Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456
Pokazuje rezultate 251 do 268 od 268

Tema: Odnos ljudi prema trudnicama

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jucer isto poludila kod doktora trebam doznake,med sestra zna da sam ja trudna zna me otprije jer je ovo malo mjesto u kojem ja zivim cekala sam 3 sata jer oni imaju sad foru narucivanja,a ispred mene 10 ljudi uđe samo pokucaju.Vec sam bila gladna zedna,dosta mi je sjedit dosta mi je stajat,setat,ja pokucam i onda neka baba meni veli da kaj ja idem preko reda skoro sam ju zatukla
    Trebala si joj pokucati i ući bez čekanje, jer zna se da trudnice imaju prednost, a staroj gđi. odgovoriti da si trudnica i da imaš prednost. Znam žalosno je to da se moraš sam boriti i svađati za svoja prava....Ali nažalost živimo u svijetu koji postaje sve više bezobziran i gdje ljudi ne mare za druge, tako da se moramo sami boriti za sebe....
    Ja sam imala isto situaciju da sam kod dr. opće prakse stavila knjižicu i dr. je znala da sam trudna i nadala sam se da će me ona sama prozvati da uđem s obzirom da imam prednost, ali ona to nije napravila i pustila me da čekam. Kasnije mi je sestra rekla zašto sam čekala, da sam trebala pokucati jer imam prednost. Od tada kucam i ulazim bez pardona.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam već davno shvatila da me neće nitko šljiviti ni 5 posto, a pogotovo ne babe... Imala sm dosta problema s nogama, u jednom periodu života sam čak bila na štakama preko godinu dana u komadu i rijetko kad bi se netko ponudio otvorit mi vrata, ustupi mi mjesto ili sl. Sjećam se jednom, došla na kontrolu s gipsom od prepone do gležnja, stojim, stopalo mi pomodrilo od pritiska gipsa, nitko ni da trepne. U čekaonici stariji gospodin kojem se udica zabila u prst, a dovele ga dvije gospođe, razvalili se svi po stolicama, srećom nakon sat vremena se oslobodilo mjesto pa sam konačno sjela.
    Isto je i sad, nitko te ne pušta preko reda, nitko da se ustane u tramvaju, čak ni ne očekujem iako me pogodi kad vidim mlađariju koji nemaju niti malo pristojnosti da se ponude. Još me više iznerviraju srednjovječne gospođe koje su kao starije pa imaju pravo na sjedalo, ma nemoj molim te...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja se opce ne nerviram, ali me cudi, vise su mi se dizali kad sam bila prvi put trudna, a sad kad udem s trbusinom i dvoje djece me nitko ne sljivi, valjda imam previse djece

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

aj mikka
    ja sam nedavno bila na socijalnome i gore iznad šaltera piše trudnice imaju prednost! No čekala sam u redu dobrih 30 min i više nisam znala di da se naslonim, kad ja gotova( a trebam roditi za dva tjedna) i idem van i ide jedna žena kojoj se ne vidi da je trudna ravno do šaltera i veli ja sam trudna, imam prednost!
    Uglavnom-ja sam skoro pop....! Ne zbog nje nego ko mi je kriv kad ne znam zinuti!
    Treba reći-očito jer nikome ne padne na pamet biti ljubazni. A stvarno mi je bilo teško stajati!
    A pričala kolegica na poslu koja s busom putuje da kad je bila trudna-a bilo je ljeto, skoro svaki dan stajala, a klinci pokraj sjedili! a ima pol sata vožnje do doma!
    Žalosno.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

eh da a kaj se tiče doznaka- ja sam uvijek nosila k svojoj dr dan ranije a drugi podizala-tak mi rekla sestra da donesem
    kad prošli put dođem ja drugi dan i čekala sam sat vremena da mi ih da! Sin je bil s menom i mi dva zdravi lijepo sat vremena vani sjedili u punoj čekaoni!

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vuk Vrhovec, ja na OGTT-u, inače ne ističem da sam trudnica, al tamo je u čekaoni takva guža i zagušljivo da sam rekla na glas ,Trudnice imaju prednost, mislite da se nije javio did i rekao i invalidi hoćete da vam pokažem iskaznicu... Ja sam mu samo rekla da sam svejedno došla prije njega i da ja ulazim prije, ako mislite da je pustio ostale trudnice prije sebe grdno se varate. Naravno on je sjedio kao i sve ostale babe i didovi, a nas 5-6 trudnica smo lipo stajale i čekale red. Eto takvi su ljudi, sramota.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Najveca sramota za zenski rod koju sam dozivjela neki dan: dolazim kod ginekologice, cekaona puna, 2 stolca slobodna ali na jedan se rukom naslonila jedna zena, onako stavila ruku na dio gdje se sjedi i prica sa zenom do sebe, na drugom stoji ukrasna vrecica a vlasnica sjedi stolac do. Ja jedina trudnica, barem koliko se vidjelo, stojim i ne vjerujem da su to zene! Nisam ocekivala da mi se neka od njih digne al da je ova mogla maknut vrecicu - mogla je. Sestra izade van, a srecom znamo se i privatno, vidi situaciju i pozove me unutra prvu. Za inat!

Sa Svenom me nikad nitko nije pustio preko reda niti mi se ustao a eto u ovoj T me pustili u ducanu kad smo cekali u redu za odojka
    I jedan stricek me pustio ispred sebe kod dermatologice iako je bio narucen. Kaze on da ne zna nista o poradanju pa bolje da ja idem prije da nebi imao posla samnom
    Posljednje uređivanje od koksy : 04.06.2011. at 19:53

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a zašto joj nisi rekla da makne kesu? ma nemam više pardona prema takvima sad kad mi je stomak do zuba. stajati bome ne mogu. a za njenu kesu me zaboli...

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jučer sam imala prvo neugodno iskustvo, do tada mogu reći da sam bila iznenađena dobrim odnosom prema meni kao trudnici...dakle, trbuh do zuba, 10 dana pred termin, nakon 4-5 mj mirovanja, teško mi je stajati na nogama, pogotovo stajati na mjestu, leđa me rasturaju, ali trudim se otići barem s mamom u trgovinu da se malo razgibam...
    tako je i jučer bilo, čekamo red na kasi, napokon dođem na red, mama mi pomogne isprazniti kolica, a blagajnica mrtva hladna kaže zove me šefica i ode raditi za info pult!!!! pa zar se prije ne zatvori blagajna!!
    luda sam bila, hrpa robe na blagajni, nekoliko ljudi čekaju iza mene, ne mogu za drugu blagajnu, a opet sve pustiti i otići u drugu trgovinu nemam snage, strpljivo čekam 10-tak min, blagajnica se vrati i kao da ništa nije bilo nastavi raditi, a moja mama pita zar se ne bi trebala u najmanju ruku ispričati, a pogotovo jednoj trudnici koju je ostavila da čeka, kaže ona ne jer nije njena krivica što ju je šefica pozvala!!!
    naravno, da smo otišle kod šefice, a ta izmislila neku priču, kao da nismo vidjeli gdje je žena bila cijelo vrijeme, naravno nije se ni ona ispričala.....

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kroz cijelu trudnoću samo me jednom netko pustio ispred reda na kasi u marketu, i taj je bio Slovenac . Nisam iz prve skopčala što želi reći, toliko sam oguglala, a bila sam u terminu sa ogrooomnim trbuhom .

A da sam doživjela da se guraju ispred mene, to jesam. Jednom su neki srednjoškolci još i pitali mogu li oni prije mene, jer da kupuju samo marendu (ja sa imala 4-5 artikala uvrh glave). Rekoh, e neće ići!!!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    a zašto joj nisi rekla da makne kesu? ...
    Moram priznati da mi ni meni nije jasno zasto joj nisi rekla da pomakne svoje stvari.

Neovisno o ovoj situaciji, ponekad mi se stvarno cini da ljudi ocekuju od okoline da im rjesava probleme i pomogne da se snadju u najjednostavnijim mogucim situacijama.

Recimo, uopce nisam neodgojena i bezobzirna, ali kad udjem u cekaonu/ducan/bilo gdje, ne bavim se proucavanjem ljudi oko sebe i ne razmisljam kako bih im mogla pomoci. Obicno se bavim svojim poslom, sto god da taj posao jest. Ako primijetim, super. Ako mi netko na nesto ukaze, jos bolje.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni su neki dan isto isli uletit ispred mene dok sam cekala red za promijeniti osobnu...

kako izgledam mladje za svoje godine (na poslu su mi prosli tjedan kad su me vidjeli u svojoj casual trudnickoj robi rekli da izgledam ko Juno ha ha),dosta sitna i mrsava a dobila samo stomak u trudnoci bice im ne izgledam kao netko tko ima problema stati na nogama....
    fala Bogu,tako i jest za sada pa mi ne smeta sto me apsolutno nitko nigdje ne pusta preko reda ili cini neke ustupke.....

No,ako se promijeni situacija ja cu bez pardona pitati ili istjerati svoje pravo prednosti!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A ne znam zasto nisam rekla... Mislim, nije tu bila upitna moja nego njena kultura zar ne? A i kazem, nisam dugo stajala jer sam za 5 minuta pozvana unutra. Ali da je potrajalo i da sam osjetila da ne mogu vise stajat vjerovatno bi, ako ne rekla, a onda pokazala da bi rado sjela na mjesto vrecice...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sad sam se jos neceg sjetila...Dakle 8 mj trudna, svaka dobivena kila je otisla u trbuh... U Konzumu neka firma ima vec danima svoj stand i prodaju nekakve masazere. Svaki dan me zena zove, svaki dan ju jedva izbjegnem. Neki dan mi prekipilo i kad me pozvala ja joj ljubazno kazem da bi trebala znati da se trudnice ne smiju time masirati a ona ce ko iz topa; "a vi ste trudni??" Doslo mi je da joj kazem "ne, to mi je od pive"...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

E,da i sto sam primjetila,da na plazi ljudi ful bulje u trudnice....nisam se bas osjecala ugodno neki dan,jos sad na pocetku ljeta,bijela ko sir,pokusavam skuzit jeli mi sto poispadalo iz kupaceg,vire li gdje dlake (ne bi da ih vidim ako su i ispale)....jedino radi cega mi je bilo drago je sto konacno imam nesto sisa pa mi gornji dio bolje stoji nego prije,ha ha!!!!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mene u trudnoci rijetko tko pustio preko reda, u tramvaju mi ponekad ponude sjesti, ali kako idem par stanica obicno odbijem. Proslu trudnocu sam to pripisivala zimskom kaputu koji skriva trbuh, sad je trbuh svima jasno vidljiv pa opet isto. Zato kad mi se zuri fino se preguram, trudnice imaju prednost sto se mene tice i nitko mi se nije usprotivio. Kao i inace, svoja prava treba znati i za njih se izboriti, rijetko ce nam netko nesto samoinicijativno dati ovih dana, na zalost.

Ali na temu vrecica... ako nema slobodnih mjesta i netko drzi vrecicu na stolici ja bez pardona trazim da se iste maknu i da ja sjednem, trudna ili netrudna. Ne ocekujem da te osobe prate "situaciju" popunjenosti ostalih stolica i nije mi nimalo neugodno traziti da mi oslobode mjesto.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

najgore od svega bilo mi je kada sam odlazila na preglede kod gin...cekaonica mala, 6 sjedala...dođem ja i naravno nema mjesta, jer neke zene povedu djecu,muza,mamu i svi sjede a ja nek stojim ...nikad mi nije jasno bilo zasto mora doci cijela familija
    no, to se desilo 2 puta onda sam odlucila narucivati se u 7.30 i bila sam prva uvijek i vec je sestra znala, pa je odmah pisala...

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Eh da, nažalost...
    Ja sam neki dan pala dok sam se vraćala sa pregleda, ali sva sreća da sam se dočekala na koljena i ruke...
    Mislite da se netko zaustavio i pitao jesam li dobro??? Šipak, imala sam osjećaj kao da su dodatno iziritirani što sam zapriječila prolaz...

Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •