruditi da moja djeca to nikada ne osjete.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Slučajno sam naišla na ovu temu, pa ju podižem, čini mi se zanimljivom....

Ja sam imala nedavno lijepo iskustvo u tramvaju gdje mi se ustala i ispričavala jedna mlada žena koja je sjela prije mene

Ali onda stanicu iza sam se ja pak dignula jednom dedeku koji je rekao: "ne morate sad" (valjda zato jer ga nisam odmah skužila) ali kad mi je vidio trbuh (bio mu je isored njegove glave kad je sjeo) bilo mu je neugodno pa je okretao glavu.

U zadnje vrijeme stalno ulovim prazno mjesto, nikad me nije nitko dizao sa sjedala, a da je, zamolila bih mlade koji sjede da im ustupe mjesto.
    Mene strah naglog kočenja i cukanja i gužve po tramvaju.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mene jednom neka zločesta babetina htjela dić da sjedne-rekla sam joj da sam trudna i nek prošeta. Ali stajala sam i u tramvaju punom svih dobi i nitko-osim bake s malim djetetom-mi se nije ponudio dići.Gospođi sa malenim sam zahvalila i rekla nek sjedne,krasno od žene ali lakše ja stojim nego dvogodišnjak koji se niti primiti ne može,a žena stara.A dedek kraj nje me samo pogledao i okrenuo glavu.Ima svakakvih ljudi...

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kako se osjećate kad vas znani i neznani glade po trbuhu? i kako onda na to reagirate? meni to izričito smeta,a neznam kako da im kažem da to ne volim da mi rade. jednom više nisam mogla izdržati pa sam suprugovoj teti rekla da to ne volim i da mi smeta,ali onako ljubazno. no ona se uvrijedila i rekla mi da je samo pozdravila bebu.nakon toga sam se osjećala loše i mislila si u sebi da bolje da sam šutjela.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni ne smeta.ja sam jedna od onih napasnih koje vole maziti trudničke trbuhe i ne smeta mi kad netko pomazi moj.Možda nisam normalna,ali meni je taj trudnički trbuh nešto čarobno pa sam uvijek imala potrebu podragati.(makar suzdržim se naravno ako je samo neki poznanik,a ne netko blizak)Isto kao što bih recimo potapšala po ramenu,meni je to isto. Kad me netko pomazi sjetim se sebe i ne smeta mi,pa ne misle ljudi loše,neće ništa biti,ne doživljavam to kao napad na vlastitu intimu.Makar možda bi me smetalo da me netko tko ne drži do higijene dodiruje,ali to se nikad nije dogodilo.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ni ja ne volim da me se dira po stomaku, ali ako mi se to desi vratim istim mjerom i vjeruj mi da te osobe ostanu u !!
    ustuknu kao da ih je struja pecnula

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Rodila sam prije skoro 4 i pol mjeseca i sjećam se i nekih prilično neugodnih iskustava. Npr. ne daj Bože, da bi ti se u tramvaju netko ustao, pogotovo mlađe djevojke (iznimka penzioner od 70-ak godina koji je inzistirao da sjednem, a bila sam trudna oko 5 mjeseci i nisam imala veliki trbuh). Ponekad mi je ulazak u tramvaj bio noćna mora jer se ljudi bez obzira na druge guraju, love stolac u tramvaju pa sam znala dobiti i laktom u trbuh. A tek plaćanje računa, znala sam u ljeti čekati i po sat vremena u redu, nitko me nije pustio naprijed. Ali, ipak ima i dobrih ljudi koji imaju osjećaja za drugoga....

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni ne smeta da me pomaze po trbuhu iako sam mislila da bude, uglavnom su to samo poznanici i bilo je 2,3 slučaja takvih do sada.
    Ja osobno nisam drugima mazila trbuhe, dovoljno mi je lijepo gledati bušicu, a za moj trbuh mi ne smeta pa to je bebica i nema nikakve opasnosti niti mi je neugodno (vidjet' ćemo kako bude kak beba dođe-prste k sebi najvjerojatnije)

Što se tiče pušača-jedna od prijateljica bez ustručavanja je zapalila u mojoj prisutnosti, nije mi ništa ni pitala, ja sam šutila, od tada ih (pušače) izbjegavam u širokom luku, izbjegavam kafiće i zatvorene prostore gdje se puši, a ako se dogodi da ipak netko blizu mene zapali, odem

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Eh šta reći. Nemam baš pozitivnih iskustava.
    Sad sam u 35tj i još uvijek radim tako da sam aktivna cijelu trudnoću i nisam nikada iskorištavala trudnoću da bih se negdje progurala ali zadnja dva tj mi je jako teško stajati a pogotovo u zagušljivim prostorima jer ostajem bez zraka.
    I tako ja neki dan u fini stojim svi su vidjeli i mene i moj veliki trbuh ali se prave da me ne vide i još sam sjela jel mi nije bilo dobro i kažem čovjeku iza sebe da ću sjesti jer mi nije dobro pa da zna da sam ispred ali nikoga to nije zanimalo.
    Isto tako kad sam čekala na HZZO-u ispred mene ih je bilo desetak a na zidu veliki papir dajte prednost trudnicama i invalidima ali nitko nije reagirao.
    Možda sam ja kriva jer ja sama neću nikada pitati pa čak ni kada mi nije dobro ali da su ljudi tako neosjetljivi na trudnice a vjerojatno i ostale kategorije ne mogu vjerovati.
    Uvijek sam se dizala i starijima i invalidima i trudnicama i mamama s djecom i propuštala ih pa sam očekivala da će i mene.
    I ne slažem se s onim što se prije par godina pisalo i to me šokira da trudnice nebi trebale tražiti da im se netko diže ( osim ako imaju komplikacije). Mislim strašno pa zar bi onda svaku trudnicu trebalo pitati oprostite jel imate vi komplikacije da vam se dignem ako ne ništa.
    Svakoj trudnici treba ponuditi stolicu ili da prođe preko reda pa neka ona vidi jel hoće ili ne. Jer meni je nekada dobro i mogu stajati a nekada nije.

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo i nas u 32 tj, nitko, ama baš nitko me nije pustio preko reda, ustao mi se i ustupio mjesto...a iz busa sam znala izaći par stanica ranije i plačući hodati do doma... koliko sam se puta ustala iako nisam bila najmlađa i ponudila svoje mjesto starijima, trudnicama i mamama s djecom...i tako sam ponosna na sebe jer sam tako odgojena bez obzira na mišljene ostalih da sam glupa jer se dižem drugima. Kada sam išla vaditi krv došla sam u 6.30 a šalter se otvara u 7h. ispred mene je bilo milijun ljudi i svi su me vidjeli, ali nitko ama baš nitko nije trepnuo, nakon pola sata što se šalter otvorio pukla sam i došetala se uredno do sestre, pitam ju da li trudnice imaju prednost, a ona meni ako me drugi puste, ma mislim ono....šta je trebam ići od osobe do osobe i pitati da li me pušta ispred sebe...strašno...pa barem bi službenici trebali znati da trudnice imaju prednost i ako koja baba napravi bunu lijepo joj to servirati, no ja sam uredno ostala stajati pa mi je uzela knjižicu. A na onaj post koji je od prije par g gdje je rečeno da ne trebaju sve trudnice imati prednost jer nije svima loše, e pa ja se sa tim ne slažem. zar se ja trebam zablindirati u kuću jer sam trudna, uostalom neke stvari nema mi tko drugi obaviti. Koliko je trudnica istovremeno na istom šalteru, redu za blagajnu...pa nema nas nikada više od 5 u cijeloj trgovini, i zašto je nekome problem pustiti trudnicu ispred sebe, bez obzira može li ona stajati u redu ili ne...to je stvar osobne kulture i odgoja koji kod nas više ne postoji. Zašto bi kod doktora trudnice čekale kada znamo da one dolaze na kontrole ili samo po uputnice i doznake, a ostali su bolesni...a najlakše se u čekaonici pokupi nekakva viroza ili gripa, a baš mi još i to treba kada znamo puno toga o lijekovima u trudnoći i koliko je teže liječiti trudnicu nego ostele bolesnike. Nisam očekivala da mi se ljudi sklanjaju dok prolazim, ali sam očekivala samo malo više kulture od ljudi. Baba me je na izlazu iz autobusa toliko gurnula da sam skoro pala samo da bi ona dobila mjesto. Samo se nadam da je neću biti takva kada pređem 50-tu jer ću se koknuti.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jednom su me pustili preko reda u Fini, hvala teti koja je žicala ljude da me puste, i jednom u poreznoj.
    Drugdje me nitko živ nije fermao, obično se prave da ne vide trbuh. Krv kad idem vaditi, onda čekam ko debil sa hrpom penzića. Jednom se neki čiča naljutio na mene jer mu se nisam ustala, a meni je taj dan tako loše bilo da sam jedva sebe nosila. Valjda sam prvi puta u trudnoći upotrijebial trbuh kao izgovor. rekla sam mu da sam trudna,a između ostalog to se baš i ne može promašit i da mi nije dobro, tako da mu se nažalost neću ustati.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja moram priznati da svaki put kod vađenja krvi iskoristim tu trudničku prednost (piše na vratima) jer ne pada mi na pamet čekati red od 40 ljudi, a tako je uvijek.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni danas na MUP U heinzlovoj bome nije bilo do čekanja 50 ljudi ispred mene i isprsila trbušinicu i bome uspjela ići preko reda. Iako se lik iza mene žetoko bunio, službenica je bila super "gospodine, zar ne vidite da je gospođa trudna".....
    Toliko o iluziji da su muški uviđajniji.....

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tokom cijele trudnoće pustili su me dvaput u dućanu prek reda, jednom starija gospođa i jednom pun red muškaraca
    Obzirom kako sam veći dio trudnoće morala raditi mjesečne kontrole kod dermatologa, uvijek bi me prozvali preko reda, i sestra bi se često morala raspravljati s nervoznim pacijentima zašto se mene proziva preko reda.
    Ostalo ništa - niti u tramvaju, niti u redovima u dućanima.
    Mi definitivno nemamo razvijenu tu kulturu, nažalost.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

sto se tice gladjenja trbuha, ne smeta mi kad to rade neki dragi ljudi, ali ne volim da to rade samo poznanici. onda se nasmijesim i kazem "ne ispunjava zelje kad ga protrljate". kada (rijetko) posegnu neki nepoznati ljudi, ustuknem korak ili stavim obje ruke preko trbuha - to je obicno dovoljno. neka misle da sam luda, bas me briga - to je moje tijelo i da nemam trbuh oni bi bili cudaci. kad budem setala bebu, ako ce ju htjeti dirati mislim da cu im reci, oprez, grize ili tako nesto
    u tramvaje idem kad nije guzva u gradu, a u redovima sam uvijek uredno cekala svoj red, jedino ako se ne osjecam dobro onda nabacim osimijeh br. 5 i zamolim da me puste jer mi nije dobro. u tramvaju nemilosrdno dizem mladjariju. u MUP sam isla popodne oko 6 kad nema zive duse, na poreznoj sam cekala ali su mi ustupili sjedalo. Mnogi ignoriraju trbuh, ali uz malo sarma i siroki osmijeh sve je lakse, a nije me ni sram dreknuti i oprati jezicinom nekoga tko je nekulturan - ljudi vecinom i te kako drze do tog sto okolina misli o njima i ako ih na pristojan nacin naspotate, to ih boli vise nego da ih vrijedjate.
    sad kad mi je vec tesko stajati uredno zamolim mjesto, a vec sam se i pripremila za trudnicku ambulantu u vinogradskoj gdje cujem da je sve puno muzeva koji sjede dok trudnice stoje. pa oni mogu otici u kafic i pricekati svoje zene uz kavu i novine ako moraju sjesti. mi ne mozemo.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

najvise od sveg me smeta sto me nijednom nisu pustili preko reda u konzumovom redu za trudnice i invalide, u kojem se uvijek nakenja gomila sredovjecnih napirlitanih kokosi. ali necu to vise trpjeti, sad me kicma vec rastura kad stojim i ubuduce planiram jednostavno ubaciti kolica preko reda, a ako se netko bude bunio, samo cu prstom pokazati natpis iznad blagajne i reci, ako imate invalidsku knjizicu ispricavam se i rado cu vas propustiti

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja u moru loših iskustava imam dva koja moram spomenuti. U Konzumu u redu za trudnice i invalide naravno uvijek stoji hrpa ljudi, stajala sam u redu s MM-om i djetetom, a blagajnica se lijepo digla i preko cijelog reda mahnula mi rukom da dođem naprijed, a na negodovanje ljudi u redu samo je pokazala natpis. U Bili me gospođa prodavaćica primila za ruku i odvela na blagajnu koju je otvorila radi mene. Eto ima i jako dobrih ljudi.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hm, ja sam se čak uspjela posvađati u tramvaju! Bilo je jedno mjesto slobodno. U tramvaj je ušla žena od 60ak godina s vrećicama s placa i ja (u 8. mjesecu trudnoće). Ja sam bila brža i sjela, a ona se stala derati na mene: "Nevjerojatno! Kakvi su ovi mladi danas. Zar ne vidiš da ja imam teške vrećice? ..."
    Strašno!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj acqua prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, ja sam se čak uspjela posvađati u tramvaju! Bilo je jedno mjesto slobodno. U tramvaj je ušla žena od 60ak godina s vrećicama s placa i ja (u 8. mjesecu trudnoće). Ja sam bila brža i sjela, a ona se stala derati na mene: "Nevjerojatno! Kakvi su ovi mladi danas. Zar ne vidiš da ja imam teške vrećice? ..."
    Strašno!
    eh, onda joj fino kazes gospodjo vi vase vrecice fino spustite na pod ak su vam teske, ja naime svoj trbuh ne mogu. i mirna bosna

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moje iskustvo je da su dobri ljudi rijetki, i da se zapravo moramo same izboriti nazalost. U prvoj trudnoci sam sutila, cak i kad je jedan deda stao ispred mene jer ga pas ceka vani pa da ne pokisne!, a u drugoj kad sam dobila bruh, poludila i kad udjem u tramvaj dodjem do nekih klinaca ili klinki potapsam po ramenu, iskezim se neprirodno i kazem: mogu li ja tu sjesti. Nitko mi jos nije rekaao ne. I u redovima dodjem na pocetak, stanem iskezim se i pitam: imate li nesto protiv da stanem ovdje. Ljudi ičli kolutaju ocima ili nesto promrmljaju a nekima stvarno ne smeta nego kazu dapace, stanite. Trebamo nazalost biti jednako bezobrazne kao i svi drugi ljudi.

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni se neki dan dogodilo u ducanu da me skoro s kolicima udarila jedna zena, a s njom bio muz koji je nosio malu bebu, znaci, ta zena je i sama bila trudnica do nedavno.

Amalka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

....ja sam čak doživjela na zadnjoj kontroli kod svoje ginićke da sam čekala dva sata u čekaoni ,i da me primila kad se čekaona ispraznila...ona kao proziva,i ja čekam da me sestra prozove,a ona nikako...kad se čekaona ispraznila onda se sestra sjetila da me je zaboravila..i još mrtva hladna,joj ti si danas baš dugo čekala,a ja blejim u nevjerici i ne mogu vjerovati..nisu prije mene bile trudnice,barem nisu tako izgledale...ja sam imala najveći trbuh...
    trebala sam nešto reći tada,a ja kao tele ništa...išla sam kući i tulila,mjesto da sam je poslala k vragu...kao da joj se ne zamjerim...

petrunjelazg avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja sam nedavno išla od doktorice i kad sam silazila niz stepenice jednu sam fulala i pala sam( na svu sreću nije mi bilo ništa osim što sam nogu iskrenula). i tako ja na podu a pored mene stoje 2 frajera i gledaju!nitko da bi mi pomogao!!! poslala sam im ječmenac

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ajme strašno!

Ja sam primjetila pozitivne promjene sada kada imam nešto veći trbuh npr. nedavno mi se jedan stariji dobrodržeći gospodin ustao u tramvjau, dok u drugom se jedan na mene naslanjao (ok, bila je gužva) ali sam se uspjela iskobeljati....držim njega, držim sebe a oko njega mjesta...ah...

U jednom veeelikom centru dugački redovi i nitko ništa, strpljivo sam čekala nije mi se dalo s ljudima raspravljati (blagajnica mi je kad sam došla na red rekla da sam trebala preko reda) ali dobro....

Srećom nisam prečesto u gradu...

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo cure i mog iskustva...u petak sam čekala u apoteci u redu kao i svi drugi(bila je relativna gužva),kad me teta koja tamo radi ugledala i pozvala preko reda,mislila sam da će me ostali izmasakrirati!!!

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

da i čak je jedna baba(naprlitana) izjavila,da ak mogu hodati po gradu mogu i čekati svoj red... tak da sam odustala i zahvalila se farmacutkinji i čekala u redu kao i svi drugi. ali im je zato farmac.dobrano uzvratila da to nije lijepo od njih i da trudnice i invalidi imaju prednost

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj andreja prvotno napisa Vidi poruku
    da i čak je jedna baba(naprlitana) izjavila,da ak mogu hodati po gradu mogu i čekati svoj red...
    A babe misle da imaju prednost iako i one mogu hodati po gradu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja stvarno ne mogu dugo stajati na jednom mjestu.
    Mogu puno hoadti ali stajanje me ubija.
    A te babe su ili ljubomorne ili ...ma ne znam.

Evo, ja sam neki dan bila s Ivom u busu. Gužva koma jedna. I ulazimo na srednja vrata, mladi dečko se ustao, a ja sam posjela Ivu, jer mi sada više ne može sjediti u krilu.
    A stariji gospon koji je sjedio do mladog gospodina koji se digao, počeo mi je držati predavanje kak nek si držim dijete, kak ak zakoči, bla, bla, bla...A nismo se još ni smjestile bile. Kao da ja ne znam kaj s emože dogoditi i kao da je neću držati kad se konačno sjestimo. Došlo mi je da mu kažem da bi mu bilo bolje da se ustao nego da mi drži predavanja...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Niti ja nisam imala baš pozitivna iskustva iz vremena trudnoće što se tiče drugih ljudi, stajanja u redovima, na blagajnama i slično. Ali zato sada ja UVIJEK propuštam ispred sebe svaku trudnicu na blagajni, na placu ili bilo gdje drugdje... Respect prema svim trudnicama, jer ZNAM TOČNO koliko je teško nekad stajati, kad te hvata nesvjestica, kad ti ponestaje zraka ili kad ti je zlo...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Amalka prvotno napisa Vidi poruku
    ....ja sam čak doživjela na zadnjoj kontroli kod svoje ginićke da sam čekala dva sata u čekaoni ,i da me primila kad se čekaona ispraznila...ona kao proziva,i ja čekam da me sestra prozove,a ona nikako...kad se čekaona ispraznila onda se sestra sjetila da me je zaboravila..i još mrtva hladna,joj ti si danas baš dugo čekala,a ja blejim u nevjerici i ne mogu vjerovati..nisu prije mene bile trudnice,barem nisu tako izgledale...ja sam imala najveći trbuh...
    trebala sam nešto reći tada,a ja kao tele ništa...išla sam kući i tulila,mjesto da sam je poslala k vragu...kao da joj se ne zamjerim...
    mnoge mi presutimo kako bi izbjegle sukob,mene moja ginekologinja naruci na pocetku radnog vremena a obavrzno budem primljena na kraju.i to je bas svaki put tako,pa se vise ni ja netrudim dotrcati na vrijeme

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj andreja prvotno napisa Vidi poruku
    evo cure i mog iskustva...u petak sam čekala u apoteci u redu kao i svi drugi(bila je relativna gužva),kad me teta koja tamo radi ugledala i pozvala preko reda,mislila sam da će me ostali izmasakrirati!!!
    Bravo za kolegicu...
    A inače penzići su ti najbitniji kad se red određuje, nekad se znaju i posvađat tko je prije, al ja mrtvahladna uzmeme idućeg pacijenta i ignoriram ih..
    A mene najviše smetaju ruke prema trbuhu i buljenje i ono glupo komentiranje od žena mlađih i starijih tipa- šta kupuješ dijetetu išta prije nego se rodi--to je nesreca: moja sogorica od 27 godina..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo malo vedije strane svega:
    zamislite moj jucerasnji dozivljaj: dosla da glasam i kad sam ispruzila prst, cika iz komisije je stao i rekao, aaaaaa ne ne! i nije me isprskao, ko zna kakvo je ubitacno oruzje taj sprej. bilo je jako simpaticno, svi su nesto klimali glavom. ja sam se mislila, hm, sta sad, ako nekom padne na pamet da opozove regularnost izbora, zbog nenasprejanog prsta.

do danas, nije se nista pojavilo u medijima. cega li su me to samo postedjeli, pitam se?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Passing By prvotno napisa Vidi poruku
    zamislite moj jucerasnji dozivljaj: dosla da glasam i kad sam ispruzila prst, cika iz komisije je stao i rekao, aaaaaa ne ne! i nije me isprskao, ko zna kakvo je ubitacno oruzje taj sprej. bilo je jako simpaticno, svi su nesto klimali glavom. ja sam se mislila, hm, sta sad, ako nekom padne na pamet da opozove regularnost izbora, zbog nenasprejanog prsta.

do danas, nije se nista pojavilo u medijima. cega li su me to samo postedjeli, pitam se?
    ???

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj rtg prvotno napisa Vidi poruku
    A mene najviše smetaju ruke prema trbuhu i buljenje i ono glupo komentiranje od žena mlađih i starijih tipa- šta kupuješ dijetetu išta prije nego se rodi--to je nesreca: moja sogorica od 27 godina..
    Nek mi netko objasni kak cu da ne kupim stvari za bebu prije neg se rodi. Pa nece mi valjda muz u ta tri dana dok sam ja u rodilistu kupovati kompletnu garderobicu i krevetic i kozmetiku za bebu?? Mogu si misliti kak bi se on snaso u tome. Ili da ja to mozda idem kupovati dok imam novorodjence doma??

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, ja sam neki dan bila s Ivom u busu. Gužva koma jedna. I ulazimo na srednja vrata, mladi dečko se ustao, a ja sam posjela Ivu, jer mi sada više ne može sjediti u krilu.
    A stariji gospon koji je sjedio do mladog gospodina koji se digao, počeo mi je držati predavanje kak nek si držim dijete, kak ak zakoči, bla, bla, bla...A nismo se još ni smjestile bile. Kao da ja ne znam kaj s emože dogoditi i kao da je neću držati kad se konačno sjestimo. Došlo mi je da mu kažem da bi mu bilo bolje da se ustao nego da mi drži predavanja...
    Ja mislim da je njemu odsadno pa zato gnjavi.

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Passing By prvotno napisa Vidi poruku

sorry,ali ne kužim što si htjela reći...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Andreja, ne znam je li to standardna praksa kod vas, ovdje (u CG) te prskaju necim kad glasas, kako ne bi mogao ponoviti proceduru negdje drugo, i onda ti malim skenerom provjeravaju imas li traga te tecnosti kojom te prskaju, tj jesi li vec negdje glasala tog dana.

Bilo je smijesno to sto nije htio da prska mene, trudnicu, iako je to neka procedura koje se valjda, treba drzati da bi izbori bili regularni (kod nas je uvijek prica o ponistavanju glasanja na nekim mjestima aktuelna, iz najblesavijih razloga, a ovo bi po meni, moglo biti to, samo da se nasao neko, i rekao, sto niste prskali onu trudnicu, glasanje nije regularno). uh, valjda sam uspjela da objasnim?

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hvala na odgovoru. e sad i to znam,jer prvi put to čujem...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

:D
    molim, drago mi je da nisam uzrokovala dodatnu uzbunu!

jeste offtopic, ali sad vidim tvoj potpis: moje prvo se zove Una, a za drugo nam je termin isti dan! samo ime jos nemamo, ovo sto nam je bilo najljepse, vec zauzeto

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •